Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה 3 ספיריט 2006 ומלפני שבועיים הרכב הפסיק לסחוב.

במקרה (או שלא) זה קרה סביב החלפת המצבר של הרכב (כמובן, במוסך מורשה) או, אולי, בהתנעה עם כבלים שעשיתי כדי להגיע למוסך.

במוסך המורשה חיברו את הרכב למחשב ולא מצאו שום תקלה (ראיתי בעצמי). לאחר שהתעקשתי בדקו גם שני פלגים, אבל סירבו לבדוק עוד את הרכב. מנהל המוסך עשה איתי נסיעת מבחן ואמר שהרכב מצויין. מנהל מוסך אחר אמר לי שזה קשור להחלפת המצבר: שהמחשב מתאפס על עצמו ושעם הזמן הבעיה תחלוף.

זה נכון שהוא עדיין נוסע, ואפילו מגיע למהירויות סופיות גבוהות, אבל אני צריך ללחוץ על הדוושה הרבה יותר משהייתי צריך, והתאוצה פשוט לא אותו דבר - למרות שהרכב מתאמץ מאוד. גם ההילוכים מתחלפים מוקדם מדי (בלחיצה רגילה על דוושת הגז אני מגיע לרביעי ב 40-50 קמ"ש) - כאילו הגיר מתייחס ללחיצה על הדוושה ולא לסל"ד.

עוד תופעה: כשאני מעביר מניוטראל לדרייב, בעבר הרכב היה ממש קופץ קדימה, אפילו עם ברקס עד הסוף הייתי מרגיש משהו - היום גם בלי לחיצה על הבלם הרכב בקושי מתחיל לגלוש לאט לאט...

אני לא יכול לנסוע ככה... אנא עזרתכם !!! מה זה יכול להיות ?!?

תודה מראש למשיבים.

...:evil: אין אין אין כמו מאזדה :evil:...

zoom zoom zoom ole hazemer

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך גיר אדפטיבי שלומד את דפוס הנהיגה שלך לאורך הזמן ומתאם את עצמו על פי הנהיגה שלך. יותר אגרסיבי או יותר חסכוני. או שתתן לו כמה נסיעות חזקות או שתחכה כמה ימים עד שהוא יקלוט את דפוס הנסיעות האחרונות ויעשה ממוצע.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה BURZUM

אני מאוד מקווה. חוץ מזה שעברו כבר שבועיים ואני לא מניח לדוושה. אני לא יודע מי יתרגל ראשון - הגיר האדפטיבי או אני.

פורסם
יש לך גיר אדפטיבי שלומד את דפוס הנהיגה שלך לאורך הזמן ומתאם את עצמו על פי הנהיגה שלך. יותר אגרסיבי או יותר חסכוני. או שתתן לו כמה נסיעות חזקות או שתחכה כמה ימים עד שהוא יקלוט את דפוס הנסיעות האחרונות ויעשה ממוצע.

+1

ולכן כשהחלפת מצבר, המחשב התאפס וצריך לחנך אותו מחדש :wink:

פורסם

אני מודה שהוקל לי לשמוע את תשובתכם, ומאוד מקווה שזה רק המחשב שמתאפס ולומד אותי מחדש (אני טיפוס קל ללימוד אז זה בטח לא יקח לו הרבה זמן).

אבל אני חייב גם להגיד שהתחושה היא כאילו הרכב הכפיל את משקלו, ולכן זה לא נראה לי הגיוני..

מבטיח לחזור ולדווח (או להתלונן שוב) ברגע שמשהו ישתנה.

תודה!!

פורסם

אשמח לקבל כמה עצות לחינוך המחשב.

למשל: האם המחשב לומד גם בנסיעה ב M (מצב חצי ידני) ?

האם הוא לומד מהירויות נסיעה ממוצעת או רק הרגלי תאוצה?

האם יש צורך לצאת לנסיעה בינעירונית רצינית כדי לחנך אותו

או שמספיקה נסיעה בעיר?

תודה,

פורסם

לפי דעתי האדפטציה של הגיר הייתה כבר צריכה להתבצע. נראה לי שצריך ללכת לכמה כיוונים:

1) יכול להיות שדרוש עדכון תכנת ניהול גיר. יש מצב כי עקב איפוס של המחשב חזרה הגרסה הישנה. אני אומר זאת כמובן ללא ידיעת עברו של הרכב והאם שידרגו פעם את הגרסה.

2) מה שיותר הגיוני על פי התאור שלך כי נפלת על דלק בלתי איכותי. אם כך הדבר אולי הענין יסתדר כאשר תתדלק פעם הבאה בדלק נורמלי. אם הענין חמור יותר, יכול להיות שגם תדרש החלפת פלאגים (יקר).

3) עוד כיוון קטן שכדאי לבדוק גם - מסנן אויר. אך אם הענין קרה באופן פתאומי קשה לי להאמין שמסנן האויר סתום.

4) משאבת דלק: יכול להיות שזה רק מקרי, החלפת המצבר, ובעצם מצבה של המשאבה הוא לקראת סופה.

תעדכן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
שלום,

יש לי מאזדה 3 ספיריט 2006 ומלפני שבועיים הרכב הפסיק לסחוב.

במקרה (או שלא) זה קרה סביב החלפת המצבר של הרכב (כמובן, במוסך מורשה) או, אולי, בהתנעה עם כבלים שעשיתי כדי להגיע למוסך.

במוסך המורשה חיברו את הרכב למחשב ולא מצאו שום תקלה (ראיתי בעצמי). לאחר שהתעקשתי בדקו גם שני פלגים, אבל סירבו לבדוק עוד את הרכב. מנהל המוסך עשה איתי נסיעת מבחן ואמר שהרכב מצויין. מנהל מוסך אחר אמר לי שזה קשור להחלפת המצבר: שהמחשב מתאפס על עצמו ושעם הזמן הבעיה תחלוף.

זה נכון שהוא עדיין נוסע, ואפילו מגיע למהירויות סופיות גבוהות, אבל אני צריך ללחוץ על הדוושה הרבה יותר משהייתי צריך, והתאוצה פשוט לא אותו דבר - למרות שהרכב מתאמץ מאוד. גם ההילוכים מתחלפים מוקדם מדי (בלחיצה רגילה על דוושת הגז אני מגיע לרביעי ב 40-50 קמ"ש) - כאילו הגיר מתייחס ללחיצה על הדוושה ולא לסל"ד.

עוד תופעה: כשאני מעביר מניוטראל לדרייב, בעבר הרכב היה ממש קופץ קדימה, אפילו עם ברקס עד הסוף הייתי מרגיש משהו - היום גם בלי לחיצה על הבלם הרכב בקושי מתחיל לגלוש לאט לאט...

אני לא יכול לנסוע ככה... אנא עזרתכם !!! מה זה יכול להיות ?!?

תודה מראש למשיבים.

העברת ההילוכים היא נורמלית, גם אצלי זה ככה, מגיע להילוך 4 כבר ב-40 קמ"ש.. נועד כדי לחסוך דלק

(לא שזה מי יודע מה עובד..)

גם קראתי כאן שזה ככה לעוד כמה אנשים עם האוטו הזה (ספיריט או קומפורט, לא משנה)

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

תיסע כך כמה ימים ותבדוק מה קורה, כי המחשב ניהול התאפס וכעט הוא לומד מחדש את המפות.

אם לאחר מספר ימים עדיין הרכב מרגיש כבד, נתק את המינוס מהמצבר למשך כ10דקות, ותחבר חזרה, לאחר מכן תתניע את המנוע, ותשאיר אותו כך בסרק כ 20דקות, בלי ליגוע בדוושת הגז, ולא להפעיל צרכני חשמל ומזגן.

הפעולות האלו יאיצו את הלימוד מחדש, ולאחר מכן תוך כמה מחזורי נסיעות והתנעות הכל יחזור להיות תקין כפי שהיה.

יקיר.

פורסם

תודה על העצות -

יקיר - ניתוק של המינוס מהמצבר לא מאפס מחדש את המחשב?

BURZUM - גם אני קצת מתייאש מלחכות לאדפטציה, וגם הולך ומתרגל למצב הקיים.

את מסנן האויר בדקתי ראשון וצערי זו לא הבעיה.

אני מאוד מקווה שזו לא משאבת הדלק - האם אין לגסיסה שלה עוד סימפטומים?

מנסה להשאר אופטימי.

תודה!

פורסם

ניתוק המינוס מהמצבר תאפס את המפות הצתה/דלק, כמו שקרא לך בדיוק בעת החלפת המצבר.

אין לך מה לחפש בבדיקה אצל רכבים אחרים, אתה מכיר את הרכב ויודע כיצד הוא מתנהג, אם אתה מרגיש שיש שינוי אז יש שינוי.

אתה יכול לנסות את מה שהצעתי לך, זה יכול לעזור.

כל עוד נורת ה"בדוק מנוע" אינה דולקת יש סיכוי מאוד נמוך לתקלה בחיישנים, אז אין לך מה לדאוג.

יקיר.

פורסם

תודה תודה,

אני משוכנע שיש שינוי קיצוני בסחיבה של הרכב. הוא שלי כבר שנתיים ואני מאוד רגיש לרכבים בכלל ולשלי בפרט.

אין נורית ואין חיווי מהמחשב בבדיקה.

יקיר, אני אנסה את ההצעה שלך ואדווח.

תודה רבה!!

פורסם

שבוע טוב,

יקיר - שיחקת אותה בגדול.

ניתקתי את המינוס של המצבר לעשר דקות ואח"כ 20 דקות בסרק. כבר בנסיעה הבאה התגובה של הרכב ללחיצה על הדוושה ואפילו לשילוב הילוך השתפרו משמעותית. בקיצור, אני מקווה שאני לא מקדים את המאוחר, אבל נראה לי שהבעיה מאחורי.

לעומת זאת פיקוד החלונות שליד הנהג הפסיק לפעול במפתיע לאחר האתחול של הרכב. מישהו אולי יודע מה לעשות בעניין זה? אולי זה פיוז?

וגם שאלה: האם מכל זה אני יכול להסיק שבמוסך לא ביצעו את האתחול כמו שצריך (למשל, לא נתנו לרכב 20 דקות בסרק) ולכן הוא לא התאושש אפילו אחרי שבועיים?

תודה לכל מי שניסה לעזור, ובמיוחד, כמובן, ליקיר!

פורסם

לגבי החלונות:

בצע את הפעולה בכל המתגים של החלונות, לחץ על הלחצן להורדת החלון, אחרי שהחלון ירד עד הסוף אל תרפה מהלחצן תמשיך ללחוץ עליו רצוף כ5שניות, לאחר מכן, תעלה את החלון, כשהחלון יסגר אל תרפה מהלחצן למשך 5 שניות.

בצע פעולה זו בכל החלונות והכל יסתדר.

לא כל אחד שמחליף מצבר מכיר את הרכב ויודע מה לעשות, לכן הם רק מרכיבים מצבר חדש ושלום על ישראל.

• תוכן חדש...