Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי במצב יחסית דומה לשלך, ואף פתחתי כאן הודעה שקיבלתי בה המלצות מעולות לאפיקי השקעה, אך לצערי אני לא מבין בדברים הללו, והמושגים המפוצצים, הריביות המשתנות והאחוזים המתנדנדים גורמים לי תמיד להגיע למסקנה מאוד פשוטה.

על כל שקל שאני מרוויח מהצד השני עומד מישהו שמפסיד אותו, לפעמים אני עלול להיות למעלה ולפעמים למטה, גם בכל המושגים המפוצצים הללו שמבטיחים ריביות נמוכות ויחסית "בטוחות" ניתן ואפשר להפסיד את הכסף.

ולכן החלטתי נכון לעכשיו שלא לסכן את הכסף שלי, אמנם אני אולי יכולתי להכפיל את הכסף בן לילה, ומצד שני יכולתי להפסיד אחוזים נכבדים ממנו, אני מעדיף להנות מהספק ולהיות בראש שקט ולהסתפק בחלקי, עבור הכמה מאות שקלים הללו, יהיו כמה שיהיו אני מעדיף להרוויח בעבודה קשה מאשר לסכן מה שכבר עבדתי קשה עבורו.

כמובן שכל האמור לעי"ל מאוד אינדיווידואלי ואלו החלטות שאני עשיתי עם עצמי, ומיד אחרי ההודעה יגיעו כאלו שיגידו שאני מדבר שטויות ומקשקש, וייתכן אף שזה נכון, אבל זו ההחלטה שאני עשיתי עם עצמי לזמן הקרוב ואני שלם איתה.

אבי.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה לא מקשקש וזוהי החלטה שנכונה לחלק מהאנשים.

כל השקעה של כסף עלולה גם להביא להפסד חלק ממנו. כל אפיק השקעה והסיכונים שלו.

יש כאלו, שיעדיפו לסגור את הכסף ולהינות מביטחון שהכסף מונח במקום שלו ולא ייעלם, ויש כאלו שיעדיפו לקחת סיכון ולהשקיע במשהו מסוכן יותר.

אתה צודק בזה שאתה עבדת בשביל הכסף קשה ואתה מעדיף לשמור אותו מאשר לנסות להרוויח ולאבד אותו.

בכל מקרה, יש לזכור שיש עוד אפיקים של השקעה חוץ מהבורסה. וגם בבורסה יש אפיקי השקעה בטוחים יותר מאחרים(כגון אג"ח ממשלתיות וכו').

פורסם
על כל שקל שאני מרוויח מהצד השני עומד מישהו שמפסיד אותו

כלכלה היא לא משחק סכום אפס. יש מושג שמשמעותו צמיחה, והוא בעצם גידול כללי של העושר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לגבי קורסי השקעות מקבלי את זה חינם קיום בשוק , כל מיני מפגשים וכדומה.

אך שתפנה לבית השקעות מכובד יוצמד לך סוכן יסביר לך יעדכן אותך יגיד לך וכל המשתמע מכך , ללכת לשבת להקשיב וללמוד נראה לי מיותר כשזה מגיע עד אלייך .

מה כן ישנם אין ספור תוכנות אונליין שיעדכנו אותך ביום המסחר עליות ירידות , סיכומי עסקאות וחוזים למינהן אשר יש צפי של אנליסטים להשקעה במניה!

:roll:

פורסם
כלכלה היא לא משחק סכום אפס. יש מושג שמשמעותו צמיחה, והוא בעצם גידול כללי של העושר.

זה נכון בעולפם האמיתי אבל לא בבורסה. הבורסה לא מייצרת כסף אלא מהווה רק זירת מסחר בניירות שכדי שאחד יקנה מישהו צריך למכור. לא נוצרים שם נירות חדשים (פרט לאלה המונפקים ואז בעלי החברה המנפיקה מקבלים את הכסף).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רוני, אני אגיב לך על בריינסוויי ונעצור את זה שם, לא צריך להפוך את זה לדיון על מניה אחת. בגלל דיונים כאלו בחדרי ישיבות לפני מספר שנים הריצו בטעות את מניית לייפווייב, זכור למישהו?

בכל אופן, בריינסוויי הייתה תקוע זמן ממושך על כ400 נק', במשבר הכלכלי שוויה ירד לשפל חסר תקדים של כ36 נק' ומאז עלתה תוך שנה וקצת ל1300 נק', גם אם החזקת אותם ב400 וגם אם קנית ב36, הרוות יפה. כיום שוויה כ1000 נק' ולדעתי אם לא ייסגר חוזה ענק באופן מפתיעה שוויה הראלי עומד על כ900 נק' לשנה שנתיים הקרובות.

בשביל לגזור קופון על מניה הספציפית שלנו לא היה צריך לחזות את נפילת הבורסה, כמו שציינתי, מי שעשה שיעורי בית ידע שיש לו סוס מנצח הרבה לפני הנפילות, הסוד היה לא לנטוש את הסוס בזמן המשבר.

יש עוד דוגמאות חוץ מבריינסוויי.

אני לא יודע איך נראה התיק הווירטואלי שלך ולכן איני יודע אם במקומך הייתי מוכר עם רווח של 50 אחוז, ממשיך להחזיק או מוכר וקונה שוב בהמשך.

אני לא אגיב יותר על מניות ספציפיות ואולי טעיתי שהעלתי את הנושא מראש.

אני לא יועץ, אל תקנו מניות, תלמדו את הנושא לעומקו ותחליטו בשביל עצמכם.

השורה התחתונה שלך נכונה ב100 אחוז! פעמים רבות הסברתי שיש להתייחס למסחר בבורסה כמו לעבודה במשרה מלאה לחלוטין.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אל תשכח שהרבה סוסים שנראו כמנצחים מתו מטר מקו הסיום והשאירו את המשקיעים בלי אגורה.

פורסם

לפותח השירשור, אם אתה כל כך לא יודע מה לעשות עם הכסף שלך ואתה מוכן אפילו לזרוק אותו בזבל (ע"ע השקעות במניות ללא ניסיון), אני יכול לקחת לך אותו מהידיים.

מבטיח לך שהוא ימצא אצלי בית חם, ויילך למטרות טובות (שיפוץ סיטרואן נוכחית ורכישת סיטרואן נוספת).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נכון.

בגלל זה אנחנו עושים פיזור בתיק ההשקעות ולא נקשרים למניה באופן סנטימנטלי.

חשוב לזכור שעדיף למכור בהפסד מאשר לא למכור בכלל, זה מונע את תופעת ה"נשארו בלי אגורה".

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בשוק המניות כדי להרויח אתה צריך לקחת סיכונים וכמו כל סיכון קורה לא מעט שנופלים.

אם אתה מפזר סיכונים נכון שאתה מפסיד פחות אבל גם מרויח פחות כך שעדיף כבר משהו עם תשואה בטוחה ומובטחת (בנק ירושלים נותן נכון ללפני חצי שעה 1% צמוד למדד שבמונחים של היום זה כ 5% בטוח על הכסף ללא עמלות וללא סיכונים).

פורסם
אני לא יודע איך נראה התיק הווירטואלי שלך ולכן איני יודע אם במקומך הייתי מוכר עם רווח של 50 אחוז, ממשיך להחזיק או מוכר וקונה שוב בהמשך.

השורה התחתונה שלך נכונה ב100 אחוז! פעמים רבות הסברתי שיש להתייחס למסחר בבורסה כמו לעבודה במשרה מלאה לחלוטין.

התיק הוירטואלי שלי - כשמו כן הוא, וירטואלי. בסה"כ כלי שנותן לי הבנק בשביל לעשות כאילו אני משקיע מבלי להשקיע באמת. יש לי שם כמה מאות אלפי שקלים (וירטואליים, כן?) ואין לי זמן לשחק איתו כאילו הוא תיק אמיתי, כך שאני לא מוכר שם כלום כבר הרבה מאוד זמן. יש לי שם אפילו מניות של אפריקה (קניתי ב-10000 שקלים, עכשיו יש סביב 1000...)

בתיק האמיתי שלי יש סכומים הרבה יותר קטנים, פשוט כי אין לי זמן להתעסק עם זה ואני יודע שככה אי אפשר להרוויח. אין מה לעשות - אם אין לך זמן להתעסק עם זה ואתה מתעקש לשחק עם מניות אז אתה חייב להסתמך הרבה על מזל.

אח שלי הוא דוגמה טובה לזה - הוא עובד בהייטק ומרוויח סכומים נאים, ויום אחד הוא קיבל טיפ מאיזה ברוקר שכנראה שתי חברות ביומד עשויות לקפוץ בימים הקרובים. הברוקר אמר לו במילים אלו: אם יש לך כמה עשרות אלפי שקלים להפסיד, לך על זה. אח שלי הלך על זה והמזל שיחק לו - המניות קפצו ב-100% והוא הכפיל את ההשקעה.

לעומת זאת, אמא שלי לא מבינה בזה כלום אז את תיק ההשקעות שלה היא נותנת ליועץ בבנק. לא שזה מאפשר לה להיות רגועה לחלוטין...

בעצם, אני היחיד שרגוע - אין לי כסף, אז אין לי מה להפסיד :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש לי שם אפילו מניות של אפריקה (קניתי ב-10000 שקלים, עכשיו יש סביב 1000...)

מוכר, רק לא בכסף וירטואלי :(

לפחות אפשר להשתמש בהם בתור איזון לניקוי מס על רווחים ;)

מי שנכנס לשוק בשיא המשבר, יכל לעשות מאות ואלפי אחוזי רווח... רק היה צריך קצת ביצים, הון ראשוני ולא הרבה ידע.

מי שנכנס לפני שיא המשבר או יצא בזמן המשבר, יכל להפסיד כמובן הכל אם הוא לא חיכה מספיק.

לצערי אני הייתי מושקע לפני המשבר בסכומים גבוהים מידי לטעמי ולכן לא נכנסתי עם עוד.

החלטתי שקודם כל אני אחכה עד שלא יהיו לי הפסדים ואז אני אצא לגמרי מהשוק ואחכה למשבר הבא.

את ההפסדים שלי קיזזתי לאחר העליות ויצאתי מהשוק כמו שהבטחתי ללא נזק.

עכשיו נחכה למשבר הבא. (למרות שהצלחתי להרוויח על כמה מניות מזדמנות פה ושם)

כמו שאמרת, אם זאת לא משרה מלאה שלך, קשה מאוד לעקוב אחרי השוק ולמצוא מציאות.

לעומת זאת אם אתה מכיר את השוק טוב ועוקב באופן הדוק (דורש הרבה יותר מחצי משרה), אפשר לעשות מזה אחלה כסף.

כמו בהימורים, אף פעם אסור לשים שם את כל מה שיש לך ותמיד צריך להגדיר את החוקים שלך מראש.

פורסם

השקעה בבורסה לצורך רווחים גדולים דורשת השקעה אישית (בד"כ)!!!

אפיקים סולידיים הם בדיוק כשמם..

מי שמהמר על כספו יכול לעשות רווחים עצומים! מי שמפחד מכל שקל שילך לאיבוד בדרך זוכה לקבל, אולי, בקושי, את הרווחים הזעומים.

בורסה כהשקעה רצינית מתאים למי שיש לו את הזמן והרצון לשבתו לעקוב כמו גם הנכונות להמר על סכום כסף שאמור להיות נזיל ולא כסף למחיה לחיים.

בגלל זה אנחנו עושים פיזור בתיק ההשקעות ולא נקשרים למניה באופן סנטימנטלי.

לא מסכים.

אני למדתי בשנתיים האחרונות שהתמקדות במניה אחת או לחילופין בסגמנט מסויים יביאו לכך שההבנה בנושא תהיה מעמיקה יותר וכדאית יותר.

אם אתה מתפזר לכל עבר אתה מאבד קצת מההתמקדות בכל מקום.

פורסם

אני למדתי בשנתיים האחרונות שהתמקדות במניה אחת או לחילופין בסגמנט מסויים יביאו לכך שההבנה בנושא תהיה מעמיקה יותר וכדאית יותר.

נכון מאוד. לכל אחד שנמצא הרבה זמן בבורסה יש את המניות שהוא עוקב אחריהן במשך שנים, מכיר את הערכים שלהם ויודע מתי הן נמוכות לערכן האמיתי ומתי להפך.

אבל מה שהוא התכוון לדעתי, זה שעדיף שיהיו לך כמה מניות כאלו (ועדיף אפילו בתחומי עניין שונים) כדי שתהיה יותר עמיד בפני נפילות של סגמנט מסויים בשוק שלא קשורות לחברה הספציפית שאתה משקיע בה.

שוב, למי שיש זמן - אין סיבה שלא יהיה לו מספר לא קטן של מניות כמו שלי יש היום 1 או 2 כאלה.

פורסם

מי שמלכתחילה רוצה עמידות צריך ללכת להשקעות סולידיות.

אני עשיתי את מה שעשיתי בבורסה רק בזכות זה שלמדתי את הסגמנט המסויים הזה לעומק.

תסתכל על זה ככה- אני לא מבין שום דבר בבורסה ולא מתעסק בשום דבר בבורסה מלבד התחום עניין היחיד הזה שבו בחרתי ואני משקיע בו.

:wink:

כשמדברים וצועקים על משברים ונפילות בבורסה המקומית/העולמית, אני יודע בדיוק מה קורה אצלי ולכן אני לא רץ באמוק לבדוק מה קורה.

• תוכן חדש...