Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת לא תוכנית שפתחת בשנה שנתיים האחרונות, זאת תוכנית ותיקה. ללקוח מן המנין יהיה קשה מאוד לראות ריביות שכאלה.

.

תכנית גרועה כי הכסף לא צמוד. בשנים הראשונות היא לא נותנת אפילו מדד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עשה לעצמך טובה ותלך לקורס השקעות בשוק ההון. משהו כמו -+ 4K. אחרי זה כבר תדע מה לעשות עם הכסף.

בשביל מה יש יועץ השקעות בבנק?

אני בכל מקרה לא מתכוון לפתוח טבלת מניות כל בוקר, זה לא התחום שלי ולא כ"כ מעניין אותי. אני מניח שליועץ השקעות יש אינטרס שאני ארוויח מההמלצות שלו.

אגב, אני לא בטוח שאחרי קורס השקעות אני אדע מה לעשות עם הכסף.

פורסם

יש לו את הרצון שתצליח, אבל לפעמים גם הם נופלים על מניות לא טובות, תשאל את כל מי שהשקיע דרך הבנק שלו במיידוף מה קורה עם הכסף.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מהבנק לא תראה כסף.

ככל שתרצה להרוויח יותר תצטרך להסתכן יותר.

במקומך היית קונה בכ7-6 אלף ש"ח מניות ביו טכנולוגיה קטנות (בריינסוויי לדוגמה) ואת שאר הכסף משקיע במשהו סולידי כמו אגרות חוב ממשלתיות או אג"ח קונצרני מבטיח עם דירוג גבוהה, קשה למצוא אבל יש (מצד שני, תראה את אפריקה ישראל).

בכל מקרה, בנושא כזה באמת ממולץ לפנות לפורום רלוונטי יותר ,לעשות חיפוש באינטרנט ולקורא הרבה מאוד מאמרים לפני שמזזים שקל.

חשוב לציין, מעולם לא הוכשרתי כיועץ השקעות או אפילו קרוב לזה. :)

מניסיוני הקצר בשוק ההון למדתי שא. צריך לדעת מה אתה עושה לפני שאתה נכנס לשם. וב. אף אחד לא באמת יודע מה הוא עושה... כך שבוודאי לא הייתי שם חלק משמעותי מכספי על מנייה כזו או אחרת, אם לא קוראים לה "טבע" נניח. פשוט כי לך תדע מה יהיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אני ממליץ לך לבדוק את מניית בריינסוויי באופן ספציפי.

המלצתי עליהם לפני מספר שנים, היו כאלו ששמעו לי, אם תפעל בהמלצתי מהשורה הקודמת תבין איך הם מרגישים עכשיו.

יש עוד כמה מניות בעלות סיכון ששוות השקעה (שלי לפחות).

בקשר ל"א" שלך, אתה צודק במאה אחוז, אם לא הגדשתי את זה בהודעה הזו אחזור על זה ואומר, סחר במניות רק כשיש ניסיון עם תיק ווירטואלי והבנה מלאה שהכסף יכול להישרף לחלוטין.

ה"ב" שלך לעומת זאת מוטעה לחלוטין, סחר בבורסה הוא מדע יחסית מדויק עם נקודות כניסה ויציאה מוגדרות, הסוד הוא לנתק את עצמך מכל רגש ולסחור כמו מכונה. הרוב נופלים כי מתחילים לפתח תסמונות של מהמרים או שפשוט לא עושים חקירה יסודית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
תכנית גרועה כי הכסף לא צמוד. בשנים הראשונות היא לא נותנת אפילו מדד.

אכן אתה צודק, לא שמתי לב שכתוב שהתוכנית אינה צמודה.

בהתייחס למדד בימינו אלה (3-3.5 אחוז) - לכל אורך תקופת התוכנית, הריבית פחותה מהמדד = אפילו ערך הכסף לא נשמר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כן, אבל הריבית היא קבועה, כלומר מה שרשום על הדף זה מה שאני אקבל. לעומת זאת המדד לא קבוע, אלא משתנה. אולי הוא עכשיו סביבות 3 אחוז, אבל מה קורה שהוא יורד?

פורסם

תוכנית חסכון זה לא משהו ששווה לעשות מכיוון שהריבית ממש נמוכה. אין טעם להיפרד מהכסף לפרק זמן ארוך ולקבל ריבית כזו נמוכה. זה פשוט לא שווה את זה.

להשקיע עכשיו במניות זה גם לא משהו מומלץ. תשקול את האפשרות להשקיע בקרן נאמנות זו או אחרת בעלת סיכון נמוך. אמנם הריבית שתקבל גם תהיה נמוכה, אך גבוהה מזו שתקבל בתוכנית חיסכון.

דירה בסכום הזה לא ניראה לי שאפשר לרכוש במקום כלשהו. הייתי מצטרף להמלצה שקודם כל להחזיר הלוואות כלשהן, במידה ויש לך כאלו.

והייתי ממליץ למר ExoduS לא לתת המלצות כמו אלו שהבאת, כי במידה ומשהו רע יקרה אני מאמין שלא תרגיש טוב עם עצמך.

פורסם

אם אתה מצליח לחסוך בכל חודש 10000 ש"ח זה החיסכון הכי טוב שיש. תסגור בפק"מ או משהו דומה שאתה יכול להפקיד סכומים נוספים הריבית לא משנה העיקר שהכסף לא יהיה נגיש בהושטת יד וכך לא תוכל לבזבז אותו על "שטויות"

פורסם
ה"ב" שלך לעומת זאת מוטעה לחלוטין, סחר בבורסה הוא מדע יחסית מדויק עם נקודות כניסה ויציאה מוגדרות, הסוד הוא לנתק את עצמך מכל רגש ולסחור כמו מכונה. הרוב נופלים כי מתחילים לפתח תסמונות של מהמרים או שפשוט לא עושים חקירה יסודית.

זה הבולשיט הכי גדול שאני מכיר.

גם גדולי הסחורי בורסה בכל בורסות בעולם הפסידו,מפסידים ויפסידו.

מכונה או לא מכונה, מחר מודיעה חברת X על הפסדים או אי יכולת לפרעון חובות או השד יודע מה, ולמחרת הכסף שלך הפסיד 20%-30%-40%-50%.

מה בדיוק "יחסית" מדוייק? ואיפה בדיוק הנקודת יציאה שלך? אחרי ה50% במינוס? או היום לפני שלא היה לך מושג מה יקרה.

under construction..

פורסם
בשביל מה יש יועץ השקעות בבנק?

אני בכל מקרה לא מתכוון לפתוח טבלת מניות כל בוקר, זה לא התחום שלי ולא כ"כ מעניין אותי. אני מניח שליועץ השקעות יש אינטרס שאני ארוויח מההמלצות שלו.

אגב, אני לא בטוח שאחרי קורס השקעות אני אדע מה לעשות עם הכסף.

לא הייתי סומך על אף יועץ השקעות שכיר בבנק (על רובם המוחלט).

דבר שני, זה מה שאני הייתי עושה, לא בהכרח מתאים לכל אחד.

(ומה הקשר לעקוב אחרי מניות... להיפך,אם אתה משקיע לטווח ארוך זה הדבר הכי גרוע לעשות)

172

פורסם

מר אקסודוס לא ממליץ לאף אחד לקנות מניות, מר אקסודוס רק זרק שם של מניה באוויר, מי שרוצה מוזמן לחקור את העניין. מר אקסודוס גם נוטה להמליץ הרבה על רכבי ספורט תוצרת צרפת, זה לא אומר שכולם רצים לקנות.

נמאס לי להגדיש שוב ושוב שאני לא גורם מוסמך לייעוץ ולא מתיימר להיות אחד, סה"כ נותן במה לדעותיי. יותר מזה נמאס לי להסביר שאני לא ממליץ לאף אחד להתעסק עם מניות בלי לתרגל על יבש במשך תקופה מאוד ממושכת. גם שואל התורן המלצתי לפנות ליועץ או פורום מתאים יותר, בכל זאת מדובר בכסף.

לצערי השעה מאוחרת מדי בשביל שאנסה לתמצת מאות עמודים של חומר כתוב העוסק בסיבה שבגללה לדעתי ולדעת מלומדים ממני אנחנו מתעסקים בסוג של מדע, נוסף על כך ברור לי שדעות חברי לא ישתנו ולכן אוותר מראש, אולי בהזדמנות אחרת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
רוני, אני ממליץ לך לבדוק את מניית בריינסוויי באופן ספציפי.

יודע מה, בוא נשחק את זה - כבר לא מעט זמן בריינסוויי נמצאים בתיק הוירטואלי שלי בבנק ו-וואלה, אתה צודק, עלו ב-50% בשנה האחרונה (או משהו כזה, לא זוכר בדיוק. מצד שני - המון מניות עלו). מה זה אומר? רק שמי שקנה אז וימכור עכשיו הרוויח 50% (שזה הרבה). מחר, או תוך חודש, אין שום דבר שיבטיח לך שהמניה לא תיפול.

אז נכון, מי שהבין בזמן שנפילת הבורסה הגדולה נעצרה והעליות עומדות להתחיל, יכל להרוויח הרבה מאוד כסף בשנה וחצי האחרונות (לא מעט מניות עלו במאות אחוזים) - אבל גם בזה יש אלמנט של מזל, וכמו שאמרת בעצמך, נורא קל ליפול.

השורה התחתונה שלי היא, שבשביל להרוויח בבורסה באופן קונסיסטנטי צריך להשקיע בזה הרבה מאוד זמן ומשאבים. זו ממש משרה מלאה. אם מזלזלים נורא קל ליפול.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...