Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי שיש כאן כמה אנשים שמבינים עניין לא פחות מיועץ ההשקעות בבנק שלי, אז אני משתף בהתלבטות שלי.

יש לי סכום לא גבוה של 50K ש"ח ועוד סכום בכל חודש שאותו אני יכול לחסוך, משהו כמו 10K.

אני די מתלבט מה לעשות עם הכסף. חשבתי שיש אפשרות לפתוח תוכנית חיסכון נניח ל-3-5 שנים ולקבל ריבית יפה, אבל הופתעתי לגלות שהריבית אפסית. ממש אפסית. (לא בדקתי בעוד מקומות, ככה זה לפחות בבנק שלי).

ביררתי עם חברים ונראה שתוכניות החיסכון של היום לא מקבלות ריביות יפות, אז מה באמת כדאי לעשות עם הכסף?

יום טוב

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם יש לך הלוואות חסל אותם ואם לא אז שמור את הכסף לשנה הקרובה צמוד למדד עם ריבית כלשהי ועוד שנה תראה מה קורה.

עכשיו זה לא זמן טוב לסגור כסף לתקופות ארוכות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכל הבנקים הריביות אפסיות ואין מה להצטער על כך.

כשהריביות היו גבוהות יותר, גם האינפלציה היתה גבוהה יותר והריבית במשק היתה גבוהה יותר, כך שיחסית המצב דומה.

תוכנית החיסכון לפחות נותנת לך הצמדה מלאה למדד, וגם זה משהו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אולי לקנות דירה ולהשכיר אותה!? יותר אחוזים מהבנק זה בטוח אם יש כסף בצד...

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

אני הייתי בבעיה דומה לשלך ופשוט סגרתי את רוב הכסף ל- 5 שנים, כאשר בכל שנה אני יכול להוציא את הכסף ללא קנס (אבל צריך להודיע חודש מראש, אחרת זה אבוד לעוד שנה).

באשר לריבית אני לא זוכר כמה אחוזים זה בדיוק (צריך לחפש את הניירת), אבל ככל שהזמן עובר (והשנים) היא עולה, למעשה כבר צברתי ריבית תוך מס' חודשים של כמעט 200 ש"ח, שזה נחמד מאוד יחסית למצב של היום. אגב, אני בבנק הפועלים אם זה משנה.

פורסם

השאלה כמה סגרת. אם סגרת 1000 ש"ח אז 200 ש"ח זו ריבית נהדרת אבל אם סגרת 10,000,000 אז זה כלום.

כמו כן חשוב לבדוק מה בסיס ההצמדה.

פורסם
אולי לקנות דירה ולהשכיר אותה!? יותר אחוזים מהבנק זה בטוח אם יש כסף בצד...

לדירה להשקעה יש גם הוצאות כמו אחזקה, פרסום וכמו ששוק הנדל"ן נראה גם ירידת ערך.

פורסם
השאלה כמה סגרת. אם סגרת 1000 ש"ח אז 200 ש"ח זו ריבית נהדרת אבל אם סגרת 10,000,000 אז זה כלום.

כמו כן חשוב לבדוק מה בסיס ההצמדה.

סגרתי הרבה כסף, בשביל 1000 ש"ח הם לא יסכימו לפתוח תכנית, ואם היו לי 10 מיליון לא הייתי פה... :wink:

האמת אני לא מבין בזה, זה מה שהבנק הציע. מכיוון שאני רואה שיש כאן אנשים מביני עיניין, חיפשתי וסרקתי את התכנית - מה אתה אומר על זה?

תמונה.jpg

פורסם

זאת לא תוכנית שפתחת בשנה שנתיים האחרונות, זאת תוכנית ותיקה. ללקוח מן המנין יהיה קשה מאוד לראות ריביות שכאלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כן כן למרות כולם ,

דווקא הייתי ממליץ לך להשקיע במניות מסחריות וציבוריות סולידויות שע"פ נתונים קבועים הממוצע שלהם בחמש שנים האחרונות נמצא בעלייה , כמובן שגם בתנאי שבחצי שנה האחרונה לא היה בהן צניחה דרסטית.

תשקול תחשוב ותתיעץ עם סוכן זה לא עולה כסף ולא כלום גם בבנק יכולים לעזור לך אך שם המסחר הינו ייקר לעומת בתי ההשקעות הפרטיים כאשר אתה מושך את כספי הרווח...

לשיקולך!!!

:roll:

פורסם

מהבנק לא תראה כסף.

ככל שתרצה להרוויח יותר תצטרך להסתכן יותר.

במקומך היית קונה בכ7-6 אלף ש"ח מניות ביו טכנולוגיה קטנות (בריינסוויי לדוגמה) ואת שאר הכסף משקיע במשהו סולידי כמו אגרות חוב ממשלתיות או אג"ח קונצרני מבטיח עם דירוג גבוהה, קשה למצוא אבל יש (מצד שני, תראה את אפריקה ישראל).

בכל מקרה, בנושא כזה באמת ממולץ לפנות לפורום רלוונטי יותר ,לעשות חיפוש באינטרנט ולקורא הרבה מאוד מאמרים לפני שמזזים שקל.

חשוב לציין, מעולם לא הוכשרתי כיועץ השקעות או אפילו קרוב לזה. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

STIO - תודה רבה על ההשוואה, זה נותן ייחוס מצויין למה שאני מקבל עכשיו (שזה בערך אפס אחוז ריבית...)

דבר שני, בוודאי שאני אתייעץ עם יועץ השקעות בבנק, רציתי לדעת קצת יותר על ריביות בשוק כרגע ומה אפשר לעשות עם הכסף. מן הסתם תהיה השקעה באג"ח ואולי גם מניות בסיכון נמוך, אבל חשבתי שאם יש ריבית טובה על תוכנית חיסכון זה עדיף (כי לרדת זה לא יכול).

בקשר לדירה, חשבתי על זה אבל נראה לי שרק אם יש סכום התחלתי נורמלי (400-500K) המשכנתא לא תפגע ברווחיות ההשקעה.

• תוכן חדש...