Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חבר'ה.

כ-3 חודשים אני עובד כנהג מעל 12 טון אצל קבלן,

לפני כחודש התפנצ'ר הצמיג האחורי תוך כדיי שהמשאית עמוסה ולא היה ניתן לתקנו כיוון שהמשכתי לנסוע מטרים ספורים שגרמו להריסת הצמיג.

, עלות הצמיג 1600 ש"ח בעל הבית הוריד לי מהמשכורת את הצמיג ,האם זה חוקי?? הוא טוען שמבחינתו היה פנצ'ר ואני המשכתי לנסוע ואני טענתי בפניו שבשניה שמתי לב שהיה פנצ'ר עצרתי.

לאחר ויכוחים רבים השארתי לו את המפתחות של המשאית ואת המירס כיוון שאינני מוכן להמשיך לעבוד כך.

מה אומר החוק?

אני עובד שם כ 3 חודשים הוא ביקש ממני לתת 10 ימים עד שהוא ימצא נהג אחר אני לא מוכן לתת לו עוד דקה עבודה אם הוא לא לוקח את הצמיג עליו אז מה אומר החוק?

האם יש עילה לפנות לבית דין לעבודה?

פורסם

אתה חייב לתת לו הודעה מוקדמת לפיטורין של יום לכל חודש, כלומר אם עבדת 3 חודשים אז אתה חייב להמשיך לעבוד 3 ימים מרגע שהודעת לו בכתב על התפטרותך.

לדעתי, לא יכול המעביד לנקות על דעת עצמו נזקים משכרך ללא הסכמתך וללא שקיבל היתר לכך מבית משפט, וכל עוד הוא עושה זאת, מדובר בהלנת שכר עם כל המשתמע מכך.

עריכה: סעיף 25 לחוק הגנת השכר מונה רשימה קבועה של ניכויים מותרים ממשכורת עובד, ופיצוי על נזק אינו נכלל ברשימה זו ולכן אסור לנכותו משכר עובד ללא הסכמתו - לדעתי אם אתה מגיש לו מכתב פיטורין אז כדאי לך כבר להוסיף במכתב הערה שהניכוי משכרך מנוגד לחוק ואתה דורש ממנו לשלם לך את מלא המשכורת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

סביר להניח שהוא מנסה לסחוט ממך את הכסף הזה.

• ככל הניראה הוא מעריך אותך, במקרה הטוב, איך נגדיר את זה בצורה לא מעליבה, לא העיפרון הכי חד בקלמר שלו....נניח...
  • הוא מבחינתו לא "מחשיב" נהגים חדשים ככאילו שישארו אצלו.
  • מבחינתו, אחרי אירוע כזה אם תמשיך לעבוד אצלו, תוך 3-4 חודשים אתה תעזוב (כי הוא בעל בית מחורבן שמתיחס לעובדים החדשים שלו בשני הסעיפים הקודימים) ויבוא אחד אחר שיפנצר לו את הצמיג ויגרום לו נזק.
  • בין כה וכה הוא לא בונה עליך שתשאר שם אז הוא רוצה לצמצם את הנזקים העתידייים שלו שניגרמו לו בגלל ש.. שוב, נגדיר את זה בצורה עדינה, הוא לא אחד האנשים שהיית רוצה להסתובב איתם אחרי העבודה, או שהילדים שלכם ישחקו ביחד.
  • אם לא הבנת עד עכשיו, כניראה זה בן אדם שלא היית רוצה לעבוד בשבילו.

וחוקית, אני לא מאמין שהוא יכול להוריד לך מהמשכורת על נזק כל שהוא, אלא אם הוא הוכיח את זה וקיבל "אישור" לזה.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני ממליץ לך לפנות לקבלת יעוץ וסיוע משפטי. אם אתה לא יכול לממן זאת, ישנם גופים הנותנים סיוע ויעוץ בחינם, לדוגמה לשכות המשפטיות של ויצ"ו.

http://www.wizo.org.il/htmls/לשכות-משפטיות.aspx?c0=14405&bsp=14404&bss3951=14405

אני מאמין שדי יהיה במכתב משפטי מנומק ומאיים להביא לכך שמעסיקך ישלם את מלוא השכר המגיע לך.

:turn-l:
פורסם

אסור לנכות ממשכורתו של עובד ללא הסכמתו ואתה חייב לו הודעה מראש של 3 ימים בלבד. שים לב שאם סיימת 3 חודשים מלאים אז אתה זכאי גם לימי חופש שהוא צריך לשלם לך.

מעבר לזה, מעסיק שמנסה לנכות לעובד שכר על דברים כאלה הוא לא מעסיק שמומלץ לעבוד אצלו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על ההתיחסות..

במוצ"ש דיברתי איתו בטלפון ,איכשהו להגיע איתו להסדר שיחזיר לי את מה שלקח ואני ימשיך לעבוד ונשכח מהעיניין,כנראה שאין עם מי לדבר.

הוא לא מוכן לקחת את הצמיג עליו הוא אומר" אני לא מוכן לשלם את הנזקים של הנהגים" אמרתי לו" ואני לא מוכן שיורידו לי מהמשכורת עוד לפניי שמודיעים לי או מחתימים אותי וזה לא חוקי מה שאתה עושה אתה לוקח את כל חוקים אלייך ופועל אייך שנוח לך ,אני אלך עם זה לבית דין לעבודה ונראה מה הם יעשו עם זה,חוץ מזה שזה בלאי של המשאית הרכב עובד קורים נזקים"

הוא אומר" לך תבע אותי אתה לא חייב להמשיך לעבוד רק תן לי 10 ימים כדיי למצוא נהג" אני אומר" לא נותן לך אפילו דקה אחת עבודה אני לא חייב ,וחוץ מזה איזה חשק יש לי לבוא לעבודה אחריי דבר כזה שיהיה לך שבוע טוב ביי ניתוק.

מפה אני ממשיך לכיוון תביעה לדעתכם יש לו סיכוי?

פורסם

מנגד - תתן לו את החמישה ימים שאתה מחוייב להם בחוק

אחרת במעמד המשפט הוא יכול להגיד שגרמת לו נזק, ושהוא לא עמד בהתחייבויות עסקיות בגלל שעזבת ללא הודעה מוקדמת

וזה יעמוד לרעתך, לא מן הנמנע שהשופט "יקזז" אתכם,

פורסם

תעבוד את שלושת הימים שאתה חייב אבל תן לו מכתב ביד על הפסקת העבודה עם פירות הסיבות. המכתב ציין שלא הסכמת לניכוי התיקון משכרך ושאתה רואה בזה הלנת שכר לכל דבר.

בנוסף ציין שאתה זכאי גם לפדיון ימי חופש לפי החוק. אם הוא לא יחזיר לך את המגיע לך לך להסתדרות והם כבר יכינו לו תביעה. לידע כללי, בבית דין לעבודה גם אם לא תהיה צודק תקבל משהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אסור למעסיק להוריד כסף מהמשכורת שלך. מה שהוא הוריד זכותך לטבוע בבית דין לעבודה.

לדעתי אפילו אתה לא חייב לתת לו התראה מוקדמת מכיוון שהלנת שכר היא הפרת הסכם עבודה.

צור קשר עם ארגון "קו לעובד".

פורסם

אייך אני יכול להמשיך לעבוד אצלו? אוקיי אני אתן לו 3-5 ימים מה שמגיע לו ע"פ חוק ומה אם בימים אלה יקרה עוד תקרית עם צמיג ? אז שוב הוא יקזז לי מהמשכורת? אני יכול לטעון זאת בבית משפט לא??

פורסם

אם במהלך החמישה ימים האלו הוא יקח לך צמיג נוסף,

אז הסכום שלו יתווסף לסכום התביעה

המחוקק קבע חוקים בדיוק בשביל שאתה לא תהיה זה שקובע אותם,

אתה לא יכול לקחת את החוק לידיים, אתה חייב לעמוד במה שהמחוקק קבע על מנת לצאת עם היד על העליונה

פורסם

אתה לא מתכנן להשאר לעבוד שם לפי מה שהבנתי עד כה, תמשיך לעבוד אצלו את מה שאתה מחוייב ע"פ חוק, זה לא חוכמה לתבוע אותו כשאתה בעצמך לא עומד בהתחייבויות בחוק.

אח"כ תיגש לתבוע אותו ותקבל את מה שמגיע לך.

אבי.

• תוכן חדש...