Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

ובנוסף, האם שיטת ההרכבה בהדבקה עדיפה על הרכבה עם גומיה, ומדוע ?

תודה.

פורסם

אני משער שזה קשור למהירות ההתקנה והעובדה שבהדבקה יכול לעשות זאת רובוט בקלות רבה ובדיוק מירבי.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

זה לא נכון. גם הרוב המוחלט של השמשות הקדמיות מונחות בהדבקה והגומיה היא רק לגימור.

פורסם

טוב, חשבתי על זה, ונראה לי, שאני יודע את התשובה. במכוניות סדאן שתי השמשות מורכבות עם גומיה, כי השמשה מושפעת מעיוותים של המרכב, וגומיה מאפשרת לה חופש מסויים, וכך השמשה לא נסדקת. במכונית האצ'בק השמשה האחורית מורכבת בדלת, ולכן לא מושפעת מעיוותים, כך שניתן להרכיב אותה בהדבקה, שזה, כאמור, זול ומהיר יותר. האם לדעתכם התאוריה שלי נכונה?

פורסם

לא חושב.

גם הסיליקון השחור המיוחד שמדביקים איתו את השמשה נותן איזו שהיא גמישות, מעבר לכך שאני לא חושב שישנו עיוות של המרכב.

פורסם

לא חושב שזה נכון, כי בחלון אחורי ברכב "5 דלתות" החלון מורכב על דלת תא המטען, ותחשוב שאתה טורק אותה, חייב להיות לה גומיה כדי שיאפשר בלימה וריכוך בעת סגירה!

פורסם

אתה יודע שיש רכבים 5 דלתות עם דלת אחורית שהיא רק זכוכית ?

פורסם

למשל בפיזו 107 ובוולוו C30 הדלת האורית היא זכוכית בלבד.

גולדן - לגבי עיוות מרכב- תמלא את האטו שלך בחמישה אנשים, תעלה עם גלגל אחד על מדרכה גבוהה, ותנסה לפתוח ולסגור את כל הדלתות. רוב הסיכווים, שתרגיש קושי מסויים בפתיחה או סגירה, כלומר יש עיוות מרכב.

פורסם

שמשות הרכב המודרני מהוות חלק אינטגרלי ממרכב הרכב ,ומסייעות בחיזוק וקשיחות המרכב.

כל השמשות היום מודבקות בעזרת דבקים דו רכיבים מהיצרן כדי למנוע מהשמשות לצאת ממקומן בשעת תאונה(ברכבים הישנים היה קורה תכופות) ,כאשר הגומי מסביב הוא למטרות קישוט והפחתת מערבולות רוח.

השמשות כיום הן בעלות תכונות אלסטיות ,כאשר מבנה ותהליך הייצור של כל שמשה עוזר בהפחתת נפגעים בשעת תאונה,וכמובן סינון רעשים (גם אלקטרונים) סינון קרני uv ועוד.

פורסם

תודה, הבנתי.

אני משנה קצת את השאלה: למה סביב השמשה הקידמית יש את הגומי הזה לקישוט, וסביב השמשה האחורית אין אותו, אני מדבר על מכוניות האצ'בק של כל היצרנים בשנים האחרונות. במילים אחרות: השמשות, שמורכבות למרכב מוקפות בגומי. השמשות, שמורכבות לדלת האחורית - ללא גומי.

שוב תודה.

פורסם

לדעתי אך ורק מטעמי אווירודינמיקה והקטנת רעשי רוח, החריץ הקטן שבין הזכוכית לפח יכול להיות מקדימה חתיכת משרוקית...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כפי כיגאל ציין, כבר כמה שנים ששמשות הרכב הקדמית והאחורית מוצמדות בשיטת ההדבקה. מסגרת גומי בשמשה האחורית קיימת רק לצורכי מניעת רעשי רוח או אסתטיקה.

• תוכן חדש...