Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי יונדאי לנטרה, 94.

מזה זמן, האור רברס לא עובד ברכב.

אתמול, היה לי קצת זמן פנוי ולמדתי את הנושא בעזרתו המעולה של פורום זה.

הבנתי שאם לא מדובר בפיוז או בנורת רברס עצמה, כנראה מדובר ביוניט רברס או בחיווט עצמו.

בדקתי את הנורות ופיוזים - נמצאו תקינים. פתחתי את המכסה מנוע ע"מ לאתר את היוניט שנמצא על הגיר ( כפי שלמדתי מהחיפוש

בפורום) ואכן מצאתי אותו שם.

אבל נתקלתי בבעיה מסויימת: ציפיתי למצוא מחבר שמתחבר ליוניט שעל הגיר, אבל מה שמצאתי זה צמת יוניט שכאילו נחתכה

באמצע. כלומר דממינו שאתם לוקחים כבל של מוצר חשמלי מסויים וחותכים אותו באמצעו ומגלים 2 גידים. זה מה שאיתרתי בצד של

הצמה. בצד של הגיר, ראיתי מעין מחבר עם פין חשוף.

שאלותיי:

1) האם יכול ליהיות שהיוניט התפורר ונפל או שבעצם הפין החשוף שראיתי הוא למעשה היוניט שהצמה נחתכה ממנו?

2) ע"מ להחליף יוניט יש לגשת למוסך או שניתן לבצע זאת לבד?

3) יוניט רברס הוא אוניברסלי לכלל הרכבים או שהוא מותאם לדגם הרכב?

4)לגביי היוניט רברס: הוא מתחבר לגיר, ואז את הצמה מחברים אליו? או שהוא מתחבר לצמה ואז הצמה מחברים ליוניט ואז לגיר?

מתנצל מראש על אורכו של המכתב......

יום טוב ותודה!

פורסם

לפי תאורך, נראה שיוניט אור רברס נשבר כך שמחציתו נותרה מחוברת אל צמת החוטים עם המחבר וחצי שני נותר מוברג בתיבת ההילוכים ולכן אתה רואה שם פין חשוף.

בדוק אם אכן יש מחבר מחובר אל הצמה שאותו יכול לנתק ואז רק צריך להחליף את יוניט הרברס.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי, תודה על תגובתך המהירה.

את היוניט ניתן להחליף לבד או שיש צורך לגשת למוסך?

היוניט נשלף במשיכה או בצורת הברגה?

תודה

פורסם

קשה להדריכך דרך המסך והמקלדת ומבלי לראות את צמה והמחבר.

הכי טוב זה לגשת לחשמלאי רכב שיתכן שיראה שהמחבר בכלל תקין, או שיחליפו, או שיבצע חיבור תחליפי מתאים.

בברכה - רפי לין

פורסם

בוקר טוב,

אתמול בדקתי שוב את החיבור שם ואני בטוח ב 99% שמדובר במחבר שפשוט התבורר ונשבר איכשהו ושהפין החשוף שאני רואה הוא של היוניט עצמו. ניסיתי לוודא קצר עם רב מודד, כאשר הגיר משולב לרברס, אבל הגישה לשם קשה מאוד וכבר היה חשוך בחוץ , אז לא הצלחתי לוודא זאת.

ניסיתי לצלם תמונות אבל היה כבר, כאמור, חשוך והמיקום בעייתי.

איך אני משיג מחבר חדש? רק בפירוקיות?

תודה

• תוכן חדש...