Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לאחר שחיפשתי,קראתי והשכלתי מהפורום ירדתי לבצע את חלק מן הדברים באוטו בצורה מעשית.

קיימים דברים שהיו עליהם ויכוחים או שינויי מחלוקת בפורום ולכן החלטתי לצלם את החומר שאני צריך ולפרסם פה נושא מסודר.

1.זיהוי מגבר- כמו שאתם רואים בתמונה המגבר של Audio Bank - מישהו מצליח לזהות דגם? או שיודע כמה RMS הוא לערוץ? מדובר במגבר 4 ערוצים שנקנה לפני 4 שנים.

2.גישור- כיצד מגשרים רמקולים? כמו בתמונה השנייה או כמו בתמונה השלישית? והאם יש עוד דברים שצריך לעשות בגישור רמקולים פרט לכיוון נכון של חוטי הRMS?

3.יש בעיה במגבר הזה,אין לו מקום לברגים אלא רק למסילות שאחי כנראה איבד אותם,האם יש לכם רעיונות לתליית המגבר על המושב? מיקום אחר? חשבתי על בנייה עם עץ,הבעיה שאין לי גם איך לשים אותו על הקרש.

4.חיתוכים-הבנתי שרצוי וברוב הרמקולים החיתוך הוא 80,המגבר מתחיל ב-30 עד 500,איך אני יודע איפה זה 80? צריך לעשות בערך?

**אם אפשר בבקשה לא לרשום הודעות ציניות או כל הודעה שייעודה הוא בשביל להתנשאות.

DSC00301.JPG

DSC00303.JPG

DSC00304.JPG

DSC00305.JPG

DSC00306.JPG

פורסם

באף תמונה לא הצגת אפשרויות גישור, אלא אפשרויות פיצול.

אם איני טועה התמונה השמאלית היא הנכונה: פיצול של שמאל לערוצים 1+3, וערוץ ימין 2+4.

כך בכל זוג ערוצים יש לך את ימין ושמאל.

הכבלים הם לא RMS, אלא RCA.

לגבי החיתוך, תתחיל מהערך הגבוה (אם אתה אומר 500) ותתחיל לרדת עד שתתחיל לשמוע עיוות באס מהרמקול, תעלה קצת חזרה וזו הנקודה המתאימה.

התמונות לא מספיק טובות כדי להבין מה כתוב על המדבקות מאחור.

לגבי מסילות- תברר אצל היבואן בארץ/ מתקין מנוסה. למישהו בטוח יהיה פתרון.

מתחדשת*

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

החלטתי להקפיץ מפני שיש עדיין כמה דברים שלא ברורים לי.

1.איך מגשרים רמקולים? קראתי את ארבעת הנושאים בFAQ והצלחתי להבין בערך,אין הסבר חד משמעי והרבה חילוקי דעות.

לוקחים + מרמקול 1 ומחברים אותו ל+ בערוץ A.

לוקחים - מרמקול 1 ומחברים אותו ל- בערוץ B.

לוקחים + מרמקול 2 ומחברים אותו ל+ בערוץ C.

לוקחים - מרמקול 2 ומחברים אותו ל- בערוץ D.

את הRCA אני עושה כמו ש "joker2k" צייר בדיון הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=286433#post286433

וזהו - גישרתי?

בנוסף-מישהו אולי עכשיו מזהה את המגבר? חשוב לי לדעת פרטים עליו.

פורסם

לא , לא רואים את כניסות הרמקולים אבל הוא שאל איך מגשרים, עניתי.

לפי מה שאני יודע , אם אין איור של חיבור נכון שרשום bridg מעל או משהו בסגנון , אז הוא לא יכול לעבוד בגישור, אבל אני לא בטוח בזה.

פורסם

אז אם אתה לא בטוח , על סמך מה בדיוק אתה ממליץ לו לגשר? ועוד מסביר לו איך?

ואם הוא יעשה נזק למגבר? אתה תשלם את זה מכיסך?:idea:

חברים, תבינו שאנשים שואלים פה על דברים שהם שילמו במיטב כספם.

אל תקחו כלום כמובן מאליו, וזה לא חולשה לא להגיב בנושאים שאתה לא מכיר או לא בקיא ולא בטוח.

זה עדיף מאשר האי-נעימות לאחר שיגרם נזק.

ולפותח השרשור, תעלה תמונות מסודרות של המגבר מכל הצדדים, בדגש על החיבורים לרמקולים ועל הלוח של הקרוס-אובר.

under construction..

פורסם

אני בטוח באיך לבצע גישור , אני לא בטוח שאם אין איור אז אולי אין אפשרות בגלל זה העליתי כדי לראות אם אני טועה\צודק.

לחבר בגישור אני יודע.:idea: אם לא הייתי יודע לא הייתי מגיב

פורסם

אבל הבחור לא שאל איך מגשרים.

יש לו מגבר, והוא רוצה לגשר.

עכשיו,

אתה לא מכיר את המגבר הזה, לא יודע האם הוא בכלל יכול לעבוד בגישור, ואם כן אינך יודע איך מגשרים אותו.

אז איך בדיוק אתה רושם המלצה והכוונה?

על סמך מה?

ובנוסף, על תסיק ממה שאני מכיר כעובדה קיימת.

אתה יודע עוד כמה שיטות לגשר יש במגברים השונים מלבד מה שאתה כתבת?

under construction..

פורסם
החלטתי להקפיץ מפני שיש עדיין כמה דברים שלא ברורים לי.

1.איך מגשרים רמקולים? קראתי את ארבעת הנושאים בFAQ והצלחתי להבין בערך,אין הסבר חד משמעי והרבה חילוקי דעות.

.

אני התייחסתי רק לזה, ואני לא יודע עוד כמה שיטות יש לגישור, אני בטוח שאני אלמד, אני כתבתי את מה שאני יודע.

בכל מקרה, תודה על ההבהרה לבעל השרשור שאולי במגבר שלו אין אפשרות גישור, את זה לא כתבתי וזה טעות שלי .

ערב טוב.

פורסם

אין בעד מה, המטרה היא לתקן שאפשר.

הרי להתייחס רק לאותו מקטע שציינת זה סתם להוציא מהקשר, כי זה הרי ברור שפותח השרשור לא שואל שאלה כללית , אלא שואל לגופו של המגבר שלו:

2.גישור- כיצד מגשרים רמקולים? כמו בתמונה השנייה או כמו בתמונה השלישית? והאם יש עוד דברים שצריך לעשות בגישור רמקולים פרט לכיוון נכון של חוטי הRCA?

under construction..

• תוכן חדש...