Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בצינור/קו גז !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם !

יש לי בעיה חמורה ואני מקווה שאולי יש לי דרך פשוטה וזולה לצאת ממנה.

אני גר בדירה בת כ27 שנה ולאחרונה ביצעתי שיפוץ בבית.

יציאת גז שהייתה במסדרון בוטלה והועברה למרפסת לצורך התקנה של

מייבש כביסה הפועל על גז.(למי שלא שמע על זה אשמח לנדב פרטים)

פעולת העברת הצינור בוצעה לפני מספר חודשים ונעשתה עת המרצפות היו גם כך מורמות דבר שאפשר העברת הצינור

בצורה אסטטית מתחת לרצפה.

לפני שבוע היו אצלי טכנאי גז לצורך חיבור המייבש וכמה מעצבןמ - הגז לא מגיע.

יש סתימה בצינור באיזה מקום. כאשר בוצעה ההעברה נבדקה היציאה שיש גז - לדברי הטכנאי שביצע שהיה אצלי עכשיו.

לבקשתי לצורך בדיקת הסתימה חיבר לי בלון 5 ק"ג בשביל לתת לחץ בצינור ולראות אם משהו יקפוץ החוצה. משום מה הטכנאים משתמשים רק בפה שלהם.... איזה מן צורה זאת ? כמה לחץ הפה כבר נותן?

בכל אופן, הבלון 5 ק"ג לא נתן כלום. העסק סתום חזק. ראיתי במו עיניי את הצינור גומי שיצא מהבלון זז בשל הלחץ.

האם לדעתכם אפשר כמו באינסטלציה להעביר איזה צינור דק ולראות אם אפשר לשחרר את הסתימה ?

התקנת קו נוסף תהיה מאד יקרה. למזלי יש לי "בוידעם" דרכו אפשר להעביר בצורה נסתרת.

אבל מדובר בכ16 מטר של צינור. חברת "פזגז" גובה 45 שקלים למטר !!! 720 ש"ח רק לצינור

ויש הרבה חציבות לעשות. ביציאה מארון גז בחוץ אל תוך הדירה + 3 חציבות דוח שיש לעשות)

האם לדעתכם אפשר לרכוש צינור נחושת בנפרד ? אני בטוח שאפשר להשיג צינור נחושת בפחות.

הרי בד"כ החברות גובות מחירים גבוהים על משהו שהן מספקות. אני חלילה לא מתכוון למשהו לא איכותי.

ואולי - בתור חובב קדיחות ניסורים ריתוכים ושאר ירקות - אני גם יכול לקצר את הדרך ע"י חציבת חורים בנקודות היציאה דבר שיחסוך הרבה זמן עבודה לטכנאים.

הצינור שהם התקינו (ונסתם) עטוף בצינור פלסטי כלשהו דבר שאולי יצריך קוטר קידוח אליו המקדחה שלי לא מגיעה.

אז רק צריך פטישון ולא מקדחה רוטטת כמו שיש לי אני מניח שיוכול לחצוב רוחב כזה.

(מזמן חיפשתי סיבה טובה לבצע קדיחות נרחבות. אני פשוט מת על הצליל של הרוטטת:-))

או שניאלץ להתרגל לצליל הפטישון. טוב שיש לי אוזניות אוטמות לרעש.

התקנת הקו הנסתם עלתה לי כ500 שקלים שהלכו לפח. לכן אני מאד מעוניין להוזיל כמה שיותר.

הבעיה איתם (פזגז) שהם לא מוכנים לרדת בשקל. אני גם לקוח גז שלהם.

כל נותן שירות נורמאלי אחר מוכן לתת הנחות גדודלות או בכלל לא לגבות מתוך ראיה ארוכת טווח של רווח מהשירות - גז במקרה זה. עוד 1000 ש"ח התקנה אני לא מוכן לשלם ואז שיקחו חזרה את המייבש מצידי. (נרכש דרכם. הם היבואנים)

רק במחיר המסביב כבר יכולתי לרכוש מדיח כלים:evil:

דעתכם ?

פורסם

דעתי היא שאתה צריך לפנות לטכנאי גז עצמאי ולא דרך חברת הגז, בד"כ הטכנאים הפרטיים גובים פחות מהחברות הגדולות.

חפש טכנאי מנוסה אולי יש לו איזה פתרון קסם לנושא הסתימה וגם תקבל הצעת מחיר נוספת לגבי קו חדש אם צריך.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

מעניין.

כאשר רציתי להעביר את אותה נקודת גז, החברה אמרה שאי אפשר כי הם מאשרים רק את הטכנאיים שלהם.

כלומר, לא יספקו לי גז אם לא אעשה דרך הטכנאי שלהם.

מונופולי משהו...

פורסם
דעתי היא שאתה צריך לפנות לטכנאי גז עצמאי ולא דרך חברת הגז, בד"כ הטכנאים הפרטיים גובים פחות מהחברות הגדולות.

חפש טכנאי מנוסה אולי יש לו איזה פתרון קסם לנושא הסתימה וגם תקבל הצעת מחיר נוספת לגבי קו חדש אם צריך.

לרוב אלה אותם טכנאים ומנסיוני הם גובים את אותם הסכומים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מעניין.

כאשר רציתי להעביר את אותה נקודת גז, החברה אמרה שאי אפשר כי הם מאשרים רק את הטכנאיים שלהם.

מונופולי משהו...

מה מונע ממך להעביר את הנקודה, ולהגיד להם שלא העברת והנקודה קיימת שם מאז ומתמיד?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מה מונע ממך להעביר את הנקודה, ולהגיד להם שלא העברת והנקודה קיימת שם מאז ומתמיד?

תומר:

רעיון מצוין. חשבתי על זה.

אבל לצערי הם כבר מכירים אותי טוב טוב.

היו פה טכנאים שלהם מספר פעמים.

וזה גם מרגיז. אם כבר יש טכנאי, למה הוא לא יכול לנסות לטפל בבעיה שמתגלה ואומר שיש להזמין שירות.

הרי הוא השירות ! 2 אנשים בשביל להבריג נורה ?

בכל אופן, מצאתי מקום שמוכר צנרת תקנית לגז במחיר שפוי בהרבה (אבל בכמות מסחרית :?)

כשהיה פה הטכנאי היתשתי אותו בשאלה אם אפשר אולי לחשב היכן הסתימה ע"י נתוני כמות גז שנכנסת לצינור עד לתקיעה

ולפי אורך צינור ועוביו. תגובתו הייתה" :shock:" והפנה אותי למכון ויצמן:lol:

בינתיים חברת הגז הורידה ל 35 למטר שזה עדיין המון.

עדיין בהיתדיינות עימם.

נעדכן בהמשך.

פורסם
לרוב אלה אותם טכנאים ומנסיוני הם גובים את אותם הסכומים.

אבל איתם אפשר להתמקח.

מעניין.

מונופולי משהו...

לפי מה שידוע לי כל טכנאי מוסמך יכול לבצע אינסטלצית גז והחברות מבצעות רק בדיקה לפני האספקה.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

עם חברת הגז יותר קל להתמקח. איום במעבר חברה גורם להם להציע לך דברים שלא חלמת שתקבל מהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני רק לא מבין דבר אחד? טכנאי של פזגז העביר לך את הצינור בזמן השיפוץ? אם כן מדוע זאת לא אחריותם שכרגע אין מעבר גז תקין?

יש אסמכתא שהטכנאי בדק מעבר גז בזמן ההתקנה המקורית?

דבר נוסף,רשמת שבדקת לחץ ע"י בלון 5 ק"ג..בדקת משתי הכיוונים או רק מכיוון אחד?

פורסם
תומר:

רעיון מצוין. חשבתי על זה.

אבל לצערי הם כבר מכירים אותי טוב טוב.

היו פה טכנאים שלהם מספר פעמים.

וזה גם מרגיז. אם כבר יש טכנאי, למה הוא לא יכול לנסות לטפל בבעיה שמתגלה ואומר שיש להזמין שירות.

הרי הוא השירות ! 2 אנשים בשביל להבריג נורה ?

בכל אופן, מצאתי מקום שמוכר צנרת תקנית לגז במחיר שפוי בהרבה (אבל בכמות מסחרית :?)

כשהיה פה הטכנאי היתשתי אותו בשאלה אם אפשר אולי לחשב היכן הסתימה ע"י נתוני כמות גז שנכנסת לצינור עד לתקיעה

ולפי אורך צינור ועוביו. תגובתו הייתה" :shock:" והפנה אותי למכון ויצמן:lol:

בינתיים חברת הגז הורידה ל 35 למטר שזה עדיין המון.

עדיין בהיתדיינות עימם.

נעדכן בהמשך.

אז עוברים חברה, החברה הבאה לא יודעת על כל העניין, הם אולי יבצעו בדיקה שאין דליפות בבית וזה הכל. אגב זה גם אמור להיות אצל החברה הנוכחית. אין להם זכות לחייב אותך על העברת הנקודה אם את לא רוצה לעשות דרכם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני רק לא מבין דבר אחד? טכנאי של פזגז העביר לך את הצינור בזמן השיפוץ? אם כן מדוע זאת לא אחריותם שכרגע אין מעבר גז תקין?

יש אסמכתא שהטכנאי בדק מעבר גז בזמן ההתקנה המקורית?

דבר נוסף,רשמת שבדקת לחץ ע"י בלון 5 ק"ג..בדקת משתי הכיוונים או רק מכיוון אחד?

אז זהו.

שזה היה במהלך שיפוץ והם מבחינתם טוענים שבדקו שיש מעבר תקין לאחר העתקת הצינור ואולי זה נסתם בגלל

עבודה של המשפצים, שאולי כיפפו, נתנו מכה חזקה בריצוף, או אולי בכוונה סתמו לי את הקו.

וכן היו לי בעיות עם המשפץ שלקחתי שאני לחלוטין לא מרוצה ממנו מהרבה סיבות ואולי הוא השאיר מזכרת.

למרות שעם כל הבעייתיות שבו. קשה לי להאמין.

וישנה עוד סברה. החליפו לנו בבניין את כל קוי הגז.

הצינור המדובר אולי הושאר פתוח, וכאשר החליפו את כל צנרת המים בבניין, אולי חלק מיציקות הבטון עפו פנימה.

למרות שזה גם לא נראה לי לפי מידת הגז שנכנסה לצינור מכיוון הארון בחדר מדרגות.

כן, נתנו לחץ משני הצדדים. לפי כמות הגז שנכנסה, התקיעה היא לפחות במחצית הדרך אם לא ב3/4 לכיוון המרפסת.

וזה מצביע על קטע הצינור החדש לדעתי, כי שמעתי הרבה גז נכנס לצינור עד שהכל דמם.

פורסם

בדרך כלל בהתקנה תיקנית הצינור גז מגיע בתוך צינור פלסטי צהוב אם רואים את נקודת ה T בארון אפשר לחתוך את הצינור משם לנסות למשוך ולראות אם יש תזוזה של הצינור אם אין יותר מידי עיקולים וסיבובים ואין נזק של מעיכה הצינור אמור לצאת.

תנסה לבדוק את העיניין אולי בכלל הבעיה בהלחמת ה T שלא בוצעה כראוי ואין מעבר גז שווה בדיקה.

פורסם

נתק את קטע הצינור הבעייתי מאספקת הגז ונסה להכניס שטל-בנד משני הצדדים. תראה מה יצא.

שלא יבלבלו לך את המוח, אתה לא חייב שום טכנאי שלהם. תעשה מה שאתה רוצה בלי להגיד להם כלום. אנשים משפצים את הבית וכחלק מזה מבצעים עבודות גם בצנרת הגז. במקרה הגרוע לאחר שתפתור את הבעיה איך שאתה רוצה תביא טכנאי מוסמך לאשר.

פורסם

סטלבנד זה של חשמלאים בשביל להעביר חוטי חשמל בצינור השרשורי.

אני לא מאמין שהוא יעבור בקוטר של צינור הגז.

מה שכן נכון מותר לך לעשות מה שתרצה בקו הקיים רק שלפי חוק הגז החדש עדיף שטכנאי מוסמך יבדוק ויאשר בסוף העבודה.

חנות לאביזרי גז טובה נמצאת בת"א ברח' הרצל ליד המפגש עם רחוב קיבוץ גלויות יעזרו לך שם במחירים וייעוץ.

• תוכן חדש...