Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוצל מקנייה ומכירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגיד קראת בכלל את השאלה שלי? או שכשראית את השם שלי פשוט התעלמת והחלטת להביא אותה באיזה הערה מתחכמת או איזה הודעה כדי לצאת ידי חובה?

שאלתי היא (שוב):

רק ניסיתי להבין מדוע מחירה של המיני הוא כזה. לא רציתי להשפיע על דעתו של אף אחד מהמעונינים לרכוש מיני, וגם לא פסלתי אותה.

סה"כ ניסיתי להעלות דיון שידבר אולי על מכוניות ללא מחיר במחירון כמו המיני. בשום פנים ואופן לא רציתי להעלות דיון על המלצות אחרות למיני או מתחרות או שום פסילות על המיני. גם לא דיון ששור לניסיון ולצעירים ולתגובות וכו'. בסה"כ ניסיתי לברר את הנושא הזה של מכוניות ללא מחירון, ולקחתי את המיני כדוג'. הGTI באה כדוג' כי היא קרובה לה במחיר, זהו. אני מודע לזה שהGTI בכלל בכלל לא קשורה למיני ואיננה מחליפה שלה או מתחרה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
תגיד קראת בכלל את השאלה שלי? או שכשראית את השם שלי פשוט התעלמת והחלטת להביא אותה באיזה הערה מתחכמת או איזה הודעה כדי לצאת ידי חובה?

שאלתי היא (שוב):

רק ניסיתי להבין מדוע מחירה של המיני הוא כזה. לא רציתי להשפיע על דעתו של אף אחד מהמעונינים לרכוש מיני, וגם לא פסלתי אותה.

סה"כ ניסיתי להעלות דיון שידבר אולי על מכוניות ללא מחיר במחירון כמו המיני. בשום פנים ואופן לא רציתי להעלות דיון על המלצות אחרות למיני או מתחרות או שום פסילות על המיני. גם לא דיון ששור לניסיון ולצעירים ולתגובות וכו'. בסה"כ ניסיתי לברר את הנושא הזה של מכוניות ללא מחירון, ולקחתי את המיני כדוג'. הGTI באה כדוג' כי היא קרובה לה במחיר, זהו. אני מודע לזה שהGTI בכלל בכלל לא קשורה למיני ואיננה מחליפה שלה או מתחרה.

ראלימן

בתור בן אדם מהשורה, הייתי ממש אמור להתעצבן עליך עכשיו .

אבל הבנתי אותך, אתה מנסה לצאת איכשהוא מהויכוח הזה שאתה אומר את המילה האחרונה, אז הנה, אמרת, מבסוט ?

פורסם

אני ממש לא מבין מה הבעיה!!

מה אתה לא מוכן לקבל את זה שאני רק רוצה ללמוד?!? אני רוצה לדעת בשביל זה שואלים שאלות ומצפים לתשובות בשביל זה עושים טעויות ולומדים מהן.

שאלתי שאלה, יש לך תשובה אני מאושר. אין לך? לא נורא אני בטוח שמישהו יענה עליה במוקדם או במאוחר.

אני באמת ובתמים מעונין רק בללמוד.

ואם המילה האחרונה שלי תהיה "תודה על התשובה!" אז כן אני מנסה שלי תהיה את המילה האחרונה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ללמוד, תלמד בכיף ותחכים.

אתה רוצה לדון במחירי המיני המופרזים? לבריאות.

זה נושא שמעניין חברים בפורום זה .אני לא מבין כלום במיני ופרט לנסיעה במיני של זרזיר עם עוד 4 איש באוטו אין לי שום ניסיון בתחום. אבל למה לפתוח דיון תחת מודעת הקנייה? כשאתה עושה דבר כזה אתה מראש פוסל את הרכב בפני כל מי שחשב אולי להתחיל במיני כמכוניתו הראשונה. גם בפני כל מי שיש לו היום איזה לאנטיס מסריח (סליחה יגאל) ורוצה הרפתקה מוטורית קטנה.

עכשיו הם לא יעשו את זה. מכיוון שאדם שאותו אינם מכירים כלל (אבל יש לו שם של אחד שבטוח מבין עיניין) ייעץ לא לקנות.

חבל שהת'רד המקורי נמחק-כי אתה יודע טוב מאוד שלא היה שם שום דיון ושום נעליים. אתה קטלת את האוטו בחצי מהזמן שהיה לוקח לרדת למטה ולשים זוג נעליים כדי ליסוע לראות את האוטו המדובר.

כמובן שהמלצת לקנות 205 GTI... סליחה. לא המלצת. הצעת אותה כאלטרנטיבה.

מי אתה שתמליץ?????????

אני מפחד לקנות 205 GTI בגלל ההרפתקאה הכרוכה באחזקה ובהתנהגות הקפריזית. שאל את רז. שאל את כספר.אבל זה בסדר - כי אתה המלצת...

אני מרחם על הילד המסכן (או המבוגר הטיפש) שיקשיב לעצתך ויאבד את התחתונים עם 205 GTI שתהרוג את הכיס שלו ואולי אותו.

אני מאחל לך שרכבך הראשון יהיה 205 GTI. אני לא אפרט כרגע למה. אני רק מקווה שתלך בנאמנות לפי המלצתך.

נ.ב-

מעכשיו אבקשך לצרף את המילים בן 16 לחתימתך האישית ע"מ שלא לבלבל גולשים תמימים שייסמכו על עצתך .ויותר מזה - בשביל הגולשים העצבניים (ומכמות הה"פ שקיבלתי- יש כאן הרבה כאלה) שיבינו לבד שאתה ילד ואין מה להתעצבן.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אני מת, פשוט מת שתראה לי איפה המלצתי על הGTI.

מתתתתתתתתתתת

אתה לא תאמין עד כמה אני רוצה שתוכיח לי שאמרתי אל תקחו את המיני הזאת כי היא יקרה מדי, קחו 205GTI במקום.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן... אני חושב שהנק' שהועלתה כאן היא הרבה יותר מנכונה - הפורום הזה גדל בצורה שלא תאמן והחשיפה פשוט מדהימה , אז פורום קניה ומכירה נועד בשביל הודעות פרסום וזהו , אין על מה לפתח דיונים או להמליץ על רכבים אחרים...בייחוד כשאתה מדבר שטויות...

ואישית בנוגע אליך - תלמד בשקט !!! כמו שחכם אמר לי פעם (וגם לך) - אם תסתום אף אחד לא ידע שאתה לא יודע.... :lol:

:-)

פורסם

להבא לא אגיב יותר בפורום הזה מפאת חוסר האפשרות.

אבל הגבתי כי רציתי לדעת יותר על התופעה הזו של רכבים ללא מחירון.

אז גם לשאול שאלות זה שטויות?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

לא תוכל אף פעם להבין למה על מיני 79 מבקשים 13K

זאת עובדה.

אין לך מה להפגע מזה, קבל את מה שאמרו לך בהבנה ותפנים

אף אחד מאיתנו בגיל 16 לא יכל להבין זאת ורוב האנשים (גם בפורום הזה)

לא יגיעו להבנה הזאת גם בגיל 80

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

עכשיו זאת הפעם הראשונה שאני רואה את התרד הזה, יש לי הרבה מה להגיד אבל אתחיל עם דוגמא קטנטנה אחת.

8:00 בבוקר אני מקבל טלפון, על המסך מספר לא מזוהה ומהצד השני עונה לי בחורה חביבה שמודיעה לי שאני צריך להיפטר מ-386 ש"ח בעבור:

1.מכס יבוא

2.מעמ למכס יבוא

3.מס קניה יבוא

4.אגרת רשימון חלקית

5.עמלת תשלום מיסים

6.החזר הוצאות יבוא

7.מע"מ.

אההה?!?

בהתחלה לא חשבתי שהמשלוח קשור אלי ואולי זה שוב אחי (XRALLYE) משחק את משחק הפילטרים :wink: ,

"מיני ספורט אומר לך משהו" שואלת אותי הבחורה החביבה, אני חושב לעצמי ואומר, לא הגיוני - רק לפני יומיים עשיתי הזמנה של חלקים למיני מבריטניה - איך הם כבר פה? ומה לעזאזל 386 ש"ח, על מה? שתי תושבות למנוע, תושבות פולי לשילדות ושני קטלוגים מסריחים?!?!?

לא מספיק ששילמתי 350 ש"ח ר-ק עבור המשלוח?

עכשיו אני חוזר יומיים אחורה ל-"מכתבי האהבה" שניהלתי עם ה-"חברה הטובים" ממיני ספורט.

אחרי אינספור מיילים בהם ביקשתי בהסכמתם לרשום סכום "שירצה" את המוכסים בארצנו הקדושה - הזו*** שולחים לי קבלה ומציינים בה את הסכומים המלאים - להרוג אותם!

אני פותח את החבילה ומגלה חוברת בת 6 דפים שהם קוראים לה "קטלוג" ולהפתעתי רק תושבת מנוע אחת!

פה נשברתי ובאותו רגע התחשק לי לרדת עם גפרורים ולבדוק את כמות הדלק במיכל המיני. במיוחד אחרי שאתמול תפסו אותי ב-45 מעלות למדרכה בעת ביצוע מה שהוגדר על ידי השוטרים כ"מצב המונע ממני את השליטה ברכב" טוב נו...אני כנראה חשבתי אחרת...אבל זה ממש אופ-טופיק וירשם בתרד נוסף.

עכשיו מה עושים? רושמים עליהם בפורום כדי שלא יקנו מהם יותר? פחחחחח, ממש יעזור לי

אני רק יכול להתפלל שמייל חריף יעזור לי לקבל את התושבת האבודה. ומה עם המכס ששילמתי? ירד לי מהבונוס של סוף השנה - טוב נו...התרגלתי כבר לחיות עם המיני לצד המינוס בבנק.

אז ככה ראלימן, חשבת שזה פשוט להחזיק רכב כמו מיני? אולי עצם העובדה שלא נשארו הרבה במצב ראוי עוזרת לעניין? או אולי העובדה שיש חנות אחת בארץ שדרכה אפשר לקנות אחוז אחד מחלקי החילוף של המיני במחירים מופקעים עוזרת?

ממש לא

נסה להשיג חלקים למיני, או אולי למצוא מוסך שיטפל לך ברכב, יודע מה? תתחיל מזה שתמצא אחת במצב טוב.

אתה ילד ואל תפגע מזה, אני הייתי בדיוק שם לפני שנתיים, אומנם "קצת" יותר גדול ממך , עכשיו בן 23 ועדיין מחשיב את עצמי כילד, יש לי עוד הרבה לראות ללמוד ולהתנסות, זה התחיל באופנוע ועכשיו זאת המיני שעושה לי בית-ספר. לפני שהחזקתי כלי רכב, לא היה לי מושג מה כרוך בלשלם ביטוח, אחזקה וכו.

למה אני אומר את זה? כי במיני העניין נעשה יקר ומסובך יותר לא מפאת חוסר אמינות חס וחלילה, אלא מעצם היות הרכב מיוחד ונדיר יחסית בארצנו.

אני מציע לך להגיע למפגש מועדון החמש שמתקיים בימי שישי במגרשי הטניס ברמת-גן, "להתערבב" עם החברה המופלאים שהשקיעו את כול כולם ויותר בשיפוץ רכבים שלאו דווקא נחשבים כקלאסיים מוצהרים, להיפך.

המקרה שמסופר למעלה הוא ממש לא חד פעמי והלוואי שיהיה האחרון .

מי שמכיר אותי יודע מה מתוכנן למיני שלי, מעבר לכסף הרב שהושקע אני עדיין בתחילת השיפוץ והדרך עוד א-ר-ו-כ-ה, שיפוץ הוא דבר שדורש המון כוחות, אסטרטגיה, זמן ואורח רוח.

יש לי? אני מקווה אחרת ה-"פרוייקט" לא יגיע לסופו - יש הרבה שעומדים מאחורי ומקנים עזרה ועידוד ובלעדיהם הפרוייקט כבר היה נכשל.

למה? אני יכול לקנות 306MI16 מדהימה שמוצעת ממש פה מתחת לאף שלנו, שגם אותה הספיקו לבקר אנשים כאלו ואחרים על לא עוול בכפה - המחיר? פחות או יותר שווה ערך לסכום המשוער בסוף שיפוץ המיני בלי כל הזמן ,כאבי הראש, העבודה ורגעי המשבר שליוו וילוו אותי לאורך השיפוץ.

אני חוזר לשאלה המקורית שלי ושלך ראלימן - למה? רצית תשובה נכון?

אני לא יכול להסביר למה, יש דברים שהם מעבר, ניסיתי ולא בדיוק הלך לי - כנראה שרק מי שעבר חוייה דומה מבין או בעלי סגולה אחרים - לי זה קרה ביום שהחזקתי בהגה המיני.

יודע מה? הלוואי ולא היה לי "השגעון" שדבק בי ובחלק האיכותי של חברי הפורום - היום הייתי בחור עשיר עם ראש נקי לא רודף אחרי מה שמוגדר כ-"כלי תחבורה".

הרי יש לי רכב שמשרת אותי ביום יום, למה לי כל כאב הראש?

עכשיו תבוא ותגיד "לא בשיפוץ עסקינן" - תאמין לי שחלק זה חלק ובלאי יש? יופי.

תעשה 1+1 אתה ילד גדול, לא?

בידידות,

רן

נ.ב.

עצתו של תומר לגבי מודעת המכירה מחייבת אימוץ - המצב הנוכחי לא לעניין וחוזר על עצמו למרות ההארות וההערות החוזרות מצד חברי הפורום.

motorica.net

פורסם

בקניית רכב משומש, וישן, סכום הקניה הוא רק כרטיס כניסה.

סכום הקניה זניח לעומת הסכומים שהרכב תובע מבעליו.

205GTI, או מיני משנות ה-80, או אפילו חיפושית - סכום הקניה שלהן זניח.

האחזקה שתשלם עליהן בשנה - גבוהה פי כמה מסכום הקניה.

אחזקה זה לא דלק, זה לא ביטוח, זה לא טסט.

אלו סכומים זניחים.

אחזקה זה סכומי כסף גדולים, וקניית חלקים שערכם, כחלק בודד, משתווה אפילו עד עלות הרכב כולו.

זה חסר הגיון. זה טמטום. זה שטות להחליף גיר לדוגמא, ברכב שהמחירון שלו אצל לוי יצחק הוא 3000 ש"ח. רק הגיר עולה יותר.

אבל, בכ"ז, למרות חוסר ההגיון, יש סיבה אחרת לדברים. רגש. רגש למתכת. (גם סוג של טמטום).

אז ראלימן - אם מישהו רוצה מיני, לא מעניין אותו שיש רכב אחר באותו סכום.

הוא רוצה מיני, כי ככה. וזה שיש רכב אחר בסכום דומה לא מעניין אותו.

הוא קונה מיני כי הוא רוצה, וחשוב שיידע שהסכום שישקיע עליה, והזמן - יעלו יותר מערכה.

ואם הוא רוצה מיני בכ"ז - אז כנראה שהוא לא צריך ש-א-ת-ה תסביר לו שבסכום הזה יש רכבים אחרים.

מי שקונה מיני ב-10 או 5 או 20 K, יודע שהוא הולך להשקיע בה יותר. הרבה יותר.

אם יש לך 13K, ואתה רוצה לקנות לעצמך 205 GTI, אל תעשה את זה.

עלות האחזקה שלה בשנה היא בערך 15-20K. (כדי לשמור על רכב מקורי, עם מערכות תקינות - ברמת בטיחות גבוהה).

לפני ביטוח, טסט ודלק.

לא היתה לי מיני, אבל אני משער שגם שם הסכומים דומים.

אז סתם לקנות מיני או 205 בשביל להגיד שיש לך - זה טמטום.

אבל אם אתה רוצה לשחזר/לשקם/לשפץ/לשמר/לשפץ אותה - תבין טוב - סכום הקניה זניח.

מקווה שעזרתי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

החכמתי!

אני מבין עכשיו למה זה עולה הרבה להחזיק כזו ולמה דורשים עליה מחיר כזה.

תקן אותי אם אני טועה, היא עולה הרבה בגלל שבעליה לרוב שילמו הרבה על להחזיק אותה?

ושוב תודה!

תודה גם לרז.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
החכמתי!

אני מבין עכשיו למה זה עולה הרבה להחזיק כזו ולמה דורשים עליה מחיר כזה.

תקן אותי אם אני טועה, היא עולה הרבה בגלל שבעליה לרוב שילמו הרבה על להחזיק אותה?

ושוב תודה!

תודה גם לרז.

ראלימן

שמח שיכלתי לעזור ולו במעט. :wink:

כמו בכל רכב, יש את הרכבים השמורים יותר ושמורים פחות.

מחיר הוא דבר יחסי ומה שנראה לך כ-"הרבה" יכול להראות לאחרים כמציאה.

אני לא מכיר את המיני המוצעת למכירה ולכן אני לא יכול לענות לך על השאלה - ביקור קצרצר אצל המוכר יכול לגלות הרבה אודותיה.

רן.

motorica.net

• תוכן חדש...