Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשבא אליך איזה ערס עם בלוק,אתה לא צריך אומנוית לחימה,אתה צריך בלוק יותר גדול!

או זה: :snipersmi

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגדול מה שכדאי לך לשים לב זה שיש מקומות שמלמדים אומנויות לחימה שהן יותר ראווה ושואו , ופחות מעשי וישים בחיי יום יום

זה בדיוק הסיבה שאני לא רוצה לחזור לג'ודו ולקאראטה כמו שלמדתי בעבר. כמו שכתבתי, אני רוצה פרקטי, לא מעניין אותי מדליות, לא מעניין אותי תחרויות- מזה היה לי מספיק.

המטרה שלי זה גם לא להיות אלים, אלא ללמוד להגן על עצמי בצורה יותר טובה ואפקטיבית. בעוד שמה שלמדתי עזר לי במצבים מסויימים בעבר, גם מול סכין כמה פעמים, אבל זה הכל היה אילתור. לא קאראטה ולא ג'ודו לא מכינים אותך למצבי אמת שתיתקל בהם בחיים, קרב מגע ואייקידו לאומת זאת, כן. לכן שאלתי לעצתכם.

בכל מקרה, אני אשמח לשמוע כל מה שיש לכם להוסיף.

תודה לכולם,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אתה יכול גם ללמוד קמפוגיטסו.

אומנות לחימה משולבת של מאסטר ישראלי ענק בשם גדי סקורניק שהיה לי הכבוד הגדול ללמוד אצלו.

אתה גם יכול ללכת ללמוד אצל דניס.

איזה אומנות משולבת שלא תתחיל ללמוד, תתכונן לכמויות מסיביות ביותר של חישולי שרירים , זה מאוד כואב בהתחלה.

אייקידו לדעתי האישית טובה בתור הגנה עצמית בעיקר אצל סטיבן סיגל, פחות בחיים האמיתיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כשלבנאדם יש רקע בג'ודו, הוא יכול להפיל כל ערס עם בלוק לקרשים.

כשיש לו גם רקע בג'וג'יטסו ברזילאי, הערס יכול להתחיל לחשוב כבר מעכשיו מה לכתוב לעצמו על הקבר.

בעיקרון השילוב שאני ממליץ עליו זה איגרוף תאילנדי וג'וג'יטסו ברזילאי, עם מספיק אימונים אתה יכול להפוך ליהיות בן אדם מסוכן מאוד.

לא הבנת מה אני אומר כנראה

שיש תוקף אחד אז סבבה, תעשה עליו בריחים, תעשה לו פליק פלאק ברוורס ותוסיף לזה פיצפוצים מלמעלה באמצעות ראבר גארד אימתני ונעילת משולש

אבל תסביר לי מה זה שווה אם בזמן שאתה שוכב על הרצפה, (וג'יאוג'יטסו ברזילאי זה בעיקר עניין של לחימה בזמן שאתה שוכב על הרצפה ) ושובר את היד לתוקף הראשון, אם בא לך עוד תוקף, ובזמן הזה בועט לך בראש.

אז בתור אומנות לחימה בזירה ומול יריב אחד זה יעיל, אבל שאתה מכניס עוד תוקף לעניין (ובדרך כלל מדובר ביותר מתוקף אחד) זה כבר לא יעיל כמו להישאר על הרגליים ולהיות מסוגל לטפל בעוד אחד. להיות על הרצפה זה להיות פגיע ונייח זה הכל.

או שאולי התוקף השני יחכה עד שתסיים עם חבר שלו, ורק אז אחרי שהוא יוודא שאתה מוכן, יתקוף

יעילות, זה הכל

פורסם

גם כשאתה עומד, אם אתה נלחם ביריב אחד יכול לבוא לך עוד אחד מאחורה.

בידיוק על אותו משקל, כשאתה על הקרקע יכול לבוא מולך עוד אחד, שתוכל לנסות להוריד גם אותו.

פורסם

שרגא, אנחנו בישראל אל תשכח, יבואו 4 להתקיף אותך, תפוצץ את הראשון והשאר כבר יברחו..:-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

חשבתי על שאלתך, חשבתי על מה שמפריע לך, התייעצתי עם חברים בעניין שמאוד בקיאים בתחום והחלטנו פה אחד, קרב מגע!

רוצה לדעת למה?

יש לך רקע באומנויות לחימה ועדיין יש לך חששות בנושא הגנה עצמית.

כל אומנות לחימה שלא תבחר, יקח לך תקופה של כמה שנים בודדות בשביל להתקדם ברמה ולהגיע להתמודדות מול יריבים מרובים, כלי נשק קרים (ברובם לא יהיה התמודדות עם נשק חם)וברובן לא תהיה לחימת הרחוב(STREET FIGHTING).

בקרב מגע לעומת זאת, העולם נראה אחרת לגמרי (בשום אומנות לחימה לא יגידו לך למשל שאם נראה שאתה בנחיתות אז להטיס ליריב את האשכים לכיוון השקדים או להחזיק את צרור המחפתחות ביד עם מפתחות בולטים מבין האצבעות וללכת על העיניים של התוקף, אפילו לא במשולבות) ואני מאמין שבעזרת הידע הנרחב שיש לך בקרטה ובג'ודו, אתה תשתלב שם בקלות מרובה ותתקדם מהר.

תשתדל לבחור את המדריך על פי פרמרטים אובייקטיבים של רמת לחימה/הדרכה אבל תנסה קצת לשבת לדבר איתו, לתהות על קנקנו, לשמוע אותו מדריך, לראות איך הוא בקטע של התמיכה הנפשית, האם הוא נוטע בטחון עצמי בתלמידים ומטיף לאי אלימות כי בניינו (ובלי חו"ח לפגוע),עם רקע כ"כ נרחב בג'ודו ובקרטה ועם המדריך הנכון, אין שום סיבה לחשש ברמה של הגנה עצמית.

שרגא, אנחנו בישראל אל תשכח, יבואו 4 להתקיף אותך, תפוצץ את הראשון והשאר כבר יברחו..

היה בטח איזה גאון כמוך שייעץ לאריק קרפ.

זה קשקוש לא רק כי כל הבסיס וההטפה לכל עימות היא בכל מקרה ובכל מצב להמנע מאלימות (ברמה הפילוסופית)אלא גם סופר- מאסטר באיזה אומנות לחימה שתבחר לא מובטח לו שיעמוד בגבורה מול 10 (או חמישה) תוקפים אלימים ושתויים.

בכל מקרה, מנסיון של שנים, אתה דופק לאחד מכות ואז כל היתר מתנפלים עליך ביחד ומסבירים לך למה הם מתכוונים ב"שיטת השקשוקה" ולא כמו בסרטים שהם לוקחים מספרים בקופת חולים ונלחמים איתך לפי תור :lol:

כמו בהרבה תחומים אחרים, הקשר בין סרטי אומנויות הלחימה ובין המציאות הוא כמו לשלוח את רמבו מעבר לקווי האויב בשביל לחלץ את גלעד שליט.

פורסם

אומנם אני קצת שוטה מהנושא של הפוסט,אך אני בן 18 ללא נסיון באומנויות לחימה חצי שנה לפני הגיוס החלטתי ללמוד קרב מגע בשביל לדעת להגן על עצמי ביעילות.

אפילו מצאתי מקום שיחסית קרוב לבית שלי וזה מאמן טוב(במרכז לאומניות לחימה בטדי).

עכשיו אני טיפה מתבייש\מתפדח כאילו,ילד בן 18 ללא נסיון אמיתי באומנויות לחימה(ג'ודו ואייקידו בכיתה ז לא נחשב) בא ללמוד זה לא קצת מאוחר?

אני ממש רוצה ללכת וללמוד את זה אך במקום מסויים אני מתפדח=\.

האם יש בסיס לחששותי? האם יסתלבטו עלי יותר מדי במקום אימונים? האם תוך 4-5 חודשים בקרב מגע אני יכול ללמוד משהו ישים ברחוב?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

אף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד, כל דבר.

אפילו אם תלמד חצי שנה, זה עדיף בהרבה מאשר כלום.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

אני רוצה להגיד לך דבר אחד בצורה חד משמעית, אם תלך להתאמן באומנות לחימה כל שהיא ויסתלבטו עליך בדוג'ו שאתה מתחיל ולא מכיר , תיכף ומיד תצא משם ואל תחזור לעולם!

זה עומד בסתירה מוחלטת לכל פילוסופיה בסיסית של כל אומנות לחימה.

אומנות לחימה היא אומנות תומכת ומחבקת שנועדה בראש ובראשונה (ועוד לפני יכולת ההגנה העצמית) לחזק את רוחו ובטחונו של הלוחם, לא לצחוק עליו.

גיל 18 זה עוד מוקדם, בכל דוג'ו יש מלא אנשים בני 40-50 שפתאום החליטו ללמוד איזה אומנות לחימה, בחלקם יש אפילו קבוצות מתחילים לאנשים בגילאים האלה..

פורסם

יש 2 סוגים של לחימה:

1. אומנויות לחימה, שזה השקעה לטווח הארוך, שינוי אורך החיים ועוד הרבה.

2. קרב מגע, שזה משהו שאתה יכול ללמוד חצי שנה ולהיות מאסטר בו.

קרב מגע מתאים מאוד לאנשים שאין להם כח להתעסק ב"שטויות" ובאומנויות לחימה, זה גם משהו שלומדים בחצי שנה ונהיים מאסטרים בו. בקיצור מתאים לישראלים.

אבל, במבחן האמת כשתתמודד מול מישהו עם רקע לחימה ולא רק בקרב מגע כנראה הוא יקרע לך את הצורה.

הזכרת את אייקידו, אז קודם כל אייקידו לא דומה לג'יוג'יטסו.

אייקידו היא אומנות מדהימה אבל להניב ממנה פירות יקח לך כמה שנים טובות, לכיוון ה10.

בכל מקרה הזכרת שאתה גר בפתח תקווה. יש לך שם את מכון "קאיזן" שמעביר בין היתר "איקיג'יוג'יטסו" שזה שילוב של אייקידו וג'יוג'יטסו ברזילאי.

ממליץ לך לנסות את השיטה הזו.

אני שם כבר שנה וחצי בערך ואני נהנה מאוד ומרגיש שזה מחזק אותי באופן תמידי.

פורסם

אני ממש לא חושש לבטחון שלי, להפך, בעוד שכל מי שאני מכיר לוקחים צעד אחורה למנוע עימות בכל מחיר ומוכנים להסתובב ולברוח, אני נשאר במקום ומוכן לפוצץ את הראשון שירים את ידו.

אני לא מחפש להתעמת עם אף אחד בכוונה, אבל אם מישהו מספיק מטומטם בשביל לנסות לפתור דברים באלימות, אני לא אנסה לעצור אותו מלפגוע בעצמו.

הבעיה היא, שאני לא התאמנתי כבר קרוב לשבע שנים, ועם הזמן שוכחים דברים, ואותם התרגילים שפעם היתי מבצע אוטומטית, היום אני צריך לחשוב מה בדיוק אני עושה וזה כמובן משפיע על הביצוע שהופך להיות יותר ויותר מסורבל. וזה נכון במיוחד לגבי קאראטה.

הסיבה שכללתי קרב מגע ברשימה שלי היא שקרב מגע מלמד להתמודד עם מצבי אמת שנתקלים בהם בחיים, כולל נשק קר ומספר תוקפים. על קרב מגע אני הולך ב-100%, כדאי גם ללכת על אייקידו בנוסף?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אני ממש לא חושש לבטחון שלי, להפך, בעוד שכל מי שאני מכיר לוקחים צעד אחורה למנוע עימות בכל מחיר ומוכנים להסתובב ולברוח, אני נשאר במקום ומוכן לפוצץ את הראשון שירים את ידו.

אני לא מחפש להתעמת עם אף אחד בכוונה, אבל אם מישהו מספיק מטומטם בשביל לנסות לפתור דברים באלימות, אני לא אנסה לעצור אותו מלפגוע בעצמו.

קודם כל, מכות בישבן לסאנסיי שלך שכנראה לא טרח להסביר לך את כל הפילוסופיה שעומדת מאחורי כל תורות הלחימה.

חוק מספר אחד הוא להמנע מעימות פיזי בכל מחיר ואם אתה מספיק מטומטם ללמד אותו לקח, נראה מי המטומטם כשהוא ישלוף סכין או אקדח.

אני אשמע כמו איזה זקן סיני מסרט קונג-פו סוג ז אבל עצם העובדה שהמדריך (לא בא לי לקרוא לא סנסיי) לא נטע בך (בהצלחה או בכלל)את הצד הפילוסופי של אומנות הלחימה, הוא בדיוק הבסיס לזה שאתה חושב שעם חגורה כחולה בקרטה ונסיון בג'ודו אתה צריך עוד משהוא בשביל להגן על עצמך.

הרי ברור לך שיש לך את הכלים הנכונים(ידיים,רגליים והידע מה לעשות איתם) להגן על עצמך, אין לך את התובנות שיש לך את הכלים האלה ואין לך את התובנות שבכלים האלה לא משתמשים!

2. קרב מגע, שזה משהו שאתה יכול ללמוד חצי שנה ולהיות מאסטר בו...קרב מגע מתאים מאוד לאנשים שאין להם כח להתעסק ב"שטויות" ובאומנויות לחימה, זה גם משהו שלומדים בחצי שנה ונהיים מאסטרים בו. בקיצור מתאים לישראלים.

אבל, במבחן האמת כשתתמודד מול מישהו עם רקע לחימה ולא רק בקרב מגע כנראה הוא יקרע לך את הצורה.

קשקוש מוחלט שאין לי מחושג מאיפה הבאת אותו.

אולי חצי שנה של אימונים ב STREET FIGHTER ב PS3.

במציאות, אפילו 10 שעות אימונים מידי יום, כל יום לא יעשו מאף אחד מאסטר בחצי שנה בשום דבר, בטח לא בקרב מגע.

פורסם

הסיבה שכללתי קרב מגע ברשימה שלי היא שקרב מגע מלמד להתמודד עם מצבי אמת שנתקלים בהם בחיים, כולל נשק קר ומספר תוקפים. על קרב מגע אני הולך ב-100%, כדאי גם ללכת על אייקידו בנוסף?

אייקידו היא אומנות מדהימה, אבל כדי להתמקצע בה ולהמיר אותה לשימוש אמיתי תצטרך להשקיע בה המון שנים.

אני בחרתי באיקיג'יוג'יטסו אחרי שקראתי על זה המון והבנתי שכנראה זה השילוב הכי טוב בשבילי..

• תוכן חדש...