Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי התייעצות קלה עם PIZO בפרטי ושמיעת עוד חוות דעת מחבר טוב , עדיין מתלבט.

עלו הרבה מחשבות אפילו על רכב יד II , אבל בסוף החלטתי לקנות חדש.

מחפש רכב 1600 ידני, עיקר הנסיעות פ"ת - הרצליה בימים ראשון - חמישי.

ישמש כרכב שני במשפחה (לאשתי יש ליסינג).

לא צריך להיות חורך אספלט או בעל תאוצה מדהימה (0 - 100 ב 7 שניות).

אחרי 7 שנים עם צרפתיות שהפגינו אמינות מופלאה אני חושב לגוון,

ובמגבלות התקציב והעדפות נשארו:

C4 ידנית 6 כריות אויר בקרת שיוט וכל השטיקים הרגילים של הצרפתים.

ליאון ידנית 6 כריות אויר, בקרת שיוט , בקרת אקלים , חישוקים קלים.

אחרי מו"מ קשה עם היבואנים ההפרש בין הרכבים כ 10K ש"ח. (הליאון יותר יקרה).

אבל אם ניקח בחשבון שאני אולי בעתיד ארצה להוסיף חישוקים קלים ל C4 ההפרש יעמוד על כ 6K ש"ח, בנוסף ל C4 אין יציאה למגבר , ובליאון יש.

עד כאן יתרונות / חסרונות של הגימיקים.

ההתלבטות היא מכיון :

1) שלצרפתיה יש 4 שנות אחריות לליאון רק 2.

2) הליאון מנוע 8V , קראתי בכמה מקומות שהוא רועש, אבל הבנתי שהוא אמין , נצבר המון ידע ונסיון לגביו, ובנוסף חל שיפור משמעותי בכל מה שקשור לבידוד רעשים בדגמים החדשים.

3) עלויות הטיפולים יותר יקרים בליאון.

4) חויית נהיגה ומראה קצת לא סטנדרטי לטובת הליאון.

אם מישהו יוכל להאיר את עיני, להפריך שמועות / לבסס עובדות כדי לקבל החלטה מושכלת זה יעזור מאד.

תודה ,

ליאור.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

האמת היא שבאופן אישי 2 הרכבים הללו אינם מדברים אלי , בין שני אילו הבחירה היא על סמך טעם והעדפה אישית.

אני הייתי בודק עם קארסו מתי מגיעה המאגאן החדשה, במחיר דומה ל C4 היא תהיה אופציה עדיפה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
האמת היא שבאופן אישי 2 הרכבים הללו אינם מדברים אלי , בין שני אילו הבחירה היא על סמך טעם והעדפה אישית.

אני הייתי בודק עם קארסו מתי מגיעה המאגאן החדשה, במחיר דומה ל C4 היא תהיה אופציה עדיפה.

מאיזו בחינה היא עדיפה?

מה יש במגאן שאין בשתיהן ?

אם זה רכב שמגיע עם מכלולים חדשים זה די הימור.

אחד השיקולים היה לקנות רכב שמשווק בארץ כמה שנים כדי שביום שאצטרך להגיע למוסך , אני מקטין למינימום את הסיכוי שהם יראו תקלה חדשה שלא הופיעה. מהבחינה הזו ה C4 והליאון עם מכלולים ותיקים ומוכרים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הבעיה העיקרית עם המגאן 3 זה שיקח זמן עד שהיא בכלל תנחת כאן, וזה לא יקרה לפני תחילת 2010.

אם יש לך הרבה זמן לחכות אז היא עשויה להיות בחירה מצוינת, אבל קח בחשבון שלא ידוע באילו גרסאות היא תגיע, האם יהיה 1600 ידני (לפחות בהתחלה, ואולי גם לא אחר כך), וגם המחיר כרגע הוא תעלומה.

לדעתי האופציות שיש כיום הן מספיק טובות כדי לא לעצור את הנשימה בציפייה למגאן.

אישית שקלתי בעבר לקנות C4 ידנית (יד שניה) אבל גם הליאון היא אופציה מצוינת.

יש לך גם את הגולף החדשה ב-1.6 ידנית במחיר 124K (לפני הנחות ומבצעים).

פורסם

אז ככה , הגולף והלאון זה אותו מנוע וגיר.

הלאון מגיעה עם חישוקים קלים 16" , בקרת שיוט, ולדעתי יותר מיוחדת מהגולף, ועולה 126K לפני הנחות ומבצעים.

בנוסף הלאון החדשה מגיעה עם הקונסולה המרכזית של האלתאה, והיא מאד מרשימה גם מבפנים.

הבעיה זה המנוע העצל, התקשרתי עכשיו למישהו שמוכר גולף ידנית כזו, עם מנוע 8V והוא אושש את טענתי, ואמר שבמהירות 100 קמ"ש הרכב נוסע על 3000 סל"ד.

לא שזה כל כך נורא לנסיעות הקצרות שלי, אבל פסיכולוגית קצת קשה לי עם זה. מזכיר לי את ימי ה BX GTI עם המנוע 8 שסתומים שהיה לי -) ...

הבעיה שהאופציה הבאה (1800T כבר הרבה יותר יקרה ועולה מעל 140K ש"ח).

יש לי עוד סופ"ש שלם לחשוב על זה.

והמגאן תהיה בארץ באיזור נובמבר, אבל עוד לא יודעים מתי, מה יגיע , ובאילו מחירים ימכרו הדגמים השונים.

פורסם

אני לא מבין גדול בשתי המכוניות הללו, אבל לפי היתרונות והחסרונות שאתה מציג, עדיף שתוסיף חישוקים קלים ותיקח את הC4, תצא עם עודף ועם מנוע יותר מתקדם והתמורה פשוט יותר טובה אצל הסיטרואן, קלף חזק אצל הלאון הוא העיצוב המשגע שלה אבל חוץ מזה אני לא רואה סיבה אחרת לבחור בה על פני הסיטרואן. עשית כבר נסיעות מבחן? בדקת מה יותר מתאים לך מבחינת נוחות וחווית נהיגה?

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

שתי בעיות.

ה C4 קיימת במלאי רק בצבע שחור, אין צפי למשלוח קרוב עם גיר ידני.

הייתה לי בעבר C5 שחורה מדהימה, אבל כדי שתהיה מדהימה הייתי מלקק לה את הצורה כמעט כל יום.

בעיה נוספת, אין ליאון עם מנוע 1600 לנסיעת מבחן.

יש רק את הרכבים הספורטיבים.

מה שאתה אומר לגבי ה C4 זה נכון, חישוקים קלים, ונשאר עם עודף,

אבל אם תיכנס ללאון ותראה את הקונסולה המרכזית תבין לבד למה אני מעדיף אותה.

יכול מאד להיות שאני אקח את ה C4 לנסיעת מבחן, למרות שבסוכנות יש רק אוט' אבל יהיה אפשר להתרשם מאיך שההגה מתקשר (או לא, לא זוכר אם יש מנוע חשמלי שעוזר לסובב את ההגה ואז הוא רך ולא מדויק), ובנוסף , יהיה אפשר לראות על איזה סל"ד הרכב משייט.

פורסם

ב-C4 קיים הגה הידראולי-חשמלי, כלומר חצי-צרה. התפעול שלו סביר, לא מעצבן כמו ההגה החשמלי של פיאט או רנו, אבל בהחלט לא סיפור אהבה.

לגבי מנוע ה-8 שסתומים של VW, מדובר במנוע אמין מאוד ונעים לתפעול. לחבר שלי יש אאודי A4 מודל 96' אוטומטית עם אותו מנוע (במקור המנוע היה חדשני למדי ושימש דגמים יוקרתיים בקונצרן). האאודי מרגישה כבדה, מן הסתם המשקל משפיע, התיבה האוטומטית 4 הילוכים מכבידה, וגם 200,000K+ בקילומטרז' לא עוזרים. כל זה לא יהיה לך בליאון/גולף ידניות חדשות. אבל אפילו באאודי הזקנה, אחרי שאתה כבר מגיע ל-100 קמ"ש, התחושה היא ששום דבר לא יעצור את האוטו. השיוט שקט מאוד ונעים, ב-140 קמ"ש אתה מרגיש כמו ב-110.

במצב שלך ובהתחשב במגבלות התקציב, לא הייתי חושש מהמנוע הותיק והטוב הזה. לא סתם VW עובדים איתו כבר 20 שנה.

פורסם

לא האמינות מפריעה לי, אלא הרעש. כמה נעים יכול להיות שיוט ב 3000 סל"ד ? זה לא צורך המון דלק ?

לאבא שלי הייתה לנסר חדשה שנת 93 שנקנתה מהחברה, 3 הילוכים , גיר אוטומט, רוב הנסיעה המנוע שקט,

עד שהרכב הגיע לאיילון ...

תודה.

פורסם

אני לא הייתי הולך על הלאון 1.6, היא פשוט בדיחה וזזה באמת כמו עגלה בלי סוסים, וזה הבדל של שמיים וארץ מהדגם הבא שזו הTSI 1.8, שנוסעת מעולה לטעמי.

דעתי: אם כבר לאון שאני מסכים שנותנת חבילה מעולה אז רק בגרסת הטורבו, אם לא, אז הסיטרואן כנראה תהיה טובה יותר, ביחוד גם היא עם גרסת הטורבו.

סיכום: נסיעת מבחן.

שאלה: מה התקציב הכי גבוה שניתן למתוח?

בן

נ.ב- מצחיק אותי שדווקא מה שמושך אותך זה הקונסולה המרכזית שאותנו דווקא הרתיעה.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לא הייתי קורא לליאון 1.6 הידנית עגלה.

הכל תלוי למה אתה משווה. ולהשוות ל-1.8 טורבו שעולה עשרות אלפי שקלים יותר זה לא ממש הוגן.

פורסם
אני לא הייתי הולך על הלאון 1.6, היא פשוט בדיחה וזזה באמת כמו עגלה בלי סוסים, וזה הבדל של שמיים וארץ מהדגם הבא שזו הTSI 1.8, שנוסעת מעולה לטעמי.

דעתי: אם כבר לאון שאני מסכים שנותנת חבילה מעולה אז רק בגרסת הטורבו, אם לא, אז הסיטרואן כנראה תהיה טובה יותר, ביחוד גם היא עם גרסת הטורבו.

סיכום: נסיעת מבחן.

שאלה: מה התקציב הכי גבוה שניתן למתוח?

בן

נ.ב- מצחיק אותי שדווקא מה שמושך אותך זה הקונסולה המרכזית שאותנו דווקא הרתיעה.

תקציב לא יותר מ 120K ש"ח.

אין לי צורך ברכב מרוץ, 1600 ידני יספיק לנסיעות שלי.

מה הרתיעה אותך בקונסולה המרכזית ? מדובר על הדגם שאחרי מתיחת הפנים, לדעתי היא ממש יפה, ולא אפורה כמו ומשעממת כמו הדגמים שהגיעו עד עכשיו.

פורסם

אני מעדיף צרפתי / גרמני ורק עם גיר רגיל.

תמיד רציתי את הלאון כי לדעתי הוא יפה מבפנים ובחוץ, ולא רואים אותו בעשרות אלפים כמו את יתר היפנומטיות מהליסינג.

ואז כשהלכתי לסוכנות להתרשם ראיתי שהמנוע הוא 8 שסתומים ופה התחילו הלבטים.

עד אז הייתי משוכנע שזה מה שאני רוצה, ואז נכנסה לתמונה גם ה C4, כי ה 308 יקרה ומגיעה רק בגירסה אוט'.

פורסם

אני חובב סיאט בפרט וואג בכלל כבר שנים רבות. דעה שלי תהיה פחות רלוונטית עבורך, פשוט כי אני אוהב את הליאון. בכל אופן, המנוע יספיק לך, בייחוד עם גיר ידני. אתה לא נשמע אחד מסרטי מהיר ועצבני.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...