Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיסוי הירוק או חלם זה פה..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/editors.asp

במקום לעודד חיסכון בדלק, ממשלת ישראל וכל הגאונים שיושבים במשרד התחבורה \ אוצר ממשיכים לקבל החלטות מפגרות.

ישראל ממשיכה להוביל את עולם התחבורה בעולם בקבלת החלטות מנותקות מהמציאות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מצליח להבין, הם מדרגים מכונית לפי רמת זיהום נטו, לא? אם ככה איז כמה מפגר צריך להיות כדי לדרג את הדיזל 4 דרגות זיהום מעל הבנזין??

Insane things comes from insanely people.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה?

אימצנו תקן שמתייחס לפליטת החנקן (NOX) ובהתאם לזה עשו את דירוג הזיהום.

האם יש כאן מומחה אמיתי שיודע אם הנזק גדול מהתועלת?

או ששוב יותר קל להתלונן כל הזמן. אני אשמח אם הפותח של השרשור יסביר בדיוק מה הבעיה.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
אני לא מבין מה הבעיה?

או ששוב יותר קל להתלונן כל הזמן. אני אשמח אם הפותח של השרשור יסביר בדיוק מה הבעיה.

מה בדיוק הבעיה? על מה אתה מדבר תגיד לי..

על זה שהמדינה הנפלאה הזאת בראשות ביבי כל הזמן דופקת ודופקת את האזרחים הטובים.

המחירים של הדיזל קפצו לשמיים למרות שכעיקרון הוא חסכוני יותר ופולט פחות CO2.

כנראה שבכלל לא קראת את הכתבה שפותח השרשור הביא.

קבל דוגמא אחת קטנה : בקרוב תשווק הפולו החדשה שעל פי נתונים עושה 30.1 ק"מ לליטר אחד עם פליטת CO2 יותר נמוכה מהפריאוס שהיא היברדית. שמע זה פשוט בדיחה..

פורסם

כל מי שחושב שועדת מיסוי ירוק קשורה לביבי - טעות בידיכם.

ועדת מיסוי ירוק הוקמה בימי קדימה, שרי האוצר שלה היו הירשזון ובר און.

ואם מישהו תוהה - אני חבר ועידת מפלגת העבודה, לא הליכוד. אבל איפה שמטעים, מחובתי לתקן.

פורסם

לדעתי אין עדיין מספיק נתונים ע"מ להסיק מהו הנזק המוחלט מ-NOX או מ-CO2. מדינה יכולה לשחק עם הנתונים בצורה כזאת ואחרת בכדי לבנות ניקוד כזה או אחר. מדינה שלנו בחרה לבנות סקלה ושיטת המיסוי כאלה שיפגעו ברכבים היקרים ויפסחו על הרכבים הזולים. לדעתי יש בכך צדק מסויים כי הרי לא פעם אנחנו שומעים על הפערים החברתיים וכדומה. אני באופן אישי נוטה לתמוך בשיטת מיסוי זו מאשר להתנגד לה. אבל כמובן הייתי שמח אילו הרכבים הזולים היו מוזלים עוד יותר.

פורסם

זה שווה כסף אז בוא נסחט שם ,אם הממשלה הייתה מעוניינת במדינה נקייה ,היא לא הייתה חותמת על 1000 מאזדות חדשות שייסופקו לממשלה ,אלא מזמינה רכבים היברידים :roll: שלא לדבר על הביוב שזורם לים ופליטות מפעלים .

פורסם
כל מי שחושב שועדת מיסוי ירוק קשורה לביבי - טעות בידיכם.

ועדת מיסוי ירוק הוקמה בימי קדימה, שרי האוצר שלה היו הירשזון ובר און.

ואם מישהו תוהה - אני חבר ועידת מפלגת העבודה, לא הליכוד. אבל איפה שמטעים, מחובתי לתקן.

אמת. אבל בזמנו - האם המיסוי הירוק תוכנן כך? אינני זוכר שהמגמה הייתה לפגוע ברכבי הדיזל ורכבי היוקרה.

בכל אופן, ברכבי היוקרה זה לא יפגע. אם למישהו יש כסף לקנות אודי או BMW בחצי מיליון, יכול להוסיף עוד 30K כדי לקבל את האוטו שהוא רוצה. אבל, במקום שיגיעו לכאן רכבים חסכוניים ברמות שעולים כ-100K ומציעים כוח, יופי חיסכון וכדומה - נוכל לנסוע שוב במאזדה 3 משעממת או ברכבים "ירוקים" .

הדבר הכי מצחיק, שכל השרים נוסעים באודי A6, סקודה סופרב וכדומה.. בושה.

פורסם
לדעתי אין עדיין מספיק נתונים ע"מ להסיק מהו הנזק המוחלט מ-NOX או מ-CO2. מדינה יכולה לשחק עם הנתונים בצורה כזאת ואחרת בכדי לבנות ניקוד כזה או אחר. מדינה שלנו בחרה לבנות סקלה ושיטת המיסוי כאלה שיפגעו ברכבים היקרים ויפסחו על הרכבים הזולים. לדעתי יש בכך צדק מסויים כי הרי לא פעם אנחנו שומעים על הפערים החברתיים וכדומה. אני באופן אישי נוטה לתמוך בשיטת מיסוי זו מאשר להתנגד לה. אבל כמובן הייתי שמח אילו הרכבים הזולים היו מוזלים עוד יותר.

אם כל הכבוד, אני לא חושב שמישהו שיכול לקנות אוטו ב-200K שהוא חסך אליו הרבה כסף הרבה זמן, צריך עכשיו לחסוף עוד 10-20K כי הם החליטו להכניס תוכנית מפגרת.

רוצים לקחת יותר מיסים? וואלה באמת, קחו מהיותר העשירים אבל לא מהעמד הבינוני שכל הזמן חוטף מכות כלכליות..

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה?

אני אסביר לך בדיוק מה הבעיה.

קיימים שני תקנים לחישוב הזיהום שפולטות מכוניות - יפני ואירופאי. ישראל בחרה לאמץ את התקן היפני, שנותן משקל רב יותר לחנקן על חשבון פחמן דו חמצני מאחר ופליטת חנקן גורמת "לערפל", שפוגע קשות ברמת החיים ובבריאות התושבים בערים הגדולות. בנוסף, החנקן נפלט ממנועי דיזל עם חלקיקים שהגוף לא מסוגל להתגונן מפניהם. מדובר בבעיה חמורה ביותר מאחר ובמזרח הרחוק (יפן, סין, קוריאה,טייוואן) האוכלוסיה מרוכזת מגלופוליסים בצפיפות אדירה. בישראל, בדומה למזרח הרחוק במידה מסויימת, אחוז ניכר מהאוכלוסיה מרוכז במטרופולין בשם גוש דן ולאורך מישור החוף בצפיפות גדולה. מומחים לאיכות הסביבה בארץ שקלו את האפשרויות והחליטו לאמץ את התקן היפני. אז הגיעו כל "הבינים", התחילו לצעוק כמה יפנים אידיוטים שלא מבינים שום דבר מהחיים, בממשלה כמובן כולם מושחתים שרק רוצים לעשוק את הציבור, זורקים נתונים שדיזל עושה יותר ק"מ לליטר ופולט פחות CO2, בהתעלמות מוחלטת מהעובדה שנשימת חנקן עם חלקיקים מזיקה הרבה יותר מנשימת CO2 והכל בגלל שלא נותנים להם לנהוג בדיזל ידני כמו באירופה ועל הדרך לחסוך כמה גרושים.

פורסם

עם כל הכבוד, במדינה עם רמת ההכנסות הנמוכה, ההבטלה הגבוה, העדר של המערכת הסוציאלית כמו אצלנו, רכב ב-200 K ש"ח נמצא הרחק מחוץ להסג ידו של העובד הממוצע ויכול להיות מוגדר כי מותרות. ומי שנמצא ברמה הרחק מעל הממוצע שיתמוך בחברה וישלם. כך מפרשים את הצדק החברתי ואין לי שום בעייה עם הנ"ל. יש לי בעייה עם כך שהרכבים הזולים לא מוזלים מספיק. אילו כל ההכנסות העודפות מרכבי פאר היו מופנות להוזלת הרכבים העממיים, הייתי תומך נלהב של הרפורמה.

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה?

המיסוי נעשה על סמך מחרק שבוצע באירופה בשנת 2001, והיום הוא אינו רלוונטי ושווה כקליפת השום.

מנועי דיזל חסכונים באופן מובהק ממנועי בנזין, עם הקידמה + לוכדי החלקיקים הם נקיים למעט ה NOX ממנועי בנזין מקבילים.

שקולי משרד התחבורה בארץ ומשרד האוצר הם פשוט גבית מיסים , באם לא הם היו נוטים לטפל בתשתית הכבישים אשר הורגת עשרות בשנה וגורמת להוצאות של מליארדים בשנה, אבל כרגיל בארץ הגמל לא רואה את הדבשת..

פורסם
אני אסביר לך בדיוק מה הבעיה.

קיימים שני תקנים לחישוב הזיהום שפולטות מכוניות - יפני ואירופאי. ישראל בחרה לאמץ את התקן היפני, שנותן משקל רב יותר לחנקן על חשבון פחמן דו חמצני מאחר ופליטת חנקן גורמת "לערפל", שפוגע קשות ברמת החיים ובבריאות התושבים בערים הגדולות. בנוסף, החנקן נפלט ממנועי דיזל עם חלקיקים שהגוף לא מסוגל להתגונן מפניהם. מדובר בבעיה חמורה ביותר מאחר ובמזרח הרחוק (יפן, סין, קוריאה,טייוואן) האוכלוסיה מרוכזת מגלופוליסים בצפיפות אדירה. בישראל, בדומה למזרח הרחוק במידה מסויימת, אחוז ניכר מהאוכלוסיה מרוכז במטרופולין בשם גוש דן ולאורך מישור החוף בצפיפות גדולה. מומחים לאיכות הסביבה בארץ שקלו את האפשרויות והחליטו לאמץ את התקן היפני. אז הגיעו כל "הבינים", התחילו לצעוק כמה יפנים אידיוטים שלא מבינים שום דבר מהחיים, בממשלה כמובן כולם מושחטים שרק רוצים לעשוק את הציבור, זורקים נתונים שדיזל עושה יותר ק"מ לליטר ופולט פחות CO2, בהתעלמות מוחלטת מהעובדה שנשימת חנקן עם חלקיקים מזיקה הרבה יותר מנשימת CO2 והכל בגלל שלא נותנים להם לנהוג בדיזל ידני כמו באירופה ועל הדרך לחסוך כמה גרושים.

ברכבי הדיזל מותקנים לוכדי חלקיקים המנטרלים קרוב ל 99% מהחלקיקים הנפלטים לאויר.

מרבית צריכת הדיזל בארץ הינה של אוטובוסים ומשאיות עליהם לא מוטל מס ירוק, אז מה הועילו חכמים בתקנתם ?

מדוע המדינה אם הדיזל כל כך בעייתי, מדוע לא מחייבת מעבר מהיר של התחבורה הציבורית העירונית לשימוש בביו דיזל ואו גז ??

מעבר לזה, מלבד פליטת הנוקס , מנועי הבנזין מזהמים ובזבזנים בצורה מובהקת מול הדיזל , את זה משום מה שכחת לציין..

• תוכן חדש...