Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי-SAAB 9000 CC שנת 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור ששוללים ב מ וו ווולוו מהשנים הללו בגלל עלות הטיפולים. אם לא, כולם היו נוסעים בוולוו 850\S70 T5 עם 240 כוח סוס שקונים במחיר של פונטו. או לחילופין בבימר ענקית באותו המחיר.

חלק מהעניין הוא שרכב כזה בדרך כלל בכל עבר קשה בארץ כי כאמור הטיפול בו הי הלקוי. כנ"ל לגבי לנד רובר למשל (לפחות בשנות ה90).

לגבי מועדון חובבי הרכב, בגלל זה אמרתי ש"אלא אם הוא חובב סאבב". זה לא רכב שקונים בשביל להשתמש אלא בשביל לאהוב. לא נראה שהוא כזה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

this_thread_is_worthless_without_pics.gif

תתחדש על הרכב, שמור אליו וסע בזהירות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מה כל כך נדיר בסאב שתגרום לו כל כך הרבה בעיות, יש לה מנוע של F16? היית אומר לי פרארי או או פורשה או אפילו ב.מ.ו הייתי אומר מילא, סה''כ רכב שחולק הרבה מכלולים עם שאר מכוניות G.M ללא תחכומים מיוחדים מעבר לרכבים כמו וולוו ודומיו

זה שבארץ היבואן דפוק ולא יודע לשווק את הרכב זה משהו אחר.

סתם לידיעה בירושלים יש סאב שמטופלת במוסך שבו אני מטפל בסיטרואן שלי, עד היום לא שמעתי על בעיות מיוחדות שהמוסכניק נתקל בהם ולא ידע לפתור.

אולי הם יקרות יותר מרכב רגיל אבל גם וולוו וב.מ.ו יקרות בטיפולים, האם מישהו היה שולל וולוו או ב.מ.ו. בגלל עלות הטיפולים?

בקיצור אנחנו מועדון של חובבי רכב לא מועדון של עיתון כלכליסט.

יכול להיות שאתה צודק, אבל לא זה הענין. מי שקונה אוטו ואח"כ מבקש הדרכה, עצה, הכוונה ובעצם מה חושבים על מה שהוא עשה, צריך לצפות לתשובות כמו אלו שניתנו, כמו גם לתשובה מהסוג שאתה נתת במצוטט כאן. בכל מקרה, שיהיה רק טוב.

פורסם

תודה למפרגנים!!!

עם כל הכבוד, מי שקונה אוטו, יחסית נדיר ואח"כ בא לשאול איזה בעיות יש לו ובעצם מה בדיוק הוא קנה, לא צריך לצפות לתשובות אחרות.

אחינו,עם כל הכבוד,שמור את ה"יציאות" שלך לעצמך!

כן אני קונה רכב נדיר וכן אני שואל ומבקש עצות,מזה עיניינך?כואב הלב?אתה לא רוצה לעזור לי,עם השאלות שלי,אז אל תגיב,למה השרשור הזה הגיע לנושא אחר לגמרי?

אני בן אדם צעיר ששואף ללמוד,ולא נאמר לי בשום מקום שעד שאני לא לא מכיר מ א' עד ת' פיאט UNO,אני לא יכול לעבור לרכב יותר מורכב.

תתחדש!! רכב מיוחד מאוד.

אין לך מה לפחד, יש את מועדון סאאב, תתיעץ איתם בכל מה שצריך הם אנשים נחמדים :-D

ואו,כל כך כואב לי בעיניים סגנון המערכת של הפורום הזה,די קשה להבין מה הולך שם,יש להם פורום יותר מסודר?(כדומה לקארספורום)

_________

הדגם של הסאב שלי די פשוט(יחסית לכל תמונה שמצאתי באינטרנט,שממש מושקעות)

אך הפרסם מחר כמה תמונות.

פורסם
מה כל כך נדיר בסאב שתגרום לו כל כך הרבה בעיות, יש לה מנוע של F16? היית אומר לי פרארי או או פורשה או אפילו ב.מ.ו הייתי אומר מילא, סה''כ רכב שחולק הרבה מכלולים עם שאר מכוניות G.M ללא תחכומים מיוחדים מעבר לרכבים כמו וולוו ודומיו

זה שבארץ היבואן דפוק ולא יודע לשווק את הרכב זה משהו אחר.

סתם לידיעה בירושלים יש סאב שמטופלת במוסך שבו אני מטפל בסיטרואן שלי, עד היום לא שמעתי על בעיות מיוחדות שהמוסכניק נתקל בהם ולא ידע לפתור.

אולי הם יקרות יותר מרכב רגיל אבל גם וולוו וב.מ.ו יקרות בטיפולים, האם מישהו היה שולל וולוו או ב.מ.ו. בגלל עלות הטיפולים?

בקיצור אנחנו מועדון של חובבי רכב לא מועדון של עיתון כלכליסט.

צודק 200%.

כמו כן נאמר לי בהרבה מקומות ,שסאאב של שנים 92 עד 96 באמת רכב שקשה להשיג את חלקיו,אך 96 הוא הדגם הנפוץ ביותר והרבה יותר קל למצוא חלקים ולתקן.

בשוק המשומשות, הסיבה שפונטו, וולוו 850\S70, סאאב וכו יגזלו ממך את אותו המחיר היא כיוון שהפונטו עולה גרושים ב"שוטף" בעוד עלות הטיפולים של הוולוו והסאבב הינה כמו טיפולים לרכבים מקבילים חדשים לגמרי (בערך) (בנוסף לסאבב מנוע טורבו ואלקטרוניקה מסובכת יחסית..). אם זה היה כל כך משתלם כל משפחה שניה ממוצעת בעלת מזדה 3 הייתה רוכשת באותו מחיר מרצדס S מתחילת העשור למשל.

היית צריך להתייעץ לפני (במידה ואינך "משוגע סאבב" או משהו כזה). נקווה שהרכב במצב שמור כי אם לא אז זה בעייתי. האמת שגם אם הוא שמור זה בעייתי כי רכב כזה משנת 96 אלא אם כן היה סגור במכולה ולא זז, סביר להניח שיש לו בעיות מכאן ועד הודעה חדשה. גם אם היה סגור במכולה.. טוב נראה לי שהבנת את הרעיון.

בהצלחה

עברתי בדיקה:

ליקוים:

בולם ימני

גומייה של מוט שמתחבר לשני הגלגלים(לפי מה שהבנתי פועל כמו ANTIROLL)

רפידות ודיסקים אחוריים שחוקים

משאבת מים מרעישה

מגבים

חימום כיסא לא עובד ^_^

זהו.המנוע עבר טיפול,כמו שציינתי,גיר תקין לחלוטין,קומפרסיה תקינה,לא נגעו בשלדה.

פורסם
הייתי עדין במקום פשוט להגיד- "חייך, אכלת אותה". (או לחילופין- רוב הסיכויים שזה יעלה לך המון כסף עד שתאלץ למכור וגם אז לא תקבל את הסכום ששילמת)

אפשר להגיד את אותו דבר גם עליך,אתה לא חושב?

כל רכב שהוא קצת שונה בנוף הישראלי ולא מרכז הקונצנזוס נדון מראש לעלות יותר מהממוצע,אבל לרוב גם נותן קצת יותר מהממוצע.

לגבי מועדון חובבי הרכב, בגלל זה אמרתי ש"אלא אם הוא חובב סאבב". זה לא רכב שקונים בשביל להשתמש אלא בשביל לאהוב. לא נראה שהוא כזה.

הוא צעיר,והוא בהחלט יכול להיות אחד כזה בקרוב. גם אתה אני בטוח לא חובב מותג ב.מ.וו מגיל 6.

זה משהו שבא אחרי הכרה של הרכב ואחזקה שלו לתקופה ממושכת.

גם אני לפני שרכשתי את הרכב שלי קראתי לכל הונדה שראיתי על הכביש "ערס-מוביל". היום אני חובב די גדול של המותג ומתעלם מהשם שנוצר לו בארץ.

לאנשים תמיד יהיה מה להגיד,ובדר"כ זה יגיע בהקשר שלילי. כל עוד אתה מודע שעשית את הבחירה הנכונה בשבילך זה לא באמת משנה מה יגידו.

לפותח השרשור תתחדש,שיהיה בהצלחה,אני בטוח שאחרי שתבצע יישור קו לרכב (הוצאה כספית לא קטנה לפי הליקויים שרשמת אבל תמנע הוצאה כספית גבוהה יותר בעתיד) אתה גם תהנה ממנו רבות.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

בדיקת ליקויים- מה אמרו על הטורבו? זה החלק הבעייתי..

נקווה שבאמת אלה כל הליקויים ושיהיה בהצלחה !

אמרתי שסאבב זה לחובבי סאבב בלבד לא בגלל שזה בעל תדמית זאת או אחרת, אני די אוהב את הרכב המיוחד, במיוחד את שריקת הטורבו. הכוונה הייתה שמי שקונה רכב יד שניה שימושי (במחירים האלה) מחפש משהו חסכוני והסאבב אינו כזה בכלל ולכן אמרתי שהוא מיועד לחובבי סאבב.

מהשאלות של הבחור משתמע שהוא אינו כזה.. אולי יהפוך לכזה, יאללה להתאהב :)

דדיקול- מה הקשר? אני קניתי רכב חדש, ידעתי מה אני קונה כולל ירידת הערך המחושבת. לא קניתי את הרכב בגלל שהוא ב מ וו. האפשרויות היו די מוגבלות בתחום הגרמני דו מושבי פתוח ספורטיבי והZ זכתה במקרה זה. פעם הבאה לא בטוח שזה יהיה ב מ וו (למרות שהM3 קורצת לי מכל פינה כרכב הבא) כיוון שיש מועמדות מעניינות בהרבה.

פורסם

בדוק עם מומחים לסאאב, יש רישתית מסויימת באיזור משאבת השמן שנוטה להסתם עקב החלפות שמנים לא תדיר, ואז עלול להדפק המנוע. כדאי לעשות טיפול ניקוי לרשתית זו. בדוק את נכונות ההמלצה עם מומחה סאאב.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
תודה למפרגנים!!!

אחינו,עם כל הכבוד,שמור את ה"יציאות" שלך לעצמך!

כן אני קונה רכב נדיר וכן אני שואל ומבקש עצות,מזה עיניינך?כואב הלב?אתה לא רוצה לעזור לי,עם השאלות שלי,אז אל תגיב,למה השרשור הזה הגיע לנושא אחר לגמרי?

אני בן אדם צעיר ששואף ללמוד,ולא נאמר לי בשום מקום שעד שאני לא לא מכיר מ א' עד ת' פיאט UNO,אני לא יכול לעבור לרכב יותר מורכב.

_________

הדגם של הסאב שלי די פשוט(יחסית לכל תמונה שמצאתי באינטרנט,שממש מושקעות)

אך הפרסם מחר כמה תמונות.

היות ופנייתך אלי נוסחה בנימוס מופלג ובסוג של משפחתיות, איני יכול להשאירה בלא תגובה. כל שאני מאחל לך היא הנאה שלמה מהאוטו החדש שלך, מלווה בנובע בתחושת סיפוק מלאה על החלטה טובה שעשית. העובדה שאיני יכול לסייע בעצה, תגובה, חוו"ד וכיו"ב, היא בגלל שאני לא מכיר את האוטו. התייחסותי, ממנה כ"כ נפגעת, היתה תגובה לדברי משתתף אחר שלא הבין מדוע קבלת תגובות שחלקן שליליות. אם אתה מבקש רק תגובות חיוביות, מלטפות ומחמיאות, נדמה לי שטוב היית עושה לו היית מסייג את פנייתך לתגובות כאלו בלבד.

פורסם

מזל טוב תתחדש !:-)

אני בעלים של סאאב 9-5 ולפני כן של סאאב 900 , שתיהן משנות ה -90 .

לדעתי עשית קנייה מעניינת עם פוטנציאל מצויין לשביעות רצון.

היות ואני חבר במועדון סאאב ומבין דבר או שתיים בעיניני סאאב בארצינו הרשה לי לתת מספר הארות / הערות מניסיוני ומהידע

המעשי שצברתי.

אם תרצה כדאי לעיין / להצטרף / לשאול בפורום בעלי סאאב בארץ בקומונת תפוז . יש שם אוסף של ידע ורצון טוב לעזור מבעלי

ניסיון סימפטיים. (כדאי לדפדף בארכיון או להריץ חיפוש ספציפי).

דבר ראשון שתדע שעשית קנייה חכמה ולאו רק מסיבה אחת. החיים והבריאות חשובים לך ?

לא תמצא תמורה יותר טובה למשוואת בטיחות מול עלות. סאאב הינה המכונית המשומשת הזולה והטובה ביותר בה "כדאי"

להיות מעורב בתאונת דרכים.(שלא תדע...)

אני הייתי בתאונת דרכים בסאאב משנות ה - 90 בה הרכב טוטאל לוס ואני יצאתי ממש ללא פגע. מאז רק סאאב.

באופן כללי , סאאבים בטיפול נכון בהחלט אמינות ושורדות היטב.

מאוד חשוב לטפל אצל מביני עניין. הם אמנם בודדים אבל הם מקצועיים לעילא ,בעלי ניסיון וידע ברכב הנדיר שלך ולא פחות חשוב

עם מלאי חלפים חדש ו/או משומש בעלויות סבירות בהחלט.

למעשה יש רק שני מקומות בארץ שעונים על תיאור זה - אם תרצה אפרט לך איפה ומה.

אני כירושלמי נוסע לתל אביב לאחד מהם לפי הצורך.

אל תעיז לעשות טעות ולתת למוסכי UMI או חאפרים לגעת ברכב. תשלם על כך ביוקר.

עוד מספר טיפים ....

מצב הטורבו קשה לאיבחון גם למקצועניים. יש בפורום הנ"ל טיפים איך לאבחן בעיות ואיך לשמור על הטורבו מבחינת המשתמש.

חשוב להקפיד על החלפות שמן מנוע ופילטר תכופות - עם שמן איכותי ומומלץ - ישמור על המנוע והטורבו.

רצוי לבצע יישור קו מקצועי אצל אחד משני המקומות הנכונים. ההערה שקיבלת על ניקוי אגן שמן ורישתית נכונה בעיקר

לסאאב עם מנועים אחרים - מודלים 1998-2003 ואינה רלבנטית לרכב שלך.

דרך אגב למנוע הטורבו שלך בעל 150 כ"ס ( 1985 סמ"ק - נכון ?) יש המון אופציות לשידרוג הספק ומומנט המנוע ("צ'יפ").

המנוע והשילדה בהחלט מתאימים לכך. (יש דגמים אחרים של 9000 עם הספקים גבוהים בהרבה).

להתרשמות אצרף תמונות מאירועי מועדון הסאאבים בארץ , כולל תמונות של רכב כמו שלך.(יש 4 ויש 5 דלתות).

בהצלחה !

21-june-cars 006x.jpg

21-june-cars 007x.jpg

21-june-cars 008x.jpg

21-june-cars 010x.jpg

IMG_1155.JPG

IMG_1156.JPG

IMG_1169.JPG

IMG_1173.JPG

פורסם

יש לך הסקת מסקנות פשוט מדהימה, גם אני יצאתי ללא שריטה מתאונה חזיתית בניסאן פרימיירה, זה אומר עכשיו שכל המכוניות של ניסאן הם הכי בטוחות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בראייה שלי סאאב ואלפא רומאו יש להם הרבה מהמשותף וזה למה?

מפני ששניהם מסתמכים על השם של העבר ומוכרים רכבים שמבוססים על רכבים אחרים (ולפעמים על אותו רכב - אופל :lol:).

אני לא אומר חס וחלילה שהם לא רכבים טובים, אני פשוט לא מבין מה כלכך מיוחד בהם לעומת טויוטה, סובארו, ניסן, ביואיק, אופל וכו'.

בתקופה הטובה של כל אחד מהם בנפרד אז הם הציגו הרבה חידושים ביחס למתחרים. היום הם מפגרים מאחור ולא רק במכירות.

אני מקווה שאם סאאב יחזרו לבעלות שוודית אז יהיה שם שינוי לטובה.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!

• תוכן חדש...