Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום,

אני מעוניין לרכוש את הרכב (CITROEN C5 MK1 (2002-2004

ורציתי לקבל חוות דעת כללית על הרכב.

-אמינות

-מחירים של טיפולים

-מחיר ממוצע של הביטוח

-צריכת דלק

-ביצועים

-תקלות עיקריות של הרכב

ובכללי אם כדאי להתקרב לרכב הזה.

מפני שהרכב צרפתי אז אני יודע שהאמינות ירודה, אך שמעתי ממספר בעלים של ה-C5 שהאמינות טובה ושהרכב מצוין.

ואני ישמח לקבל חוות דעת על הרכב מכל מי שמכיר אותו.

יש לציין שכעת ברשותי ניסאן אלמרה 2004, ואני רוצה רכב מרווח יותר למשפחה ונוח יותר.

תודה רבה.

פורסם

תלוי בעיקר מי טיפל בו ואיך התייחסו אליו.

C5 שהייתה לי ועברה את כל הטיפולים בזמן אצל הבעלים הקודמים (קניתי מיד I פרטית) הייתה שחוטה לגמרי.

תושבות מנוע גמורות, משאבה הידראולית שנזלה ובולם ימני שבור.

בטיפשותי בדקתי היסטוריית טיפולים וחשבתי שאם הרכב טופל בזמן אז הכל בסדר, ואני אמשיך את הטיפולים.

נסעתי למוסך הדקל בהרצליה (מורשה יבואן) שם הרכב טופל אחרי שוידאתי שהכל נעשה בזמן ואחרי שנסעתי ברכב החלטתי לקנות.

את כל הרג'קטים שכתבתי למעלה גיליתי לבד כמה ימים אחרי הקניה.

חוץ מהבולם (2500 ש"ח + מע"מ + עבודה לאחד, כאשר אם מחליפים , אז מחליפים שניים) תיקנתי הכל.

כשמכרתי את הרכב הוא נלקח לבדיקה, בבדיקה הכל היה תקין. אפילו לחצים במנוע היו זהים, הבוחן אמר לקונה שרכב במצב מכני כזה הוא לא ראה הרבה זמן.גל הליקויים שהיו היו בסעיפים של פח וצבע (מעיכות , שריטות ... )

דברים שצריך לשים לב לפני קניה:

תושבות מנוע , מנסיון בשני רכבים עם מנוע 2000 זהים , היו צריכות החלפה אחרי 4 - 5 שנים.

ב C5 לבדוק טוב את מצב המערכת ההידראולית.

וכל מה שכתבתי למעלה, היסטוריית טיפולים + בדיקה במכון (רק בשביל השקט הנפשי).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

גם אני חשבתי כמוך וחיפשתי מה עדיף לקנות ואכן רכשתי לי אחת (ראה בתמונה לוגו)

אז כך: 1.טסט - 1500 ש"ח, ביטוח של הרכב 1300 חובה + 1800 מקיף (ש"ח) ניתן לעשות צד ג' ב- 550 ש"ח

2.צריכת דלק ממוצעת 1:10 , תלוי איפה הנך נוסע, מחוץ לעיר רכב מאוד חסכוני 1:17

מדוגמתי נסעתי לאילת וחזרה מעפולה על תנק דלק אחד ועוד נשאר לי מעט כשתנק מלא הינו 70 ליטר

3.טיפולים יחסית יקרים אך מרווחים שלהם ארוכים כל 30K בדגם שלי - משתלם

4. טיימינג + טיפול שמנים פילטרים בסביבות 1500 ש"חבמוסך מוסמך, במורשה(2500ש"ח) !

5.ברקסים קדמיים + צלחות 680 ש"ח כולל עבודה, במורשה 1900 ש"ח

6. מערכת הידראולית - זה סיפור אהבה בפני עצמו, חיישנים שלה יקרים 430 ש"ח לפני מע"ם כל חיישן ,יש שניים (מדובר בחיישני גובה) + פירוק הרכבה תלוי איפה הנך עושה, אחרי 8 שנים אצלי התקלקלו שניהם וחידשתי אותם בעצמי, מה שלי לא עלה שקל, אך במוסכים "שוחטים" אותך על דבר שכזה !

6.1 . משאבה הידראולית - מתלה אמורה להחזיק כ 200K ק"מ (נתוני יצרן) בינתיים עובדת בלי עין הרע

6.2 . צינורות הדראולים עושים רושם שמתקלקלים ונוזלים אך מאיש מקצוע - לא מוסכניק, נאמר לי שזה מצב בריא ואין מה לחשוש - זהי "הזעה", מדי פעם יש להוסיף שמן הידראולי LDS כתום מיוחד לC5 עלותו כ- 130 ש"ח ליטר אחד בשנה (שווה לנסיעה חלקה)

6.3 נסיעה ב-C5 לא משתווה לאף רכב אחר, זה דומה כאילו שהנך מרחף על פני גלים שבמיים הודות מערכת הידרטלית HYDROACTIV PNEOMATIC SYSTEM 3+

6.4 . ניתן לעבור מכשולי אבנים או חורים ע"י העלאת רכב והפיכתו למיני ג'יפ עם הגבלת מהירות עד 40קמ"ש ועד 10 קמ"ש בהתאמה, כמו כן מעל 110 קמ"ש רכב יורד טיפה בעצמו על מנת לשמור על אחיזת כביש טובה יותר, צריכת דלק נמוכה יותר, חיכוך אוויר פחוט יותר.

6.5 מצב SPORT של מערכת זו מאפשר נסיעה שהיא נסיעה ללא תנודות מצד לצד, ז"א כשהנך פונה בסיבובים בעיקר הרכב לא נוטה הצידה כמו שהוא נוטה במצב רגיל - הודות מערכת מתלים ועוד ועוד...

7. המון חיישנים שהם מצד עוזרים לך בפתרון וגילוי תקלות אך מצד שני די מסובכים - יש מעט להבין את תכנון הרכב על מנת לא להתרגש וישר לרוץ למוסך, לפעמים זה סתם תקלות רגעיות.

8. נוחות נסיעה, דלתות חיישני אורות, חיישני גשם אשר מדליקים לך את המגבים לפי קצב הגשם וסגירת החלונות האוטומטית בעת הגשם , חיישני נסיעה לאחור- מיותר להגיד

9. רכב תוכנן על מנת לפנק את האדם - מתאים כן לגברים וכן לנשים - בהנחה שאין בעיה לגודל הרכב, מושבים ריפודים קטיפה, תאי אכסון רבים, תא כפפות מקורר, מנורות פנים הרכב בדלתות ומיקומי רגליים, רדיו דיסק נשלט מההגה (לא MP3 ), חלונות טיפה כהים, מראה מתכהה העת החושך, מראות חשמליות עם כיפול אוטומטי; כשמשולב הילוך אחורי מראה ימנית מתכווננת אוטומטית למדרכה (גם ניתנת לכוון), פנים הרכב איכותי מאוד - מהודר ודי נשמר בשמש, כל מיני שכלולים ופינוקים אחרים לא ניתן לכתוב את כולם...

10. עלות ראשונה נמוכה, רכב מעבד את ערכו ב 3 שנים כ- 40% , ב-5 שנים כ-55% , ב-7 שנים כ- 75% והלאה, זהו אחד הרכבים הזולים בקטגוריה שלו

11. גיר של הרכב מאוד חכם , יש לו מחשב נוסף אשר תוכנן עם 30 תוכניות שהן צורות נהיגה אשר רכב מתאים ובוחר אוטומטית עבור הנהג - וזאת על מנת לחסוך בדלק. טיפול בגיר וחידוש שסתומים יכול לעלות כ- 2500ש"ח. מחזיק כ- 160K .

12.אחד היתרונות של הרכב זהו תא איכסון אחורי, אשר גדול וגם נפתח יחד עם חלון אחורי שמאפשר להעביר דברים גדולים כמו מקרר וכדומה.

13.לפני שהנך קונה רכב צא עמו לנסיעת מבחן, תגיעה לפחות ל 110 קמ"ש, אם לא הרגשת בעיה כל שהיא ( תנודות, חריקות, החלפת הילוכים סבירה ולא מושכת הילוך, משיכות הצידה, קפיצות וכו'...) אזי רכב במצב סביר.

14. איזון גלגלים של הרכב עם גלגלי מגנזיום עולה בסביבות 150 ש"ח כשברכב רגיל בסביבות 90 ש"ח - לא כל פנצ'רמכר יכול לבצע זאת.

15. אין בקרת שיוט (בדגם שלי)

15.דגם PK מועדף (ניתן לזהותו ע"י פגושי הרכב לא בצבע שחור אלא בצבע הרכב למשל)

17.רכב לא גניב

חושב בפירטטתי כאן לא מעט דברים, מקווה שעזרתי

בהצלחה והמשך נסיעה בטוחה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

אפשר לדעת באמת למה הוא מאבד בצורה כזו את הערך?

אני רואה דגמים של הרכב הנ"ל שנתון 02-03 במחירים של כ24-25K שנתון 05 במחיר של כ 33K.

ממה זה נובע?

ד"א - ניתן לעשות השוואה בין הפונטו לסיטרואן? ( במידה ולא מסתכלים על הגודל ) ...

פורסם

זהו רכב מדהים!

אני מוכר כזה ולא מתפשר על מתחת למחירון

המחיר הנמוך של המחירון אינו משקף בכלל את איכות הרכב

מי שקונה רכב כזה - מטופל ומתוחזק ברמה גבוהה מרוויח גם מחיר נמוך וגם רכב מפנק מאין כמוהו

ת'כלס - אם אני לא מצליך למכור אותו במחירון - אז אני אמכור את ה 407 החדישה יותר ואשאר עם ה C5 האגדתית.

(ה 407 לא מגיעה לרמה של ה C5 למרות שהן נחשבות אחיות, יש הבדל תהומי בינהן)

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

ל MK1 יש מוניטין מאוד בעייתי

בעיות חשמל ומחשב רכב האם אלו שמועות סתם?

האם המערכת הידראולית שונה מהותית מה BX והקסנטיה?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

Gavriel PAK, אתה גדול! תודה רבה!

גם אני עכשיו חושב לרכוש C5 אם כי אני מהצפון וקשה למצוא אחת ששווה אבל... לא מתייאש :)

TripMan איפה ראית מחיר של 33K לשנתון 05?

פורסם
אפשר לדעת באמת למה הוא מאבד בצורה כזו את הערך?

אני רואה דגמים של הרכב הנ"ל שנתון 02-03 במחירים של כ24-25K שנתון 05 במחיר של כ 33K.

ממה זה נובע?

ד"א - ניתן לעשות השוואה בין הפונטו לסיטרואן? ( במידה ולא מסתכלים על הגודל ) ...

זה נובע מכך שלא מעריכים מספיק מכוניות צרפתיות בארצנו .

אבל לך זה לא צריך להפריע אתה רק נהנה מכך כי אתה קונה רכב מפנק במחיר נמוך ויותר מהמחיר הזה לא ירד הרבה כך שלא תפסיד הרבה .

ובכל זאת אני גם מחזיק בסיטרואן C5 2002 ברמת גימור SX מנוע 2000 ומאוד מרוצה מהאוטו .

האחזקה זולה , צריכת דלק סבירה של 1:11 , נוח שאין כמוהו ועוד הרבה דברים שלא תמצא בשום רכב אחר במחיר הזה.

האוטו אמין למדיי עם מטפלים בוא כמו שצריך.

עדיף לקנות את המנוע 2000 סמ"ק ולא ה-1800 סמ"ק.

דברים שכדאי לבדוק הם תושבות מנוע , טיפולים שהאוטו עבר , תקינות תא נוסעים וכל הכפתורים החשמליים למניהם , המערכת ההידראולית.

בצע נסיעת מבחן לפני הקניה , ובמשך הנסיעה הגבר מהירות עם הרכב ותעביר בתיבת ההילוכים את הידית הילוכים למצב נסיעה מרגיל (אוטומט) לטיפרוניק (תפעול ידני) אם נשמע איזה צליל קראק מהתיבה תדע שהגיר גמור , אלא אחת השיטות לבדוק את תקינות הגיר.

אבל בסך הכל אל תקשיב לאנשים שאומרים לך צרפתיות זה חרא הרכב הכי טוב שנותן את התמורה לרכב ואני תמיד ממליץ על סיטרואן C5 לאנשים שמחפשים לקנות רכב עם אחזקה זולה בתקציב נמוך.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

• תוכן חדש...