Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע דיזל חדש- הסוף של בנזין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן כתבה על מנוע דיזל חדש עם 2 בוכנות בצילינדר אחד, ללא מערך השסתומים וגלי הזיזים (ראש המנוע). נראה מעניין:

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1536080

והקישור לאתר היצרן (?):

http://ecomotors.com/

הסוף לבנזין? מעניין אם העדר הישראלי יסכים לקנות רכבים בעלי מנוע כזה כשיגיע ארצה..

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אם יגיע..

ואם בדיזל עסקינן

למה חברות/תחנות דלק בארץ לא מכניסים ביו דיזל לתחנות ?

גם יותר זול וגם יותר ירוק ?

פורסם

נראה דומה מאוד למנוע בוקסר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המנוע הוא מנוע בוקסר..בערך.

רק שיש לו 2 בוכנות בכל צילינדר שזזות זו לכיוון זו.

החברה שפיתחה ואתו טוענת לביצועים טובים יותר משקל קל וחסכון בדלק,מי ייתן ו...

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

רעיון ישן. מאד ישן.

בסוף המאה ה- 19 חברת גוברון בריליה )Gobron Brillie) הצרפתית יצרה מכונית עם מנוע דומה - שני צילינדרים, שבכל אחד מהם שתי בוכנות הנעות אחת לקראת השניה.

(ראו, למשל - http://www.prewarcar.com/read_article.asp?id=855)

השאלה היא:

1. האם יותר חלקים נעים לא פוגעים באמינות המנוע? בתחזוקה? בעלויות היצור?

2. האם תכנון תא מנוע למנוע כזה לא תהיה יקרה מדי?

בקיצור - הרבה כח, מעט משקל, וכל זה עם איזון טבעי - אני בעד, כל עוד המחיר סביר.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

להבדיל ממנועי בנזין שני פעימות, מנועי דיזל שני פעימות היו לרוב מנועים גדולים ושימשו לצוללות, ספינות, משאיות וכד'. מנוע דיזל עם בוכנה זו מול זו, כמו שמראים כאן, היו נפוצים מנועים כאלה בספינות וכד'. מנוע דיזל שני פעימות הפך להיות פחות פופולארי וייצור שלו הופסק, למרות היעילות הטובה לפי מה שהבנתי בגלל בעיות זיהום אויר.

תודה על קישור לאתר, הסרטון שיש להם עזר לי להבין איך מנוע החדש עובד.

אם הצליחו להתגבר על בעיית זיהום אויר, זה יהיה מנוע מעולה: קל משקל, חסכוני וחזק, עם מאט חלקים נעים. מעבר לזה מנוע דיזל יכול לעבוד על דלקים מלבד סולר, כגון ביו דיזל וכד', דבר זה ייבטל את הצורך במכוניות היברידיות המיותרות שקרינה שלהן חורגת את הנורמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אהבתי.

רעיון יפה ונחמד.

כשיהפוך למסחרי, הדיזל יעלה ל-10 ש"ח לליטר.

מדינה מעפנה.

יצא לי הייקו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי הרעיון מאחורי המנוע גאוני. אני יודע שזה קצת לא קשור אבל גם הצגת המנוע W16 של בוגאטי גרר הרמות גבה וטענות מסוג "כבר ניסו וזה לא עבד לפני מאה שנה" ובכל זאת עד היום הכל בסדר.

אני מאמין שכשעוד כמה שנים(5-10) כשהטכנולוגיה תבשיל במלואה זה יהיה אחד המנועים היותר נפוצים ברכבים חדשים.

נ.ב.

קראתי קצת על מנוע ה6 פעימות שדובר פה והרעיון לא יותר מהזוי, כמובן זה יעבוד אבל אופן העבודה שלא לעולם לא ילווה בחלקות ועידון הפעולה שאנו המפונקים התרגלנו אליו.

פורסם
325 כ"ס ו-91.8 קג"מ וזאת מנפח שלא נמסר
:?::roll::evil::x:|:?מה הקטע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...