Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחיזת כביש, הפתעה לטובה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נסעתי ב307 שלי שנת 2007 בכביש מפותל וחשוך ובכלל לא צפוי,נסעתי יחסית מהר למקום 70-80.

הגעתי לקטע שנראה סיבוב קל כאשר נכנסתי אליו,הוא היה סיבוב מפחיד והרגשתי שהוא גדול ממה שחשבתי,היה טיפה אבנים על הכביש,לקחתי את ההגה חזק ימינה,והאוטו היה נתוי כמו עץ באדמה,הפתיע אותי לטובה מאוד,משום שבאתי במהירות גבוהה,והאחיזה הייתה פשוט מושלמת,סתם רציתי לשתף.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממליץ לך לפתוח בלוג, ככה שאנשים יוכלו להתעדכן תדיר, אם לדוגמא תהיה לך בלימה מוצלחת, או חניה במקום לא פשוט ומאתגר.

אחרי הכל לא לכולנו חיים מרתקים, פשוט כיף לקרוא!

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

עם הנסיון שיש והיה לי עם הצרפתיות מקטגוריה הזו מבחינת אחיזה זה נגמר בסוף לא טוב.

אם כבר הזכרת בנושא שהופתעת לטובה מהרכב עלה במוחי הפתעה לטובה של אחיזת כביש כמו בלטה שנדבקת לכביש, סוג הרכב: לנד רובר -רנג' רובר, 08 , לא הדגם המפואר ביותר ,של המנוע 4.0 ל' אלא המנוע הקטן של ה2.3 ל' הנעה כפולה , הרכב יצא מסיבוב ממש חד במהירות של כ-100-110 קמ"ש בכביש בין מושב למושב אשר חשוך ללא טיפת אור.

אם אפשר לאמר שניתן להיות מופתע אז אלו מהביצועים של הרנג' (ולאו דווקא בנסיעת שטח כמו שרבים טענו שהוא מפלצת שם) , נהגתי על מרבית רכבים בעלי אחיזה רבה , אך האחיזה של ה-A6 ושל הבימר סדרה 5 , והגרמניות החדשות לא הגיעו לרמת אחיזה שכזו למרות שהם אינם באותה קטגוריה.

ללא ספק אם בעתיד הרחוק אחליף את האקורד או הסיוויק או רכב אחר שיהיה בעתיד הרחוק הרנג' תהיה הבחירה ללא ספק , כל מי שעשה נסיעת מבחן על הג'יפון יהיה מוזמן לטעון מה שאני טוען.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם

הבנאדם בא לשתף, זה פורום, מה הבעיה?

ואכן ל-307 יש אחיזה טובה מאוד. זה באמת עשוי להיות מפתיע בהתחלה כי היא ממש לא נותנת תחושה של מכונית ספורטיבית, אבל כשצריך אחיזה לא חסר.

פורסם

מנסיון של 5 שנים, ל307 לא חסר אחיזה והיא בהחלט יושבת טוב.

ספורטיבית כאמור היא לא.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

זה רק מראה כמה הישראלי הממוצע לא מודע למגבלות הרכבים בימינו (אפילו "המשפחתיים" ביותר), וכולם עדיין חיים במגבלות של DL (כנ"ל חוקי התנועה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עם הנסיון שיש והיה לי עם הצרפתיות מקטגוריה הזו מבחינת אחיזה זה נגמר בסוף לא טוב.

אם כבר הזכרת בנושא שהופתעת לטובה מהרכב עלה במוחי הפתעה לטובה של אחיזת כביש כמו בלטה שנדבקת לכביש, סוג הרכב: לנד רובר -רנג' רובר, 08 , לא הדגם המפואר ביותר ,של המנוע 4.0 ל' אלא המנוע הקטן של ה2.3 ל' הנעה כפולה , הרכב יצא מסיבוב ממש חד במהירות של כ-100-110 קמ"ש בכביש בין מושב למושב אשר חשוך ללא טיפת אור.

אם אפשר לאמר שניתן להיות מופתע אז אלו מהביצועים של הרנג' (ולאו דווקא בנסיעת שטח כמו שרבים טענו שהוא מפלצת שם) , נהגתי על מרבית רכבים בעלי אחיזה רבה , אך האחיזה של ה-A6 ושל הבימר סדרה 5 , והגרמניות החדשות לא הגיעו לרמת אחיזה שכזו למרות שהם אינם באותה קטגוריה.

ללא ספק אם בעתיד הרחוק אחליף את האקורד או הסיוויק או רכב אחר שיהיה בעתיד הרחוק הרנג' תהיה הבחירה ללא ספק , כל מי שעשה נסיעת מבחן על הג'יפון יהיה מוזמן לטעון מה שאני טוען.

אם זה נגמר לא טוב נראה שזה יותר קשור לנהג..דווקא להונדות אחיזה והתנהגות כביש מתחת לממוצע ופחות טובה מ307/407.

פורסם

אם זה נגמר לא טוב נראה שזה יותר קשור לנהג..דווקא להונדות אחיזה והתנהגות כביש מתחת לממוצע ופחות טובה מ307/407.

דווקא איני חושב שיותר קשור לנהג לנהוג בצרפתייה.

אם תוכל להסביר לי לפי מה החלטת שההיתנהגות כביש של ה307 יותר טובה מהונדה אקורד שנת 07 (אע"פ שאצלי 08 )

לא השוויתי בין השתיים עוד מלכתחילה מהודעתי הראשונה , כי אני יודע היטב שהחסרון הענק של הונדה הוא אחיזת כביש בכמה מדגמיה כמו הסיוויק למשל שבמהיריות של כ 60-90 קמ"ש הרכב מאבד אחיזה בצורה מסוכנת , אך עם האקורד העניין השתפר בצורה משמעותית בכל הקשור להתנהגויות כביש.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם
לקחתי את ההגה חזק ימינה,והאוטו היה נתוי כמו עץ באדמה

אני מניח שהאוטו היה נטוע כמו עץ...

הדבר היחיד שהניסיון שלך מלמד הוא שלמכונית יש יותר אחיזה ממה שאתה יודע להרגיש, שזה לכשעצמו מצויין, כי זה אומר שברגיל אתה נוהג הרחק מהמגבלות. המשך כך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מוזר,אני מאוד נהנה מהתנהגות של ה307 בסיבובים אני נהנה להכנס,אפילו עדיפה על המאזדה 3 לדעתי,שעליה אני גם נוהג .

פורסם

זה שאתה נהנה, זה מצויין בשבילך. מה שחסר לך זה אולי פרופורציה להשוואה וידע בנהיגה, על מנת להעריך יותר טוב רכבים. כמו בכל תחום, אנינות טעם באה עם יידע וניסיון, אבל כפי שהיא ברכה היא גם קללה, כי איתה באה הבררנות (והפלצנות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למרבית המכוניות יש הרבה יותר אחיזה ממה שהנהג הממוצע יכול לדמיין. מספיק פעמים יוצא לי לדבר עם אנשים שעדיין משוכנעים שאם תקח סיבוב מהר ב-20% ממה שכתוב בשילוט אז יש סיכוי שהאוטו יתהפך. בפועל, מרבית המכוניות כיום נהנות מאחיזה גבוהה מספיק שגם פעולות היגוי דרסטיות למדי לא תפרנה.

ולזה שדיבר על הריינג' - קודם כל, ג'יפון הוא ממש לא. כלי של 5 מטר ו-800 אלף שקל... ויש לו אחיזה לא רעה גם בזכות מערך מתלים משוכלל וצמיגים איכותיים ורחבים, אבל הוא עדיין הרבה פחות "נטוע" מסדרה 5 או אודי A6, לצורך הדיון...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמה פרטים חשובים שקצת נשכחו כאן -

גם ה-307 וגם האקורד מצוידות בבקרת יציבות - ESP. אי לכך, קיימת סבירות שנהג שאינו מיומן (כמו זה שפתח את השירשור) לא ידע להבחין היכן מדובר באחיזה גרידא והיכן מערכת בקרת היציבות מסייעת לו להשלים את הפניה.

מעבר לכך, לא ברור לי כיצד ניתן לקבוע שהונדה סיוויק מאבדת אחיזה ב-60/70 קמ"ש, כשבכלל לא דובר על קוטר הסיבוב, על סוג האספלט, על העברת המשקל, לחץ האוויר והצמיגים עצמם, ועוד הרבה דברים בעלי משקל מכריע. רק על ידי השוואה אחד לאחד בין מספר מכוניות ובטכניקה זהה ניתן לקבוע את רמת האחיזה היחסית.

דבר אחרון לפותח השירשור - אם הגעת לסיבוב והופתעת בשלב כלשהו, סימן שטכניקות הנהיגה שלך שגויות. כאשר נוהגים נכון, סיבובים לא "קופצים" לך פתאום לאמצע הכביש...

דני G.

• תוכן חדש...