Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, לאחרונה רכשתי קיה קרניבל שנת 2001 בנזין ק"מ 70000.

בהוראות היצרן כתוב לבצע החלפת טיימינג ב 90000 ק"מ או לאחר 6 שנים.

מכיוון שעברו כבר 8 שנים וטרם בוצע טיימינג (או שכן...) רציתי להתייעץ ואף להוסיף כי לפני כשנתיים וחצי ב 50000 ק"מ עבר הרכב טיפול בראש המנוע (לא יודע מה הסיבה האמיתית - הדבר הוסתר ממני הן מהמוכר והן מהמוסך) אך בידי יש העתק הסטוריית טיפולים המצביע על כך.

שאלתי אם כך היא האם במהלך תיקון/שיפוץ הראש לא נעשה כבר טיימינג? הבנתי שלא תמיד חייבים, אבל הגיוני כבר לעשות.

מנהל המוסך אמר שלא בוצע. איך אני יכול לדעת בוודאות שהוא אינו משקר בשנית?

במפרט ההסטוריה של הרכב כתוב שבוצעו הדברים הבאים המתייחסים לאותו התיקון בפב' 07 50000 ק"מ:

צינור T מעבר מים

טבעת נחושת צינור ה"כ קרניבל

אטם בית טרמוסטט קרניבל

סט אטמים מנוע קרניבל בנזין

פחית אחורית מנוע קרניבל בנזין

מכסה תזמון אח' קרניבל בנזין

מכסה תזמון תח' קרניבל בנזין

מכסה תזמון אח' שמ' קרניבל בנזין

חוטי הצתה אח' ימ' סט קרניבל בנזין

מצת קרניבל בנזין

מכסה תזמון תח' ימ' קרניבל בנזין

רצועת ה"כ מ"א קרניבל בנזין

ראש מנוע אטם ראש שני צדדיפ פ"ה

עבודות חוץ - שיפוץ ראשי מנוע

אני מתלבט האם לעשות החלפת טיימינג היות ולא הייתי רוצה נזק גדול יותר לרכב, אך חשוב לי להבין האם זה משהו שלא ניתן לדעת לפי מבט על הרצועות ומצבן או כל דרך שתמליצו.

תודה, אורן.

פורסם

אוקיי ובכל זאת האם ניתן לפי התרשמות ויזואלית ומגע (אלסטיות וכדומה) להחליט האם אפשר שלא להחליף עדיין (למשוך עוד 15000 ק"מ?).

אני שואל מהסיבה הפשוטה שהעלות לטיפול אינה זולה כלל במוסך מורשה.

האם כדאי להלחיפה במוסך שאינו מורשה, העלות זולה בהרבה, אבל האם הם יודעים לעשות את העבודה בצורה המיטבית?

תודה - אורן.

פורסם

אם החליפו מכסה תזמון אחורי תחתון זה כנראה בגלל כשל ברצועה שהובילה לשיפוץ ראש כנראה שהחליפו רצועה

אך משום מה זה לא רשום תנסה לשאול את המכונאי למה הוא החליף מכסה רצועת תזמון

פורסם

המממ...אני ממש מבולבל, והאמת שאין לי ממש יכולת לשאול את המכונאי, כי זה היה לפני כשנתיים והרכב גם לא היה בבעלותי. בכל מקרה שאלתי את מנהל המוסך והוא טען שלא הוחלפה רצועה (לא נכנס שוב לנושא חוסר האמינות שכבר ציינתי, אבל זו העובדה העומדת לפניי).

מכייון שאין לי על מי לסמוך במקרה הזה ואני מעוניין להימנע מבעיה רצינית - הכנסתי את הרכב למוסך מורשה אחר והנושא טופל.

אני נוטה לחשוב שהרכב התחמם ושלא היה כשל ברצועה שגרם לשיפוץ הראש, אבל זוהי השערה לא מבוססת, מה גם שלאחר מכן היו בקרות במוסך בנושא נורות מנוע שנדלקו וחיישני חמצן שנבדקו והוחלפו (או שזה לא בהכרח קשור?).

שמתי לב שבשנה שלפני נושא ראש המנוע טופל הרכב טיפול 40000 והוחלף נוזל קירור כמתבקש (נדמה לי לראשונה), האם ייתכן שהיה שם כשל שהוביל במהלך השנה להתחממות הבלתי רצויה?

בעל מוסך אחר סיפר לי שבקיה יש בעיה ידועה שמכסי התזמון מתחממים וניזוקים ושיש להחליפם ועלותם אינה זולה, כך שיכול להיות שבשל החום בזמן תקלת הראש כבר החליפו את המכסים - דבר שאינו מעיד על רצועה כפי שציינת.

שאלה נוספת - מהי תושבת מנוע (מהם) ומה תפקידה (תפקידם), במידה והם שחוקןת/קרועות, מה קורה אם לא מחליפים אותן, נזק למנוע או רק רעידות ורעש כללי?

תודה ואשמח לשמוע תגובות נוספות בנושא.

פורסם

היי, מנסה לשאול בשנית...

מהי תושבת מנוע (מהם) ומה תפקידה (תפקידם), במידה והם שחוקןת/קרועות, מה קורה אם לא מחליפים אותן, נזק למנוע או רק רעידות ורעש כללי?

תודה, אורן.

• תוכן חדש...