Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסד לימודים, מתלבט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברי הפורום.

אני מתכון ללמוד השנה הנדסאי אלקטרוניקה.

ההתלבטות שלי היא כזאת.

אני גר בבאר שבע,ויש שני מוסדות לימוד.

הראשונה היא המכללה הטכנולוגית בבאר שבע שזה 10 דקות נסיעה מהבית שלי.

והשניה היא מכללת ספיר ליד שדרות שזה 40 דקות נסיעה בממוצע.

מה היתם יכולים לספר לי על שני המכללות מישהו למד בהם הנדסאי אלקטרוניקה?

רוב האנשים המליצו לי על ספיר למה במככללה הטכנולוגית זה לא ממש רמה ופשוט הכל ישן שם והחיים שם הם חיי "שכונה".

לעומת זאת לא כל כך ידוע לי על ספיר אבל ההיבט זה הנסיעות אליה שזה בערך שעתים כל יום לנסוע ולחזור.

והשאלה השניה היא האם מתיחסים למקום העבודה היכן למדתה או שמספיק שיש לך את התעודה אז הכל טוב?

האם גם מתיחסים לציונים שלך בלימודים יותר מפרויקט גמר?

היכן היתם ממליצים לי ללמוד?

אשמח לגובה שלכם היא מאוד תעזור לי בקבלת ההחלטה.

תודה רבה.:-)

פורסם

אני לא ממליץ לך ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה.

זאת תעודה שיש לה עבר מפואר ועתיד לוט בערפל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא ממליץ לך ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה.

זאת תעודה שיש לה עבר מפואר ועתיד לוט בערפל.

תאמת ממך צביקה ציפיתי לשמוע משהו אחר..

למה אתה סבור ככה?

פורסם

יש לי לא מעט חברים שהם הנדסאי אלקטרוניקה. כ-ו-ל-ם בשלבים כאלו או אחרים של לימודי מהנדס.

נראה לי שזה אומר משהו, לא?

בשנים האחרונות היתה זילות רצינית של התואר הזה. עד לפני כמה שנים היה אפשר למצוא די בקלות משרות לא רעות עם תעודת הנדסאי, היום השוק מוצף במהנדסים חסרי ניסיון שמוכנים לתפוס גם משרות קלאסיות של הנדסאים/טכנאים רק כדי להתברג לשוק העבודה.

מה אני מציע ללמוד במקום? את הדבר האמיתי - הנדסה. יש היום מכללות שיקבלו אותך ללימודי הנדסת אלקטרוניקה אם רק יהיה לך פנקס צ'קים ואישור מרופא שיש לך דופק. מרגע שנכנסת ללימודים במוסד כזה רוב התואר הוא על טייס אוטומטי. אולי תשלם יותר ותשקיע יותר שנים, אבל תסיים עם תעודה שפותחת בשוק העבודה של היום הרבה יותר דלתות.

פורסם

במקרה קלטתי את מודעת הדרושים הזאת ומיד חשבתי על השרשור הזה.

המשרה הזאת היא משרה שהיתה עד לא מזמן משרה קלאסית להנדסאי אלקטרוניקה. היום הם דורשים דיפלומה של מהנדס רק כדי שיסתכלו על קורות החיים שלך. יודע מה, אני מבטיח לך שבתוך זמן קצר יעמדו בתור לראיון עבודה 30 מועמדים בוגרי הנדסה.

פורסם

צביקה , תודה על ההפניה :lol:

מתן, אני מסכים עם צביקה , ואם אתה רוצה "להשתדרג" עד הסוף, עדיף אוניב'.

כיום, לא חסר מקומות שמפרסמים מודעות דרושים, עם דרישה מראש ל"בוגר אוניב' או טכניון".

אח, המשבר הזה...

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

צביקה, מצטער, חמק לי מהעיניים שמדובר על הנדסאי ולא מהנדס, למען הפרוטוקול, אני מחזק את דעתו של צביקה בשרשור.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

כבר אני חושב שהיום לפי המצב במשק כדאי כבר ללמוד מהנדס.

אבל השוק היום דורש הנדסאי.

פשוט זה לא שאני לא רואה את עצמי לומד 4 שנים מהנדס.

לפי דעתי הנדסאי זה מספיק טוב בשביל לעבוד בצורה טובה ולהגיע לראש צוות.

יצאה לי לדבר עם אמון אנשים שיש להם הנדסאי.

חלקם אמרו שהם עובדים במשכורת של 5 אלף שהיתי בבשוק אבל זה בחירה שלהם.

וחלקם אמרו לי שמשתכרים 10 אלף בחודש.

ככה היום במשק לא משנה תעודה זה ניסיון ברור.

ככול שיש לך ניסיון רב יותר וידעויכולת לפתור בעיות בזמן קצר אז התקבלתה לעבודה שרציתה

עם משכורת טובה.

:lol:

• תוכן חדש...