Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי דיהטסו שרייד 1.3 שנת 91.

המדחס שלי לא עובד ומביקור של חברה שלי במוסך מסתבר שזו בעיית חשמל.

רציתי לדעת איפה ממוקם המדחס ברכב זה כדי שאוכל לנסות ולפתור את הבעיה.

אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח.

תודה

רועי

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום !

אם אתה לא יודע את מיקומו של המדחס, כיצד הוא ניראה חיצונית, והיכן מיקומו המשוער, אתה מאמין, שתוכל לסדר את בעייתו החשמלית,אני בספק רב, אם כן פתח מכון למיזוג אוויר לרכב .

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לך צביקה!

קודם כל מדפדוף בפורום הבנתי שציניות היא התגובה האופיינית לאנשים בורים כמוני שמנסים צעדים ראשונים בעולם מכונאות הרכב ומפרסמים שאלות שונות. אולם לא חשבתי שהעקיצה הצינית תחזור אליי כל כך מהר!

אני אדם ציני מאד כך שאין לי שום בעיה עם זה ואני אפילו משועשע!

ובכל זאת, לענייניינו:

א. אני יודע איך המדחס נראה.

ב. אני לא מאמין שאני יכול לסדר אותו - אבל מצד שני אין שום בעיה במדחס אלא באחד החיבורים.

ג. אני עדיין ממש מקווה שמישהו יוכל לעזור לי לגבי מיקומו של המדחס במכונית שלי.

מצפה להמשך התכתבות.

תודה מראש

רועי

נ.ב

ד. בשלב זה אין לי כוונות לפתוח מכון למיזוג אוויר

פורסם

שלום רב !

ציניות היא אחד הדרכים להתמודד עם עשרות שאלות טרחניות , שנובעות מבורות חוסר ידע, או שחצנות יתר.

אינני יודע לאיזה קטגורייה ניתן לשייך אותך, וחלילה לי מלפגוע בך, מבלי שאני בכלל מכיר אותך, ולשייך אותך או להדביק לך תווית כלשהו.

אך אני חייב לציין, שמגלישה מרובה בפרום, אני הצלחתי לנהחין תוך מספר שרשורים ספורים, של עשרות חברי הפורום, מי מהם יש לו ידע כשורים, מוטיבציה שני ידים ימניות , וראש פתוח , הזקוק רק לד מסייעת של בעל ניסיון וידע, ויש רבים מחברי הפורום, שמניסיוני הרב, יודע לזהות את אלה שהגיעו לפורום, עם ידע אפסי, ולא ידעו אפילו לזהות ולאבחן בורג או אום ברכבם, והיום מבצעיפ טיפול עשרת אלפים לבד ברכבם עם כלי עבודה יקרים ואיכותיים, ומיעצים לחברי פורום חדשים המגיעים חדשות לבקרים לפורום המקצועי הגדול ביות ברשת האינטרנט מכיוון שאתה חדש בפורום, ולא הצגת את הרקורד המקצועי שלך ואת הניסיון שיש לך או אין לך, במכונאןת רכב בחשמל רכב או בדיאגנוסטיקה, האם למדת בעבר בבית ספר מקצועי, האם יש לך ידע בחשמל רכב ובאלקטרוניקה?

פרט את הרקורד המקצועי שלך, שאל שאלות מכוונות ותןכל לקבל תשובות מקצועיות , המתייחסות לבעייה שלך ברכב.

זה שקיבלת מידע דרך חברתך, שהצמדחס לא תקין, עדיין לא אומר שזה אכן כך, ויתכן אומנם שהבעייה בחיווט חשמלי למדחס לקוי.

אך ללא ספרות מקצועית, וללא ידע מוקדם, וללא אפשרות האם לא קיימת אצלך בעיית חוסר גז, אשר מונעת מהמדחס להכנס לפעולה, כל ניסיון לתקן תקלות שלא קיימות , עלולות לגרום לך נזק, ומפח נפש.

מומלץ שתפרט את הבעייה במערכת המיזוג.

עכשו שהודעת לי שאתה לא עומד לפתוח מכון למזגני רכב, אני רגוע.

בברכה

צביקה

פורסם

מטבעי אני אינני אדם שחצן כך שאין ספק שהשאלה נובעת מבורות יתר. אולם יש לי רצון כן ללמוד יותר.

ניסיון מקצועי אין לי לצערי. עבדתי שבוע ימים במוסך ברמת השרון סתם בשביל ללמוד מעט יותר על הדבר הזה שמסיע אותנו ממקום למקום אבל את רובינו לא מעניין איך הוא עובד. אותי זה באמת מעניין איך הדברים עובדים. ויום יבוא ואולי אעשה טיפולים לבד. יש לי את הידע הכי בסיסי שאתה יכול לחשוב עליו, ואולי אפילו פחות מזה. אבל יש לי המון רצון ללמוד. ומאז שקניתי את הרכב (לפני חצי שנה) כבר למדתי המון.

אם הפורום הזה הוא לא המקום בשבילי אז אני מניח שאני אכן טרחן שמבזבז כאן זמן יקר לעצמי ולבעלי המקצוע.

קורס מכונאות רכב של משרד התמ"ת זה דבר שמושך אותי, אבל אין שום סיכוי שאני מצליח להכניס את זה בשנה הקרובה.

אז אלו העובדות היבשות לגביי.

כמו שאמרתי - נרשמתי לפורום כדי ללמוד. ולפני שכתבתי את השאלה חיפשתי בארכיון כאן מידע על דייהטסו שרייד ועל מזגנים - ורק אז החלטתי לכתוב את השאלהץ

אולי זו הייתה טעות.

אגב, יש לי יד שמאל ויד ימין. כמו שאמרתי בהתחלה אני לא שחצן - אבל אני יכול להצהיר בביטחון שאין לי ידיים שמאליות.

זהו אמרתי מספיק.

אם אין טעם להמשיך את הדיון הנוכחי אז אני פשוט אמשיך לחפש בפורום מידע מועיל

תודה

פורסם

שלום רב !

תודה על גלוי הלב !

אם יש פורום רכב שבו אתה יכול ללמוד ממנו ולהשכיל, זהו הפורום !

אך בשביל ללמוד אתה צריך לפרט מה הבעייה במזגן בשרייד?

אל תתרגש ממני, כוונתי טובה !

בברכה

צביקה

פורסם

ערב טוב

ראשית אל תתרגש מצביקה הוא בסדר והכוונה שלו חיובית, הייתי מציע שתעשה שיעורי בית ותנסה להבין מה קורה אצליך ברכב

קשה לעזור למי שאין לו מושג לגמרי

נסה לשאול את מי שבדק לך את הרכב פחות או יותר במה מדובר ותחזור אם מידע וסבלנות אולי נצליח לעזור

פורסם

אז הלכתי למזגניסט.

תוך בדיוק 30 שניות הוא אכן אישר שהבעיה היא בחשמל ולא בגז\מדחס. הוא פשוט משך פלוס מהמצבר ישירות למדחס והפלא ופלא - המדחס נכנס לפעולה והמיזוג באוטו עבד.

מכאן העניינים רק הלכו והשתבשו!

שעתיים (!) עבודה שבסיומם היו לו רק השערות לגבי הבעיה. ריליי מקולקל, או קופסת פיקוד מקולקלת. בכל אופן הוא לא עלה ישירות על הבעיה.

עשיתי טעות ושוכנעתי על ידו לעשות מעקף של כל המערכת ולהכניס כפתור הפעלה אחר.

מסתבר שכאשר המזגן מופעל ישנו מנגנון שדואג להעלות את הטורים של המנוע. כיוון שביצעתי מעקף - המנגנון לא נכנס לפעולה והאוטו עכשיו מזייף כל פעם שאני מפעיל את המזגן.

חשוב לציין שאני רותח מעצבים - גם על ה400 שקל שזרקתי, וגם על זה שהפיתרון הזמני לבעיה רחוק מלספק אותי! ההפך, אני שוקל אם בכלל שווה לי להפעיל את המזגן בנסיבות הקיימות.

השאלה היא האם שווה לי לצאת לנסיון נוסף אצל מזגניסט אחר? בסופו של דבר הפיתרון שכרגע נמצא ברכב שלי הוא פיתרון שהייתי מצליח להגיע אליו לבד ובלי לשלם 400 שקל. וזו לא שחצנות!

הייתי שמח אם מישהו יוכל להגיב לי ולתת לי עצה טובה לגבי מה הלאה.

בכלל, יכול להיות שהזיוף בטורים הוא לא דבר נוראי כ"כ ואפשר להשתמש במזגן?

אשמח לתגובות

רועי

פורסם

יש מזגניסטים לרכב שהנם חלשים בנושא החשמל וביחוד כשאין להם מידע מדויק (שרטוטים וכו') על הרכב שאותו הם אמורים לתקן מבחינה חשמלית.

מהיכן אתה בארץ?, כי אולי ניתן יהיה לכוונך לאיזה "צדיק" שיפתור הבעייה כראוי.

הפתרון שבוצע של מעקף עם מתג הפעלה לחוד הנו גרוע, לדעתי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בעיה רצינית שקיימת בארצנו.

החאפר המצוי עובד, עובד, עובד - עושה איזה קומבינה ואז מבקש עבורה שעתיים עבודה, כאילו הקומבינה עצמה הצריכה את השעתיים המבוזבזות ולא חוסר הידע של החאפר.

עכשיו נותר רק לשלם עבור תיקון איכותי ונקווה שילך לחאפר לתרופות.

אגב - כדי שתבין שאתה לא לבד:

כשקניתי את הקסארה שלי מהירות מספר 5 במזגן לא עבדה, ואם היית מעביר ל-5 המפוח היה מפסיק לעבוד גם אם החזרת ל-4.

הלכתי לחשמלאי הקבוע שלי שטיפל בליאונה, הוא ישב שעה וחצי על האוטו ובסוף מצא איזה ממסר על רצפת הרכב, הרכיב אותו בחזרה למקומו ומהירות 5 חזרה. ליום אחד בלבד.

כשחזרתי אליו יום למחרת הוא אמר לי שזה המפוח. החלפתי את המפוח באחד מפירוק, מאז עברו שנתיים ויש שקט.

אבל על מה בדיוק שילמתי 150 ש"ח יום לפני זה, עד היום לא ברור לי.

פורסם
אז הלכתי למזגניסט.

תוך בדיוק 30 שניות הוא אכן אישר שהבעיה היא בחשמל ולא בגז\מדחס. הוא פשוט משך פלוס מהמצבר ישירות למדחס והפלא ופלא - המדחס נכנס לפעולה והמיזוג באוטו עבד.

בתור אבחנה ראשונית, אפשרי, בתור קבע אסור בתכלית האיסור !

מכאן העניינים רק הלכו והשתבשו!

שעתיים (!) עבודה שבסיומם היו לו רק השערות לגבי הבעיה. ריליי מקולקל, או קופסת פיקוד מקולקלת. בכל אופן הוא לא עלה ישירות על הבעיה.

עשיתי טעות ושוכנעתי על ידו לעשות מעקף של כל המערכת ולהכניס כפתור הפעלה אחר. (אכן טעות לצערי!).

מסתבר שכאשר המזגן מופעל ישנו מנגנון שדואג להעלות את הטורים של המנוע. כיוון שביצעתי מעקף - המנגנון לא נכנס לפעולה והאוטו עכשיו מזייף כל פעם שאני מפעיל את המזגן.המנגנון הוא מגביר טורים, הנכנס לפעולה על ידי פתיחת מעבר וואקום דרך ברז וואקום חשמלי, הנכנס לפעולה דרך מתג הפעלת מזגן.

חשוב לציין שאני רותח מעצבים - גם על ה400 שקל שזרקתי, וגם על זה שהפיתרון הזמני לבעיה רחוק מלספק אותי! ההפך, אני שוקל אם בכלל שווה לי להפעיל את המזגן בנסיבות הקיימות.

השאלה היא האם שווה לי לצאת לנסיון נוסף אצל מזגניסט אחר? בסופו של דבר הפיתרון שכרגע נמצא ברכב שלי הוא פיתרון שהייתי מצליח להגיע אליו לבד ובלי לשלם 400 שקל. וזו לא שחצנות!

הייתי שמח אם מישהו יוכל להגיב לי ולתת לי עצה טובה לגבי מה הלאה.

בכלל, יכול להיות שהזיוף בטורים הוא לא דבר נוראי כ"כ ואפשר להשתמש במזגן?

אשמח לתגובות

רועי

רועי שלום רב !

ראשית אני מבין את כעסך, על תשלום מוגזם של 400 שקל, על ביצוע מעקף, והכנסת כפתור הפעלה אחר. יקר לא מקצועי ומיותר, ואכן לא משביע רצון ולא מושלם.

אין לך ברירה אלא לפנות לבעל מקצוע אחר שהומלץ לך על ידי רפי לין.

והתיחס ברצינות לאזהרתו של משה בן דוד.

ממתין לעדכון בנושא, בתקווה שהפעם חיובי.

בברכה

צביקה

פורסם

2 עצות לי אליך:

1. תמיד תבקש עזרה מאנשים כאן והמלצה לבעלי מקצוע.

2. אל תיישם את ההמלצה במידה והיא ניתנת בצורה הזו:

"האחים פיסטון", רחוב גלגלי המגנזיום 13 באזה"ת ירוחם, טלפון 054-7778883

אני נפלתי ככה עם המלצה של רפי לין, על חשמליה בשם "מכנו אור" בקרית חיים.

ככל הנראה ההמלצה הגיעה בעקבות עיון בדפי זהב או בעקבות פרסום באתר המוסכים שלו.

אמנם רפי לין בד"כ עושה עבודה טובה בהפנייה לבעלי מקצוע הגונים שהוא מכיר, במקרה הזה הוא לא מכיר את האיש ובעל המוסך לא היסס והשחיל לי את האלמנט - פתח סתימה ברדיאטור חימום שכבר היה במצב קטטוני ועדיף היה לשלם כסף על החלפתו.

כמו כן לקח על העבודה הזו 300 ש"ח + 70 ש"ח על שני ג'ריקנים של מיץ פטל לרדיאטור, כשבמחיר הזה היה אפשר לקנות מים מקוריים של פיג'ו (כפי שאכן עשיתי אח"כ, כך שיצאתי בנזק כפול ומכופל).

• תוכן חדש...