Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אציין שאני מעט בור בעניין ולאט לאט אני לומד.

לאבא שלי יש ברנו kangoo שנת 2008 הבנתי שזה טורבו דיזל 1500 נפח אם אני לא טועה.

1.רצתי לדעת לגביי הטורבו למה יש טורבו במסחרי הזה , אוטו ספורט זה לא אז אזה ביצועים הוא יכול להביא?

2.יש מהירות/סלד/דרך מסויים כדי שהטורבו יכנס לפעולה או שהוא בכל מהירות וכו' בפעולה?

3.במה שונה הטורבו דיזל מאשר טורבו בנזין ?

אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה זאתי.

מחכה לתשובות.

יש בזה משהו...

פורסם

אני יכול לענות לך על השאלה הראשונה והשניה.

1. הטורבו ברכב זה בשביל שהוא יהיה נורמלי לנסיעה ולא עגלתי כמו ה1.9 דיזל הלא מוגדש(65 כ"ס) לעומת ה1.5 המוגדש (80 כ"ס).

הוא סה"כ הופך את הרכב למעט יותר זריז ולא רכב ספורט כלשהו.

2. הטורבו זה טורבינה בעצם והיא עובדת כל הזמן,אך רק בסל"ד מסויים הוא נכנס לפעולה ונותן לך את ה"קיק".

אצלי למשל זה נכנס ב1750 סל"ד.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

בדקתי ולפי הנתונים בmotocar הטורבו אצלך נכנס גם ב1750 סל"ד.

דווקא נתונים לא רעים 12.5 שניות למאה בשביל מסחרית קטנה זה נחמד מאוד.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

בנוסף, הרכב הזה עם מנוע קטן גם מזהם פחות, וגם קצת יותר חיסכוני מהמנוע הקודם, יותר גדול.

אתה מקבל מהמנוע שהוא בנפח קטן גם ביצועים, גם חיסכון, וגם עמידה בתקן מחמיר של זיהום אויר.

הטורבו מסתובב כל הזמן (גם כאשר המנוע פועל על סיבובי סרק), אבל,כאשר הרכב בהילוך שלישי,והמנוע בסביבות 2000 סל"ד, הוא מגביר את המהירות .

אני מחזיק קנגו 2007 DCI.

כאשר הרכב היה באחריות, הטורבו התקלקל (כנראה היה פגם בייצור).

מה הרגשתי ללא הטורבו - בהילוך 1+2 לא היה שום שינוי.

אבל, החל מהילוך שלישי לא יכולתי להאיץ מעבר ל 2500 סל"ד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כבר רשמתי, לדעתי, בכל הילוך, החל מהשלישי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל, בשנת 2008 הספק המנוע 1.5 של קנגו ירד מ 80 כ"ס ל 70 כ"ס. לא ברור לי, למה עשו את השינוי הזה, כי צריכת דלק ורמת הזיהום לא אמורים להיות מושפעים באופן משמעותי.

שנית, הטורבו פועל בכל הילוך גם בראשון, וגם ברוורס. 1700 ומשהוא סל"ד זה שיא המומנט של המנוע, אבל הטורבו פועל גם בסל"ד נמוך יותר.

שלישית, בשנים האחרונות כל מנועי הדיזל מצויידים בטורבו, בייחד עם מגמה מתמשכת של ירידה בנפח מנוע, על מנת להשיג צריכת דלק טובה יותר.

לפני 10 שנים מנוע דיזל מקובל היה בנפח 1900-2000 סמ"ק, עם 70 כ"ס.

היום את אותם 70 כ"ס (וגם הרבה יותר, למשל מנוע 1500 של רנו קיים במגוון גירסאות הספק, עד 110 כ"ס) מפיקים ממנוע בנפח 1400-1500 סמ"ק + טורבו. פולקסווגן מפתחת עכשיו מנוע דיזל סופר חסכוני בנפח 1200 סמ"ק, כמובן עם טורבו גם.

פורסם
קודם כל, בשנת 2008 הספק המנוע 1.5 של קנגו ירד מ 80 כ"ס ל 70 כ"ס. לא ברור לי, למה עשו את השינוי הזה, כי צריכת דלק ורמת הזיהום לא אמורים להיות מושפעים באופן משמעותי.

המנוע בקנגו 2008 שנמכר בישראל הוא מנוע אחר, יותר חלש = מוזיל עלויות ליבואן.

באירופה נמכרו קנגו DCI (של הדגם המדובר ) עם שני מנועים במקביל: 68כ"ס ו 84 כ"ס.

http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=679

פורסם

לדעתי, זה אותו מנוע גם בארץ, כלומר גירסת 80 כ"ס כאן = 84 בחו"ל, וגירסת 70 = 68 כ"ס, הבדלי הספק קטנים נובעים מהתאמה לשווקים שונים.

פשוט התחילו ליבא גירסה חלשה יותר, באותו מחיר.

אגב, לקנגו הקודמת הייתה גם גירסת 55 כ"ס למנוע 1.9, מוזר שאותה לא ראינו כאן.

פורסם

אתה מתכוון מזל שלא ראינו את גרסת ה 55?

אחרי הכל, מספיק "נהננו" עם גירסת ה 65.:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עד כמה שאני מבין הטורבו זה סוג של "רמאות", כמו לרקוד על שתי חתונות וגם להצליח.

גם מנוע קטן וחסכוני וגם הספק מכובד שמושג כבר בסל"ד נמוך.

וכל זה בגלל מאוורר אחד קטן:lol:.

זה יפה מאד. לדוגמא - הרכב הקודם שלי היה עם מנוע 2000 HDI של סיטרואן שעם טורבו הוציא 110 כ"ס ועם טורבו חלש בדגם המסחרי (אותו HDI)בסביבות ה 90.

צריכת הדלק של הטורבו היתה באיזור ה 20 בבין עירוני ו 14-15 בתוך העיר כשהגירסה החלשה יותר צרכה 17-18 מחוץ לעיר ובאיזור ה 10-11 מחוץ.

שלא נדבר על גמישות הרבה יותר טובה וכח.

פורסם

אני יכול להעיד אצלי עם ה-DCI 65 כ"ס, שבטח נמצאת כבר באיזור ה-95, ובלי נדר תגיע לאיזור ה-110 וזאת מבלי לגרוע בצריכת הדלק ואף לשפר אותה במעט (בינעירוני - 22, עירוני - 19, אילת - 26, פול מאמץ - סביב 17).

אבל צריך לזכור שיש הבדל בין המנועים, למשל בין ה-DCI82 ל-DCI100, יש סוגי פיסטונים שונים (ל-100 יש ציפוי לחיזוק, שכן גילו בהתחלה עם ה-100 כשלא היה לה את החיזוק - חורים בפיסטון)

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

• תוכן חדש...