Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[לפני קניה] רנו קליאו B, מודל 1999

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזמן לא הייתי כאן. מה שלומכם?

ביום שלישי, אי"ה, אני הולך עם גיסי הטרי לרכוש את הרכב הראשון שלו.

לאחר שיטוט ארוך בנבכי הפורום, הגעתי למסקנה כי הרכב אותו נחפש יהיה קליאו B בעלת גיר ידני, כשהתקציב יעמוד קצת מתחת ל-15K ש"ח.

שאלותי הן:

האם יש דברים מיוחדים עליהם צריך לשים דגם בבחינת הרכב? מחלות כלשהן? מכלולים רגישים במיוחד?

רציתי לדעת מה תדירות הטיפולים ברכב הזה. הרכב שאנחנו הולכים לבדוק עשה כ-150K ק"מ בערך. האם הוא לפני טיפול גדול?

רמת הגימור של הרכב היא B-RT. מה זה כולל?

כל מידע נוסף יעזור לי מאוד.

תודה מראש לעוזרים,

צבי

נ.ב. לפני מס' שנים מישהו בפורום פירסם צ'ק ליסט לבדיקת רכב. ניסיתי לחפש אותו בעזרת מנוע החיפוש אך ללא הצלחה. אם אני זוכר נכון, זה היה קובץ doc. אשמח אם מישהו יפנה אותי לרשימה הנ"ל.

פורסם

שלום, וברוכים השבים, :-)

בשנה הזו לרכב יש מנוע 1400 8 שסתומים די בסיסי ופשוט, דומה למנוע של הקליאו הקודמת.

טיפולים כל 20000 או שנה, טיימינג כל 120 אלף ק"ם או כל 5 שנים.

איבזור - דגם RT כולל 2 כריות אוויר, הגה כוח, כמובן מזגן, חלונות חשמל מקדימה, ונעילה מרכזית.

פורסם

רכב מצויין. אני נוהג עליו כבר יותר מאחרבע שנים. שים לב ל:

טיימינג+משאבת מים (חשוב. הלך לי ראש מנוע כי משאבת המים לא הוחלפה בזמן).

מים ברדיאטור יעודיים ולא מי ברז.

שים לב אם ישנן בעיות התנעה (בעיקר חיישן TDC שעושה צרות לפעמים)

בדוק בשבע עיניים את המזגן (גם בשיא שלו לרכב הזה אין מזגן חזק. הוא מקרר כמו שצריך אבל אינו חזק). אל תתפתה להסברים כמו חבר גז וכו'.

תתעקש להתניע את הרכב אחרי שהוא עמד בשמש ולרא בדיוק שכיבו אותו לפני כמה דקות. כך תבדוק גם את המזגן וגם את ההתנעה.

ללא ספק מדובר בתמורה הטובה ביותר לכסף בשנים הללו. צריכת דלק של 1:12 (ממוצע) ואוטו שמתנהג מצויין.

שים לב גם לבעלות (הרבה שימשו כרכבי השכרה).

אם תצליח לשים יד על אקזמפלר מטופל במוסך מורשה עם היסטוריית טיפולים (אני הצלחתי:-P) בכלל עשית את עסקת המאה...

גם המחיר של הביטוח זו (על גבול המצחיק...).

בהצלחה.

דבר אתי בפרטי אם יש לך שאלה ספציפית.

פורסם

תודה על התגובות.

מאחר שהמוכר עם דגם ה-RT לא יכול להתפנות לעניין בימים הקרובים, אנחנו הולכים לבדוק היום בצהריים אחת מ-2001 דגם RXE (לפי מה שהמוכרים אומרים). המנוע הוא אותו מנוע. האם רמת האבזור נמוכה יותר? מה היא כוללת?

פורסם

ראינו את הרכב משנת 2001. גרוטאה אמיתית.

כל הפלסטיקים שבתוך הרכב היו שבורים. ממש.

היה קרע בהגה וכרית האווירת ביצבצה משם.

ממשיכים לחפש.

פורסם

בשנת 2001 מדובר במנוע עם 16 שסתומים. על הנייר הוא טוב יותר. בפועל-הוא הרבה פחות אמין, יקר יותר לתחזוקה והוא הסיוט של כל המכונאים. תתמקד בשנים 99-00 שם נמצא המנוע הישן הטוב והבשרני של הקליאו. מבפנים כמעט ואין הבדלים בין שנים של הקליאו B. והפלסטיקים מכוסחים בהרבה מהרכבים-בייחוד התריסים של המזגן.

פורסם

הבעיה בכרית אוויר מוכרת, הייתה לי את אותה בעיה בקליאו ספורט שלי. ניתן להחליף עם כרית אוויר מפירוק.

בכלליות יהיה לך מאוד קשה למצוא רכב שהאינטריור שלו באמת שמור מכיוון שהאינטריור של הדור הראשון לא שורד טוב את השנים. אם זה חשוב לך כדאי להתאמץ ולחפש דור שני (מתחילות משנת 2002, בשנה זו נמכרו 2 הדורות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה על העזרה.

בסוף הבחור (גיסי) קנה סובארו משנתון הרבה יותר ותיק.

אני הייתי מחפש קליאו שמורה, אבל זה רק אני...

• תוכן חדש...