Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה שלי מדובר בתיקון הרכב, החלפת מנוע, שנעשה עם 0 מקצועיות, רשלנות ובסוף ללא כלל תקינות. אפילו יותר גרוע.

פניתי שוב למוסך, מוסך עם רישיונות והכול, הוא כאילו סידר אבל לא באמת.

בקשתי זיכוי מלא על העסקה ולהחזיר הכול לקדמותו, אבל מנהל העבודה במוסך לא מסכים.

למי פונים במקרה זה ומה ניתן לעשות?

בדקתי לגבי איגוד המוסכים, וזה לא נירה לי עסק רציני בכלל, לפי משהם אומרים " תשלח אלינו את כל הפרטים על האירוע, כולל חשבוניות, ואנחנו אולי נפנה למוסך לבירור, נשמע גם את הצד של המוסך, ונמליץ על פשרה בין הצדדים."

מה אין סדר וחוק במדינה? כל אחד יכול לעשות משבא לו?

מה כן עושים ? למי כן פונים?

תודה רבה מראש

פורסם

אתה תכתוב להם מכתב ובמידה ויראו כי יש הצדקה ואכן נעשה לך עוול הם יפנו למוסך לקבל תגובה, ולאחר מכן הם ישפטו ויחייבו את המוסך לקבל את החלטתם מה שאמרו לך שאולי יפנו למוסך זה בגלל שלא בעבור כל אחד שהוא חושב שהוא צודק הם יפנו למוסכים זה לא סתם פניה זה מזמנים אותו לשימוע שהוא חייב להגיע.

בקיצר הפרעה רצינית למהלך יומו התקין של בעל המוסך לכן תפנה אליהם ובמידה והם יחליטו שהייתה רשלנות בטיפול ברכבך אתה תראה את השיניים החדות שלהם מופנות לעבר המוסך ואיך אתה תצא מסופק אך אם הבעיה תימצא בך אתה תמשיך לחפש איך לנסות לעשות משהו למוסך ולא יהיה לך איך.

פורסם

בכדי שנוכל ליעץ, צריך לדעת מה היה שם אז שב וכתוב קצת יותר פרטים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כול תודה למגיבים,

מדובר ברכב פג'ו, 306 שנת 1995, שנכנס להחלפת מנוע במוסך בת"א.

הבעייה ברכה בהתחלה הייתה שהוא מוציא עשן לבן בהתנעה ובטורים גבוהים. מבדיקה יצאה שזה הרינגים והחלטתי במקום לפתוח את המנוע ולהתחיל להתעסק, פשוט להחליף לחדש.

נגשתי למוסך יחסית מוכר בתחום, החליף לי, אבל המנוע הזה עוד יותר גרוע.

כשניגשתי אליו הוא לא ממש טיפל בבעיה, הוא אמר שהכל נירה לו תקין, החליף תושבת מנוע שהייתה בסדר (כמובן גם על זה חייב אותי והוחלפה ללא צורך), ואמר לי שאם זה ממשיח אז זה בטח בעיה בהזרקה או משהו שלא קשור אליו.

לקחתי את הרכב לבדיקה בדינמומטר, כי חשבתי שאולי אני זה הטיפש ואני סתם נופל על המוסך.

התוצאות בבדיקה: בלאי פנימי, דחיסה לא זהה (מעל ה10% שנחשב עוד סביר), דליפת לחץ מצילינדרים, רעשים במנוע אביזרים וגלגליות, נזילת שמן בין המנוע ותיבת ההילוכים (שזה מחזירי שמן שהוא היה אמור להחליף, שכנירה לא החליף), סיבובי מנוע לא יציבים, מנוע מזייף חזק, תאום וטיפול (לא יודע מה זה אומר), סימני פתיחת מנוע (שכמובן הובטח לי מנוע של 60-70 אלף ק"מ שטופל בזמן ולא נפתח לעולם).

טוב זה לא מנוע תקין, ועכשיו אין לי ממש מה לעשו, המנוע עדיין האחריות לעוד חודש, אבל הוא לא ממש רוצה לטפל בו, ואיגוד המוסכים יקח להם לפחות חודשיים לפתוח בחקירה אם בכלל יהיה להם אינטרס לכך, כמו שאמרו לי בטלפון.

מה עושים?

פורסם

ככה או ככה יש אחריות על המנוע למשך 3 חודשים מיום הרכבתו ברכב.

במידה ואתה לא מקבל שירות בזמן האחריות אתה יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות או לאיגוד המוסכים.

סביר להניח כשתביא את הבדיקה שעשו למנוע, אתה תזכה בתיקון המנוע או בהחלפתו לאחד אחר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תפעל במקביל

דרך איגוד המוסכים ודרך בית משפט לתביעות קטנות.

לפני הכל תתעד את כל המהלכים מכאן ואילך במכתבים רשומים .

ראשית תוציא מכתב בו אתה מתרה במוסך כי אם לא יחליף לך את המנוע, למנוע משופץ /מיבוא תקין , בהתאם למה שקבעתם מלכתחילה אתה שומר לעצמך את כל האפשרויות לפעול כנגדו.

הטיפול ייקח זמן אבל כיוון שהמקרה קרה בתוך תקופת האחריות, אין לך מה לדאוג לזמן שחלף מבחינה זו.

המוסך בד"כ לא מחזיק מנועים הוא קנה אותו ממישהו. המוסך צריך להפעיל את הלחץ על מי שמכר לו, בלבד. המוסך רוצה לחסוך לו את הפירוק של המנוע הנוכחי ואת ההרכבה של המנוע "החדש".

לכן לחץ עליו קצת יותר מסיבי אמור להניב תוצאה חיובית, אם לא מה שכתבתי לך למעלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מכיר הרבה מקרים שאיגוד המוסכים כן פונה לבירור במוסך.

תמתין אם בית משפט אכן שפנה לאיגוד המוסכים !! אם יש צדק בדבריך יש להם גם יעצת משפטית שתוכל להמליץ לך על המשך דרכך .

תן קצת אימון בהם, בזמן האחרון הם באמת עושים משהו.

פורסם

את העצה הכי חשובה שכחו לתת לך, לגשת מיד לעו"ד שישלח להם באופן מיידי את המכתב המפחיד והמאיים ביותר שהוא יכול לכתוב.

מסוג המכתבים שכשמישהוא פותח וקורא הוא מיד מתחיל לעשות חישובי רווח והפסד.

יש לציין במכתב במפורש שיש בידיך טופס בדיקה ממכון בילתי תלוי (אין צורך לצרף אותו או אפילו לציין את שם המכון) שמציין במפורש שהמנוע לא תקין.

יש לתת למוסך זמן תגובה קצר ביותר (מקסימום שבוע) לפני שתגיש תביעה ותלונה רשמית באיגוד המוסכים וכמובן לציין במפורש שהבעיה הייתה כבר בשלב האחריות, בכדי לגרום למוסך להבין בצורה חד משמעית שדשדוש והתמההות (יש מילה כזאת) בנושא, לא תחלץ אותו מהעניין בתום תקופת האחריות.

אתה צריך "להפגיז" בכל התותחים וכמה שיותר חזק בשביל ליצור גורם הפחדה כמה שיותר גדול, בעיקרון, אתה צריך להגיע למצב שבעל המוסך קורא את המכתב ומיד מחליט להתקשר אליך ולהסדיר את העניין כי בעניו, המוסך שלו בסכנת קיום!

אני יודע שאני נשמע בומבסטי ומגזים אבל כל עו"ד יודע לכתוב כזה מכתב עם סכומים מפחידים ואיומים גדולים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה לכל המגיבים, אני מאוד מעריך את זה.

בעיקרון המוסך הוא גם היבואן של המנועים, ידעתי שיכולות להיות בעיות כאלה אז עשיתי הכול תחת קורת גג אחת, שלא יתחילו להעביר אחריות זה מזה, וגם ביררתי ואני יודע שיש לו עוד מנועים כאלה במלאי.

דיברתי היום על הבעלים של המוסך, הסברתי לו את המתרחש, אמרתי לו שעשיתי בדיקה כמובן, והוא כבר התחיל לקחת אותי קצת יותר ברצינו וסיכמתי לבוא אליו אישית ביום שלישי.

הבעלים שאל אותי גם איך ביצעו בדיקת קומפרסיה, הוציאו את הפלגים או רק דרך המחשב, זה אמור לשנות משהו? זה לא אותה בדיקה?

הוא טוען שאם זה בלי פירוק של הפלאגים אז זה לא מדויק, הוא גם אומר שבמכון הם אומרים שטויות כי אף אחד לא פתח את המנוע.

בכל זאת הכנתי את כל המסמכים הדרושים עם כל החשבוניות שצריך לשלוח לאיגוד המוסכים, ואני ישלח אליהם ביום ראשון בכל זאת שיתחילו את הטיפול, ואם יסתדר אני פשוט יודיע להם. :-)

אני גם ייגש לעו"ד שיכין לי את אחד המכתבים החריפים שלו, רק לפני אני רוצה לא להתחיל באיומים אלא לפתור את זה ככה, שלא יעשה לי עוד יותר נזק.

ניתן לפרסם את שם המוסך בפורום? לא הייתי רוצה שעוד משהו יגיע לחאפר הזה ויהיה לו את אותם הבעיות שהיו לי.

נקווה לטוב

שוב תודה מראש לכולם

פורסם

לא חובה לפתוח מנוע כדי לבדוק אותו, יש מיכשור מתאים לבדיקה בלי לפתוח.

מה גם שקשה לי להאמין שהיבואן או המוסך פותחים את המנוע כדי לבדוק אותו לפני ההתקנה ככה שאם הוא יגיד שהמנוע תקין, שיביא הוכחות לבדיקות כי אני לא מאמין שהוא פתח מנוע וסגר רק בשביל לבדוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...