Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה שחום מנוע עולה ... הקטע המוזר שאני לא מבין איפה הבעיה כל אחד אומר משהו שונה.

נזילה אני לא רואה .

נוסע בלי טרמוסטט.

הרדיאטור יחסית חדש שנה .

אני יכול לנסוע בתוך העיר שעה והמים ברדיאטור לא נעלמים אך כשאני יוצא לכביש מהיר ת"א נתב"ג אני מוצא אחרי הנסיעה חצי ליטר מים חסר.

משהו יכול לשאר מה יכולה להיות הבעיה?

במוסך אמרו לי לנקות את הרדיאטור אבל אני לא מבין למה אם הוא עובד... שני הצינורות אחד שנכנס ואחד שיוצא חמים

כשהוא סתום אז אחד מהם דרך כלל קריר יותר מהשני...

בבקשה עזרה...

מיצובישי סופר לנסר 97

תודה.

פורסם
למה אין טרמוסטט

פולו גולף אני אענה לך ברשותך במקומו:

הרכב היה מתחמם, בנסיעה עירונית ובין עירונית, בעל הרכב החליט ביוזמתו, לבטל את התרמוסטט, מכיוון שנוכח לדעת שבנסיעה עירונית טמפרטורת המנוע נמוכה, החליט שזה דרך נכונה להוכיח שהבעייה הית בתרמוסטט , ולכן יש לבטלו.

אלא שהמציאות טפחה על פניו, והתברר שהרדיאטור סתום, הוא פנה למוסך, ושהמוסך אבחן שכך, הודיע לו שיש לנקותו\ אך בעל הלנסר, החליט שהוא מבין יותר טוב מהמוסך, והחליט שאם שני צינורות המים היליון והתחתון חמים סימן שהרדיאטור לא סתום, קהיעה כמובן לא נכונה, ואין לה קשר כלל לרדיאטור סתום, ורק לאבחון בעיית תרמוסטט תפוס.

לסיכום המלצתי, יש לנקות רדיאטור, להחליף מכסה רדיאטור, להוסיף מי קירור איכותיים, ולהחזיר את התרמוסטט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
פולו גולף אני אענה לך ברשותך במקומו:

הרכב היה מתחמם, בנסיעה עירונית ובין עירונית, בעל הרכב החליט ביוזמתו, לבטל את התרמוסטט, מכיוון שנוכח לדעת שבנסיעה עירונית טמפרטורת המנוע נמוכה, החליט שזה דרך נכונה להוכיח שהבעייה הית בתרמוסטט , ולכן יש לבטלו.

אלא שהמציאות טפחה על פניו, והתברר שהרדיאטור סתום, הוא פנה למוסך, ושהמוסך אבחן שכך, הודיע לו שיש לנקותו\ אך בעל הלנסר, החליט שהוא מבין יותר טוב מהמוסך, והחליט שאם שני צינורות המים היליון והתחתון חמים סימן שהרדיאטור לא סתום, קהיעה כמובן לא נכונה, ואין לה קשר כלל לרדיאטור סתום, ורק לאבחון בעיית תרמוסטט תפוס.

לסיכום המלצתי, יש לנקות רדיאטור, להחליף מכסה רדיאטור, להוסיף מי קירור איכותיים, ולהחזיר את התרמוסטט.

בברכה

צביקה

לפני שנה מת לי רדיאטור אז החליפו לי אותו בחדש ואמרו לי שעדיף לבטל את התרמוסטט וביטלו לי אותו.

תוך שנה רדיאטור חדש יכול להיסתם? ותמיד היו מים ירוקים...

תודה רבה!

פורסם
לפני שנה מת לי רדיאטור אז החליפו לי אותו בחדש ואמרו לי שעדיף לבטל את התרמוסטט וביטלו לי אותו.

תוך שנה רדיאטור חדש יכול להיסתם? ותמיד היו מים ירוקים...

תודה רבה!

אני לא חושב שיש לך בעיה ברדיאטור.

עם אתה אומר שחסר לך מיים אז יש

לך נזילה של מיים מאחד הצינרות או

מהמשאבה של המיים בגלל שיש לך

חוסר במיים הרכב מתחמם לך

פורסם

בלי שום קשר לטרמוסטט רדיאטור יכול להיסתם גם תוך מספר חודשים.

אני ממליץ לך דווקא להחליף רדיאטור ולא לנקות אותו,ובזה לסגור את הסיפור.

מדובר ברכב ישן יחסית,את הטרמוסטט לא הייתי ממהר להחזיר,את הטרמוסטט תוכל להחזיר בחורף אם יהיו לך בעיות (במידה ותרגיש שהרכב קר מידיי ולוקח לו המון זמן להתחמם,מה שלא יקרה במידה והמאווררים שלך פועלים בהתאם ליוניט חום).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
בלי שום קשר לטרמוסטט רדיאטור יכול להיסתם גם תוך מספר חודשים.מתי שמחליפים ראדיאטור אז עושים (או לפחות אמורים לעשות ניקוי לכלל מערכת המים או שעשו לבחור חצי עבודה)

אני ממליץ לך דווקא להחליף רדיאטור ולא לנקות אותו,ובזה לסגור את הסיפור. ממש לא, תעשה ניקוי מקצועי וזהו

מדובר ברכב ישן יחסית,את הטרמוסטט לא הייתי ממהר להחזיר,את הטרמוסטט תוכל להחזיר בחורף אם יהיו לך בעיות (במידה ותרגיש שהרכב קר מידיי ולוקח לו המון זמן להתחמם,מה שלא יקרה במידה והמאווררים שלך פועלים בהתאם ליוניט חום).

לבחור שלום, תחזיר מיד את הטרמוסטט אל תנסה לבצע מעקפים מטופשים, גש למכון רדיאטורים שיבדקו את הראדיאטור ויעשו ניקוי כמו שציינתי ושיבדקו את המשאבת מים

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

נכון, ולכן מומלץ ביותר לבצע ניקוי גם לכל צנרת המים, ועל הדרך לפרק בית בית הטרמוסטט ולהרכיב אחד חדש שדנדש בעל טמפ' מתאיה כמו שקבע היצרן,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עשיתי ניקוי רדיאטור יקר בימינו 450 ש"ח.

לאחר מכן נזכרתי שמישהו אמר להחליף מכסה, נסעתי לאחד המקומות שיש בו רדיאטורים החליפו לי את הפקק והוא אמר שדווקא הייתה בעיה בפקק, כי כשהגעתי אליו הגעתי מנסיעה וכשהוא פתחת את הפקק לא היה לחץ. אכן זה כך?

שאלתי גם את המוסכניק לגבי התרמוסטט הוא אמר לי שזה לא מה שיפתור לי את הבעיה כרגע אז לא שמתי אותו...

תודה.

פורסם

קיימת אפשרות לא מבוטלת של בעיה במשאבת המיים:

1. או שקיימת נזילה ממנה בעת עבודת המנוע

2. או שהתפוקה שלה לא עומדת ביחס למאמץ הרכב. זה שהרכב מתחמם בכביש מהיר זה אחד הסימנים שיכולים להעיד על משאבת המיים.

3. יש צורך לבחון את המשאבה לצורך כך יש לפרק אותה.

4. מיים ירוקים זה לא הכל. תלוי סוג ואיכות הנוזל קירור אם זה משהוא בסגנון אמריקן איגל אז זה לא נוזל קירור, זה מיים עם צבע.

נוזל קירור איכותי חייב להיות שומני על מנת לשמן את משאבת המיים ולשמור על נמנוע מפני קורוזיה.

בדוק את משאבת המיים.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

משאבת מים ז"א פירוק גדול ולא ממש זול? אני צודק?

מה הסיכוי שהמים נעלמים לתוך ראש מנוע...

המוסכניק אמר שזאת יכולה להיות הבעיה השניה אבל הוא לא דיבר איתי על משאבת מים וכדומה...

אני רואה לפי המוסכניק שהוא קצת מנסה לערבב אותי יש מצב?

פורסם

עשית בדיקת לחץ? אם הייתה נזילה הייתה רואה בבדיקה, ואם עשית ואין ,תבדוק שעשית ניקוז אוויר כמו שצריך,

בקשר להעלמות במקרה שאין נזילות לא מהמיכסה של המים ולא ממשאבת מים ולא מהצינור עליון/תחתון ולא מבית תרמוסטט תבדוק אם יש לך אחרי נסיעה ארוכה או מאומצת טחינה במכסה של המים וגם תבדוק אם אין במדיד שמן או בפלגים מים!

כמובן שזה אחרי שכל מה שאמרתי לך וכל חברי הפורום עשית...

מאיזה איזור אתה...?

בהצלחה..

peugeot 106 95' 1400

פורסם

לא עוד לא עשיתי בדיקת לחץ נגמר התקציב החודשי שבוע הבא משכורת .

מה זה אומר טחינת מים במכסה של המים?

בת ים

• תוכן חדש...