Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי להתייעץ איתכם לגבי המשך לימודים (יג' ויד') לפני הגיוס לצהל במגמת מכונות בהתמחות רכב.

בדקתי בהמון מקומות וחלק אומרים שלא כדאי וחלק אומרים שכן אז רציתי לקבל תשובה חד משמעית לגבי העניין והאם המקצוע הנ"ל יוכל לעזור לי בעתיד באם זה איש קבע או באזרחי.

האופציה שעומדת בפני היא כזו :

אני יכול להירשם למכללה הטכנולוגית של חיל החימוש בב"הד 20 שהלימודים שם הם מיום א' עד יום ה' במסגרת פנימיה - לא מפריע לי להיות במסגרת פנימיה.

הלימודים הם בחינם, אך אני מתחייב לשנתיים של קבע שגם הם לא פריעים לי.

הלימודים הם שנה וחצי, לומדים על מדים, מקבלים תעודת "שוחר" שמקנה אפשרות לנסיעות בחינם.

השאלה שלי היא האם הלימודים הנ"ל יעזרו לי בעתיד במיקומי בצבא או באזרחי? ידוע לי שבתום הלימודים הנני מכונאי רכב בצבא.

אני מאוד רוצה להמשיך ללמוד אך תגובות של אנשים שונים מכל פורומים אפשריים שבדקתי גורמות לי התלבטויות רבות, לכן אני מעוניין לקבל את התייעצותכם,חברי פורום יקרים, כדי שאוכל לקבל החלטה סופית.

ידוע לי שיש כמה חברי פורום שהם הנדסאי מכונות בהתמחות רכב ואשמח לקבל את המלצתם.

בתודה מראש, אלעד.

פורסם

סתם שתהיה בעניין, לפי מה שאני יודע, הולכים לסגור את המכללה הזאת בבה"ד 20 עקב חוסר בביקוש,

תן צלצול ל03-9571440/1444 תדבר עם אביטל אני מאמין שהיא תוכל לעזור לך יותר ממני.

חוצמזה, אפשרויות הקבע שיש בצה"ל הן נהדרות לדעתי, ככה שהנדסאים מתקבלים בברכה עם משכורת נאה.

חוצמזה שאתה לא חייב להיות הנדסאי או טכנאי, במגמת אוטוטרוניקה יש מסלול ידוע ומוכר לחשמלאי רכב ומכונאי רכב.

אם תרצה יותר פרטים פנה אליי בפרטי.

Polo 2012

פורסם

קצת בעיה להסביר לך את הנושא כי הוא מורכב מאוד.

צבא זה משהו שאנשים בד"כ מעדיפים לסיים כמה שיותר מהר ולהמשיך הלאה, מעטים מאוד האנשים שמוכנים להשאר במערכת (אתה יכול לחשוב לבד למה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
קצת בעיה להסביר לך את הנושא כי הוא מורכב מאוד.

צבא זה משהו שאנשים בד"כ מעדיפים לסיים כמה שיותר מהר ולהמשיך הלאה, מעטים מאוד האנשים שמוכנים להשאר במערכת (אתה יכול לחשוב לבד למה).

ולפי דעתי הם מפסידים ובגדול. תנאים כמו בקבע לא כל יום רואים.

פורסם

אני לא יודע לגבי הנדסאי מכונות, אבל גם אני התלבטתי רבות לגבי הנדסאי אלקטורניקה, ומה שהסקתי הוא , שאם אתה מעוניין להמשיך במקצוע זה בעתיד תעשה את זה, כי אחרי צבא, לא להרבה אנשים בא ללמוד, וככה אתה יוצא עם תעודה, לא הכי מבוקשת- כמו שבוודאי אמרו לך, אבל תעודה מכובדת.

פורסם
אני לא יודע לגבי הנדסאי מכונות, אבל גם אני התלבטתי רבות לגבי הנדסאי אלקטורניקה, ומה שהסקתי הוא , שאם אתה מעוניין להמשיך במקצוע זה בעתיד תעשה את זה, כי אחרי צבא, לא להרבה אנשים בא ללמוד, וככה אתה יוצא עם תעודה, לא הכי מבוקשת- כמו שבוודאי אמרו לך, אבל תעודה מכובדת.

מה הכוונה לא הכי מבוקשת? משום שכבר היום יש הרבה הנדסאי רכב ?

פורסם
ולפי דעתי הם מפסידים ובגדול. תנאים כמו בקבע לא כל יום רואים.

כמו כל דבר בצבא, הכל עניין של מזל, איפה אתה נופל.

אני מוכן לצאת "מפסיד" ולחיות בתנאים פחות טובים רק בשביל לא להשאר עוד שניה אחת במערכת האטומה ומנוונת הזו, אבל זה אני. בגלל זה אני רשמתי שלא לכל האנשים מתאים לעבוד בצבא.

כפי שאני רואה באת אלינו עם דעה מגובשת ואתה רק מחפש חיזוקים. במחשבה שניה קצת מצחיק שאתה נותן לנו חוות דעת על התנאים בצבא כאשר הפז"מ שלך בצבא הוא מקסימום פז"מ של טירונות (או לחלופין לא קיים בכלל).

פורסם

שלום לך,

אני למדתי הנדסאי רכב מספר שנים לאחר השחרור אך גם כמו רדרוז לא אהבתי את המערכת הצבאית.מה אני רוצה לומר?

המקצוע על הכיפאק, יש ביקוש במרכזי שירות של כל היבואנים _ישנם פחות חשמלאים היום ויותר הנדסאים במחלקות אבחון מיזוג וחשמל.אממה? אתה רואה את עצמך עובד במוסך לאחר הצבא?אתה אוהב מכוניות?אתה יודע מה זה לעבוד במוסך?

אני שואל את זה מכיוון שמוסך זוהי תחנת חובה לכל הנדסאי, ביחוד לאחד ללא נסיון קודם בענף (אני מנחש שאין לך,תקן אותי).

לאחר מכן אפשר להתקדם לתפקידים כמו מחלקה טכנית,שירות יבואן, הדרכה ועוד.אם

אם תרצה שאלות נוספות אשמח בפרטי.בנושא הצבא לא אוכל לעוץ לך מכיוון שזה אינדיווידואלי ואם אתה לא מכיר את המערכת תחשוב על זה.בקטע של לא לבזבז זמן ולהוציא תעודה תוך כדי התיכון נשמע לי אחלה.

תצליח.

פורסם

אני חושב שכדאי לך כל תעודה בחיים היא טובה, אני למשל למדתי מקצוע זה לאחר הצבא כיום אני מאבחן במוסך המרכזי של מאזדה פורד אני משהו כמו שנתיים במוסך וכמובן שזו מעיין תחנת מעבר כפי שכתבו לך קודם.

עוד הוסיף כי אכן קיימים הנדסאי רכב בשוק אך מרביתם לא שווים שכר מינימום אם אתה תלמד את המקצוע תאהב אותו תשקיע ותיהיה טוב השוק יצפה לאנשים כמוך.

פורסם

ממש תודה רבה על התגובות. אנסה את מזלי במכינה שתיערך ב1.8 במשך שבועיים ויראה אם זה מתאים לי או לא.

אני יודע מה זה לעבוד במוסך, כשלקחתי את הרכב של ההורים לטיפול במוסך מורשה (סיויק01) דיברתי אם המכונאי והוא הסביר לי שהוא גם עומד לסיים הנדסאי , ושהעבודה קשה והמשכורות לא מחייכות אליך כשאתה " סתם " מכונאי.

אין לי שום מגע בעניין המערכת הצבאית, אך ממבטים על אנשי קבע שהם קרובי משפחה והתייעצות איתם נראה כי מתאים לי המערכת הזו , אך את התשובה הבאמת רלוונטית אני אדע רק כאשר אני אתגייס.

אני אוהב רכבים ותמיד רציתי לדעת לתקן, העניין הוא שהרבה אנשים גורמים לי לבלבול, הרבה אומרים לי שכדאי להתרחק ממכונאי רכב בצבא ( זה מה שעושים אחרי שלומדים הנדסאי) ועדיף להתגייס ולגמור את זה כמה שיותר מהר.

לכן רציתי את התייעצותכם, תודה על התשובות.

ד"א למי שלא הבין אני בן 18 וסיימתי יב' בתיכון, התכנון הוא להמשיך יג' ויד' במכללה הטכנולוגית של חיל החימוש.

פורסם

תתגייס לצבא, תסיים כמה שיותר מהר תצא החוצה ותתחיל ללמוד. אל תקשור את עצמך בחוזים עם מערכת שאתה עדיין לא מכיר, תמיד תוכל לעשות את זה בשלב מאוחר יותר.

פורסם

ואני הוסיף שלימוד ההנדסאי דורש הבנה מתמטית יש המון לימודי פיזיקה שים לב שלא תטעה הלימודים הללו לא מלמדים אותך כיצד לסדר רכבים אלא את כל התאוריה שמאחורי זה למעט שיעורים מעשיים שאם אין לך חוש טכני זה לא מה שיעזור לך לדעת לתקן.

וזו הסיבה שרשמתי לך כי לא כל ההנדסאים באמת שווים משהו, הנדסאים טובים יש להם תנאים טובים משכורת יפה מאוד ואילו ההנדסאים מהסוג השני (נתקלתי גם בכאלה שלא יודעים אנגלית בכלל) הכי הרבה שיגיעו במוסך זה להיות מכונאים.

כך בחשבון שאם תלמד מכינה לפני הצבא תעבוד שחור כמה שנים בצבא וזה יהיה הניסיון המעשי כי הרי ללמוד ממכונאי שראית אותו עושה טיפול לרכב של ההורים שלך זה לא מה שיעשה אותך איש מקצוע.

בכל אופן בהצלחה בכל החלטה שתחליט.

פורסם

אני לא יודע אם מה שאני אגיד אפשרי אבל לפי דעתי קודם תתגייס למסגרת המעוותת הזאת שנקראת צה"ל ואם יהיה ניתן אז תצא לקורס שאתה רוצה ורק אז תתחייב לקבע, תראה קודם כל לאן אתה מגיע, הצבא זה לא גנון ואני אישית מחכה כבר ליום שאני אשתחרר מהבזיון הזה.

המסגרת הצבאית זה הדבר הכי אטום עם אנשים לרוב חסרי השכלה שלא מבינים שום דבר בחיים וחושבים בראש של ילד בן 14, לא כולם ככה אבל 80 אחוז מהם כן.

ולכל אלה שמתלהבים מתנאים של קבע, מה כל כך טוב בתנאים האלה בסופו של דבר ההישג של האנשים האלה הוא איזה דירה נחמדה ואיזה אוטו סבבה לא איזה יותר מדי זה כמו סוג של עדר.

תנאים טובים באמת אנשים צריכים להשיג בכוחות עצמם אם זה בלמידה ובאמת להתאמץ בחיים ולא להיות כמו כל האוכלי חינם האלה בצבא.

בכל מקרה נחזור לעניין, תתגייס קודם לצבא ואחרי שתראה לאן נפלת רק אז תחליט אם לצאת לקורס אני מבטיח לך שאם תרצה קורס כזה יוציאו אותך בתנאי שתחתום קבע וכל מי שיגיד לי פה שאי אפשר אין דבר כזה אי אפשר בנושאים כאלה במסגרת הצבא.

• תוכן חדש...