Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אהלן רציתי לשאול בנוגע לרכב שאני ראיתי למכירה ואני מתלבט לגביו.

הרכב מסוג טויוטה האיס, שנת 98 יד שניה 320 אלף קילומטר(רכב למשפחה ולא הסעות וכדומה).

הרכב עומד במגרש חניה בראשון לציון כבר כמה חודשים(התקשרתי בעבר לבעל הרכב הוא רצה 45 אלף שקל) השבוע עברתי שמה שוב במקרה וראיתי את הרכב כשהוא עוד עומד שמה, לקחתי את המספר והתקשרתי שוב, בעל הרכב דורש על רכב 33 אלף(הוא מוכן להתחייב על מנוע, גיר ושלדה) ככשאלתי אותו כמה זמן הרכב עומד ללא תנועה הוא אמר שזה שבועיים שלושה.

רציתי לדעת איך אני יכול לדעת האם הרכב באמת נסע או עמד כל החודשים האלו(מדובר ב4-5 חודשים)?

איזה רצועות וכדומה יכולות לקבל בלאי מוגבר או לההירס בעקבות השבתה של הרכב?

האם המחיר זה מחיר הגיוני או שזה מחיר גבוה יחסית?

וכמו שאמרתי הכי חשוב זה איך אני יודע ויכול לבדוק האם האוטו עמד(כי האוטו ניראה מלוכלך-בעל הרכב אומר שזה בגלל החולות וכדומה).

תודה

נ.ב- אין לי מושג מה לכתוב בתור כותרת.

קובי

פורסם

קובי שלום רב !

ראשית ראה דוגמא כיצד לכתוב כותרת(ערכתי לך את הכותרת בתגובה שלי).

שנית העבר את השרשור שלך לפורום יעוץ בקניית רכב.

שלישית כמדומני כוונתך לטיוטה יאריס אני צודק?

ולשאלתך:

לפי הקצב זה, מחיר הרכב ירד לריצפה, אם תמתין עוד מספר חודשים.

יש לברר עם בעל הרכב, או ההוא המזדהה כבעליו( בפורום יעוץ לכלי רכב, יש טיפים כיצד להזהר בקניית רכב הנראה חשוד, וכיצד לבדוק האם הבן אדם המסתתר מאחורי בעליו בטלפון, הוא אכן בעליו האמיתי, ולא סוחר רכב המתחזה לבעל הרכב, ולאמת זאת בעזרת הצגת תעודת זהות, לברר עיקול אצל רשם המשכונות, ועוד ועוד).

בכל מקרה, יש לברר מדוע הרכב עומד, ולקחת את הרכב למכון בדיקה, ובמידה ויתברר שהרכב בעל ליקויים בעלי משמעות גבןהה, על המוכר לממן את הבדיקה.

יש לברר מה מחירון הרכב, באם לרכב יש טסט, לברר מספר בעלים קודמים, ספר טיפולים ועוד.

רק אני מריח שאתה עומד לקנות חתול רקוב בשק?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חשבתי לפרסם ביעוץ לפני קניה אבל חשבתי שמבחינה טכנית וליעץ איך לבדוק האם הרכב עומד ומה נהרס בו כאשר הוא עומד יתאים יותר לפרסם פה.

לא הכוונה היא לטויוטה האיס(הרכב המסחרי). האמת שגם אני חשבתי לחכות קצת ולראות אם הוא יוריד במחיר.

כמובן שאני יקח למכון בדיקה, הרכב עומד בגלל שיש לו רכב אחר. בעל הרכב אומר שהרכב טופל במוסך מורשה- כך שצריך להיות ספר טיפולים, לא ביררתי לגביי טסט, והרכב הוא יד שלישית.

איך אני יכול לבדוק אם זה חתול רקוב בשק?

קובי

פורסם

קובי שלום רב !

לא ניתן לבדוק רכב דרך מסך המחשב !

אין משמעות , לזמן בו הרכב עמד, מהסיבות הבאות, אם לרכב יש טסט מהשנה הנוכחית, הסבירות היא שהרכב נע בכביש לאחרונה, מקסימום לפני שנה!

קניית רכב כזה, מחייבת ישור קו, ובדיקה חזותית של כל מכלולי הרכב, הנראים לעין, כלומר:

צמיגים יבשים וסדוקים, ניתן לראות בעין, כולל תאריך יצור, צמיגים מעל 4 שנים רצוי ומומלץ להחליף, בוודאי ברכב שאמור להסיע

את משפחתך.

יש לבדוק ולהחליף רצועות אביזרים יבשות, חגורת טיימינג, מותחנים, שמן מנוע,מסנן שמן מנוע, צינורות מים יבשים ועוד.

יש לבדוק כפי שכבר ציינתי את זהות בעל הרכב, לקחת אותו למכון בדיקה, ולהריח באם הרכב הוא בבחינת קניית חתול בשק.

התייחס לכותרת שערכתי,והעבר את השרשור לפורום יעוץ לקניית רכב, אין בשרשור שלך שום היבט טכני, לא ניתן ליעץ מבלי לראות ולבדוק את הרכב פיזית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקי צביקה הבנתי ובדרך קיבלתי את התשובה שרציתי.

בעיקרון רציתי לדעת מה אני יכול בעין לבדוק ולראות אם יש טעם להכניס את הרכב למכון אחרת חבל על הכסף.

עכשיו אני יודע שאני יכול לדבר איתו על מחיר בנוגע לרצועות וצינורות וכדומה.

תודה.

קובי

• תוכן חדש...