Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן פרדוקסלי, ניתן לומר שהכלל הוא שככל שהמכונית יותר שומרת על ערכה, כך היא פחות מהנה.

אני חושב שהדבר טבעי: מכונית מהנה אומנם נמכרת לרוב במחירים נמוכים יותר ממחיר המחירון שלה, אולם המוכר מקבל ממנה את הערך המוסף בשעה שהוא נוהג בה, מה שמקזז את ירידת הערך.

הנאה עולה כסף. ממש כמו שהולכים ללונה פארק ומשלמים על זה, כך גם על הנאות אחרות בחיים צריך לשלם.

אישית, אם הרכב עונה על דרישותיי המוטוריות, שיקולי ירידת הערך נמצאים במקום מאוד נמוך בסולם סדר העדיפיות שלי.

מעבר לכך, אם ה-SX4 תופסת אצלך מקום נכבד ברשימת המועמדות, כדאי שתדע לפני שאתה סוגר עליה עסקה שמדובר בפיאט SEDICI. אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן להשתמש בידידנו גוגל תמונות. בכלל, אם זה כבר הכיוון, למה לא לתת צ'אנס גם לגרנדה פונטו? אין לי ספק שתופתע ממנה לטובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעבר לכך, אם ה-SX4 תופסת אצלך מקום נכבד ברשימת המועמדות, כדאי שתדע לפני שאתה סוגר עליה עסקה שמדובר בפיאט SEDICI. אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן להשתמש בידידנו גוגל תמונות. בכלל, אם זה כבר הכיוון, למה לא לתת צ'אנס גם לגרנדה פונטו? אין לי ספק שתופתע ממנה לטובה.

לא מדוייק.

לסוזוקי SX4 יש מנוע ותיבת הילוכים מתוצרת סוזוקי, ורק גרסת הדיזל משתמשת במנוע מתוצרת פיאט.

הגרנדה פונטו היא מכונית שסיימה את הקריירה שלה בטרם התחילה אותה..

תימחור לא נכון, איבזור מינימאלי, תיבה רובוטית ואיבוד ציי הרכב לטובת המתחרות מהמזרח, גרמו לכך שמכירותיה כיום איזוטריות.

ולחשוב שפעם פיאט היתה הבחירה הטבעית של מי שחיפש מכונית קטנה.:-(

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא מדוייק.

לסוזוקי SX4 יש מנוע ותיבת הילוכים מתוצרת סוזוקי, ורק גרסת הדיזל משתמשת במנוע מתוצרת פיאט.

ומה לגבי הפלטפורמה?

לגבי הג"פ: אני מסכים שהחלטות שונות שהתקבלו בעת ההשקה של הדגם בארץ גרמו לכך שהוא אינו מהווה תחרות של ממש למכירות הגדולות של המתחרות מהמזרח. יחד עם זאת, כאשר אתה מוציא מהמשוואה שיקולים כמו מגוון מנועים או חבילות אבזור, אתה מגלה שנשארה לך מכונית יפה, נוחה, חסכונית, בטיחותית מאוד, שעם קצת התמקחות אני מניח שאפשר לקבל אותה גם במחיר יותר נוח.

בהנחה שהרוכש לא מחפש פנסי ערפל, ג'אנטים מקוריים או תוספות שהן קצת יותר מהסטנדרט, אני באמת לא רואה סיבה מדוע לא לכלול אותה ברשימת המועמדות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

מעבר לכך, אם ה-SX4 תופסת אצלך מקום נכבד ברשימת המועמדות, כדאי שתדע לפני שאתה סוגר עליה עסקה שמדובר בפיאט SEDICI

זה מה שטוב ב SX4. רכב עם נשמה איטלקית והנדסה יפנית. מה עוד חובב רכב יכול לבקש? :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האמת שכל הדיון הזה רק מבלבל יותר.

לדעתי, (כל עוד אף אחד כאן לא חולק עליי) SX4 זו הבחירה הכי טובה בתנאי שמחירי הגולף עדיין בשמיים (127K לעומת 118K שהייתה עד לפני 4 חודשים).

היחידה שאולי יכולה להתחרות בה, זו המאזדה 2 שפשוט יותר זולה ואולי עונה על הצרכים שלי, מפני שאין לי צורך באוטו גדול מדי (חוץ מהעובדה שהוא יותר בטיחותי וחזק).

פורסם

גילוי נאות. אני בעלים של SX4 האטצ'. בזמנו נככנסתי לסוכנות סוזוקי כדי להזמין סויפט, אבל בעוד 5 אש"ח קבלתי SX4.

זה היה מאוד שווה, למרות שיש לי מנוע ישן, בלמי דיסק מאחורה ואין ESP. אבל אני שלמתי 106K על רכב מפוצץ בתוספות. בסיס במבצע הוט היה 102. זה היה יותר זול ממאזדה 2 ולא היה כאן ספק בכלל.

נראה לי מכשירי תנועה קלטו שהולך להם ונבהלו שלא קונים סוויפט והתחילו לעשות מרווחים. או שמלכתחילה מכרו את הדגם הישן בזול כדי להעלות כמה שיותר מכוניות על הכביש וליצור עניין.

לעניין הרכב. הוא טוב. הקורה מעצבנת, אבל חוץ מזה הוא נוח, נמרץ, שועל עירוני לחניה וטיפוס מדרכות ( דבר שהיה לי מאוד חשוב).

פורסם
זה היה מאוד שווה, למרות שיש לי מנוע ישן, בלמי דיסק מאחורה ואין ESP.

אני חושב שיש לך טעות בעניין הדיסק מאחור: למיטב זכרוני, ברכבך יש מאחור בלמי תוף.

פורסם

לא ברור לי מדוע הקאיה סיד נשארה מחוץ לדיון.

היא מצליחה באירופה יותר ממקבילותיה היפניות, ו-7 שנות אחריות הן לא עניין של מה בכך.

שווה לבדוק.

פורסם
אני חושב שיש לך טעות בעניין הדיסק מאחור: למיטב זכרוני, ברכבך יש מאחור בלמי תוף.

צודק. ציינתי חוסרים. לי יש בולמי תוף. כמו שהיו בפוקוס. בינתיים לא מצאתי חסרונות, אבל אני לא מתגרזן איתה. יש לי B4 בשביל זה.

אני רוצה גם להוסיף לגבי הפלטפורמה. היא של סוזוקי. העיצוב ,מנוע דיזל ותיבה 6 הילוכים הם הנדוניה של פיאט למיזם.

פורסם

ביקרתי היום בסוזוקי ומתברר שיש מבצע: 2000 ש"ח הנחה על סוויפט \ SX 4 ומקבלים גם קודן + מרים חלונות.

הסתכלתי על הסוויפט- המחיר הסופי הוא 102K. האם שווה לקחת אותה, ללא בקרת אקלים ו ESP, במקום מאזדה 2 ב 108K ?

פורסם

זה בדיוק השאלה. אם אתה כבר מתעניין במזדה 2 אז למה לא סוויפט??? הוא גם יצא הכי זול מכל מה שראית, גם הוא לא רכב חלש בכלל (1.5 אם +-100 כח סוס) קטן, זריז, יפה ומתאים בול לצעירים, וגם אבזור יש בו בשפע. נסעתי על כזאת של חבר ונהניתי מכל רגע. כח בחשבון שגם סוזוקי זה חברה אמינה מאוד (אני בעלים של בלאנו 96) והרכבים בנוים בצורה איכותית ביותר. בנוסף אם זה לא למשפחה אז למה לך רכב כמו SX4, קורולה או גולף שהם רכבים גדולים יותר ועל הדרך הרישוי שלהן יקר יותר וצריכת הדלק שלהן גבוה יותר (רכבים כבדים יותר).

כח את הסוויפט וכל רכב אחר שבניהם אתה מתלבט לנסיעת מבחן ותן להרגשה להחליט כי לדעתי בין כל מה שאתה מתלבט אין רכבים לא טובים.

שיהיה לך בהצלחה אם הניילונים! :wink:

תודה רבה ויום טוב!

פורסם
זה בדיוק השאלה. אם אתה כבר מתעניין במזדה 2 אז למה לא סוויפט??? הוא גם יצא הכי זול מכל מה שראית, גם הוא לא רכב חלש בכלל (1.5 אם +-100 כח סוס) קטן, זריז, יפה ומתאים בול לצעירים, וגם אבזור יש בו בשפע. נסעתי על כזאת של חבר ונהניתי מכל רגע. קח בחשבון שגם סוזוקי זה חברה אמינה מאוד (אני בעלים של בלאנו 96) והרכבים בנוים בצורה איכותית ביותר. בנוסף אם זה לא למשפחה אז למה לך רכב כמו SX4, קורולה או גולף שהם רכבים גדולים יותר ועל הדרך הרישוי שלהן יקר יותר וצריכת הדלק שלהן גבוה יותר (רכבים כבדים יותר).

כח את הסוויפט וכל רכב אחר שבניהם אתה מתלבט לנסיעת מבחן ותן להרגשה להחליט כי לדעתי בין כל מה שאתה מתלבט אין רכבים לא טובים.

שיהיה לך בהצלחה אם הניילונים! :wink:

למה לא סוויפט? - שלוש אותיות: ESP. תהיה מוכן לנסוע ברכב ללא מנגנוני בטיחות שמפחיתים את הפגיעה בזמן תאונה? כמו כריות אוויר / חגורות בטיחות?

לא, אז למה אנשים מוכנים לקנות רכב בלי מנגנון ESP המסוגל למנוע במקרים מסויימים את התאונה מלכתחילה.

לא רכב חלש בכלל - נכון אבל גם ה2 וגם ה SX4 לא, אבל הרכבים האלה גם לא איזה מטוס.

סוזוקי היא חברה אמינה מאוד - זו היא הכללה שאין מאחוריה שום ביסוס. כמה מהמהנדסים שעבדו בסוזוקי בתחילת שנות ה 90 ופיתחו את הבלנו עדיין עובדים שם? צריך להתייחס לדגם הספציפי ולא למדבקה שמתנוססת מקדימה.

למה לך רכב גדול כמו SX4 - ממש לא רכב גדול, אם תרצה להכניס שולחן פיקניק וזוג מטקות בסוויפט - אין לך סיכוי.

לגבי רישוי - זה לא נקבע לפי דרגה? גם ה SX4 וגם הסוויפט הם דרגה 2.

פורסם

שולחן פיקניק של 90X180 נכנס בSX4 . במצב מקופל כמובן.

לגבי ESP. אכן מערכת חשובה אבל לא צריך להגזים ולהעלות אותה לרמת כרית אויר.

יש רכבים שפשוט לא מרגישים שקיים בהם ESP כי השלדה שלהם מאוזנת ויש כאלה שזה חובה כי יש להם נטיות עצבניות וכמעט בכל סיבוב מרגישים את הדפיקות שלו שלא לצורך.

כמובן שאסור גם לשכוח שזה גם תלוי בנהג.

יש נהגים שמתגרזנים בלי לדעת לנהוג ויכולים לעוף בפניה, ויש כאלה שנוסעים שיודעים מה הם עושים וההתערבות מעצבנת אותם.

כדי שESP יציל חיים, צריך לעשות כמה וכמה דברים קודם.

דרך אגב, במכוניות קטנות קשה מאוד לאבד קו, בגל מרחק סרנים קצר והנעה קדמית שלא שוברת גיר במומנט שלה.

פורסם
דרך אגב, במכוניות קטנות קשה מאוד לאבד קו, בגל מרחק סרנים קצר והנעה קדמית שלא שוברת גיר במומנט שלה.

ממש לא נכון. מכונית בעלת בסיס גלגלים קצר תהיה "עצבנית" יותר ממכונית בעלת בסיס גלגלים ארוך (כלל אצבע, כמובן, בהנתן זהות ביתר המשתנים).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...