Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

STI - היה מנוע?

CX25GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום הגיון מבחינת צורת הפעולה להוריד מחמישי לראשון אבל להוריד מחמישי לרביעי ובטעות להכניס לשני בהחלט אפשר.

במהירות גבוהה(זכור, הילוך חמישי), פעולה כזאת יכולה לחסל מנוע בשניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כמה דרכים לחסל מנוע - כל מנוע.

אבל יש גם כמה דרכים לחסל מותג - התנהגות יפנאוטו במקרה זה היא דוגמה לכך.

שייזכרו מה קרה בראשית ואמצע שנות ה- 90 לאחר למעלה מעשור של מכירות שיא והתעללות בצרכן.

אני מאחל להם שיתעשתו מהר וייסגרו עיניין עם הלקוח. כל מה שקורה פה, ב-YNET ובשאר מקומות גורם להם הרבה יותר נזק.

פורסם
חנן אני יודע שאי אפשר בגיר ידני גם כשהקלאץ' לחוץ, להוריד מחמישי במהירות גבוהה לראשון.

א ב ל לא בכל גיר, היו מספר רכבים שאני יודע עליהם (וכנראה את היודע על נוספים) שכן היה אפשר.

למיטב ידיעתי אין מנגנון מובנה כזה בגירים של פרייבטים. זה שזה קשה להכניס זה נכון, בגלל הפרשי המהירויות הגדולים שהסינכרון צריך להתגבר עליהם, אבל לא מדובר במנגנון שמתוכנן במיוחד נגד זה. באחד המקרים שאני מכיר בשביל להתגבר על הקושי נוסע שישב בכיסא האחורי דחף את ידית ההילוכים לראשון עם הרגל.

אגב, במשאיות בהחלט יש מנגנון מובנה כזה שמעל למהירות מסוימת לא מאפשר להכניס להילוך נמוך.

בכל מקרה, כמו שבגירה כתב, זה לא חייב להיות דווקא להילוך ראשון. זה יכול להיות גם לשני, שלישי וכו'. אם המהירות גבוהה מדי ביחס להילוך הנבחר, אתה גורם לנזק. בלי קשר, אני לא חושב כמוהו ש:

אין שום הגיון מבחינת צורת הפעולה להוריד מחמישי לראשון אבל להוריד מחמישי לרביעי ובטעות להכניס לשני בהחלט אפשר.

כי זה נכון רק לנהגים שמקפידים על העברת הילוכים בצורה סיקוונסיאלית. נהגים רבים אחרים, ביניהם אני, מעבירים הילוכים בצורה ליברלית יותר, והעברה מהילוך חמישי לשלישי ולהיפך היא לא פחות נפוצה אצלם מאשר העברה מחמישי לרביעי ולהיפך.

פורסם

קראתי קצת את מה שאתם מתארים לגבי העברות הילוכים ונזק למנוע ויש לי מה להגיד.

ב-STI דור קודם אכן הייתה בעיה של תערובת עניה בעיקר בגבול של מנתק ההצתה והיה חשש רציני לגרימת נזק בלתי הפיך בסל''ד גבוהה. אני מדבר על גרסאות של המפעל, כמוכן, כי בעלי הרכבים היו משפרים אותם באופן עצמאי גם על ידי תוכנות הצתה משודרגות.

ב-STI הנוכחית כמעט ואין חשש לנזק למנוע בסל''ד מקסימלי, והבעיה של תערובת עניה נפתרה. הפתרון היה מאוד "יצירתי": התוכנה מגבילה את ההספק על ידי הוראה למצערת לחתוך כוח מ-30% עד 50% על גבול המנתק. לכן אפילו בהכנסת הילוך שגוי קשה להגיע למנתק ההצתה.

כדי שה-STI הנוכחית "תעוף" חייבים לשדרג מחשב, או להשתמש בצ'יפים על מחשב הקיים. במצב INTELLIGENT היא נוסעת חלש מאוד, במצב SPORT היא נוסעת רק בסדר, ורק במצב SPORT SHARP היא "נוסעת". לשם השוואה, גם במצב SPORT SHARP היא איננה נוסעת כמו הדור הקודם.

ניתן לסכם ולומר כי בדור הנוכחי היא יותר עדינה מהדור הקודם, נוסעת חלש יותר, ובעיה תערובת עניה נפתרה ע''י תוכנה שחותכת כוח מהמצערת באיזור המנתק.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...