Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יוניט מאוורר בראבו ידני 1400 97

U.S.A
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש לי שאלה : האם היוניט של המאוורר יכול ליצור בעיות של מנוע מגמגם?

הבעיה: בעת התנעה אני מרגיש שהטורים עולים ואז אחרי 2 שניות מתייצבים כמה שניות ואז הטורים כאילו עולים יורדים אבל לא ברמה גדולה אבל ברמה כזו שאני ירגיש כאילו משהו חוסם את זרימת הדלק או אוויר למנוע והוא לא עובד חלק.גם כשהמנוע מתחמם עדיין מורגשת הבעייה אבל בכמות קטנה יותר.(בניוטרל)

היוניט שיש לי היא אוניברסלית 68-82 אני מחר אנסה לסדר גם את זה ולהביא יוניט מתאימה עם 3 יציאות.

האם הבעיה קשורה ליוניט ? (בלי קשר לבעיה של הגמגום אני מחליף בשביל שהאוטו יעבוד בחום אופטימלי)ואם לא קשורה ממה יכולה לנבוע בעיה זו?

( הצריכת דלק שלי גם דיי גבוהה 1ל 8 מעורב עירוני ובינערוני)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליוניט מאורר הרדיאטור אין כל קשר לתופעה שכתבת.

צריך לבצע בדיקה ע"י מחשב/סורק אבחון ולקרוא איתו גם את כל נתוני חיישני ורכיבי מע' נהול המנוע (הצתה והזרקת דלק).

בברכה - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

בזמן האחרון כשהפעלתי מזגן המדחס התחיל להשמיע קולות של חריקה חשבתי בהתחלה שזה גומייה יבשה אבל לאחר ביקור אצל המוסכניק הוא הסביר לי שהמדחס עושה את הרעש.(כשמפעילים מזגן הרעש גובר מאוד).

השאלה שלי מה עלות של שיפוץ המדחס הקיים? והאם זה מסובך? מה עלות של משופץ והאם אני יכול לקחת מדחס מרכב שונה משלי או לפחות מנפח שונה ?

ועוד שאלה האם מדחס תקול יכול ליצור בעיות של צריכת דלק גבוהה והאם נסיעה במצב הקיים יכולה לגרום לבעיות או שאפשר לנסוע עד המוסך לתיקון

והאם הבעיה שהסברתי בהודעה הקודמת יכולה לנבוע ממדחס שבכלל לא קשור להזרקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדחס תפוס עלול לבלום את פעולת המנוע ולגרום לכך שהוא "יגמגם" ותצרוכת הדלק תהיה גבוהה.

יש מקרים שבהם המדחס נתפס רק בזמן הפעלת המזגן ויש מקרים שגם כשהמזגן אינו פועל המדחס נתפס.

לאחר החלפת המדחס תוכל לראות אם יש הטבה בפעולת המנוע (ניתן לבדוק זאת מראש ע"י הסרת רצועת המדחס).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המדחס אינו מונע ע"י רצועת התזמון (טיימינג).

יתכן שיש באיזה דגם רכב אחר מדחס שיתאים, אבל יש שוני בין מדחסי רכב בדגמי רכב שונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר ביקור במקומות של מזגנים יצאתי עוד יותר מבולבל .

כל אחד מרגיש חכם גדול. אחד אומר הבעיה היא מהמדחס אחד אומר המותחן דפוק (הוא הראה לי איך הוא רוקד כשנותנים גז.יש שני מותחנים אז התחתון יותר רוקד (הבורג שלו). עוד אחד אמר שבכלל הוא שומע את הרעש מבפנים והוא צריך לפרק את החגורה ואז הוא יראה שאלתי לגביי מחיר הוא אמר שאחרי שהוא יפרק הוא יוכל לדעת (אני מבין מזה אחרי שהכל יהיה מפורק נתקע לך תמחיר) לא אוהב את הצורת עבודה הזו. יש לכם מישהו באזור חיפה שאפשר לסמוך עליו שיתן דיאגנוזה נכונה ומחיר הוגן?

האם המותחן יכול לגרום לכך שיחשבו שהבעיה היא במדחס או שיכול להיות ששניהם צודקים וגם המותחן דפוק וגם המדחס.

ד"א תודה על העזרה מראש . ואישית לך רפי שמנסה לעזור בכל מקום שאפשר ואתה יכול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוצאות: 370 ש"ח הוצאה

עלות 150 עבודה 220 חלקים

חלקים שהלכו2 גלגלות פלסטיק של המותחן. הקטן היה שבור והיה חשש שהחגורה תברח ובגדול היה סדק גדול לאורכו והוא לא עבד חלק.

עכשיו כשמפעילים את המזגן האוטו לא רועד כמו ויברטור ואין רעש של צקצוק מהחגורות ומהחלק הכללי שם.

כשהוא הרים את האוטו על הליפט שמעתי נקישות מהגיר כשהאוטו עבד הוא שם מברג ארוך על הגיר והצמיד את האוזן למברג ועבר על כמה מקומות שהרעש היה נראה שבא משם ובסוף השמיע לי את הגיר דופק .(שמעתי את הרעש ששמועים ככה כשאתה מתחת לאוטו בתוך המברג .).

השאלה שלי האם הלך גיר ? הלך קלאץ? איך אפשר לבדוק אותו בלי לפתוח את הגיר ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לבדוק, קודם כל, אם לא חסר שמן גיר.

רוב הסכויים שזה רעש מינורי מהגיר שאינו מחייב בכלל תיקון.

בדוק אם בזמן שאתה קצת מעלה סבובי מנוע הדפיקות נעלמות (סביר שכן).

האם צביקה ביצע התיקונים?.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ביצאתי אותם בחיפה אצל איש המזגנים שאני תמיד מטפל אצלו במזגן . (יש לו גם מכונאי בעסק) .קוראים לבעל העסק גורג והוא נמצא ליד הוואדי בחיפה ליד תחנת פז .

לגביי הגיר , שמן גיר לא חסר נבדק. התקלה שהרגיש מוסכניק אחר שבדק את האוטו היא המזלג של הקלאץ. הוא אמר שהוא עקום .

הוא רוצה על העבודה 170 שקל אבל עד שאני לא יבין מה עושה החלק ואת משמעות התיקון אני לא מכניס את האוטו לתיקון שאני לא בטוח לגביו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...