Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דגשים לפני קנית פג'ו 206 1600

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא בפורום הזה מגיל 13 בערך וזהו, עוד מעט בן 18 ואני ככה קרוב לקראת הרכב הראשון שלי.

התקציב סביב 35 אלף ש"ח, ומה שנראתה לי כאופציה טבעית היא פג'ו 206 3 דלתות, ידנית, מנוע 1600(110 כ"ס) או ה1400 ברמת גימור XT.

לדעתי ומההבנה שלי זה אוטו מושלם לצעירים, אבל אשמח להצעות נוספות, האילוצים הם כמובן אוטו קטן, חסכוני , ידני ואמין.

ואם מתייחסים לפג'ו- האם יש בעיות או מחלות ספציפיות שעלי לבדוק כשאני רואה את הרכב? ריג'קטים צפויים בבדיקה ?..וכו'.

תודה,אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אחרי כמה שנים של נהיגה ב-206, תבדוק שכסא הנהג נותן לך תמיכה מספקת לגב התחתון. הייתי צריך מסאז' אחרי נהיגות ארוכות! תשים לב ששדה הראייה של המראה הפנימית די מוגבל.

לגבי אמינות מכאנית, הנסיון שלי הוא טוב יחסית אבל אי אפשר להסיק לגבי הכלל. היו לי בעיות עם מנוע הצעדים (פשוט גמר את חייו), לוח השעונים (קריאות שגויות), כרית אויר הנוסע (ככה"נ נפץ גמור או נתק, לא תיקנתי) ופליטת CO2 גבוהה (טסט עובר רק אחרי תוסף ונסיעה ארוכה, וגם זה בקושי).

דבר שממש עצבן אותי היה התאורה הפנימית החלשה בתא הנוסעים, אני יודע שזה נשמע קטנוני, אבל כשתצטרך לצאת מהרכב כדי לחפש משהו בספסל האחורי או על הרצפה, גם אתה תתעצבן.

פורסם

התקציב שלך די גבולי לגרסאת הXS 110 כ"ס. 90 כ"ס אפשר למצוא בקלות בסכום כזה, כנ"ל 1400 לסוגיה.

אין לי מושג על מה הבחור שמעלי מדבר. כבעלים של רכב כזה מזה כמעט שנה חוות הדעת שלי שונה.

המושבים נוחים מאוד ותומכים בגוף בצורה מעולה. בגרסאות המאובזרות פחות המושבים מעט פחות טובים אבל בכל מקרה לא מדובר במושבים גרועים ולא נוחים. אני עושה עם הרכב הרבה נסיעות ארוכות ואין לי שום תלונות לגבי נוחות המושבים.

מראות? לא יודע. אני רואה הכל עם מעט מאוד שטחים מתים ומשתמש במראות המקוריות של הרכב ללא "תוספות" ישראליות.

אמינות? קטונתי מלהגיב אבל ה206 לא נחשבת לרכב בעייתי מהבחינה הזאת.

המנועים ותיקים ואמינים יחסית, ולמעט אטם ראש דפוק שהגיע בחלק מהמנועים אין בעיות מיוחדות.

נושא לוח השעונים מוכר ואכן חוזר על עצמו בכמה וכמה רכבים, לרוב התיקון לא יקר במיוחד.

לגבי התאורה הפנימית - נכון, ויש עוד כמה פאקים בעיצוב הפנים של הרכב. מחזיק כוסות שנמצא בתא הכפפות ולא נוח להשתמש בו כשיושב מישהו במושב הנוסע. מושבים קדמיים שלא מתקפלים קדימה בפעולה אחת בדגמי ה3 דלתות. דיפון לא רך ונוח בדלתות (מפריע כשמשעינים את היד) ועוד ועוד. אם כבר להיות קטנוניים אז עד הסוף :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דברים מהסוג הזה ממש לא מפריעים לי, לשמחתי אני מקבל עזרה מההורים לקנות רכב יחסית מודרני, אחרת הייתי קונה אוטו הרבה יותר זול ולכן אני ממש לא מתלונן.

בכל זאת- יש משהו שעלי לשים לב בבדיקה שאני ניגש לראות את הרכב?

מבחינת סחירות-יהיה לי קשה למכור שנה לאחר מכן את האוטו?..

וד"א אם אני לא טועה ב120 אלף יש לעשות טיפול גדול (טיימינג) או שאני טועה? מה עלות הטיפול?

תודה,אלון.

פורסם

טיימינג בדגמים האלו עושים כל 3 שנים או 90K קילומטרים. הטיימינג לא מאוד זול במנוע הזה אבל גם לא נורא.

לגבי סחירות - רק אתמול עלתה הודעה של בחור שכבר חצי שנה מחפש אחת טובה ולא מוצא. מה יהיה בעוד שנה אני לא יודע, אבל עד כמה שאני יודע נכון להיום רכבים טובים נמכרים בקצב סביר.

דגשים מיוחדים - הרבה כבר נכתב בפורום, אני ממליץ לך בחום לערוך חיפוש.

בגדול - בדוק את עניין אטם הראש, במידת הצורך תתקז עם המוכר על עלות התיקון.

בדוק את תקינות מערכת המיזוג והחימום (יקרה לתיקון).

בדוק שהרכב תקין מבחינה חשמלית (חלונות, סאן-רוף אם קיים, לוח שעונים וכו').

והכי חשוב - חפש רכב עם היסטוריית טיפולים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז זהו, שמחר אני הולך לראות אחת עם 110 אלף קילומטר על השעון, יד שניה, הבנאדם טוען שאין לו את הספר טיפולים אך קבלות על כל הטיפולים בזמן שהרכב אצלו. בכל מקרה אני אבדוק את מה שציינת, נקווה לטוב.

פורסם

אגב איך מבדילים בין המנוע 8V למנוע 16V אם לא רשום בספר או משהו כזה?-

פורסם

תודה רבה צביקה!! חבל רק שלא ידעתי את זה כשראיתי את הרכב, אפילו הבעלים של הרכב לא ידע להגיד לי איזה מנוע זה.

עוד שאלה; לאוטו לא היה את הגג הפנורמי ולא ג'אנטים ממגנזיום- אלה תוספות אופציונאליות או שזה מעיד על הדגם של ה90 כ"ס?..

ואגב אשמח לדעת מה המחירון של הרכב(2001 XS) אני פשוט הלכתי לאיבוד בלוי יצחק.

שוב תודה!

אלון.

• תוכן חדש...