Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גניבת/אבידת שיק - מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, היום בעבודה רשמתי לחבר צ'ק על מוצר שקניתי ממנו בגלל שלא היה כספומט בסביבה, לאחר כמה שעות שיצאתי בדקתי והוא לא היה לא בכיס ולא בארנק(רק שם אני שם אותו) וגם לא היה בתיק, ובכל המשמרת עזבתי את סביבת העבודה רק אולי לרבע שעה, אני כמעט בטוח שלא איבדתי אותו ואני חושש שהוא נגנב כי הארנק שלי היה מונח על השולחן ואני הרבה פעמים מסתובב, ברוב טיפשותי השארתי את הארנק על השולחן, עכשיו, אני לא יודע אולי בתת מודע שמתי אותו במקום אחר כי זה לא הגיוני שמישהו היה לוקח את הארנק מוציא את פנקס השיקים ומחזיר אותו אלא היה לוקח את כל הארנק, כל הדבר קרה במהלך החלפת משמרות כך שזה יכול להיות כל אחד, דיברתי עם חבר שלי שהוא מנהל סניף בנק אחר ברשת הבנק שאני נמצא בה והוא אמר לי לפנות למשטרה להוציא אישור אבדה על מנת שאני אהיה מכוסה, העניין הוא כשהגעתי לשם אמרו לי שאני צריך את מספרי השיקים, אבל אין לי אותם מן הסתם כי השיקים נעלמו, העניין הוא שהיום הסניף שלי סגור ואין לי מה לעשות בעניין ועד כמה שאני יודע אני לא יכול לבצע את הפעולה הזאת בסניף אחר, השאלה שלי היא עד שאני נכנס מחר לבנק בבוקר האם מישהו יכול לעשות שימוש בשיקים? אישור האבדה מכסה אותי? ומה שהכי חשוב זה האם הבנק מבטל את כל השיקים או ספציפית את זה שנגנב? כי יש לי עוד מס' פנקסים שהזמנתי שצריכים כבר להיות בבנק.

האם יש דרך לזרז תהליכים היום? או שאין לי ברירה לחכות למחר?

תודה לעוזרים.

אלכס.

פורסם

קיבלת מהמשטרה אישור על הגשת תלונה ?

בכל מקרה יש לבנק מח' ביטחון שאתה יכול ליצור עימם קשר ולדווח על האובדן,הכל על מנת שתהיה היסטוריה של דיווח.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

דבר ראשון תירגע.

אפשרות ראשונה - להרים טלפון למוקד הטלפוני של הבנק.

אפשרות שניה, ולא סותרת - להתייצב מחר בבוקר בסניף הבנק. לבדוק את דף החשבון שלך, ולראות איזה שיק ירד אחרון. אלא אם אתה סוחר עם מאות שיקים, השיק האחרון שירד הוא מאותו פנקס שיקים שאבד לך, ולכן הנה לנו מספרי השיקים שיש לבטל.

את הפנקסים החדשים שיש בבנק אין צורך לבטל, הם הרי חדשים.

תבטל את כל השיקים מהשיק האחרון שירד +1 ועד השיק האחרון בפנקס. רגע! אתה לא צריך לזכור מהו השיק האחרון בפנקס - הבנקאי שלך יאמר לך.

מחר בבוקר זה לא מאוחר לבטל שיקים, אבל רצוי שתדבר עם המוקד הטלפוני כבר כעת.

שיק שמישהו רושם היום מהפנקס שאבד לך, לא יגיע לפרעון בסניפך לפני מחר בבוקר, ולכן אתה יכול לישון בשקט הלילה.

מחר בבוקר אתה חייב להתייצב בבנק, לבטל את הפנקס שאבד מסיבה "אבדן" ולשמור את האישור מהבנק שהשיקים בוטלו.

תקווה שבזה זה ייגמר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

איפה הספקת?

תקשר זריז לבנק ותבטל את השיק.

האם השיק היה למוטב בלבד?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מה הסיפור

תתקשר מיידי בנק ותן להם את מספר הצ'ק והם יבטלו אותו

אפשרי עד 3 ימים לאחר הפקדתו אם היא בוצעה

קרה לי מספר פעמים

מיותר לציין שהם גובים עמלת ביטול גם אם לא הופקד הצ'ק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
האם השיק היה למוטב בלבד?

שאלת מיליון הדולר.

אם הצ'ק היה למוטב בלבד, הדבר היחיד שאותו גנב שפל יכול לעשות איתו זה לנגב את הישבן.

אם לא, אני מקווה בשבילך שהנזק היחיד שלך יהיה עמלת ביטול צ'ק (באיזור העשרה שקלים לצ'ק) ואובדן שעות עבודה+התרוצצויות.

בהזדמנות זאת, אני קורא לכל מי שמבקש מהבנק פנקס צ'קים לבקש אך ורק פנקס למוטב בלבד. כמו"כ, אל תסתובבו עם פנקס צ'קים שלם, אלא תוציאו מראש את כמות הצ'קים שאתם יודעים שתזדקקו לה, ואת השאר תשאירו במקום בטוח.

במידה וחלילה תהיה לכם תקרית לא נעימה, אתם עוד תודו לי על העיצות האלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טוב אז ככה, התקשרתי לשירות הטלפוני של הבנק(לא הסניף אלא המרכזי) הבחורה הנחמדה אמרה לי שאין לי מה לדאוג כי פרעון שיק לוקח עד 3 ימי עסקים ומחר בבוקר אני אגש ואבטל אותו וגם אם ישתמשו בו היום זה ממילא יתבטל מיידית.

אכן השיקים תמיד על המוטב בלבד.

תודה ויום נטול גניבות לכולם.

פורסם
שאלת מיליון הדולר.

אם הצ'ק היה למוטב בלבד, הדבר היחיד שאותו גנב שפל יכול לעשות איתו זה לנגב את הישבן.

אם לא, אני מקווה בשבילך שהנזק היחיד שלך יהיה עמלת ביטול צ'ק (באיזור העשרה שקלים לצ'ק) ואובדן שעות עבודה+התרוצצויות.

בהזדמנות זאת, אני קורא לכל מי שמבקש מהבנק פנקס צ'קים לבקש אך ורק פנקס למוטב בלבד. כמו"כ, אל תסתובבו עם פנקס צ'קים שלם, אלא תוציאו מראש את כמות הצ'קים שאתם יודעים שתזדקקו לה, ואת השאר תשאירו במקום בטוח.

במידה וחלילה תהיה לכם תקרית לא נעימה, אתם עוד תודו לי על העיצות האלה.

אני לא יודע מה היה גובה הצ'ק, אבל גם אם רשום למוטב בלבד יש אנשים שקונים צ'קים כאלה, ואחרי כמה זמן שחשבת שהכל נגמר, אתה מקבל דפיקה בדלת באישון לילה ואיום על החיים שלך , או שתשלם או ש....

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

ביטול צ'ק הינו פעולה לגיטימית - ובלבד שלא הוכח כי נתקבלה בעבורו תמורה (כלומר - לא קנית וביטלת כדי לא לשלם עבור סחורה/שירות וכו').

פנקסי צ'קים (אישיים) הינם של 25 צ'קים - כך שזה המקסימום של הצ'קים שתצטרך לבטל.

לגבי ה"למוטב בלבד" - אני נוהג לכתוב באופן אישי על הצ'ק את המילים הללו במידה שאיני בטוח או יודע לאן יתגלגל הצ'ק. כל עוד אני מעביר אותו למישהו שאני יודע שנתן/ייתן את התמורה בעד הצ'ק - ממש לא מפריע לי שאותו צ'ק יתגלגל 700 פעם.

פורסם

שמר, במקרה הספציפי שלך אולי אתה צודק, אבל הכלל מלמד שעדיף תמיד לכתוב "למוטב בלבד".

בוא נקח סיטואציה שבה היום אתה הולך לחנות X לרכוש מוצר Y שיעלה לך Z וכבר בבית מכין צ'ק עם כל הפרטים המתאימים אך ללא "למוטב בלבד". בדרך לחנות הצ'ק נאבד לך באופן מסתורי, ואתה מגלה את דבר האבידה רק בהגיעך לחנות.

בינתיים, המוצא הזריז הספיק כבר לסחר את הצ'ק, לקבל תמורה בעבורו ולהיעלם.

במצב הזה, מקבל הצ'ק אוחז בו כדין מכיון שנתן תמורה בעבורו, וזוהי זכותו המלאה לדרוש ממך את פירעון הצ'ק כשלך לא עומדת הזכות להתנגד לו (לחולל את הצ'ק).

מאידך, במידה וכן היית טורח להגביל את סחרותו של הצ'ק, הגנב לא היה יכול לעשות עמו דבר, ולו רק מהסיבה הפשוטה שצ'ק שכזה ניתן לפדות אך ורק מהחשבון הנושא את השם X ולא מאף חשבון אחר. בנוסף, אחרי צ'ק שסחרותו הוגבלה ואף אחרי צ'ק משורטט (עם קרוסים) קיימת לך כמושך הצ'ק הפריבילגיה של יכולת איתור החשבון שבאמצעותו נפדה הצ'ק, כך שאם נעשה בו שימוש שלא כדין, אתה תמיד תוכל לדעת מה היתה התחנה הסופית שלו וכך לנסות להתחקות אחר המסלול שהוא עבר, בתקווה שזה מה שיביא אותך לגנב.

מסיבה זו אני ממליץ להזמין את הצ'קים מהבנק כבר כשמודפס עליהם צמד מילות הקסם "למוטב בלבד". זה לא עולה לכם דבר וזה יכול לחסוך הרבה כאב לב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

בוא נקח סיטואציה שבה היום אתה הולך לחנות X לרכוש מוצר Y שיעלה לך Z וכבר בבית מכין צ'ק עם כל הפרטים המתאימים אך ללא "למוטב בלבד". בדרך לחנות הצ'ק נאבד לך באופן מסתורי, ואתה מגלה את דבר האבידה רק בהגיעך לחנות.

על זה נאמר - אין שכל, אין דאגות. באותה מידה אתה יכול להמליץ לא להסתובב עם מזומנים בכיס. אם אינך בטוח ביכולתך להשגיח על צ'ק פתוח לכל דיכפין (צ'ק שאינו מוגבל, לצורך העניין, יכול להיות כצ'ק פתוח), אל תכתוב אותו.

פורסם

הניסיון שלך להשוות בין צ'ק לבין כסף מזומן שקול בערך לניסיון להשוות בין תפוזים לעגבניות.

נכון שלשניהם יש ערך, אולם העניין הוא שאם איבד אדם שטר כסף, גובה ההפסד שלו מוגבל לגובה הערך הנקוב שעל השטר. נכון להיום, השטר בעל הערך הנקוב הגבוה ביותר בישראל הוא 200 ש"ח.

לעומת זאת, בעת איבוד צ'ק, גובה ההפסד תיאורטית אינו מוגבל, וקיימים גם מצבים שבהם אפילו אם כבר נכתב סכום על הצ'ק, הגנב מצליח לזייפו לסכום גבוה יותר, ועל מקרים שבהם גובה הסכום טרם נכתב על הצ'ק אני בכלל לא מדבר...

פורסם

דווקא משניהם אפשר להוציא אחלה מיץ, במיוחד עם וודקה.

אפשר גם לאבד חבילת שטרות. לעומת זאת - צ'ק שזוייף - אין לך שום בעייה לבטל. גם צ'ק שלא זוייף אך תמורתו לא ניתנה - ניתן לבטל בלי בעייה. (אגב, ניתן לבטל כל צ'ק, גם אם ניתנה תמורתו, אבל אח"כ תהיה בעייה בבית משפט וכו').

אם מישהו משאיר צ'קים חתומים ופתוחים ללא השגחה מתאימה - אין לי מה להגיד לו.

כמו שציינתי - אין בעייה למחוק את המילים "לפקודת" ולכתוב "למוטב בלבד", אם יש צל של ספק באשר לאפשרות קיום העסקה, אבל אם אני רוצה לשלם למישהו , נניח שביצע עבורי עבודה (כלומר תמורת הצ'ק כבר ניתנה לי), מה איכפת לי מה יעשה עם הצ'ק הלאה? אם הוא חפר לי בגינה, הוא יבוא להפוך לי שוב את האדמה?

פורסם

אתה מתעקש להסתכל על הדיון הזה בזוית הצרה שלך, שאומנם אינני יכול לומר עליה שהיא נטולת היגיון לחלוטין, אולם סביר להניח שאינה משקפת את התנהלות העניינים אצל רוב האוכלוסיה, דבר שמביא אותי למשפט שתמיד אבא שלי אומר לי: "אתה צודק, אבל אין מי שיצדיק אותך".

בנוסף, אתה אפילו התעלמת ממצב שבו חלילה מישהו יפרוץ לך לבית, יגנוב את הפנקס ויגש צ'יק צ'ק לבנק שלך לרוקן לך את החשבון במזומן.

עוד לפני שתספיק להגיע הביתה ולראות את אשר אירע, אתה תעצור בכספומט למשוך כסף ולא תבין למה אתה לא מקבל דבר.

חשבת על האפשרות שבמידה והצ'קים היו לפחות משורטטים, היתה לך האפשרות לדעת היכן ביקר הגנב וכך להתחקות אחריו?

בוא נסכם את זה: אתה מעדיף להזמין מהבנק פנקסי צ'קים שסחרותם לא הוגבלה? תפדל, שיהיה לך לבריאות.

אני יודע טוב מאוד מה אני מזמין לעצמי (ואני בפירוש לא חושב שיש מישהו שיכול לומר עלי שאני טיפוס חסר אחריות) ומה אני ממליץ ללקוחות שלי להזמין.

זאת מדינה חופשית, שכל אחד יעשה מה שהוא מבין.

פורסם

אין לך בעיה לבטל את הצ'קים ושום צ'ק לא ייפרע מה שכן כשיבא אליך הגובה מהשוק אפור על זה שהצ'ק שלך חזר תראה לו את המסמכים מהמשטרה על אובדן הצ'קים. כל זה נאמר בצחוק ודברים כאלו לא היו מעולם.

• תוכן חדש...