Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לתיבה ....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניתי תיבה לשני סאבים פיוניר 304 אבל אני מרגיש שהסאב לא נותן תדרים נמוכים כל כך

אז אמרו לי להוסיף עוד שני פורטים בנוסף לשנים שכבר יש לי

מה אתם אומרים .?

פורסם

אל תמהר לעשות עוד פורט

תבדוק אולי הכיוון לא נכון,אולי התדרים שהסאב מקבל לא נכונים.....

ולא הסברת את עצמך כל כך,הסאב א דופק טוב בכלל או עובד אבל לא משהו?

פורסם

הסאב עובד עובד חזק מאוד אבל לא שומעים יפה את התדרים הנמוכים

אז אמרו לי שאני צריך להגדיל את הנפח של הפורטים וזה ידגיש יותר את התדרים הנמוכים

פורסם

מי שאמר לך להוסיף פורטים לא יודע על מה הוא מדבר ולא מבין מה פורטים עושים.

תחשב את נפח התיבה ותמדוד את האורך והקוטר של כל פורט שיש לך, ככה נוכל לראות איך הסאבים מתנהגים בתיבה הזו ואולי לעזור לך לשנות.

פורסם

מה הרוחב של כל פורט ומה אורכו של כול פורט אל תוסיף סתם חבל?!.....ומה זה תיבה כפולה?...אם כן יש באמצע מחיצה והתיבה אוטומה?...(שמת סיליקון שלא יברח אוויר)?...צריך שיצא רק מהפיר האוויר.

נראה לי שצריך לשים לכל סאב פורט ברוחב של 10 ס"מ ואורך של 17 ס"מ....תקנו אות אם אני טועה. :wink:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

מאיפה הגעת לזה??

אין דבר כזה "נראה לי צריך לשים פורט בגודל מסויים" כי זה הכל תלוי בנפח התיבה. כל עוד אתה לא יודע מה הנפח אתה בטח לא יכול לדעת מה יהיה הפורט. את שניהם אתה מתאים לסאב הספציפי שיש לך ולדרישות שלך.

פורט מכוון את הנפח של התיבה לתדר מסויים. אם נכוון את התדר ל25HZ לתיבה תהיה הענות שטוחה ויפה שמיועדת לSQ. אם נכוון את התדר למשל ל40HZ יהיה PEAK גבוה באזור ה40HZ דבר שיתן SPL גבוה אך פחות SQ מכיוון שהענות התדרים לא תהיה שטוחה ושאר התדרים שלא באזור ה40HZ לא יופקו בצורה טובה.

פורסם

אז ככה דבר ראשון היתיבה אטומה

דבר שני המידות שלה זה

80 על 40 עומק ו35 גובהה

הפורטים הם למעלה בצדדים בסוף

והמידות שלהם זה 10 ס"מ ואורך שלהם זה בערך 8 ס"מ

מה זה לא מספיק ?????

עכשיו בווליום נמוך זה נישמע מאוד יפה באס נקי

אבל שאני מגברים אז מ שקורה זה שסתם יש באסים שנוטים להיות מידים

ויש רעשים כאלה שכאילו החורים של הפורטים לא מספקים את הצרכים של הסאב

הסאבים הם פיוניר 304 C ואין לי מחציה בינהם

פורסם

לפי הנתונים שנתת התיבה שלך מכוונת לתדר די גבוה - אזור ה40HZ. אם אתה שומע שירים עם תדרים נמוכים מ40HZ סביר להניח והתדרים האלה לא ישמעו טוב. אני הייתי עושה במקומף ניסוי פשוט ומחליף את שני הפורטים בכאלו ארוכים יותר. קוטר 10 ס"מ (כמו שהבנתי מדברייך) ואורך 15 ס"מ. זה יכוון את התיבה שלך לאזור ה32HZ.

כמו כן הייתי מוודא שהBASS BOOST במגבר מכובה ובנוסף תאמר לנו באיזה תדר אתה חותך את הסאב.

פורסם

להיות חוצפן אפשר?.....

יש לי את הסאבים האלה בתיבה בגודל

90X38X35-45

עם שני פורטים של 8קוטר על 10 אורך

מה התדר אצלי?......

• תוכן חדש...