Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה.. יש לי בעיה מוזרה. ברגע שאני נוסע ברכב הטרמוסטט נפתח כמו שצריך עם המאווררים והכל. הבעיה מתחילה ברגע שהרכב עומד מונע.. פשוט הטרמוסטט אינו רוצה להפתח. החום מנוע מתחיל לעלות עד לרגע שאני מתחיל לנסוע. חשוב לציין שהבעיה היא לא קבועה אבל בתדירות גבוהה.

אם למישהו יש רעיון או פתרון לבעיה אני אשמח לקבל עזרה.

שיהיה חג שמח ותודה לעוזרים מראש...

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה שהרדיאטרו שלך סתום או לחילופין היוניט מאווררים שלך לא מתפקד בצורה תקינה.

תנסה לנקות את הרדיאטור ובדוק בזמן שהרכב שלך מתחמם, האם המאווררים עובדים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הטרמוסטט נפתח ברגע שהמים מגיעים לחום המתאים, אם בזמן עמידה הרכב מתחמם אז כנראה הראדיאטור סתום או שמשאבת המים לא מספקת סירקולתיה מתאימה.

בכל מקרה הטרמוסטט לא נראה לי מה שגורם לבעיה,

דרך אגב זה פשוט מאוד לבדיקה, אחרי נסיעה עם הרכב גע ב2 הצינורות של הראדיאטור העליון והתחתון הם אמורים להיות חמים במידה שווה, זה מעיד על רטרמוסטט שנפתח .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

זה קורה רק כשהרכב עומד במקום.. אם אני נוסע.. הכל עובד כמו שצריך.. כאילו... משהו בעמידה במקום גורם לי לשיבושים..:\

פורסם

רדיאטור סתום חלקית , מאורר לא תקין .

תן למנוע לעבוד וכשהמאורר מתחיל לעבוד הוא צריך להפסיק אחרי שתיים שלוש דקות .

במידה ולא הפסיק הבעיה היא רדיאטור סתום .

יכול להיות גם יוניט לא מתאים במידות החום .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

חבר'ה אני מבקש.. תקראו עד הסוף... ברגע שהרכב נוסע הכל עובד כמו שצריך החום מנוע מגיע ל70 ונדלקים המאווררים והכל עובד כמו שצריך. ברגע שהרכב עומד מתחילה הבעיה. המאווררים לא נדלקים בכלל והחום מנוע מטפס.. עד לרגע שבו אני אתן גז או אתחיל בנסיעה כמה שניות אחרי זה הכל חוזר לקדמותו...

יש לי תאוריה.. אני צריך שיגידו לי אם זה הגיוני.

יש לי שתי צינורות מגושרים במקום להכנס לקיר אש מה שמבטל לי את החימום. בכל מקרה הצינורות מגושרים ויש בהם קיפול כזה שבוא נגיד לא מזרים 100% אלא 50% אבל עדיין זורם שם מי קרור. התאוריה שלי אומרת שבגלל הקיפול הזה קשה למשאבת מים לשאוב כשהרכב עומד וברגע שאני נכנס עם גז (נסיעה\לחיצה על הדוושה) אני בעצם עוזר למשאבה להזרים מים כמו שצריך.

מה אתם אומרים על התאוריה?

פורסם

דבר ראשון הפעולה הזאת של הגישור קיימת ברכב כבר מלא זמן עוד לפני שקניתי אותו (משהו כמו חמישה חודשים)

דבר שני אם היה אוויר בצינורות הללו... הרי שהוא היה מתנקז מזמן לבד כבר.. צד אחד של הצינור הוא המוצא התחתון של מיכל העיבוי.

עזרה חברים..

פורסם

המאווררים נדלקים בול בזמן.. 70 ומשהו.. קבוע.. :\ יש לי את המאווררים הישנים.. אז.. שומעים אותם טוב מאוד בהפעלה שלהם.. :)

פורסם

אתה יכול לעשות שתי בדיקות כשאתה במצב עמידה עם הרכב ומנוע מתחמם.

בשלב ראשון תרים את סל'ד המנוע ל 2500 סיבובים ותבדוק שינוי במד חם , החום יורד אז יש בעיה בספיקה. אין שינוי תעבור לבדיקה השניה.

תפעיל את המזגן זה גורם להפעלת המאורר .תמתין מעט ותבדוק מד החום יורד אז יש סתימה חלקית במצנן .

פורסם

יש לי תאוריה.. אני צריך שיגידו לי אם זה הגיוני.

יש לי שתי צינורות מגושרים במקום להכנס לקיר אש מה שמבטל לי את החימום. בכל מקרה הצינורות מגושרים ויש בהם קיפול כזה שבוא נגיד לא מזרים 100% אלא 50% אבל עדיין זורם שם מי קרור. התאוריה שלי אומרת שבגלל הקיפול הזה קשה למשאבת מים לשאוב כשהרכב עומד וברגע שאני נכנס עם גז (נסיעה\לחיצה על הדוושה) אני בעצם עוזר למשאבה להזרים מים כמו שצריך.

מה אתם אומרים על התאוריה?

שלום רב !

בהתאם לבקשתך בהודעה פרטית, אני קראתי את כל השרשור, והאפשרויות היחידות הבאות בחשבון, לדעתי הבלתי מחייבת הם:

ראשית קראתי את התאורייה שלך, בדבר הצינורות המקופלים, שהם הצינורות האמורים להתחבר למערכת החימום, שנותקו ,קרוב לוודאי עקב נזילה של רדיאטור החימום.

יתכן ובגלל קיפול לא רצוי של הצנורות שאמורים להזרים מים, בצורה חופשית עם ספיקה מקסימלית, הספיקה היא חלקית כמו שאתה חושד, ולכן סירקולציית המים בצנרת זאת לקוייה, מכיוון שאיני מכיר את מערכת הקירור ברכבך בעל פה, אני סבור שיש להתחיל מהקל לכבד, למות שאתה בעצמך כותב, שהצנרת במצבה נוכחי כבר הרבה זמן.

יחד עם זאת חשדי הוא בסירקולצייה לקוייה של משאבת המים בסרק, שמונעת קירור יעיל ויתכן ומים חמים לא מגיעים ליוניט.

החשד הוא בסירקולצייה לקוויה, י מגעים רופפים היומיט מאורר, הגורמים להתחממות הקןנקטרים, להתנגדות גבוהה, ולאי הגעת מתח בגלל ההתנגדות, בדוק האם המגעים ליוניט רופפים, מתחממים , וחזק אותם ןבדוק שוב.

יש לבדוק האם הרדיאטור בחלקו התחתין באזור היוניט לא סתום, קר יותר משמעותית מחלקו העליון(מים חמים כידוע עולים למעלה), וזאת על ידי מישוש כל רשת הרדיאטור(במנוע כבוי, על מנת לא לקבל כוייה, ולהמנע ממכה ממאוור חשמלי, שעלול לפתע להתחיל בעבודה), יש להרים סלד בסרק, ולבדוק האם המאורר נכנס בזמן לפעולה והחום יורד.

החשד מרגע לרגע עולה שהרדיאטור סתום חלקית.

אנא חזור לעדכן.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על ההיתיחסות.

אם אני נותן גז בסרק אכן המאווררים נכנסים לפעולה.

בקשר למחבר שמתחבר למאווררים הוא בסדר גמור.. בדקתיהו בקפידה.

לא מזמן עשיתי החלפת מי קרור באוטו ודחפתי צינור לרדיאטור ולשאר הצינורות ויצאו מים בצורה חופשית וללא לכלוך. מה שאומר שסתימה פחות באה בחשבון. מה אתה אומר?

להלן תמונה:

45055407.jpg

פורסם

שלום רב !

הצחינור הנראה בתמונה, יש לט קימור שלא מאפשר מעבר חופשי של מים, אל בעייתך קשורה קרוב לוודאי, לסירקולציית מיים לקוייה בסרק.

בדוק את רשת הרדיאטור, כפי שהסברתי בתגובתי הקודמת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...