Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי מאזדה 3 מליסינג שהיה שלי (כלומר, הרכב היה אצלי 3 שנים מהיום שעלה על הכביש, וכעת רכשתי אותו).

נסיעה ממוצעת, כ 19,000 ק"מ בשנה, נסיעה רגועה, בינעירונית בעיקר.

אני מתלבט האם להחליף את הצמיגים.

אני יודע שהנטייה הראשונים היא להחליף, אבל אני לא רוצה להחליף אם אין באמת צורך, ולכן הנתונים :

האחוריים (מקוריים, הגיעו עם הרכב) : Yokohama

קידמיים (הוחלפו) : PowerMax 769 Kumho

ארבעתם 195/65 R15 91H, אני לא מצליח לזהות תאריך ייצור.

הבנתי שהמקוריים הם צמיגים טובים, ואלו שהוחלפו די עלומים.

הרכב עבר בדיקה במכון "מבדק" ולאחר מכן עבר טסט.

1. האם בדיקת רכב לפניה רכישה, ו/או ביצוע טסט, אמורים להתריע בפני צמיגים בעיתיים ?

2. הבנתי שכבר לא קריטי שבכל צד (ימין מקדימה + ימין מאחורה, למשל) יהיו זוג מאותה חברה,

אלא מספיק שהם באותו גודל, האומנם ?

3. כיצד ניתן לדעת האם מצב הצמיגים טוב ?

יש בדיקה עצמית שניתן לבצע ? האם יעזור שאעלה תמונות תקריב שלהם ?

4. מה דעתכם ? האם כדאי להחליף צמיגים ?

5. לכל מקרה שלא יהיה, אשמח לקבל המלצה לדגם ספציפי של רביעייית צמיגים טובים ולא יקרים מידי.

(אני מעדיף להגיע ולרכוש עם המלצה ספציפית, ולא להתחיל לשמוע "המלצות" של המוכרים מבלי שאני מבין משהו בתחום)

תודה רבה !!!

פורסם

1. כן. אבל נושא הצמיגים אינו שחור ולבן, ובין צמיג תקין לצמיג פסול יש הרבה דרגות של אפור.

2. לא נכון. על אותו הסרן דרושים זוג צמיגים זהים.

3. מחפשים סימנים של יובש, סדקים, פגמים בדופן או בסוליית הצמיג. כמובן שגם שחיקה ולבסוף גם גילם של הצמיגים.

4. שלוש שנים זה זמן מכובד ויפה לצמיג. גם אם כרגע הם אינם דורשים החלפה הם בהחלט ידרשו החלפה בעתיד הקרוב.

5. אין בעיה לזרוק לך המלצות מכאן ועד טיוואן, אבל מההכרות שלי עם שוק הצמיגים אני ממליץ לך לעבוד הפוך. יש לא מעט צמיגים טובים ולא מעט זבל, וכל פנצ'ריה שתגיע אליה תהלל ותשבח את הצמיג שהיא עושה עליו יותר רווח. אחרי שלוש פנצ'ריות כבר לא תדע מימנך ומשמאלך. לך הפוך, קפוץ לשלוש-ארבע פנצ'ריות, קבל הצעת מחיר לכמה דגמים איכותיים וחזור לכאן כדי לוודא שאכן מדובר בצמיגים איכותיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
1. כן. אבל נושא הצמיגים אינו שחור ולבן, ובין צמיג תקין לצמיג פסול יש הרבה דרגות של אפור.

2. לא נכון. על אותו הסרן דרושים זוג צמיגים זהים.

3. מחפשים סימנים של יובש, סדקים, פגמים בדופן או בסוליית הצמיג. כמובן שגם שחיקה ולבסוף גם גילם של הצמיגים.

4. שלוש שנים זה זמן מכובד ויפה לצמיג. גם אם כרגע הם אינם דורשים החלפה הם בהחלט ידרשו החלפה בעתיד הקרוב.

5. אין בעיה לזרוק לך המלצות מכאן ועד טיוואן, אבל מההכרות שלי עם שוק הצמיגים אני ממליץ לך לעבוד הפוך. יש לא מעט צמיגים טובים ולא מעט זבל, וכל פנצ'ריה שתגיע אליה תהלל ותשבח את הצמיג שהיא עושה עליו יותר רווח. אחרי שלוש פנצ'ריות כבר לא תדע מימנך ומשמאלך. לך הפוך, קפוץ לשלוש-ארבע פנצ'ריות, קבל הצעת מחיר לכמה דגמים איכותיים וחזור לכאן כדי לוודא שאכן מדובר בצמיגים איכותיים.

2. גם ברכבים חדשים ? גם כשמדובר באותו גודל צמיג ? כיצד זה שלא העירו לי על כך בבדיקה/טסט ?

5. נראה לי לא כ"כ יעיל לשמוע את קשקושי ההמלצות של כל מקום, אני מעדיף להגיע עם שם+דגם מומלץ,

לעשות סקר שוק קצר, ולרכוש במקום אמין (אגב, מכירים מקום כזה בהרצליה ?), את הצמיג שאתם תמליצו עליו.

תודה רבה.

פורסם

2. כנראה שלא הבנת עד הסוף עד השאלה צביקה.

הוא שאל אם על אותו צד חייבים להיות צמיגים זהים ולא על כל סרן, שים לב לתגובה שהוא רשם (ימני אחורי וימני קידמי).

במקרה הזה אתה יכול להרכיב צמיגים שונים משום שהם לא על אותו סרן.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

הוא שאל אם על אותו צד חייבים להיות צמיגים זהים ולא על כל סרן, שים לב לתגובה שהוא רשם (ימני אחורי וימני קידמי).

צודק, זה כנראה השעה :wink:

2. גם ברכבים חדשים ? גם כשמדובר באותו גודל צמיג ? כיצד זה שלא העירו לי על כך בבדיקה/טסט ?

5. נראה לי לא כ"כ יעיל לשמוע את קשקושי ההמלצות של כל מקום, אני מעדיף להגיע עם שם+דגם מומלץ,

לעשות סקר שוק קצר, ולרכוש במקום אמין (אגב, מכירים מקום כזה בהרצליה ?), את הצמיג שאתם תמליצו עליו.

תודה רבה.

אם לא הובנתי בהודעה שלי אתמול, אז שני הצמיגים הקידמיים צריכים להיות זהים ושני הצמיגים האחוריים צריכים להיות זהים. בטסט לא תמיד מכשילים על צמיגים שונים באותו הסרן אבל זה לא אומר שלא מדובר בבעיה בטיחותית.

הבעיה היא שלא כל פנצ'ריה מחזיקה צמיגים מכל היצרנים, וכדי לרכוש דגם ספציפי תצטרך לרוץ בין כמה פנצ'ריות ובין ובין לשמוע סיפורי פוגי על נפלאותיהם של צמיגים סינים ש"בחייך, אתה לא צריך יותר".

בכל זאת רוצה המלצה? יאללה, בכיף. המידה שלך פופלארית למדי ויש מבחר טוב. אתה יכול להתמקד ביוקוהומה C.Drive, גודייר אקסלנס, טויו פרוקסס וגם קונטיננטל פריומום קונטקט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אפילו לא יודע מה זה סרן :-)

נשאל זאת אחרת, האם חייבים להיות צמיגים זהים לחלוטין בכל הארבעה ?

האם רק הקידמיים צריכים להיות זהים (והאחוריים זהים בינהם, בנפרד מהקידמיים),

או שכל צד צריך להיות זהה (ימין קידמי + ימין אחורני זהים, ובנפרד שמאל קידמי + שמאל אחורי צריכים להיות זהים)

פורסם

קדמי = זהה

אחורי = זהה

צדדים = לא משנה.

בכל מקרה, בחום הישראלי גם 3 שנים מבחינתי זה די והותר להחליף צמיגים.

אני אישית יודע שלמרות שאחרי 3 שנים עוד יש לצמיגים שלי מה לתת, אני אלך ואחליף אותם בחדשים. זאת הבטיחות שלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...