Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים בעיקר.

מחשב ברמה ממוצעת פלוס, בעיקר עבור תוכנות כמו OFFICE,ARENA,VISUAL STUDIO ועוד כל התוכנות הסטנדרטיות.

חשבתי על משהו בסביבות 3-4 ג'יגה זכרון פנימי.

התקציב הוא עד 4500 ש"ח.

המליצו לי כבר על ASUS, נאמר לי שהם בין הטובים בשוק היום.

על אילו חברות הייתם ממליצים לי? ואיזה דגם? מניסיון כמובן.

תודה רבה

גיא

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם חברה שלי באותה דילמה

מחפשת נייד ללימודים , בשביל אופיס,אינטרנט,פוטושופ,משחקים באינטרנט,ועוד דברים קטנים

בינתיים מצאתי מועמדים מתאימים :

http://www.gamaoffice.co.il/products/118683 - טושיבה(מותג),שנתיים אחריות,הרבה זכרון(4גיגה),דיסק קשיח דיי גדול(250),ובא גם עם ויסטה פרימיום (בניגוד לבייסיק שבא עם הרוב),גם ככה כשיגיע נתקין XP SP3 CORP ;)

http://www.gamaoffice.co.il/products/124858 - גיגהבייט (לא "מותג"),גם שנתיים אחריות,פחות זכרון(2גיגה) אך מהיר יותר (800לעומת 667)דיסק קשיח גדול מהקודם(320 לעומת 250),בא ללא מערכת הפעלה(חסכון במחיר הסופי)

אפשר להמליץ על עוד אבל 2 אלה היו בשליפה כי כבר חרשתי על זאפ שעתיים היום :D בהצלחה ושבת שלום.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

גם לי הייתה את אותה התלבטות בתחילת שנת הלימודים הנוכחית.

אני הלכתי בסופו של דבר על ג'יגהבייט.

כרגע, עד כמה שידוע לי גם מחירי ה DELL ירדו והם נחשבים ליותר איכותיים מבחינת איכות היצור(בחלק מהסדרות).

יש כמה דברים שאתה צריך להחליט, כגון,איזה גודל מסך אתה מעדיף, איזה משקל, האם אתה רוצה שיהיה לו כרטיס מסך נפרד או מובנה בלוח והאם חשוב לך שהמסך יהיה מט או מבריק?

אני אישית נעזרתי באתר: http://www.hwzone.co.il. יש להם אחלה פורום ניידים.

ממליץ לך להעזר בהם לבחירת המחשב ומקומות הקניה הזולים והמומלצים

פורסם

זה לא כל כך משנה איזה מחשב.

במקרה שלך, מכיוון שאתה מתכוון לשחק בו,

פשוט קח מחשב עם כרטיס מסך נפרד,

ו-4 ג'יגה זיכרון היום זה ממש בהישג יד (בערך 100 ש"ח נוספים לכל ג'יגה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המליצו לי כבר על ASUS, נאמר לי שהם בין הטובים בשוק היום.

גיא

הרשה לי לחלוק על כך.

ASUS וגם GIGABYTE הן חברות סיניות המייצרות לוחות אם טובים, אבל המחשבים הניידים שלהם רחוקים מלהיות בין הטובים בשוק.

ההמלצה של י- DELL . המחשבים האיכותיים ביותר ביחס למחיר.

פורסם

חולק על דעתך,למספר חברים יש ניידים של גיגהבייט ואין תלונות.

גיא .ב - גם את טושיבה אפשר לשבח ולהוסיף לרשימת בדיקה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני לא מתפלא שלחבריך עם מחשבי הג'יגבייט אין תלונות. הם לא מתקלקלים, הביצועים סבירים והם עושים את עבודתם. פשוט במחיר שלהם ניתן לקנות מחשב באיכות טובה יותר - דל. ממש כשם שלי יש חברים שנוסעים ביונדאי ואין להם שום תלונות - האוטו נוח, מאובזר, אמין ועם ביצועים לא רעים. אבל אם היתה ב מ וו באותו גודל, עם אותם ביצועים, ובאותו מחיר כמו היונדאי אבל איכות חומרים ובנייה של ב מ וו, עדיין היית ממליץ על היונדאי ?

בעידן בו ממילא ייצרני המחשבים לא מייצרים בעצמם את רוב החלקים ( אצלי ב DELL הדיסק הקשיח מתוצרת ווסטרן דיגיטל, הזיכרון מתוצרת סמסונג, ולא אתפלא אם לוח האם מתוצרת אסוס או ג'יגהבייט), מה שמבדילים בין המחשבים השונים אלו העיצוב, איכות המארז והמקלדת, מגע הטאצ'-פד, הנדסת האנוש והחומרים. ראה את לנובו, שעד היום מוכרת מחשבים בעיקר בזכות המוניטין של איכות מחשבי ה-IBM.

אם המחשבים הסיניים היו מתומחרים נמוך יותר - הייתי ממליץ עליהם כנותנים תמורה טובה לכסף. אבל הם מתומחרים כמו מחשבים שעדיפים על פניהם.

פורסם

לגבי הDELL, הבנתי שיש להם סדרות יותר טובות ופחות טובות מבחינת איכות יצור.

כשאני התלבטתי בינו לבין ה GIGABYTE, הבחירה שלי ב DELL הייתה VOSTRO 1310.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310-t5870.htm

בסופו של דבר קניתי מחשב של GIGABYTE עם בערך אותו מפרט, רק עם כרטיס מסך נפרד ו350G הארד דיסק...אהה וגם מסך 14 במקום 13. וכל זה עלה לי 4100 במקום 4700 באותה תקופה.

אז הבדל במחיר קיים.

אבל DELL מצד שני מביאים לך עוד שנה אחריות לעומת GIGABYTE.

ולפי דעתי להשוות מחשבים ומכוניות זה לא אותו דבר.

במחשב אין לך שום חוויה. זה או שעובד או שלא. אין את עניין הבטיחות שמבדיל בין מכוניות וכו..

אז זה או שהוא אמין או שלא. בינתיים, ה GIGABYTE שלי מתפקד מצויין.

לדעתי, מומלץ.

בכל מקרה, ממליץ לך להתייעץ בפורום שרשמתי בהודעה הקודמת.

הם יוכלו לכוון אותך הרבה יותר טוב, אם שאלות יותר ספציפיות לצרכים שלך.

פורסם
אני לא מתפלא שלחבריך עם מחשבי הג'יגבייט אין תלונות. הם לא מתקלקלים, הביצועים סבירים והם עושים את עבודתם. פשוט במחיר שלהם ניתן לקנות מחשב באיכות טובה יותר - דל. ממש כשם שלי יש חברים שנוסעים ביונדאי ואין להם שום תלונות - האוטו נוח, מאובזר, אמין ועם ביצועים לא רעים. אבל אם היתה ב מ וו באותו גודל, עם אותם ביצועים, ובאותו מחיר כמו היונדאי אבל איכות חומרים ובנייה של ב מ וו, עדיין היית ממליץ על היונדאי ?

בעידן בו ממילא ייצרני המחשבים לא מייצרים בעצמם את רוב החלקים ( אצלי ב DELL הדיסק הקשיח מתוצרת ווסטרן דיגיטל, הזיכרון מתוצרת סמסונג, ולא אתפלא אם לוח האם מתוצרת אסוס או ג'יגהבייט), מה שמבדילים בין המחשבים השונים אלו העיצוב, איכות המארז והמקלדת, מגע הטאצ'-פד, הנדסת האנוש והחומרים. ראה את לנובו, שעד היום מוכרת מחשבים בעיקר בזכות המוניטין של איכות מחשבי ה-IBM.

אם המחשבים הסיניים היו מתומחרים נמוך יותר - הייתי ממליץ עליהם כנותנים תמורה טובה לכסף. אבל הם מתומחרים כמו מחשבים שעדיפים על פניהם.

טנגה, כל מחשב, גם ג'יגהבייט מתקלקלים. מניסיון.

מבחינת מחיר מול תועלת הם מצויינים ובעלי מפרט חזק מאוד.

בשנה הראשונה עף לי הכפתור פתיחה של המסך, התקלקל הצורב ונדפקו הכפתורים של הפד של העכבר (עדיין עובדים אבל די שקועים).

שלחתי אותו למעבדה במסגרת האחריות וסך הכל תקנו לי את את הכפתור של המסך והחליפו צורב, על הפד אמרו שזה משימוש בלתי סביר - שמישהו יסביר לי מה זה שימוש בלתי סביר?!?!.

הדגם שלי הוא הW566N שקניתי בזמנו כי רציתי כרטיס מסך של נוידיה ולא של אינטל ואכן שיחקתי עליו המון משחקים.

חסרון נוסף היא הבטריה אשר לא חזקה במיוחד ולא מכיר היכן ניתן להזמין בטריה 9 תאים למחשב והאם בכלל יש.

זמינות החלקים: למחשב נייד של טושיבה שלי אין בעיה למצוא חלקים, גם לא לאייסר IBM וHP של חברים אשר נעזרו בי להזמין חלקים כדי לתקן את המחשב, לג'יגהבייט אני לא מוצא והמחירים בארץ כמו אצל כל משווק מופקעים ברמות של מאות אחוזים.

הוא בעל מעבד core 2 duo 7700 שגם להיום הוא ברמה טובה.

המחשב הזה שימש לי תקופה ארוכה כמחשב העיקרי.

עוד פלוס מבחינתי שהוא לא בא עם מערכת הפעלה ואני חוסך על זה עוד כסף.

סה"כ בשקלול של היתרונות והחסרונות, אני מאד מרוצה ממנו.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
תודה רבה על התגובות.

נראה לי שאלך על החברה העממית DELL

יש דגמים ספציפים של DELL שאתם יכולים להמליץ לי עליהם?

תודה רבה

אני עובד עם Inspirion של דל ומרוצה.

החיסרון היחידי שלו הוא שמדובר במחשב נייד קצת רועש. המאוורר הפנימי שלו רועש יחסית למה שמקבלים במחשבים אחרים. קצת מפריע, במיוחד כשהמעבד תחת עומס מלא. חוץ מזה, מחשב נהדר.

יש לנו בבית גם Vostro אחד, שגם הוא בסדר אבל מרגיש פחות "איכותי" ומוצק. דברים קטנים בגימור שגורמים לך להרגיש שהמחשב לא מספיק איכותי. אבל בסך הכל בשביל מה שהVostro עלה לנו גם הוא בסדר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
גם חברה שלי באותה דילמה

מחפשת נייד ללימודים , בשביל אופיס,אינטרנט,פוטושופ,משחקים באינטרנט,ועוד דברים קטנים

בינתיים מצאתי מועמדים מתאימים :

http://www.gamaoffice.co.il/products/118683 - טושיבה(מותג),שנתיים אחריות,הרבה זכרון(4גיגה),דיסק קשיח דיי גדול(250),ובא גם עם ויסטה פרימיום (בניגוד לבייסיק שבא עם הרוב),גם ככה כשיגיע נתקין XP SP3 CORP ;)

http://www.gamaoffice.co.il/products/124858 - גיגהבייט (לא "מותג"),גם שנתיים אחריות,פחות זכרון(2גיגה) אך מהיר יותר (800לעומת 667)דיסק קשיח גדול מהקודם(320 לעומת 250),בא ללא מערכת הפעלה(חסכון במחיר הסופי)

אפשר להמליץ על עוד אבל 2 אלה היו בשליפה כי כבר חרשתי על זאפ שעתיים היום :D בהצלחה ושבת שלום.

פוטושופ- ממש לא אמרת כלום.

אם אתה נזקק לעבודה עם פוטושופ, צריך לקחת מחשב עם כרטיס מסך חזק עם זכרון עצמאי (ולא SHARED).

יש גרסאות כמעט לכל היצרנים עם כרטיסי מסך של NVIDIA או ATI.

תודה רבה על התגובות.

נראה לי שאלך על החברה העממית DELL

יש דגמים ספציפים של DELL שאתם יכולים להמליץ לי עליהם?

תודה רבה

בחירה מצויינת.

עממית? מדובר במחשבים האיכותיים ביותר בשוק.

מצטרף להמלצה על VOSTRO 1310. גם קל יחסית, גם חזק, ביצועים מצויינים. (מסך קצת קטן - 13 אינץ' רחב)

ביחס ל VOSTRO הזולים יותר שצביקה-פיק דיבר עליהם (נדמה לי דגמי 860), מדובר על מחשב בגימור מאוד איכותי וכולל מעטה מגנזיום (מתכתי) על החלק העיקרי (לא המסך).

השאלה מה התקציב שלך? המחשב הנ"ל עולה בסביבות 4K.

אם אתה רוצה לחסוך , ולא מפריע לך מחשב ששוקל כמעט 3 ק"ג, אתה יכול ללכת לכיוון INSPIRION או STUDIO.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפוטושופ מספיק הכרטיס הבנוי בלוח.

בתנאי שהמעבד חזק ויש מספיק זיכרון.

CS4 - לא ראיתי שום הבדל בביצועים (נבדק עם תוכנת ביצועים יעודית) בין כרטיסי מסך שונים מהדור האחרון.

ככה חסכתי 1000 שקל במחשב של הגרפיקאי שלנו:-)

פורסם

אם אתה נזקק לעבודה עם פוטושופ, צריך לקחת מחשב עם כרטיס מסך חזק עם זכרון עצמאי (ולא SHARED).

STUDIO.

לא יודע מאיפה הבאת את זה.

אין שום קשר WHATSOEVER בין פוטושופ לכרטיסי מסך.

שום כרטיס מסך בעולם לא יגרום לה לפעול באופן יותר מהיר או יעיל.

הערה כללית לכולם בנוגע למילה "איכותית": קשקוש.

זאת מילה של מחלקת השיווק. אין שום דבר ב-DELL שהוא יותר איכותי

ממחשבים מקבילים. חבל להיות שבוי בקונספציות שמזכירות את קיבעון

ה"1600 אוטומט עם בגאז'". ואם כבר, באופן אישי, אני לא סובל

את המקלדות ואת התחושה הפלסטיקית שיש ל-DELLים הזולים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא יודע מאיפה הבאת את זה.

אין שום קשר WHATSOEVER בין פוטושופ לכרטיסי מסך.

שום כרטיס מסך בעולם לא יגרום לה לפעול באופן יותר מהיר או יעיל.

הערה כללית לכולם בנוגע למילה "איכותית": קשקוש.

זאת מילה של מחלקת השיווק. אין שום דבר ב-DELL שהוא יותר איכותי

ממחשבים מקבילים. חבל להיות שבוי בקונספציות שמזכירות את קיבעון

ה"1600 אוטומט עם בגאז'". ואם כבר, באופן אישי, אני לא סובל

את המקלדות ואת התחושה הפלסטיקית שיש ל-DELLים הזולים.

הנס היקר,

אני לא עובד בDELL ואין לי מניות בDELL, אבל אני בין היתר אחראי על רכש מחשבים בחברה שלנו

ומתעסק בדברים האלה ברמה כמעט יומיומית.

בן אדם שמבין בתחום יודע לזהות מוצר איכותי כשהוא רואה כזה.

אם אתה לא מאמין בזה, תקנה זבל סיני. השוק מוצף בו.

אגב, DELL מורכב בפולין/אירלנד.

אגב2, DELL נותנים כיום 5 שנות אחריות באתר הלקוח אם אתה רוכש נייד חדש.

כחבילה אני לא רואה משהו יותר איכותי ומשתלם,

אם אתה רוצה להאיר את עיני, אני אשמח (לנובו החדשים זה לא נחשב איכותי - פלסטיקה סוג ז', HP גרועים, ASUS יצרן מדבקה טוב, MSI ג'אנק סיני שכחתי מישהו?)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...