Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחרי חמש שנים....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן מיגבלות האחיזה של כל הסיטרואנים שצויידו במערכת המיתלים ההידרופנאומטית גבוהות מאד, עד הרגע שבו ניכנעת המכונית לחוקי הפיזיקה.

ברגע שנחצו גבולות האחיזה, קשה מאד להחזיר את המכונית למסלולה, בייחוד בשל העובדה שמיגבלות האחיזה מיתבטאות בתת היגוי קיצוני.

אחד החסרונות היחסיים של המערכת הזו היא ניתוק הנהג מהמתרחש, כך שפעולת הנהיגה, בצירוף דוושת הבלמים הנקודתית, היא די מנטאלית ופחות פיזית, ומנסיון קצר על CX ו XM 3.0 זה מדהים למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
...

כך מתקבלת מערכת שבה הצמיגים בצד הפנימי לפניה משתתפים באופן הרבה יותר אקטיבי במשימת הפניית הרכב.

הכל באמת עובד יפה עד שאחד הגלגלים האחוריים מאבד אחיזה.

ואז המערכת ההידראולית משתגעת.

קשה לי להסביר את זה אבל ממליץ לך לבדוק.

כנראה שכשגלגל מאבד אחיזה הלחץ פוחת על הצד הזה ואז המערכת מצליחה לישר את אותו הצד.

ואז המשקל עובר לצד הנגדי.

ואם מוסיפים לזה את התגובה המושהית משהו של המערכת, אתה מקבל רכב שמכשכש בזנב אבל ממש לא בעליזות. יותר כמו שור זועם שמנסה להבין איך לעזאזל הוא הגיע למצב הזה.

פורסם

בענין אבדן האחיזה בגלגלים האחוריים,

כמו בדה שבו (שם זה קורה מכנית) הגלגל האחורי יושב על זרוע. מה שקורה בזמן סיבוב הוא שהמרחק בין הגלגל הקידמי והאחורי בזמן סיבוב מתארך, קשה מאד מאד לאבד אחיזה בגלגל האחורי. למדתי שכשאני עובד על האוטו ומניח אבן לפני הגלגל למען הבטיחות, יש להניח לפני הגלגל הקידמי, משום שהאחורי עם אבדן הלחץ ההידראולי "הולך" אחורה "ומאבד" את האבן.

אריה

פורסם

וזו אחת הסיבות מדוע בסיטרואן הידרופנאומטיות בלם היד תופס את הצמיגים הקדמיים ולא את האחוריים כפי שנהוג בשאר המכוניות.

כאשר המכונית כבויה היא שוקעת אט-אט, וכפי שהסביר אריה, המרחק בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים גדל.

אילו בלם היד היה בולם את הגלגל האחורי והמכונית היתה חונה עם הילוך משולב (כך שהמנוע בולם את הקדמיים), היא לא היתה יכולה לשקוע ועומס משקלה היה מונח על בלם-היד\גלגלי השיניים של התמסורת.

בכך שהגלגל האחורי חופשי לנוע תמיד, מתאפשר למכונית לשקוע.

פורסם

ואם כבר מדברים על בלם היד...בדמים הראשונים, כמו בזו השחורה שמופיעה בתמונה, בלם היד עובד על הרפידות של הקליפר הקידמי. מכיוון שכך, יש מקום לעשות כיוון לברקס הקידמי למרות שבדרך כלל במכוניות עם מעצורי דיסק אין כוון.

בדגמים המאוחרים יותר יש רפידות ניפרדות למעצור היד.

אריה

פורסם

אפשר ברשותכם לחזור לנושא המקורי?

מדהים מדהים מדהים!!

אחת המכוניות ההכי הכי שיש בעולם.

במשך השנים נתקלתי ב SM החומה בישראל בכל מיני מקומות ומצבים אקראיים.

אני זוכר את הפעם הראשונה שראיתי אותה בפתח תקווה - נראה לי לפני 20 שנה בערך. אין הרבה מכוניות שאני זוכר בדיוק איפה ובאיזה נסיבות ראיתי אותן.

כל הכבוד על ההשקעה והבאת הרכב חזרה לכביש!

אני מקנא.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אריה חברי.

אני מלווה אותך שנים ארוכות. החל מהדה שבו שלך ועד כה.

גם לי הייתה פעם ציטרואן GSA שלא יאומן אבל לא צייצה ולא עשתה בעיות...חחחח.

יחד היינו בהולנד בתערוכת ציטרואן והייתה שם אחת מהממת (מצ"ב שוב).

כעת מה שנותר זה...להרכיב את שני מגדשי הטורבו, להעלות את המלכה על אניה, לנחות באיטליה ולתת לה להריח אספלט איטלקי שהיא רגילה אליו. אם תיאות, נצרף גם את האיטלקיה הפרטית שלי...היא גם אספנות....לא?

P1010036.jpg

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

גם אני ראיתי אותו רק היום. רכב החלומות שלי, יבוא יום (ואני בטוח שהוא יבוא- השאלה מתי) וגם לי תיהיה אחת כזו.

דרך אגב, לא כלכך בטוח מי מהן נכונה אבל לאות S של ה-SM יש 2 משמעויות:

1) ב-1961 סיטרואן החלה לעבוד על משהו שנקראה PROJECT 'S' מהמילה SPORT. בהמשך היא קנתה את מזראטי ונתנה את השם SM לרכב הספורט שלהם (Sport Maserati).

2) משהו שאחרים חושבים הוא שהשם שלה הוא ר"ת של המילים 'Sa Majeste' שבתרגום מצרפתית לאנגלית זה Her Majesty.

בכל אופן השם הזה נשמע טוב מאוד.

כל הכבוד על הזמן וההשקעה שלך.

ישר כוח!

• תוכן חדש...