Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AIG - פרשת הבונוסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפרשה באמת השאירה אותי פעור פה וקצת המום.

למי שלא בקיא, AIG, ענקית הביטוח האמריקאית הגיעה לסף פשיטת רגל, פנתה לממשל הפדרלי ובקשה סיוע שאותו קיבלה.

הם לקחו את הכסף ו....נתנו 165 מיליון דולר בונוסים למנהלים שלהם :shock:

יותר פרטים, כאן.

לדעתי האישית, עם הציבור האמריקאי אסור להתעסק ואם עד היום הממשל חשב שחייבים לעשות הכל בכדי ש AIG לא תקרוס, עכשיו הציבור יצביע ברגליים ויבטח במקומות אחרים, AIG (שוב, לעניות דעתי) חרצה במו ידיה את גורלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שבוע שעבר שלחתי להם קו'ח

אם יזמנו אותי בלי עזרת השם, זה יהיה חוצפה לבקש מהם מיליון אחד בתור מענק חתימה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה שוכח שהממשל האמריקאי אף על פי "פרשת הבונוסים" לא כל כך רוצה בסגירת חברת הביטוח, סה"כ מדובר על חברה שמעסיקה כ-116,000 עובדים ברחבי העולם, אין מספר רשמי לכמות העובדים בארה"ב, אבל אפשר להניח שמדובר בכמות לא מבוטלת, מה שמכניס די הרבה לארה"ב מבחינת מיסים בימים יפים יותר.

בנוגע לפרשה עצמה, אמנם מדובר בזמנים קשים, ועכשיו באמת בונוסים זה הדבר האחרון לדאוג לו.. אבל הכמויות עצמן הן לא דבר יוצא מן הכלל, לא חסרות חברות שנותנות בונוסים בעלי 6 ספרות ירוקים למנהלים שלהן, במיוחד לא חברה שמדורגת בד"כ ב10 חברות המובילות בfortune 500!

אבי.

פורסם

זאת חזרה כמעט מדויקת על מה שבוצע בשעתו ב"אנרון" -

ריפוד הכיסים של הבכירים כשהחברה כבר התמוטטה בפועל.

איך שהוא זה נראה הפעם חמור פי כמה, משום שכולם יודעים מה מצבה של AIG.

אין גבול לרוע האנושי?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הם בטח קיבלו את הבונוס על זה שהם הצליחו לקבל כזה סיוע גדול מהמדינה.

חישבו את כרווח שהם הכניסו לחברה.

אם החברה הייתה עובדת נכון,הם לא היו מגיעים למצב הזה.

אייל

פורסם

גיל, ברור שגובה הבונוסים אינו יוצא דופן אבל זה מכספי סיוע שנועדו להבריא את החברה.

איך בדיוק נתינת הכסף הזה (להזכירך, כספם של משלמי המיסים) כבונוס למנהלים ירפא את מצב החברה?

אני אבוא אליך בוכה, אתחנן להלוואה כי מצבי הכלכלי רעוע ועוד שניה הבנק זורק אותי והילדים מהבית והמקרר ריק ואין מה לאכול, אתה מחליט לתת לי הלוואה ומגלה שלקחתי את הכסף ונסעתי לנופש בתאילנד. :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם יזמנו אותי בלי עזרת השם, זה יהיה חוצפה לבקש מהם מיליון אחד בתור מענק חתימה ?

אני חושב שזה דיי מתבקש...

פורסם

יכול להיות שהבונוס הוא על ההצלחה הגדולה במציצת כספי המדינה...? :roll:

תחשבו על זה, האם אתם הייתם יכולים לקבל מהממשל האמריקאי סכום כזה? עשירית ממנו? מיליונית ממנו? אתם לא...הם כן!!!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מסכים שזאת חוצפה נטו. הכסף שהם קיבלו הוא כספם של אזרחי ארה"ב, ולא של אף אחד אחר. לקחת כאלה בונוסים ענקיים (לא שהמשכורות שלהם נמוכות) זאת חוצפה ממדרגה ראשונה.

בתור הממשל אני הייתי דורש לקבל מניות באותו סכום של הסיוע (בעצם להלאים את החברה).

לגבי הדוגמא של HP - הם לא קיבלו כל סיוע מהממשל. אז זה לא בר השוואה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הטעות שלך bagira היא בהבנת טבע האדם :lol: ( בחיות אתה מומחה - שם לא מפתיעים אותך :wink: )

בתורה כתוב - אל תשים מכשול , בפני עיוור .

זה כפל משמעות - לא להכשיל נחשלים , או אנשים בעלי מוגבלות .

והדרש הנכון - לא לתת צ'נס לטועים לחזור על טעותם - הם לא יעמדו בניסיון :wink: אל תסמוך עלייהם .

לפני שנותנים את כספי הסיוע - ולא משנה למי - מתירים את כל החוזים הישנים לחלוטין .

( לא משאירים את החתול לשמור על החלב החדש - הוא כבר ליקק את תחתית הקערה ורוצה עוד )

מורידים את המשכורות ובונוסים בחלום - יחזירו את כספי הסיוע , יבריאו את החברה - נחזור לכלכלת שוק .

כעת הם נתמכי סעד - חובת ההוכחה עלייהם - הרסתם - תקנו , החזירו למצב קודם תקין - תרוויחו .

לא שופכים כסף בשם ההגנה על שוק כלכלה או מצב פוליטי - הוא יעלם בדרכים שונות .

הרי בשם בצע הכסף - הם כבר הרסו והפילו את החברה פעם , איך משאירים אותם בתנאי המשכורת הקודמים

התנאים הללו היו נכונים לתקופה אחרת ( בחלום , שחשבו שהחברה ריוחית ותקינה ) אז נחתמו חוזי ההעסקה .

חתמו חוזים בתנאי בלון נפוח , היום הבלון ריק , והאזרחים מנשימים את הבלון/חברה - לא משאירים את התנאים הקודמים .

לא מתאים למנהלים - לדלת - אפשר שימצאו אחרים שיעסיקו אותם - אבל לא מכספי הקופה הציבורית :idea:

זה גם מסר של השילטון לאזרחים - אנו שומרים על כספי הציבור , הן מוסרית והן כלכלית .

לא צריך לפחד משינויים - יש מספיק כוחות מנהלים טובים בכלכלה שיכנסו במקומם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לרגע לא טענתי שהבונוסים הם לגיטימיים לתקופה, ההיפך הוא הנכון אני חושב שדווקא חברות בסדרי גודל כאלו צריכות לקחת דוגמא מכמה מהמנכ"לים בעולם שבעלי הון כספי עצום, ומחזיקי מניות בסדרי גודל של אחוזים, ולהוריד את משכורתם בצורה משמעותית מאוד אפילו בסטטוס של הלוואה לחברה ע"מ לתת לחברה מעט אוויר נוסף לנשימה.

די מגעיל להיות מועסק בחברה שמפטרת מאות עובדים בו בזמן שהבכירים מקבלים משכורות בעלות 6 ספרות (שנתיים כן?).

אבי.

פורסם

לדעתי האישית, עם הציבור האמריקאי אסור להתעסק ואם עד היום הממשל חשב שחייבים לעשות הכל בכדי ש AIG לא תקרוס, עכשיו הציבור יצביע ברגליים ויבטח במקומות אחרים, AIG (שוב, לעניות דעתי) חרצה במו ידיה את גורלה.

מסכים עם זה שזו חוצפה ממדרגה ראשונה לחלק את כספי הציבר כמענקי מנהלים, אבל אני חושב שממהרים להספיד את AIG.

עם כל הכבוד לציבור האמריקאי, AIG זה לא רק הציבור האמריקאי, החברה הזאת מושרשת בכל העולם כך שהיא לא תיפול כל כך מהר, מה גם ששוב, לממשל האמריקאי יש אינטרס שהחברה תשרוד (לא סתם החברה עברה לבעלות של כ-80% ממשלתית).

יהיו עוד הרבה גלים, אבל אני חושב שבסוף היא תשרוד לאורך זמן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין מה לעשות.. באמריקה גם חברי הקונגרס יצרתיים.

אז מה עושים כשיש חוזה אישי מחייב לגבי בונוס?

ממציאים סעיף מיסוי חדש. טריק גאוני. אני מוריד את הכובע בפני ההוגה :D

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עכשיו הכל ברור !

אחרי שהבנתי איך החברה הזו מתנהלת ( לפחות בארץ הם עושקים את הלקוחות במאות אחוזים ) נסתי מהם כל עוד נפשי בי לפני שנים רבות .

אבל זה מסביר איך יכלה חברה שכזו לרפד את הכיסים של בכיריה לאורך השנים .

מסתבר שפראיירים יש בכל העולם וגם בארץ .

• תוכן חדש...