Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהחלפתי אתמול טרמוסטט, הסתבר שהטרמוסטט שלי היה נעול במצב חצי סגור חצי פתוח (היה מקורי, פשוט עבר זמנו).

מה שאומר שזרם לי חצי מכמות המים שאמורה לזרום באופן קבוע.

כתוצאה מכך הרכב היה מתחמם לי לאט מאוד לטמפ' עבודה ממצב עמידה, יורד לטמפ' של 55-60 בנסיעה מהירה במזג אוויר קר, הוא מתחמם מהר בנסיעה עירונית\מאומצת\במזג אוויר חם. לא היה יציב בכלל.

אתמול אחרי הרכבת הטרמוסטט חדש (מקורי), הא סירב להפתח לי, לא הבנתי מה הבעיה, ואז הבנתי שהבעיה היא בכיסי אוויר שנוצרו במערכת. אז אחרי הרבה שבירות ראש ובזבוז של 3 גלונים של מים ירוקים לחינם, החלטתי להסביר פה מא' עד ת', כדי שכל בעלי 205 יבינו איך עושים את זה נכון, כי היו הרבה מאוד חילוקי דיעות, מנוע מונע או לא מונע, במנוע קר או לא קר.

1.מנוע קר לחלוטין.

2. מנוע מכובה לאורך כל הדרך.

3. פתיחת צינור רדיאטור תחתון.

3. פתיחת צינור רדיאטור עליון (מי שמחליף טרמוסטט שיפרק את החיבור שמתחבר לטרמוסטט, מי שלא מחליף שיפרק את החיבור לרדיאטור עצמו).

4. פתיחת פקק ניקוז אוויר בצינור T.

5. פתיחת בורג ניקוז בבית טרמוסטט.

6. פתיחת מכסה מיכל עיבוי.

7. פירוק מיכל עיבוי ממקומו ולהחזיקו הכי גבוהה שאפשר.

8. לחיצה על כל צינורות המים על מנת להוציא מהמנוע עוד כמה טיפות, לסגור צינורות שפתחתם. (צינור תחתון+צינור עליון\חיבור לטרמוסטט)

9. להתחיל למלאות מים מהמיכל עיבוי כשהוא בגובה המירבי.

10. לאחר מילוי של כחצי ליטר מים ירוקים, לפתוח מכסה רדיאטור.

11. להמתין שיצאו מים מהמכסה רדיאטור, אם יוצאים בועות אוויר ביחד עם המים, להמשיך עד שיפסיקו, אחי שהפסיקו לסגור מכסה רדיאטור.

12. להמתין שיצאו מים מבורג הניקוז שבבית טרמוסטט, אם יוצאים בועות להמתין שיפסיקו ואז לסגור בורג ניקוז.

13. להמתין שיצאו מים מפקק הניקוז, אם יצאו מים עם אוויר להמתין שיפסק ואז לסגור את הפקק ניקוז.

14. למלאות מים ירוקים טיפה מעל המקסימום במיכל עיבוי ולהמתין, אם המים לא יורדים יותר, להחזיר את המיכל עיבוי למקומו.

15. להניע את הרכב ולחכות שהטרמוסטט נפתח תוך כדי מישוש הצינור מים שיוצא ממנו והצצה מדי פעם על השעון חום מנוע\נורות חום מנוע, אחרי שהוא נפתח לחכות שהמאורר יכנס לפעולה, אחרי שהוא נכנס, לחכות שיפסיק, אחרי שהפסיק לסגור מכסה מיכל עיבוי.

* חשוב להציץ מידי פעם במיכל עיבוי בזמן המתנה לפתיחת הטרמוסטט ולראות שלא יוצאות בועות אוויר, ושמפלס המים לא יורד.

* חשוב מאוד לדאוג שבזמן שאתם ממלאים מים דרך המיכל עיבוי, שהם לא יגמרו אף ולא לשניה, שתמיד תמיד בזמן המילוי מפלס המים במיכל עיבוי יהיה מעל המינימום.

* זה הוא תהליך ארוך יחסית ודורש הרבה סובלנות.

* בוצע על פזו' 205 שנת 89, מומלץ להשתמש במים ירוקים בלבד. היום אחרי פירוק חצי ממערכת המים, ראיתי למה מים מהברז גורמים (מהבעלים הקודמים). אני משתמש במים של פרסטון. (40 ש"ח לגלון).

פורסם

באופן כללי אתה צודק, אבל נראה לי שיש לך טעות בענין צינור המים - כתבת לפרק ולא כתבת להרכיב.

מנסיוני כל הענין של להניע, לחכות, לחיצות וכולי - מיותר. אם מנקזים נכון - לא צריך. כך עושים:

1. להעמיד את הרכב על משטח ישר (יכול להיות שזו היתה הבעיה אצלך?).

2. לנתק את מיכל ההתפשטות ממקומו ולהרים אותו מעל כל חלקי המערכת האחרים.

3. לפתוח את מכסה המקרן, בורג הניקוז בתרמוסטט ופקק הניקוז בצינור השחור המוביל לחימום הפנימי.

4. למלא נוזל קירור במיכל ההתפשטות על שיצא מהמקרן ללא בועות. למלא לאט. לסגור את מכסה המאייד תוך כדי יציאה של נוזל.

5. למלא נוזל קירור עד שיצא נוזל ללא בועות מתפח הניקוז ליד התרמוסטט. לסגור את הבורג תוך כדי יציאה של הנוזל.

6. למלא נוזל קירור עד שיצא נוזל ללא בועות מפקק הניקוז בצינור החימום הפנימי. לסגור את הפקק תוך כדי יציאה של הנוזל.

7. למלא נוזל קירור עד שיגיע לגובה "MAXI" במיכל ההתפשטות.

8. להחזיק את מיכל ההתפשטות למקומו.

דני

נ.ב. כל הנ"ל אך ורק במקרה שהמערכת תקינה - ללא סתימות וכדומה.

• תוכן חדש...