Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי אוויר במערכת הקירור (מים) של האוטו, ניקזו לי את האויר פעם אחת, וזה היסתדר לשבוע אחר כך עוד פעם זה חזר ניקזו שוב, שבוע שעבר עשו לאוטו בדיקת לחץ ולא מצאו שום נזילה, המוסכניק לא יודע מה לעשות הוא לא מצליח לאתר את הבעיה שבגללה חודר אוויר.

יש לכם אולי מושג מימה זה יכול לקרות מצב כזה?

והאם יש דרכים לבדוק את זה?

ושאלה אחרונה מזה בדיקת לחץ הפוך?

תודה מתן

פורסם

כנראה שיש לך בריחת קומפרסיה למערכת הקירור.

בדיקת לחץ הפוך יכולה לאבחן את הבעיה לאשורה מחברים קומפרסור לכל צילינדר ואם מי הרדיאטור גולשים כנראה שיש בריחת לחץ לקירור.

בתנאי ביתיים ניתן לפרק את הטרמוסטט ואז להניע ולבדוק אם המים גולשים אם כן הלך האטם ראש ואולי גם ראש המנוע.

הערכה שלי במקרה שלך הבעיה נובעת באטם או בראש המנוע.

פורסם

ניתן לגלות דליפה כזו ע"י לחץ הפוך בד"כ אם מחליפים אטם ראש משפצים את הראש גם כן. הראש הלך רק במידה והוא פסול לחריטה ואז צריך לקנות ראש משוקם.

לא כדאי להחליף אטם ללא מילוי ויישור ראש המנוע וברוב המקרים אף מוסך לא ייתן אחריות לעבודה כזו. כ"כ לפני שיפוץ ראש חייבים לבדוק את האטימה של הבוכנות בשביל שהמנוע לא ייעשן אחריי שיפוץ הראש.

פורסם

איך אתה מבחין שיש בעיית אויר במערכת?

אם היה מעבר דחיסה למערכת הקירור היית מבחין באיבוד נוזל קירור, ממליץ לבדוק את הפקק הרדיאטור ולהחליפו אם צריך ולבצע ניקוז אויר באופו מוקפד לפי הנחיות היצרן.

פורסם

איך אני מבחין שיש אוויר במערכת?

בזמן האחרון המד חום שיש באוטו התחיל לעלות לחצי ואף ל-3/4 שמצב רגיל הוא עומד על טיפה מעל ה- 1/4

עכשיו הוונטה פועלת במהירות השניה שלה ולא מצליחה לקרר את הרכב אפילו בכביש מהיר.כשאני עומד בדקתי את הוונטה שמתי את היד שם והרגשתי שהאוויר שהיא מוציאה ממש לא חם ושהיא סתם עובדת אבל השעון מראה 3/4

הלכתי למוסך הוא אמר שיש קצת אוויר והוציא לי אותו,אחרי זה הוספתי מים טיפה.

אחרי שבוע חזרה שוב אותה בעיה עשו בדיקת לחץ ולא מצאו כלום.והערכה של המוסך זה שחודר אוויר איך שהוא למערכת והוא לא מצליח לגלות איך.

אז הוא אמר לי תמשיך ליסוע עוד קצת ולראות אם זה מחמיר כל העיינין הזה, ואז אולי נוכל לעלות על הבעיה.

אני כבר לא יודע מה לעשות בקשר לזה.

פורסם

אצלי היתה תופעה של גלישת המים החוצה מהמיכל אחרי 5דקות במנוע פועל ופקק פתוח,ומנוע עדין קר.(טרמוסטט סגור). חשבתי על כניסת לחץ מהצילינדרלמערכת הקרור.אחרי פרוק הראש ,ראיתי באמת את הפריצה .אחרי מילוי והשחזה בבית מלאכה יעודי.הרכבתי חזרה והמנוע כמו חדש.(ראה תמונות בשירשור האחרון שלי)

פורסם
איך אני מבחין שיש אוויר במערכת?

בזמן האחרון המד חום שיש באוטו התחיל לעלות לחצי ואף ל-3/4 שמצב רגיל הוא עומד על טיפה מעל ה- 1/4

עכשיו הוונטה פועלת במהירות השניה שלה ולא מצליחה לקרר את הרכב אפילו בכביש מהיר.כשאני עומד בדקתי את הוונטה שמתי את היד שם והרגשתי שהאוויר שהיא מוציאה ממש לא חם ושהיא סתם עובדת אבל השעון מראה 3/4

הלכתי למוסך הוא אמר שיש קצת אוויר והוציא לי אותו,אחרי זה הוספתי מים טיפה.

אחרי שבוע חזרה שוב אותה בעיה עשו בדיקת לחץ ולא מצאו כלום.והערכה של המוסך זה שחודר אוויר איך שהוא למערכת והוא לא מצליח לגלות איך.

אז הוא אמר לי תמשיך ליסוע עוד קצת ולראות אם זה מחמיר כל העיינין הזה, ואז אולי נוכל לעלות על הבעיה.

אני כבר לא יודע מה לעשות בקשר לזה.

אתה מתאר תקלה של חוסר נוזל קירור או תרמוסטט תפוס ולא אויר במערכת. אם באופן קבוע המנוע מתחמם בנסיעות מהירות אז כבר יתכן שמדובר ברדיאטור סתום.

פורסם

יכול להיות, אם תפרט יותר על אופן שבו הרכב שלך מתחמם ומתי נוכל לעזור לך יותר מאשר תסיק את המסקנות על הבעיה שלך בעצמך או שתתן לנו את חוות דעת הנעולה והלא הגיונית של המוסך, לחדירת אויר.

• תוכן חדש...