Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי רנו מגאן 2002 בתקופה האחרונה קורה לפעמים (נתקלתי במיוחד כשקצת קר ) שההילוך שיוט בגיר האוטומט לא מתחלף והניר נשאר תקוע בהילוך שני (3100 סל"ד במהירות של 80 קמ"ש לדוגמא) ורק' אחרי כ5עד 6 ק"מ הוא מתחלף להילוך שיוט של הרכב (ז"א יורד ל2000 סל"ד במהירות של 110 קמ"ש) נאמר לי ע"י מוסך שמורשה רנו שזו בעיה של שסתום והעלות היא כ-1700 ש"ח לפני מע"מ נראה לי קצת מוגזם :shock::xומעצבן ןבירור נוסף ששמעתי מחבר כי יכול להיות שזה סתם צורך בהחלפת שמן גיר . הרכב נמצא ברשותי מזה כ5 חודשים לפני שבועיים ביצעתי טיפול 10000 ונכחתי במקום (באותו המוסך) ולא בוצעה בו החלפת שמן גיר . אנא עזרתכם וחוות דעתכם מה עלי לעשות :?

בברכה

איציק לוי :mm_smile:

פורסם

אתה אולי מתבלבל, הרכב נשאר בהילוך השלישי ולא עובר לרביעי (הOD של הרכב).

סיכוי גבוהה שזה שסתום אשר לא מאפשר ללחץ השמן להשתחרר ומשאיר את ההילוך השלישי סגור, נסה להחליף שמן ואם זה לא יעבוד כנראה שזה באמת שסתום תקול.

פורסם

צודק אני התבלבלתי נשאר תקוע בשלישי . האם סיפור יקר ומסובך עניין החלפת שמן גיר או ניתן לבצע זאת לבד ואם כן איזה שמן תודה על התגובה

בברכה

איציק לוי :mm_smile:

פורסם

מבלי לדעת מהו קוד התקלה שהתקבל בסורק לא ניתן ממש לסייע לך, כי תתכן גם בעיה פשוטה כמו מתג OD, חווט, חיישנים מזייפים וכדומה.

אם יש לך מידע נוסף אנא ספר לנו.

פורסם
מבלי לדעת מהו קוד התקלה שהתקבל בסורק לא ניתן ממש לסייע לך, כי תתכן גם בעיה פשוטה כמו מתג OD, חווט, חיישנים מזייפים וכדומה.

אם יש לך מידע נוסף אנא ספר לנו.

אני מעוניין לקנות רנו (מגאן II 2005-6) אבל הסיפורים שרצים על הגיר מפחידים אותי. רציתי לדעת האם בשביל לראות קוד תקלה אני חייב להביא את הרכב למוסך ולהם יש ציוד יעודי? והאם ניתן לטפל בתקלות כמו החלפת שסתום בגיר לבד בבית (ז'תומרת אם יש גישה קלה לשסתום וצריך רק מפתח בוקסה ומאריך - סבבה אבל אם מדובר בפירוקים ושעות עבודה - לא בבית ספרינו).

1700 שקל נשמע יקר מאוד. כמה עולה כזה שסתום והאם חייבים להחליף או שניתן לנקות ולהחזיר?

פורסם

בשביל לראות קוד תקלה את חייב סורק למוסכים המורשים יש כזה, למכוני גירים וגם לכמה מוסכים המתמחים במותג ולכן אתה חייב לגשת לאחד מאלו.

איזה שסתום אתה רוצה להחליף? יש בתיבות הילוכים מפוקדות מחשב כמה שסתומים כאלו ואולי הבעיה היא לא בשסתום? בעיות כאלו כדאי להשאיר לטכנאי מיומן או מכון גירים.

פורסם

אני לא בא לשבור לך את המילה ,אבל אתה באמת מאמין שהחלפת שמן גיר פתרה לך את בעיית הילוך 4 ?

לפי דעתי הייתה לך בעיית מגעים אבל על הדרך הוחלף שמן ואמרו לך שזה בגלל השמן.

פורסם

תודה על התשובות,

החלפת שמן גיר שפותרת תקלה לדעתי רק מכסה על בעיה אחרת (שסתומים או אחר).

נראה לי תמוה מאוד שצריך להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מזו שממליץ היצרן.

תקלה כמו זאת שמופיעה כאן מובילה מהר לשריפת השמן ומכאן הצורך בהחלפתו.

החלפת שמן גיר במסגרת טיפולים כל כמה ק"מ?

שסתומים - במוסכים מחליפים בלנקו וזורקים את הישנים או שהם עוברים שיפוץ או ניקוי וחוזרים לעבודה ברכב הבא?

מה סדרי גודל של עלות טיפול בגיר? נניח החלפת שסתומים והחלפת שמן. לא מצליח להבין איך טיפול בגיר עולה 1700שח אלא אם עובדים על הבנאדם.

פורסם

סולונואידים לגיר עולים מאות שקלים האחד וזה לפני עבודה+שמן..

יש גירים שאין אפשרות להחליף סולונואיד בנפרד אלא את כל בלוק הסולו', אז תעשה את החישוב לבד.

פורסם
סולונואידים לגיר עולים מאות שקלים האחד וזה לפני עבודה+שמן..

יש גירים שאין אפשרות להחליף סולונואיד בנפרד אלא את כל בלוק הסולו', אז תעשה את החישוב לבד.

איייי :shock:

פורסם

לא יעזור שום החלפת שמן לגיר הזה הרי מדובר בגיר שכלל לא נדרת לו החלפת שמן לפי הוראות היצרן.

קשה לתת תושבות מה בדיוק הבעיה ללא בדיקה עם סורק ושעון לחץ שמן. גש למוסך.

להחליף שסתומים בגיר הזה לא תוכל ללא ציוד מיוחד וסורק לאיפוס.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אותה בעיה.

חיבור מחשב נותן קוד שגיאה p0745 וגם p0700

P0745 = סולנואיד לחץ.

מישהו יודע כמה יעלה ואיפה כדאי?

פורסם

גם לי הייתה אותה בעיה - יש לי אותו רכב .

בנסיעה פתאום הרכב הוריד הילוך לשלישי ונדלקה לי נורה של גיר.

כיביתי את האוטו לכמה דקות ולאחר שהתנעתי בחזרה הבעיה נעלמה .

הלכתי למוסכניק שלי ( מומחה מדהים - מומלץ ! ) הוא החליף לי 2 חיישני חמצן או לחץ( כמו שסתום כזה ) לא זוכר איך קוראים לזה - כל חיישן 470 ש"ח אם אני לא טועה . + עבודה (עבודה לא קלה בכלל ) יצא לי משהו כמו 1300 ש"ח .

קצת יקר אין מה לעשות אבל אלו המחירים ( בטח לא 1700 ש"ח ) .

כמובן שהבעיה נפתרה .

תנסה .

בהצלחה !

• תוכן חדש...