Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי דייהטסו שרייד 92 גיר רגיל, לפני כשנה לערך התחילה בעיה מוזרה ברכב,

כאשר אני מתחיל נסיעה (כאשר הרכב כבר חם) פתאום האוטו נחנק בצורה מוזרה כאילו לקחתי את הדיסטריבוטור והוצאתי אותו מכיוון ונשמעות נקישות, דוושת הגז לחוצה והמנוע כאילו נחנק או נתקע, עד אשר אני לא עוזב את דוושת הגז הרכב ממשיך להחנק, כאשר אני עוזב את הדוושה ולוחץ חזרה הרכב משתחרר. וחוזר חלילה, במשך השנה האחרונה ביליתי די הרבה במוסך אך הם לא הצליחו לעלות על הבעיה, בהתחלה בוצע ניקוי קרבורטור אשר לא פתר את הבעיה כלל, לאחר מכאן בוצע ניסיון כיוון לדיסטריבוטור והרכב עבר טיפול 10 מלא כולל החלפת פלאגים פלטינות וחוטי הצתה אך גם כאן לא נפתרה הבעיה, לפני כחודשיים הוחלף לחלוטין הדיסטריבוטור לאחר שהקודם כבר לא היה בר שיפוץ, הרכב נסע חלק במשך חודש וחצי ולא נחנק אפילו פעם אחת! לפני כשבועיים הבעיה חזרה כאילו לא נפתרה מעולם, בניסיון נוסף לאתר אותה נסעתי שוב למוסך בבדיקה חשמלית הדיסטריבוטור נראה כעובד בצורה תקינה לחלוטין (הוא לא פורק האם כדאי לפרק אותו לוודא שלא נדפק?), ביצעתי ניסיון נוסף והחלפתי את הקבל אך גם זה לא פתר את הבעיה.

אבקש את עזרתכם בנושא (ולא המלצה לחזור למוסך, ביליתי שם מספיק שעות והם פשוט לא מצליחים לעלות על הבעיה) האם מישהו נתקל בבעיה דומה? האם זה באמת יכול להיות הדיסטריבוטור? האם יתכן שמשהו פשוט דופק אותו?

תודה מראש .

פורסם

שלום רב!

כמה שאלות,

איפה ואיך נוקה הקרבורטור? ע"י ספריי או פירוק מלא ניקוי והרכבה?

האם ישנם בקפיירים מהרכב? פיצוצים אשר נשמעים מהאגזוז?

מה מצב הפלטינה שהחלפת? האם עדיין תקינה?

פירוק מפלג מבוצע כדי לבדוק חופש בציר המפלג או בדיקת תקינות גלגל השיניים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

היי,

הקרבורטור עבר ניקוי מלא כולל פירוק אצל ינקו בחולון (עבודה מקצועית לא פעם ראשונה שהקרבורטור מטופל אצלו) , הפלטינה חדשה לגמרי הוחלפה לפני כחודשיים ביחד עם הדיסטריבוטור.

אין בקפיירים מהאגזוז, כל מה שבדקתי עד היום מביא אותי למסקנה שמדובר בבעיה כלשהי בהצתה ולא במערכת הדלק.

פורסם

הבנתי שהפלטינה חדשה לגמרי, לכן שאלתי מה מצבה כעת, האם הייתה שרופה לפני שהחלפת?

כמו כן האם בדקת את מכסה המפלג לסדקים, קורוזיה בנקודות ההצתה, פחם אכול במרכז המכסה?

כמו כן, מערכת הדלק אינה מורכבת רק מקרבורטור, גם מפילטר, משאבה, צנרת וכו'.

האם בדקת או החלפת פילטר דלק לאחרונה? השתמשת באיזה תוסף לניקוי דלק?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

שלום רב !

מתי הוחלף לאחרונה מסנן הדלק, אם בכלל?

האם כאשר אתה פותח מכסה טנק דלק, נשמע רחש חזק של שחרור אוויר?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי, דבר ראשון תודה על העזרה, הפלטינה הוחלפה בטיפול 10 ולא בגלל שהייתה שרופה, מכסה המפלג תקין ואין פחם או קורוזיה, פילטר הדלק גם הוא הוחלף באותו טיפול 10 וכן כאשר פותחים את מיכל הדלק יש שיחרור של לחץ אויר.

הרעיון של משאבת דלק עלה במוחי אבל בשני מוסכים שללו את זה בגלל תיאור הבעיה, הם טענו (ללא תיאום בינהם) שאם הייתה זאת משאבת הדלק אז כאשר הייתי משחרר את דוושת הגז הרכב לא היה משתחרר מייד מהחניקה ומגיב.

האם הבעייה יכולה לנבוע מואקום לקוי? ואם כן איך ניתן לאתר את זה?

פורסם

שלום רב !

בצע נסיעת מבחן, כאשר מכסה טנק הדלק, רפוי ולא מחוזק לגמרי, ו/או כאשר מכסה טנק הדלק, לא מורכב כלל, ורק הדלת של מכסה טנק הדלק סגור, ובדוק האם בעיית החנק נפתרה.

לא מהנמנע, שיש להחליף שוב מסנן דלק, אשר נמעך בגלל שאיבת משאבת הדלק, בעוד תת הלחץ מהטנק לא משתחרר.

שוה בדיקה.

חזור לפורום לעדכון, אחרי הנסיעת מבחן.

בברכה

צביקה

פורסם

טוב, ביצעתי נסיעה עם מכסה דלק פתוח, הבעיה עדיין קיימת.

האם יתכן קשר לדיסטריבוטור? האם יתכן שהציר שלו נפגם? מה לגבי הואקום?

אני כבר די מיואש מהבעיה ונראה לי שהמוסכניק שלי מיואש יותר ממני הוא טוען בכל תוקף שלא יכול להיות שום קשר לדיסטריבוטור

אבל העובדה היא שלאחר שהוא הוחלף הרכב נסע בצורה תקינה ללא החנקות.

חשוב לציין שהחנק הוא כאילו משהו נתקע במנוע ולא חנק של קרבורטור סתום.

פורסם

שלום רב !

אתה מתעקש משום מה,על מפלג, ואני מתעקש על מערכת דלק, הכוללת את מסנן הדלק, משאבת הדלק, והקרבורטור.

החלף מחר שוב את מסנן הדלק, בצע נסיעת מבחן, וכאשר בעיית ההחנקות תחזור, המשך בנסיעה עם הצוק משוך חלקית, ובדוק האם חל שיפור.

פרט יותר, באיזה הילוך, ההחנקות מתחילה, ובאיזה מהירות, האם בכל הילוך, והאם בעת הורדת הדלק מהדוושה, וניסיון

נוסף לעלות בסלד, ולהמשיך בנסיעה חל שינוי לטובה, אפילו באופן זמני?

האם הרכב בעל תיבת הלוכים אוטומטית, או ידנית?

אין קשר לוואקום מפלג.

בברכה

צביקה

פורסם

טוב דבר ראשון אני אנסה מחר להחליף מסנן דלק.

המחשבה שלי על מפלג היא שברגע שהוא הוחלף הבעיה נפתרה למשך חודש וחצי.

בנוסף תיבת ההילוכים היא רגילה ולא אטומט, הבעיה מתחילה בד"כ כאשר הרכב יוצא מעמידה מוחלטת (ז"א הילוך ראשון שני)

כגון רמזור וכו' אבל לעיתים רחוקות יותר קוראת גם בנסיעה בכביש מהיר בהילוך 5 . ברגע שאני מוריד את הרגל מדוושת הגז ולוחץ שוב המנוע משתחרר לחלוטין וניתן להמשיך בנסיעה רגילה .

פורסם

התופעה, מקורה בהספקת דלק לקויה בעומס.

יש לבדוק לחץ דלק, ביציאה ממשאבת הדלק, בכניסה לקרבורטור.

במקרה של לחץ תקין, יש חשד

שקיימת סתימה חלקית בדיזה ראשית, ראשונית בקרבורטור.

בברכה

צביקה

פורסם

טוב היום ביליתי כמה שעות טובות בריצה בין המוסך למכון הקרבורטורים כאשר כל אחד מהם טען בכל תוקף שזאת בעיה של השני,

לאחר כשעה של מחקר, חובר הרכב למחשב, בתחילה נראה היה כאילו זה פלג דפוק, הפלג הוחלף אך הבעיה נותרה, לאחר עוד חצי שעה של מחקר הוצא אחד מחוטי ההצתה ותוך כדי ההוצאה שלו הוא זרק ניצוצות בתוך התעלה של הפלג מכיוון הקונקטור שלו,

בהוצאה של שלושת החוטים הנוספים זה קרה באחד נוסף, חשוב להדגיש כי החוטים חדשים והוחלפו לאחרונה! אך כנראה שהם מאיכות ירודה או לחילופין הגיעו פגומים, כרגע הוחלפו החוטים באיכותיים יותר ובנסיעה של חצי שעה הבעיה עדיין לא הופיעה (טפו טפו טפו), אסע עם הרכב עוד מספר ימים ואחזור לעדכן אם זו באמת הייתה הבעייה.

תודה בינתיים לכל העוזרים ובמיוחד לך צביקה.

פורסם

שלום רב !

הרבה מאומה על לא דבר.

האם חוטי ההצתה שהרכבת לאחרונה, היו תוצרת ביתן ספארק BS?

לידיעתך בהרכבת חלפים מאיכות ירודה, אתה פוגע ברכב, אתה פוגע באיכות הנסיעה, את עלול לגרום לנזק יקר, אתה עלול לשלם כפול, ואתה אמור לממש את המשפט הנדוש"כל מה שזול יקר" !

שרשור זה מצטרף לעשרות שרשורים דומים, שנפתחו בכל תרועה רמה, ונסתימו בקל ענות חלושה.

המסקנה היא לכל קוראי הפורום, להמציא פרטים רבים ככל האפשר, על כל החלפים שהוחלפו ברכב בטווח של 6 חודשים לפחות, שקדמו לתחילת התקלה.

זכור קשה עד בלתי אפשרי לאבחן דרך מסך המחשב, תקלות שלא נראית לעין בעל המקצוע פיזית בעינים, וכאשר בעל המקצוע לא נמצא ליד הרכב, וללא ציוד בדיקה מינימלי מתאים.

לכן יש לספק פרטים רבים ככל האפשר של כל מה שבוצע ברכב לאחרונה, גם אם אין קשר נראה לעין.

האם החלפת את חוטי ההצתה הבעייתים, אם כן מאיזה תוצרת?

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...