Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי בחו"ל מפזר חום לאוטו כיון שהלך לי רדיאטור החימום (אפלאוז) עוצמתו 150ואלט 12 ואט. הוא שורף לי את החוטים של המצת.

אמרו לי שניתן לחברו ישירות למצבר, האם אכן כך? אין לזה סיכון לנזק לאוטו? אם כן על מי אתם ממליצים באזור גוש דן פתח תקוה וכן כמה נראה לכם שצריך לעלות. זה ממש חשוב לי אודה מראש למסייעים.

פורסם

לא נראה לי שאמורה להיות בעיה לחבר למצבר (חוץ מזה עלול לדפוק את הטעינה שלו.)

שים לב שהחוטים מספיק עבים ואתה מחבר פיוז להגנה.

בהצלחה.

פורסם

גש אל חשמליית הרכב "אור-נוע" שברח' כהנמן 100 בני ברק (מול קוקה קולה) , טל' 03-6774236 ובקש את דוד.

צריכת הזרם של מפזר החום הזה הנה כ 12.5 אמפרים וצריך להתקין נתיך (פיוז) של 20 אמפרים (כי בהפעלה ראשונית יש צריכת זרם רגעית גבוהה).

החוטים צריכים להיות עבים בהתאם ואני הייתי מתקין זאת דרך ממסר 30A שהפיקוד אליו עובר דרך מתג ההצתה ולא ישירות מהמצבר, כדי למנוע מצב ששוחכים את מפזר החום פועל כהרכב חונה והמנוע כבוי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא הייתי מזדרז להשתמש באביזר הזה.

צריכת הזרם שלו גבוהה והיא תהיה (בד"כ) בזמן שמערכת החשמל של הרכב עמוסה ממילא.

קר וגשום אז מדליקים אורות וגם את מפשיר האדים והווישר - ועכשיו גם את החימום והופ - התרוקן המצבר.

פורסם

הייתי היום היכן ששלחת אותי מר רפי לין

דוד החליף לי פיוז במכשיר עצמו שם לדבריו היה פיוז מידי גבוה והמכשיר פועל\ השאלה האם זה מספיק או שזה יחמם לי בהמשך הזמן את החוטים יתר על המידה?

פורסם

העבודה הכי חאפרית בעולם

מה הקשר לפיוז ? אם המכשיר צרך מתח כזה שגבר על יכולת העברת המתח של החיווט המקורי, מה משנה בכלל הפיוז ?

לא מקצועי בעליל !

אתה צריך למשוך לו חיווט מתח ישיר מהמצבר עם כבל בחתך של 3.5 מ"מ, עם פיוז 20 אמפר שמותקן על הכבל כמה שיותר קרוב למצבר, כדי שבעת תקלה הכבל יהיה מנוטרל ולא יכיל חשמל חי

בנוסף חוט 3.5 מהמינוס לחיבור בריא בשילדה

אם אתה רוצה למתג אותו, תמקם ממסר איפשהו אחרי הפיוז ותחבר לו מתח מהסוויץ', כדי שהוא יכבה בעת הוצאת המפתח

פורסם

לא טוב לחבר את מפזר החום ישירות אחרי מתג הצתה, כי הזרם הגבוה שלו יעמיס מאוד את מתג ההצתה עצמו ועלול לקלקלו.

הפעלה דרך מתג ההצתה יש לעשות דרך ממסר כפי שכתבתי קודם או ישירות ממקור מתח חזק וישיר כמו המצבר,

או חוט מתח ראשי בתיבת הנתיכים וכו'.

פורסם

מפזר חום של בית בהספק של 1000W לא מזיז אפעף, כדי לחמם חדר סגור,

מפזר חום לרכב בהספק 150W בקושי יחמם את הידיים אם תניח אותם עליו, ואת חלל הרכב תשכח מיזה שיחמם, בגלל שהחלל אינו אטום והאוויר מתחלף כול הזמן מהחריצים הקטנים בדלת.

תשמע לי, עדיף לתקן את החימום זה הכי יעיל והכי מקורי, או שסע עם מעיל פרוות חתול וכמה כריות בצדדים :)

אחר כך כול הזמן לריב עם האדים על השמשה הקדמית, וקור.

אם היה מפזר של 300W זה היה כבר מתקרב לגבול ההחימום הנורמאלי. אבל אז תצטרך לחבר אליו חוטים כמו של מגבר של רכב עבים, ולצפות מהאלטרנטור להזיע מהדיודות.

תמיר

פורסם
לא טוב לחבר את מפזר החום ישירות אחרי מתג הצתה, כי הזרם הגבוה שלו יעמיס מאוד את מתג ההצתה עצמו ועלול לקלקלו.

הפעלה דרך מתג ההצתה יש לעשות דרך ממסר כפי שכתבתי קודם או ישירות ממקור מתח חזק וישיר כמו המצבר,

או חוט מתח ראשי בתיבת הנתיכים וכו'.

דברתי אתו שוב לדבריו הוא הוריד את הפיוז במכשיר ל 10 אמפר( היה 20 ) והחוטים לפי דבריו מספיק עבים

האם לדעתך זה מספק?

פורסם
אם הנתיך לא ישרף אז זה מספיק ואם הוא ישרף אז כדאי לשים נתיך של 15A.

את עובי החוטים איני יכול לראות דרך המסך.

להיכן מחובר כעת מפזר החום?.

ראשית תודה על כל ההתיחסות

הוא ממש מתעקש על מעשיו, ואתה המלצת אז כנראה שאתה מכיר אותו

מפזר החום מחובר כרגע למצת.

היה שם נתיך של 20 שהוא שרף את החוטים במצת.

פורסם

רק תזהר עם זה שלא ישרף לך האוטו , אם הדבר הזה ישרוף לך חוטים פנימים של מצת למשל אז הדרך משם לשריפה מלאה של הרכב שלך היא מאוד קצרה.

פורסם

מניסיון עם מכשיר זולל חשמל אחר, חיברתי דרך הסויצ' והדבר גרם לשריפת הפיוז של חלק מהאורות מעפם לפעם.

הפתרון כפי שנאמר, חיבור כבר יעודי תקני ועבה מספיק עם פיוז קרוב למצבר.

קיימת בעיית "הנעה" עם זרם גבוה. אני מנסה להתמודד עם הבעיה בניסיוני להעביר את המצבר אל תא המטען. הכבל לכיוון המנוע יישא זרם חי ולא ניתן למנוע מצב של קצר שלו בעזרת פיוז 60A כי ההנעה צורכת יותר (יש לי מצבר 72A עקב צורכי הנעה "יחודיים").

ולכן דרוש למפזר כזה פיוז גבוה מ-15A. האם אין לו "הוראות יצרן" ?

וכפי שנירמז - אתה צריך כניראה בעל מקצוע שיתקין.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

אני נגד חיבור צרכן חשמלי כזה (מפזר החום) וזאת כי בדרך כלל החוטים אל בית מצית הסיגריות אינם עבים מספיק וכן פעולת המצית עצמו הנה רגעית לעומת מפזר החום שפועל זמן ארוך יותר.

אני מתעקש על אחת משתי צורות החיבור שכתבתי קודם.

• תוכן חדש...