Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עם ABS או בלי???

djmaza
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני היתרבתי אם חבר שלי בקשר לנושא הבא:

נוסעות שתי מכוניות אחת אם ABS (anti lock brake system) והשנייה בלי! ופתאום שניהם בדיוק ב אותו זמן לוחצים ברקס עד ה סוף!!!

אכשיו ה שאלה: מרחק בלימה של מי יהיה יותר ארוך?????

אני אמרתי שאם abs יקח לו יותר זמן לעצור(בגלל הפימפומים)!!!!!

אני מעוניין ש תגיבו ותסבירו את העמדה שלכם!!!!!!

תודה מראש!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

פורסם

כמו שאמר יצחק,

במידה ומדובר בכביש יבש, למכונית עם הABS יקח יותר זמן בגלל ה"פמפומים" למניעת נעילת הגלגלים

בעוד אם מדובר בכביש רטוב הגלגלים של המכונית ללא הABS עלולים (וסביר לניח) להנעל והרכב יחליק ועשוי לגרום אף לאיבוד שליטה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מה שכן, הרכב עם הABS לא יאבד את יכולת ההיגוי. הוא יוכל להתחמק ממכשול או להישאר ישר עם האוטו. הרכב בלי הABS יחליק ללא שליטה, אלא אם בוצעה בלימה נכונה (דגרסיבית).

אגב, רוב הסיכויים שהיום, עם הABS החדשים (דור שביעי, אם אני לא טועה.. :oops: ) הרכב עם הABS החדש יעצור במרחק קצר יותר מרכב ללא ABS.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כן, הבלימה נעשת בתנאים אידיאליים!!

יש איזשהו סיכוי שחבר שלי צודק???

בואו נעזוב שנייה את ה דור ה-7!!!!

פורסם

שוב!.... תקשיב!

כביש יבש - עם ABS -> מרחק בלימה ארוך יותר

כביש רטוב - עם ABS -> תלוי בתנאי השטח, (יכול להיות שבלי ABS אתה עף מרחק הרבה יותר רחוק מאשר עם...)

ככה ששניכם צודקים/טועים....

תתערבו על משהו אחר...

פורסם
מה שכן, הרכב עם הABS לא יאבד את יכולת ההיגוי. הוא יוכל להתחמק ממכשול או להישאר ישר עם האוטו. הרכב בלי הABS יחליק ללא שליטה, אלא אם בוצעה בלימה נכונה (דגרסיבית).

אגב, רוב הסיכויים שהיום, עם הABS החדשים (דור שביעי, אם אני לא טועה.. :oops: ) הרכב עם הABS החדש יעצור במרחק קצר יותר מרכב ללא ABS.

ראלימן

גם בדור ה-86 עדיין יהיה יתרון לבלימה ללא ABS , באופן תיאורטי לפחות...

פורסם

גם בכביש יבש וגם ברטוב מרחק הבלימה עם ABS יהיה קצר יותר מאשר ללא ABS.

אומנם ללא צווחות הצמיגים, עשן סמיך, ריח גומי שרוף ושכבת גומי על האספלט - מה שמוריד מהרגשת "בלימת חירום" אמיתית.

זאת משתי סיבות:

1. פיזיקה 101. כח חיכוך סטטי גבוהה יותר מכח חיכוך קינטי. במילים אחרות, אם דוחפים לבנה על משטח, אז צריך להפעיל כח רב יותר כדי להתחיל להזיז אותה מאשר כדי להמשיך להזיז אותה. איך זה קשור לABS? כאשר גלגל מתגלגל משטח הנגיעה שלו אינו זז ביחס לכביש. ז"א מופעל עליו כח חיכוך סטטי. כאשר גלגל מחליק, אז מופעל עליו כח חיכוך קינטי - נמוך יותר. מכוון שכוחות חיכוך אלה עוצרים את הרכב, יותר כח חיכוך שווה לעצירה מהירה יותר.

2. פיזיקה 102. בזמן ההחלקה משטח הנגיעה של הצמיג מגיע לחום גבוהה מואד - מה שגורם לשכבת גומי להתרכך, להימעס ובסוף להישרף. כל תאליך זה, חוץ מלדפוק את הצמיגים, יוצר גם שכבת גומי נוזלי שעליה מחליק הרכב. מקדם החיכוך של גומי נוזלי נמוך מאוד, כך שמרחק הבלימה מתארך עוד.

כמובן, נהג מיומן בטכניקת בלימה נכונה (threshold braking, בלימה דגרסיבית על סף נעילת הגלגלים) יכול לעצור את רכבו במרחק זהה או קצר מאט בהשוואה לרכב עם ABS - במיוחד ABS ישן בעל קצב דגימה נמוך (מס' פימפומים לשנייה). אך השאלה היא, כמה נהגים באמת יכולים לבלום על סף הנעילה.

מצב יחיד שבו ABS מפסיד - זה דרך עפר חולית, בוץ עמוק או שלג - מכוון שבמצבים האלה גלגל נעול פועל כדחפור, יוצר מין סוללת עפר תוך כדי החלקתו, מה שעוצר את הרכב ביעילות רבה.

P.

פורסם
היי!

נוסעות שתי מכוניות אחת אם ABS (anti lock brake system) והשנייה בלי! ופתאום שניהם בדיוק ב אותו זמן לוחצים ברקס עד ה סוף!!!

התשובה ברורה. המכונית שאני נוהג בה תעצור יותר מוקדם. בוודאות!!!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפי מה שאני יודע, מרחק עצירה ללא ABS קטן יותר מאשר עם ABS, אבל בסופו של דבר, אני הייתי מעדיף ליסוע ברכב שיש לו ABS, כמובן בגלל איבוד השליטה.

כשהגלגלים ננעלים מתקיים חיכוך בינם לבין הכביש לכל אורך הבלימה באופן מיידי מרגע הלחיצה, ועד לעצירה. כשיש ABS הבלימה היא לסירוגין, ולכן מרחק הבלימה הוא ארוך יותר. מן הסתם ההבדל זניח, על אחת כמה וכמה שמתחשבים בעובדה שה-ABS אמנם מאריך את מרחק הבלימה באופן זניח, אבל מצד שני מונע אבדן שליטה במהלכה, ואין ספק שזה יותר שווה.

פורסם

במערכות ה ABS החדישות ביותר, הבלימה נעשית ממש על גבול הנעילה, וההפרש בין הלחץ המקסימלי המופעל על הבלמים לבין הלחץ המינימלי לצורך מניעת הנעילה הוא קטן מאד. הדבר דומה מאד לבלימת סף נעילה, כאשר המערכת מנטרת כל העת את מצבו של כל גלגל בנפרד ומשנה את לחץ הבלימה בו בהתאם.

לכן, בכביש יבש ההבדל בין רכב ללא ABS לרכב עם ABS זניח ביותר עד לא קיים.

בכביש רטוב קיים יתרון עצום ל ABS על פני רכב ללא המערכת.

כשנועלים גלגלים בכביש רטוב ברכב ללא ABS, הם אינם מסוגלים לנקז מים. במצב זה, הצמיג נכנס לציפה (מים נלכדים בין הצמיג לאספלט) ורמת החיכוך יורדת פלאים. כתוצאה מכך מרחק העצירה מתארך משמעותית (בליווי אובדן ההיגוי).

דני.

פורסם

לנהג מיומן מאוד על כביש יבש עדיף - ללא ABS.

סתם שאלה - לפורמולה 1 יש מערכת ABS?

מוסיפים אותה כאשר מתחרים במסלול גשום?

כמי שנוהג הרבה על מסלולי עפר אני יכול להעיד ש ABS מהווה רק מטרד.

אין ספק שבכביש רטוב לרוב הנהגים - אפילו יהיו מיומנים - רצוי ABS.

בעניין השאלה עצמה - למיטב ידיעתי עם צמיג איכותי מרחק העצירה על שטח יבש קצר יותר ללא ABS גם אם הרכב ללא ה ABS נועל גלגלים לחלוטין - אז עקרונית אתה צודק וחבר שלך טועה (למרות ההסבר הפיסיקאי מלמעלה). אבל, ויש אבל גדול - מדובר על מצב אידיאלי - משטח יבש ונקי וחלק לחלוטין (ללא בורות ומכשולים). אין אף כביש כזה!!! על כל כביש יש אבק לכלוך מעט בורות מעט שמן וכו' - לפיכך החבר שלך צודק.

ולסיכום - כמו שנאמר לפני - הרכב שיעצור קודם הוא הרכב שלי...

:D:D:D

אלון

פורסם
היי!

פרט למה שנאמר בכל הקשור לדורותיה של מערכת ה ABS ובלימה דגרסיבית, קח בחשבון שמצב הרכב (מצב הבולמים, סוג הצמיגים, מצב הצמיגים) גם כן יכול להוות הבדל ניכר לטובת אחד הרכבים המוזכרים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גם בכביש יבש וגם ברטוב מרחק הבלימה עם ABS יהיה קצר יותר מאשר ללא ABS.

אומנם ללא צווחות הצמיגים, עשן סמיך, ריח גומי שרוף ושכבת גומי על האספלט - מה שמוריד מהרגשת "בלימת חירום" אמיתית.

זאת משתי סיבות:

1. פיזיקה 101. כח חיכוך סטטי גבוהה יותר מכח חיכוך קינטי. במילים אחרות, אם דוחפים לבנה על משטח, אז צריך להפעיל כח רב יותר כדי להתחיל להזיז אותה מאשר כדי להמשיך להזיז אותה. איך זה קשור לABS? כאשר גלגל מתגלגל משטח הנגיעה שלו אינו זז ביחס לכביש. ז"א מופעל עליו כח חיכוך סטטי. כאשר גלגל מחליק, אז מופעל עליו כח חיכוך קינטי - נמוך יותר. מכוון שכוחות חיכוך אלה עוצרים את הרכב, יותר כח חיכוך שווה לעצירה מהירה יותר.

2. פיזיקה 102. בזמן ההחלקה משטח הנגיעה של הצמיג מגיע לחום גבוהה מואד - מה שגורם לשכבת גומי להתרכך, להימעס ובסוף להישרף. כל תאליך זה, חוץ מלדפוק את הצמיגים, יוצר גם שכבת גומי נוזלי שעליה מחליק הרכב. מקדם החיכוך של גומי נוזלי נמוך מאוד, כך שמרחק הבלימה מתארך עוד.

כמובן, נהג מיומן בטכניקת בלימה נכונה (threshold braking, בלימה דגרסיבית על סף נעילת הגלגלים) יכול לעצור את רכבו במרחק זהה או קצר מאט בהשוואה לרכב עם ABS - במיוחד ABS ישן בעל קצב דגימה נמוך (מס' פימפומים לשנייה). אך השאלה היא, כמה נהגים באמת יכולים לבלום על סף הנעילה.

מצב יחיד שבו ABS מפסיד - זה דרך עפר חולית, בוץ עמוק או שלג - מכוון שבמצבים האלה גלגל נעול פועל כדחפור, יוצר מין סוללת עפר תוך כדי החלקתו, מה שעוצר את הרכב ביעילות רבה.

P.

בדיוק.. מה שהוא אמר :roll::shock::?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...