Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

רכשתי לפני מספר שעות פיז'ו 306 XR 4 דלתות מודל 2000 .

אחרי בדיקה בקומפיוטסט , אני מעלה מספר נקודות הקשורות למנוע וגיר , על מנת לטכס עצה :

1. מנוע - צריכת שמן מובילי שסתומים , רעש יתר (קשור אחד לשני? )

2. הילוכים - רעש יתר , נזילת שמן (לא ידע לציין מהיכן , יש רטיבות מתחת למנוע בכלליות) , החלף תומכים

3. מערכת קירור - צינורות פגומים (קורוזיה/אבנית) - לבדוק רדיאטור

כמו כן :

מכסה מנוע הוחלף , ולמכסה זה אין כיסוי המגן מפני חום מנוע (במקורי יש משהו כזה , נכון?).

מה מומלץ לעשות קודם?

פורסם

אוט', נכון?

כרגע הייתי מחליף תושבת מנוע תחתונה, ותו לא.

יש לעקוב אחרי צריכת השמן, ואם יש עשן לבן יוצא מהאגזוז. אם יש צריכת שמן - לשקול הח' גומיות שסתומים (לא צריך להוריד ראש למיטב ידיעתי).

מע' קירור - לבדוק אם יש נוזל ירוק ברדיאטור. אם האוטו טופל במוסכים מורשים - אפשר להניח שהנוזל מקורי.

ולא - להחליף בטיפול הקרוב לנוזל מקורי.

אין יריעה לבידוד רעשים במכסה המנוע.

פורסם

שמר תודה על התגובה

הגיר הוא ידני - שכחתי לציין .

תושבות אני אחליף .

לגבי נזילות שמנים? לשטוף מנוע ולעקוב ? אין עשן לבן כלל , גם במכון זה נבדק .

לפרק צנרת מים ולבדוק קורוזיה/אבנית? לנקות את זה?

פורסם

אם הנוזל מקורי והרכב לא מתחמם, אל תיגע (זה כסת"ח של המכון). כנ"ל גם נזילות מהגיר.

תושבות (בד"כ זו שהולכת היא התחתונה בלבד).

מה לגבי טיימינג? מתי עבר?

מאיזה איזור אתה? אולי אפשר להמליץ על מוסך.

פורסם
אם הנוזל מקורי והרכב לא מתחמם, אל תיגע (זה כסת"ח של המכון). כנ"ל גם נזילות מהגיר.

תושבות (בד"כ זו שהולכת היא התחתונה בלבד).

מה לגבי טיימינג? מתי עבר?

מאיזה איזור אתה? אולי אפשר להמליץ על מוסך.

אני יעשה מעקב על השמנים , אחרי ניקיון .

לגבי גל זיזים / שסתומים ? לפתוח ?

טיימינג - לפי הבעלים ב 135000 , אבל אין קבלה על כך .

אני חושב לא לקחת סיכון ולעשות בכל זאת . מה אתה אומר?

אני תושב הקריות .

פורסם
לא לפתוח אם אין חוסר שמן/עשן אפור.

טיימינג - מה קילומטראז' נוכחי, מתי עשו (לפי גירסת הבעלים) ?

בעלים : באזור ה- 135000 .

כרגע : 141000 .

שאלה נוספת , ברשותך :

נתוני יצרן : 75 כ"ס

נוכחי לפי הבדיקה : 68.7

דהיינו : 10% איבוד במהלך כ-9 שנים . סביר ? אולי זה רק בגלל שיש בעיות מסויימות ?

פורסם

מאיפה הבאת את הנתון הזה? (אופטימי מדי. להספק מוצהר כזה- צריך לצפות להספק בגלגל של 50 סוסים מקס.) מה נפח המנוע ?

וודא עם המוכר שאכן בוצע טיפול טיימינג. אם אכן נעשה- חבל להחליף אחרי 6K. יש לו קבלות במקרה?

פורסם

לגבי גומיות שסתומים:

לאחי יש 306 1.6 Daimond ואצלו גם היה איבוד שמן מנוע ועשן לבן מהאגזוז.בוצעה החלפת גומיות שסתומים.

1. אין צורך להרים ראש כפי ששמר כתב.במוסכים מורשי יבואן ובחלק מהמוסכים המורשים יש להם מכשיר ייעודי לשליפת הגומיות.מצא מוסך שיש לו את המכשיר ומכיר את התהליך.

2. מחיר: אנחנו שילמנו במוסך מורשה יבואן כ- 800 ש"ח להחלפה (כולל מע"מ).בטיפול זה גם הוחלף תפוח הגה מסיבות אחרות אבל חלק הארי של התשלום,כפי שנאמר לנו,היה על החלפת הגומיות.

ההחלפה פתרה את הבעיה.לצערנו חודש אח"כ נאלצנו להרים ראש מנוע עקב קורוזיה בראש וזאת עקב שימוש במים במקום נוזל קירור ע"י הבעלים הקודם של הרכב במשך השנים שהרכב היה אצלו.מתקשר לעצה חשובה נוספת שקבלת משמר:רק נוזל קירור מתאים ע"פ דרישות יצרן.בכל מקרה של ספק כדאי להחליף את הקיים לנוזל ממולץ וידוע.בתווך של שנים זה יחסוך הרבה כסף ועוגמת נפש.

ADZ.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
מאיפה הבאת את הנתון הזה? (אופטימי מדי. להספק מוצהר כזה- צריך לצפות להספק בגלגל של 50 סוסים מקס.) מה נפח המנוע ?

וודא עם המוכר שאכן בוצע טיפול טיימינג. אם אכן נעשה- חבל להחליף אחרי 6K. יש לו קבלות במקרה?

לא כל כך הבנתי איזה נתון כאן אופטימי :( מנוע 1400

המוכר אמר שבוצע , אין קבלה . להאמין ?

פורסם
לגבי גומיות שסתומים:

לאחי יש 306 1.6 Daimond ואצלו גם היה איבוד שמן מנוע ועשן לבן מהאגזוז.בוצעה החלפת גומיות שסתומים.

1. אין צורך להרים ראש כפי ששמר כתב.במוסכים מורשי יבואן ובחלק מהמוסכים המורשים יש להם מכשיר ייעודי לשליפת הגומיות.מצא מוסך שיש לו את המכשיר ומכיר את התהליך.

2. מחיר: אנחנו שילמנו במוסך מורשה יבואן כ- 800 ש"ח להחלפה (כולל מע"מ).בטיפול זה גם הוחלף תפוח הגה מסיבות אחרות אבל חלק הארי של התשלום,כפי שנאמר לנו,היה על החלפת הגומיות.

ההחלפה פתרה את הבעיה.לצערנו חודש אח"כ נאלצנו להרים ראש מנוע עקב קורוזיה בראש וזאת עקב שימוש במים במקום נוזל קירור ע"י הבעלים הקודם של הרכב במשך השנים שהרכב היה אצלו.מתקשר לעצה חשובה נוספת שקבלת משמר:רק נוזל קירור מתאים ע"פ דרישות יצרן.בכל מקרה של ספק כדאי להחליף את הקיים לנוזל ממולץ וידוע.בתווך של שנים זה יחסוך הרבה כסף ועוגמת נפש.

ADZ.

שלום ADZ ,

תודה על התשובה , אין עשן לבן מהאגזוז .

במוסך שהייתי בו טרם לקחתי לבדיקה נאמר לי שצריך לעשות כיוון שסתומים , אז ככה שעל הדרך אפשר לראות מה קורה איתם ואז להחליף במידת הצורך , נכון ? שאלה נוספת : כאשר רשום "נזילת שמן בולם הגה" - זה אומר מה ואיפה ?

פורסם

1. לגבי בולם הגה אין לי מושג..תמתין למומחים.

2. רשמת : "1. מנוע - צריכת שמן מובילי שסתומים". אם עושים כיוון שסתומים אז גם ככה מרימים מכסה שסתומים ואפשר לבקש שיבחנו את מצב הגומיות.רק קח בחשבון שכפי שכתבתי - ההחלפה אינה זולה וגם אוסיף - לוקחת זמן.

בהצלחה,

ADZ.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אי אפשר לבדוק מצב גומיות בלי להוציא, ואז בכל מקרה מחליפים (עלות החלק שולית).

אין מכשיר מיוחד להוצאת גומיות - נותנים לחץ אוויר הפוך (מהפלאג) כדי שהשסתום לא יצנח פנימה לצילינדר.

הנתון לגבי הספק המנוע מעולה אפילו למנוע חדש (75 סוסים נמדדים במנוע, ולא בגלגל כמו במקרה שלך (הפסדי תמסורת של לפחות 10 אחוז בדרך). זה אומר שהמנוע אצלך במצב מעולה.

נזילת שמן בולם הגה - יש לך הגה כח? אם כן, יש צמוד אליו מעין בולם זעזועים שמופעל ע"י הלחץ של מע' תגבור הכח (הידראולית). הוא נוזל ויש לשפצו או להחליפו. עקוב אחרי מפלס נוזל ה"כ. אם חסר באופן קבוע, טפל בזה.

טיימינג - בקש במוסך שיפרקו מכסה טיימינג. אם הרצועה הוחלפה לפני 6K, היא אמורה להיראות חדשה.

פורסם
אי אפשר לבדוק מצב גומיות בלי להוציא, ואז בכל מקרה מחליפים (עלות החלק שולית).

אין מכשיר מיוחד להוצאת גומיות - נותנים לחץ אוויר הפוך (מהפלאג) כדי שהשסתום לא יצנח פנימה לצילינדר.

הנתון לגבי הספק המנוע מעולה אפילו למנוע חדש (75 סוסים נמדדים במנוע, ולא בגלגל כמו במקרה שלך (הפסדי תמסורת של לפחות 10 אחוז בדרך). זה אומר שהמנוע אצלך במצב מעולה.

נזילת שמן בולם הגה - יש לך הגה כח? אם כן, יש צמוד אליו מעין בולם זעזועים שמופעל ע"י הלחץ של מע' תגבור הכח (הידראולית). הוא נוזל ויש לשפצו או להחליפו. עקוב אחרי מפלס נוזל ה"כ. אם חסר באופן קבוע, טפל בזה.

טיימינג - בקש במוסך שיפרקו מכסה טיימינג. אם הרצועה הוחלפה לפני 6K, היא אמורה להיראות חדשה.

היום הייתי במוסך , אמרו שגם ככה יפרקו ראש בשביל הגומיות , אז יחליפו וגם יכוונו שסתומים

(שומעים אותם דופקים קצת). בשביל זה המנוע צריך להיות קר לגמרי , מה גם שזה ייקח כמה שעות (כ-4 שעות) . אני בהחלט יעשה גם שטיפת מנוע בשביל לאתר ביתר קלות נזילות (אחרי בדיקת מפלסים).איפה אני יכול למצוא קטלוג נוזלים/שמנים עבור הדגם שלי (306 XR מודל 00 הגה כוח ידנית) ?

(היום שני צמיגים הוחלפו + כיוון פרונט )

• תוכן חדש...