Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב של 100-110 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

קודם כל נעים להכיר, אני חדשה כאן אבל התרשמתי לטובה מהפורום והרצינות של התשובות שלו- מקוה שתוכלו לעזור גם לי.

אני מחפשת רכב בתקציב של כ 90,000-110,000 ש"ח (לאו דווקא חדש) ומתלבטת בין כמה אפשרויות:

1. סקודה פאביה החדשה (עם הגג הלבן והמראה שמזכיר מיני)

2. מזדה 2

3. סובארו b3

4. אאודי A3

את שלוש הראשונות אני יכולה למעשה לקנות חדשות, ואת הרביעית לפי בדיקות שערכתי באזור שנתון 2006.

כמה פרטים על מה "נדרש" מהאוטו:

נכון לעכשיו מדובר באוטו בשבילי בלבד, אבל יש אופציה להתרחבות בשנים הקרובות ואני בדר"כ מחזיקה אוטו לפחות 3 שנים (אם כי הכל יכול להיות...)

אני מחפשת אוטו אוטומט, סביר יחסית מבחינת צריכת דלק כי אני נוסעת דיי הרבה (25,000-30,000 בשנה- בעיקר נסיעות בינעירוניות), ושיהיה אמין כי לא ממש בא לי לבקר במוסכים יותר מידי בשנים הקרובות.

בעבר היה לי מיצובישי קולט (ידני 1996), ומאוד נהנתי לנסוע עליו. בשנים האחרונות עברתי לגיפון קאיה ספורטג' (שגם אותו אני מאוד אוהבת, אבל אחרי יותר מחמש שנים הגיע הזמן להפרד...), כך שדיי קשה לי להגדיר מה בדיוק "סוג האוטו שלי"...

מחפשת אוטו שכיף לנסוע עליו, אבל לאו דווקא להתפרע, אני נהגת דיי "רגועה" ובדרך כלל לא אוהבת לנסוע מהר מידי. אה, ועדיפות לרכבים בטיחותיים יחסית, כי אני לא ממש סומכת על הנהג הישראלי הממוצע.

ודבר אחרון, אני רוצה "רכב עם אופי", לא ממש בא לי להיות חלק מפס יצור (אני יודעת שזה דיי שולל את המזדה 2, אבל אולי מבחינת הדרישות האחרות היא הכי נכונה, ולכן אני עדיין משאירה אותה ברשימה...)

זהו בגדול, אשמח לשמוע הצעות/המלצות, ואם יש עוד אופציות שכדאי לי לשקול ולא חשבתי עליהן...

אם חסרים פרטים נוספים לצורך מתן יעוץ- תרגישו חופשיים לשאול.

בתודה מראש

מ.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קןדם כל תחליטי איזה סדר גודל של רכב את מחפשת, סופרמיני (מאזדה 2 וסקודה פאביה) או משפחתית (אאודי A3 או סובארו B3).

בשביל להחליט מי יותר טובה מבין מאזדה 2 לפאביה תצטרכי לעשות נסיעת מבחן מכיוון שיש דעות לכאן ולכאן. יש אנשים שאוהבים את הפאביה ויש אנשים שאוהבים את המאזדה. הפאביה יותר גדולה ומרווחת, בעלת ביצועים טובים יותר ומאובזרת יותר, המאזדה מרגישה יותר זריזה, ההרגשה בפנים טיפה פלסטיקית אבל יחסית לגודל היא לא כזו צפופה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ודבר אחרון, אני רוצה "רכב עם אופי", לא ממש בא לי להיות חלק מפס יצור (אני יודעת שזה דיי שולל את המזדה 2

מ.

זה שולל גם את ה-B3.

בכל אופן, רק ביצוע נסיעת מבחן על המכוניות זה מה שיעזור לך פה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

קודם כל תודה רבה,

לגבי ההבדל בין "משפחתית" לסופר מיני- זה גם חלק מההתלבטות כי נכון לעכשיו אני ב"סופר מיני" אבל לא פוסלת גם משהו משפחתי יותר (לא ידעתי שאודי A3 נחשבת משפחתית...)ולכן אני עדיין בהתלבטות. אני משערת שבמקרה הזה המכונית ש"תעשה לי את זה" תפתור גם את ההתלבטות הזאת..

אין ספק שבסופו של דבר אני אעשה נסיעת מבחן, רק רוצה לבדוק כמה דברים ש"אי אפשר לגלות אותם בנסיעה אחת"- כמו למשל איכות ההנאה מהנהיגה לאורך זמן, תחושת בטיחות שהאוטו מקנה, עלות של תיקונים (לא שזה כל כך קריטי במכוניות חדשות שלפחות על הנייר אמורות להיות פחות במוסך), ושל אחזקה בכלל, וגם את דעתכם ואהבתכם האישית... (בטח אם יצא לכם לנהוג באחת מהמכוניות האלה).. ואולי יש דגמים אחרים שלא חשבתי עליהם ויכולים להתאים לי?

ודבר נוסף- אם משהו יכול להתייחס להבדל בין קנית מכונית חדשה (מודה, מעולם לא קניתי, תמיד נראה לי בזבוז כסף רציני), לבין קניה של מכונית יד שניה שנמצאת כבר 3 שנים על הכביש (כמו האודי במקרה שלי..)- האם זה צריך להיות גם שיקול מכריע לטובת אחת האופציות במקרה שלי?

שוב, תודה על כל העזרה והסיוע.

מ.

פורסם

מבחינת כדאיות, הפשרה הטובה ביותר לדעתי נמצאת במציאת רכב שהוא שנה על הכביש וכבר ספג את ירידת הערך הגדולה ביותר לשנה אחת, אך עדין נמצא באחריות למשך שנה או שנתיים נוספות.

כך יש לך שקט נפשי מבחינת אחריות, תוכלי למצוא רכב עם נתונים טובים (יד וק"מ) ויש לו עדין ריח של חדש.

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כלומר, גם אם יש לי את התקציב למזדה או סקודה חדשה- היית ממליץ לחפש קצת מכונית שיש לה שנה בערך על הכביש?

מה לגבי מזדה 2 מליסינג?

ומה לגבי אודי A3? אין אף אחד שמכיר קצת יותר טוב ממני את הרכב שיכול ליעץ אם כדאי או לא?

שוב, תודה מראש לכולם...

מ.

פורסם

למה ליסינג אם יש לך תקציב לקנות חדש או יד שניה מפרטי?

אם אין לך את התשוקה להוריד את הניילונים או רצון ממשי לקנות חדש אז רכב שנה על הכביש הוא פשרה מצויינת.

הA3 היא מכונית מצויינת אבל האחזקה שלה יקרה משל אחרות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הסיבה היחידה לליסינג היא היכולת לדעת קצת יותר טוב מי היו ההורים של האוטו+ אפשרות לתשלומים שזה הרבה יותר נח מבחינתי, אבל לא קריטי.

מבחינת האודי A3, האם אתה חושב שעלות האחזקה היותר גבוהה (קח בחשבון שביטוח ורישיון אני אמורה לקבל מהעבודה) "שווה" את היתרונות שיש לה על האחרות, או שה"יתרון" הוא בשם של המותג בעיקרו, ולא ממש על הכביש?

Guest ספורטמוטורי
פורסם
כלומר, גם אם יש לי את התקציב למזדה או סקודה חדשה- היית ממליץ לחפש קצת מכונית שיש לה שנה בערך על הכביש?

מה לגבי מזדה 2 מליסינג?

ומה לגבי אודי A3? אין אף אחד שמכיר קצת יותר טוב ממני את הרכב שיכול ליעץ אם כדאי או לא?

שוב, תודה מראש לכולם...

מ.

אם העבודה תשלם לך ביטוח וטסט,אז אל תחשבי פעמיים תלכי על הA3,אך תקבלי הרבה בתמורה,רכב ממש מפנק,צריכת דלק יותק ממקובלת ביחס לכח של המנוע,אצלי מדובר על מנוע 2.0 FSI תיבת הילוכים טיפטרוניק 6 הילוכים,יש עוד מנועים.

בקשר למחיר טיפולים הוא טיפה יותר יקר ממחיר טיפול לרכב אחר,אבל לא כזה שיקרע אותך,ז"ת טיפול קטן יעלה לך כ 100 שקל יותר ממחיר של אוטו משפחתי 1600 וטיפול גדול יעלה כ200 שקל יותר ממשפחתית 1.6.

ובקשר למחיר,את תמצאי שנת 2006 אך הדגם הכי פשוט,אם תרדי שנה אחת תוכלי לקנות בסביבות ה110 שאלף, שנת 2005 דגם הכי מפואר עם חבילת שארפ שמגיעה עם הרבה דברים מעניים כולל גג,ועוד תוספת של כסאות עור,ועוד מנוע 2.0 FSI שהוא לפי דעתי הרבה יותר עדיף מה1.6,הוא הרבה יותר חזק ומתקדם מה1.6 הרגיל עם צריכת דלק ממש טיפה יותר גבוהה,אך את מקבתל מנוע עדיף בהרבה שמספק 150 כ"ס לעומת ה1.6 שמספק רק 102 כ"ס.

בהצלחה.

פורסם

אני לא חושב שיש מקום להשוואה בין ה2.0FSI ל1.6 הרגילה. לא יודע מה השוני מבחינת איבזור, אבל אני מעריך כי מנוע פחות יעיל, וחלש משמעותית (על רכב כבד) יתן צריכת דלק שלא ניתן להתעלם ממנה.

חוץ מזה שבמידה והיא רוצה לשמור על האחריות של הרכב (האחריות היא יתרון מהותי), היא מחוייבת להשתמש בחלפים מקוריים שיעלו הרבה יותר מ200 ש"ח יותר לטיפול.

אני חושב שהפאביה עונה על הדרישות, גם כי היא סוג של ברירת ביניים בין המאזדה לאאודי, גם יותר חזקה, וגם יותר ייחודית מהמאזדה, אך גם יותר זולה לתחזוקה, קטנה ושוב ייחודית מהA3.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בקשר לחלקים המקוריים, לא ברור מה אתה רוצה , אבל החלקים המקוריים לטיפול לא עולים כ"כ יקר (לא חייבים לטפל בחברה אתה יודע). ודרך אגב- מחירי החלקים המקוריים דומים בין רוב דגמי VAG ,במיוחד הסטנדרטיים כגון פילטרים.

חסר לי משהו ברשימה הזאת: יש אאודי A3, יש מזדה 2 ופאביה אבל אין משהו באמצע - פולקסווגן גולף בת שנה-שנתיים

שלדעתי בחירה טובה יותר מאאודי A3.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...