Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בתקציב של 100-110 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אדיאל, אני חושב שזה היה אחד ההמלצות הכי מפורטות פה בפורום.

קבל ח"ח.

לא ייאמן. בגלל שאתה כל כך לא אוהב (בלשון המעטה) את המאזדה 2, אתה חייב לנסות ולעקוץ כל אדם שמגיב על הרכב הזה? אז נכון, הוא לא פירט. אבל ולמה לא הגבת גם לרועי על התגובה ה"מפורטת" הזו?!

פוקוס סטיישן-111000 שח חדש מהחברה

מעניין מאוד למה לא הגבת. אם אין לך מה להגיב בנושא, אל תגיב. אל תהרוס שירשורים בגלל האי אהבה שלך לרכב מסויים, כמו בשירשורים אחרים (שאתה בטח זוכר היטב). :evil:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

Guest ספורטמוטורי
פורסם
בקשר לחלקים המקוריים, לא ברור מה אתה רוצה , אבל החלקים המקוריים לטיפול לא עולים כ"כ יקר (לא חייבים לטפל בחברה אתה יודע). ודרך אגב- מחירי החלקים המקוריים דומים בין רוב דגמי VAG ,במיוחד הסטנדרטיים כגון פילטרים.

חסר לי משהו ברשימה הזאת: יש אאודי A3, יש מזדה 2 ופאביה אבל אין משהו באמצע - פולקסווגן גולף בת שנה-שנתיים

שלדעתי בחירה טובה יותר מאאודי A3.

עכשיו אתה משווה לי פולקסווגן גולף מול אודי A3 החדשה ?!!!!:?,אני כבר בדקתי את שתי המכוניות האלה והלכתי על A3 בלי לחשוב פעמיים,זה בדיוק כמו להשוות ביימר סדרה 5 או אודי A6 עם פולקסווגן פאסאט.

טוב,לבחורה שמבקשת עזרה,אני מציע לך ללכת לבדוק את המכוניות האלה תקחי נסיעת מבחן,את לבד תחליטי מה באמת שווה לך.

פורסם

היות ורשמת ספורטג':

במחיר של 100K את מעמידה ג'ימני ח-ד-ש על הכביש, האוטו ממש ממש מתוק, אני מחזיק אחד כזה 2008 ומרוצה עד הגג פשוט !

אם את זקוקה ל5 דלתות מכל סיבה שלא תהיה, תוכלי לשקול דייהטסו טריוס החדשות (חדש על הכביש בסביבות 130K, ניתן לרכוש 2007/2008 ) אוטו חמוד ביותר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

שלום לכולם..

קודם כל אני חייבת לציין שממש כיף לחזור הביתה ולגלות כל כך הרבה תגובות ורצון לעזור, הפורום הזה באמת לא מבייש את השם הטוב שיצא לו..

לגופו של ענין (או יותר נכון לגופן של תשובות).

כרגע הההתלבטות היא באמת בעיקר בין האאודי A3 לסקודה פאביה, ואני מניחה שנסיעת המבחן או לחילופין אאודי A3 מבית טוב שאני לא אוכל לעמוד בקסמה יכריעו את הנושא.

לא לגמרי הבנתי את התגובות לגבי עלות האחזקה של אאודי- בהנחה שאני צריכה בערך שני טיפולי 15000 בשנה- כמה זה אמור לעלות? (את זה העבודה לא משלמת..), וכמה עולה טסט וביטוח? (העבודה משלמת עד מכסימום של 6000 ש"ח אם אני לא טועה, אבל זה לא קריטי אם אני אצטרך להשלים קצת.

מבחינת 2005 או 2006, גם לא ממש קריטי- יותר חשוב מה מצב האוטו מאשר שנה אחת פלוס מינוס שלא בהכרח אומרת הכל לא?

ולגבי ההמלצה האחרונה- האמת שהרבה זמן התחבטתי אם להחליף לגיפ "כביש-שטח", וכבר עשיתי מחקר לא קטן בנושא הזה, ואפילו הגעתי להחלטה לגבי הדגם המועדף (סוזוקי גראנד ויטרה שנת 2006 לכל מי ששואל- את הטריוס פסלתי כי הוא לא ממש גיפ- יותר פוזה, ואת הגימיני כי הוא יותר מידי גיפ ואני בעיקר על הכביש...), אבל אז החלטתי שאולי אני שוב בתקופה שבא לי משהו אחר (לפני הקיה ספורטאג היה לי מיצובישי קולט ידני 1996 שמאוד אהבתי), ומכאן בא ה"שינוי כיוון"- אבל תודה על ההצעה וההתחשבות.

אז... אאודי A3 שנמצאת 4 שנים על הכביש או סקודה פאביה חדשה- מה אומרים המומחים (שוב, בהנחה שאני לוקחת לנסיעת מבחן ושתיהן מתאימות- מה שסביר שיקרה, ואז צריך יותר אינפורמציה כדי להחליט....)

שוב, תודה מראש לכל המסייעים.

מ.

פורסם

הטיפולים באודי יהיו יותר יקרים מאשר בסקודה, וזה קשור בכלל לסמל שיש על הרכב

אודי נחשב למותג פרימיום אז יהיה קצת יותר יקר בטיפולים השוטפים.

יש הבדל עצום בין רכב חדש ורכב שהוא מספר שנים על הכביש מבחינת בלאי,רוב הסיכויים שעם הפאביה תצטרכי רק טיפולים שוטפים פעם ב15000 ובאודי יש סיכויים לכך שכל מיני דברים יתקלקלו במכיוון שמדובר ברכב משושמש זה טבע הדברים וצריך לקחת את זה בחשבון.

המלצה שלי תבצעי נסיעת מבחן על שניהן ואז תבואי להתיעצות אחרונה לפני ההחלטה הסופית

פורסם

+1 לגבי הגולף .ההבדל הוא בעיקר באיכות החומרים בפנים שמצוינים גם בגולף.לפי דעתי גולף 2006 2.0 יהיה בחירה טובה ותוכלי לעלות שנתון בהשוואה לאודי

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ל מ. המתעניינת שלום

בקשר להתלבטויות שלך אז במחילה מכבוד מומחי הפורום אביע את דעתי

הרכבים שלדעתי כדאי לך לבחור או לנסות בנסיעת מבחן הם :

1. מאזדה 2 -רכב מעולה שמספק חויית נהיגה מושלמת ,מראה אקזוטי וואמינות של מאזדה

2. דייהסטו - כן דייהסטו סיריון או מטריה ,נסיעה חלקה ,סחיבה טובה ,אמינות מושלמת, חסכון עצום בדלקים וטיפולים פעם ב 15000 טיפול שעולה 500 שקל קטן עלייך !:-) וכמובן ביטוחים זולים כך שהכל יצא לך כמעט על חשבון העבודה !

3. טויוטה - קורולה רכב אמין ביותר עם נסיעה מושלמת ושוק מעולה במכירה

שאר הרכבים שהזכרת ...את נראית לי בחורה נבונה שלא משאריה כספים במוסכים וגם הזמינות והאמינות של הרכב חשובים לך!

אז בהצלחה בקנייה

פורסם

נראה לי שפספץ בקהל הפרופגנדה שלך.

אלה אולי רכבים טובים אבל לא נראה לי שהיא מחפשת שוק או כל רכב אחר בגלל שוק.

אולי זה ישמע לך מוזר אבל יש אנשים שבוחרים את המכוניות שלהם ע"פ פרמטרים אחרים ולא רק שוק וכסף עומד בעיניהם, צריך עוד לחיות עם האוטו ביום יום,לא נראה לי שאפשר לחיות עם קורולה רובוטית ביום יום כל כך טוב,וזה שהוא אמין ספר את זה לאנשים שהלכו להם המנועים בקורולות 2003-4.

פורסם

חברים לא לריב... :-)

בכל מקרה, אני אעשה נסיעות מבחן בתקופה הקרובה ומבטיחה לחזור עם הרשמים- עד אז, אם יש לכם תובנות נוספות לגבי האופציות השונות, אני כמובן אשמח לשמוע.

יום טוב לכולם.

מ.

פורסם

מ . בוקר טוב

אין כאן מריבה מקסימום חילוקי דעות

אני אישית מעריך את כל מומחי הפורום כאן!

בקשר למה שאמר קוברה F ידידי

עיצוב במכונית זה עניין של טעם מה שאוהב מישהו אחד לא יאהב מישהו אחר בהכרח

שוק, כסף, ואמינות אלו שיקולים מרכזיים ל מ. שצריכה לנסוע עם האוטו 30000 ק"מ בשנה היא צריכה משהו זמין שלא רואה

מוסכים ולא משאיר שמה יותר מידי כסף

גיר רובוטי? מ. רגילה לגיר רגיל -הילוכים ולכן המעבר עבורה יהיה חלק

כל המכוניות שצייניתי הם אמינות חזקות ואני לא מכיר מישהו מאוכזב מהם וגם אם יש אחד באלף זה עדיין לא מצביע על הכלל

ושכחתי ... קיה סיד החדשה רכב שנוסע מעולה סוחב מצויין עם 7 שנות אחריות מהיבואן ,תנאי מימון מעולים (ללא ריבית!)

קחי גם עליו נסיעת מבחן (אני אישית הייתי קונה אותו אבל שבוע קודם בדיוק קניתי סיריון חדשה כי קיה לא פרסמו את עצמם אז...)

ושיהיה לך בהצלחה בקניה וכפי שהבטחת תחזרי אלילנו עם התרשמויות .

Guest ספורטמוטורי
פורסם
חברים לא לריב... :-)

בכל מקרה, אני אעשה נסיעות מבחן בתקופה הקרובה ומבטיחה לחזור עם הרשמים- עד אז, אם יש לכם תובנות נוספות לגבי האופציות השונות, אני כמובן אשמח לשמוע.

יום טוב לכולם.

מ.

אוטו שנת 2005 זה עדיין נחשב כאוטו חדש,מי שהיה באירופה יודע ששם גם אוטו שגילו עד 9 שנים נחשב כאוטו חדש.

בהנחה שהאירופאים לא מזניחים,ז"ת טיפולים בזמן ובחלקים מקוריים,ולא כמו רוב הנהגים בארץ שחושבים שהם חוסכים בהרבה דברים,סתם דוגמא רוב הנהגים בארץ ברגע שחסר להם מים ברדיאטור בא ואומר ,מה אני מטומטם לקנות ב20 שקל מי רדיאטור כאשר יש לי מהברז בגרושים!!!,אך הוא לא יודע שמי ברז מייצרת קורוזיה בכל מעברי המים במנוע והורסת אותו,זאת דוגמא אחת מהרבה.

לכן אני מציע לך לחפש אוטו מטופל בחברה עם חלקים מקוריים,,ואוטו שנת 2005 כמו הדוגמא שהעליתי,שאפילו אם שמו לו מי ברז,עדיף להחליף אותם מהר,כי נזק לא הספיק לקרות לאוטו כי הוא עדיין חדש.

בקשר לביטוח אצלי ביטוח חובה + מקיף עלה לי 6080 שקל.

טיפול קטן עלה לי 450 שקל

אני במקרה עשיתי לאוטו גם טיימינג,באודי A3 צריך טיימינג כל 120000 ק"מ או כל 5שנים,ולי הוא עלה 1820 שקל.

והחלפתי גם משאבת מים מקורית שעלתה 400 שקל(לא חובה,אבל עדיף להחליף אותה מאשר שתתקלקל ותדפוק את המנוע ),ופה עוד דוגמא להרבה נהגים בארץ שחושבים שהם חכמים וחוסכים את ה40 שקל,ולא מסכימים להחליף אותה, ואז אחרי תקופה זמנית מסויימת 3 או 4 שנים תקלקל ותדפוק את המנוע וחבל(ואז זה שקנה את האוטו אכל אותה,או שיש לו מזל טוב והיא החזיקה מעמד),בכל מקרה עדיף לא לקחת את הסיכון.

בהצלחה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי... הבטחתי ולכן אקיים, ואחרי מספר שבועות אני חוזרת עם התרשמות מנסיעות המבחן שערכתי..

קודם כל אני חייבת לציין שהרבה מים זרמו בנחלי הארץ בתקופה הזאת, ומהשרשור הראשון לא נשאר הרבה, משמע ההתלבטות הראשונה עברה הרבה שינויים ותהפוכות עד לנסיעות המבחן עצמן.

מאזדה 2 וסובארו ירדו מהפרק עוד לפני נסיעות המבחן בגלל חוסר היחודיות שלהן. אאודי 3 ירדה מהפרק בגלל עודף פוזה ועלות לא ראלית...

לסקודה פאביה המקורית הצטרפה גולף 1.4 TSI (שתי אופציות ה 140 כח סוס שנת 2008 וה 122 כח סוס החדשה), בנוסף נבדקה גם פיג'ו 207 (גם בגלל נוחות- היא של שכנה שלי...), וגם פולו 1.4 2007 (שהגיעה לסיפור הזה במקרה, אבל היתה חשובה לעלילה...).

אז ככה:

נסיעת המבחן הראשונה היתה בסקודה שעל הנייר היתה הפיבורטית שלי (קראתי המון דברים טובים עליה בכל מקום, וגם אהבתי את המראה עם שני הצבעים). נסעתי על הגרסא בגימור הספורטיבי- שזה בעיקר כסא שאמור להיות יותר נח.

הרכב אכן היה נח, אבל לא "נפלתי מהכסא". נסיעת המבחן היתה סבירה אבל לא יותר מזה. לא הרגשתי את הכח של המכונית בעיקר בהאצה, אבל היא הרגישה יציבה על הכביש. יצאתי עם הרגשה מסויימת של פספוס, שבהמשך עוד תגדל... (מה גם שאחד הסלוגנים שלהם "תגור אתה במושב", או משהו כזה.. קצת פגע ברגשותיי המושבניקיות :-)

באותו היום רציתי לעשות גם נסיעת מבחן על ה TSI החדשה, אבל לא היתה זמינה אז קפצתי לטרייד אין ליד לראות אם יש משהו... ושם תפסה את עיניי פולו 1.4 בורדו מקסימה. עכשיו, בגדול היתה לי דעה קדומה דיי שלילית על הפולו, אבל לא עמדתי בקיסמה והחלטתי לעשות לפחות נסיעת מבחן. הדבר הראשון שהנסיעה הזאת עשתה זה להוריד סופית את הסקודה מרשימת האופציות, כי הפולו הזאת הרגישה לי "יותר אוטו" ממנה, למרות שהיא כולו 75 כח סוס, ואפשר היה להרגיש את זה בעיקר בעליות, ובתאוצה במהירויות "אמצע". ובכל זאת יותר נהנתי ממנה, ולרגע אפילו שקלתי את הנושא בכובד ראש (מה שיכול היה לחסוך לי לא מעט כסף..), אבל נפח המנוע הקטן, בשילוב מספר הקילומטרים הרב שאני עושה בשנה קצת הפחידו אותי, והעדפתי לוותר (אגב, יום אחרי זה היא כבר לא היתה שם.... נחטפה...).

לאחר מכן החלטתי לנסות גם את ה 207 של השכנה.. בסך הכל התרשמתי שמדובר במכונית "יעילה". הכל היה סביר- היא הרגישה הרבה יותר חזקה מהסקודה והפולו, המושב שלה היה מצויין, אבל משהו לא התחבר לי שם. האוטו לא "נסע חלק", העברת ההילוכים היתה קצת מגושמת, והוא הרגיש כמו אוטו שבא לעשות את העבודה אבל לא יותר מזה.

השלב הבא היה ה TSI- וכאן אני חייבת להגיד המון תודה גם לBAR72 שאפשר לי לבחון מקרוב את ה140 כח סוס, וגם לעומר מפולקסווגן שעזר לי בסוכנות, ובעיקר היה חביב, סבלני ולא חסך באינפורמציה רלוונטית ובתשובות...

מבחוץ האוטו נראה יחסית סולידי, שזה דווקא דיי נחמד.. אבל כשעולים עליו מבינים שזאת חיה אחרת לגמרי. בגדול שתי המכוניות הרגישו לי דיי דומה, ה 140 קצת יותר חזקה ויש איזה מרווח של כמה מעלות בין הלחיצה על הדוושה של הגז לתחילת הטיסה, ה 122 קצת יותר מאובזרת ומגיבה ישר- אבל באמת שלא היה מה להשוות אותן לכל המכוניות האחרות שבדקתי. האמת, הן קצת החזירו אותי ברגע של נוסטלגיה 6 שנים לאחור למיצובישי קולט (הידני) שנת 1996 שהיה לי ומאוד אהבתי...

שורה תחתונה..

כמו שאפשר להבין, אצלי לפחות פולקסווגן ניצחו בגדול (ואני אגב ממש לא הייתי בעדן בהתחלה, וגם לא באה משושלת חובבת פולקסווגנים או משהו כזה..), ובסופו של דבר ההחלטה היתה שלמרות שמדובר בחור לא קטן בכיס ביחס למתחרות, ההנאה (וגם פוטנציאל חיסכון הדלק), והחיבור שלי ל TSI היו חד משמעיים ביחס לכל האחרים (וכן, אני יודעת שלא מדובר במכוניות מאותן הקטגוריות וכל הדברים האלה, לא ניסיתי להשוות- וברורים לי ההבדלים)- חיבור שמצדיק מבחינתי גם את ה"שדרוג" הכלכלי הנדרש ממנו...

גילוי נאות לסיום- הכותבת הינה נהגת ממוצעת לחלוטין, ואינה מתיימרת להבין משהו במכוניות, או לחוות דיעה מקצועית...

תודה לכולם.

מ.

פורסם

עשית החלטה טובה ונבונה.

עם לא איכפת לך להוסיף עוד 50% לתקציב המקורי TSI לא רואה אף מכונית אחרת ממטר. זאת באמת חיה אחרת שלא מוחקת לך את החיוך מהפרצוף.

• תוכן חדש...