Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

JETTA FSI?

Rsini
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, אין בארץ ג'טה TFSI. המנוע הזה נמצא בגולף GTI היוצאת.

ה-FSI אטמוספרי ועם הספק של 150 כ"ס.

אבל לג'טה יש מנועי טורבו בנזין בנפח 1.4, אחד עם 122 כ"ס והשני עם 160 כ"ס.

פורסם

בוא נעשה הפרדה, יש FSI ויש TFSI.

הראשון (FSI) הוא מנוע אטמוספרי ובעל הספק של כ-150 כ"ס, הוא נמכר בארצנו עם הג'טה. השני (TFSI) הוא מנוע עם מגדש טורבו, בעל הספק של 200 כ"ס ואינו נמכר עם הג'טה בארצנו. מנוע ה-TFSI נמכר בעבר עם הגולף GTI דור חמישי (שיצורה הופסק) ועם הפאסאט CC, בעבר הוא נמכר עם הפאסאט הרגילה (בישראל).

עכשיו זולגת לישראל הטכנולוגיה החדשה של פולקסווגן למרחב הדגמים (בכל VAG בכלל) שמשלבת חיסכון וביצועים- TSI+DSG.

יש מנוע TSI 1.4:

1. עם הספק של 122 כ"ס, יש לו מגדש טורבו וגיר DSG (כפול מצמדים) 7 הילוכים.

2. יש את המנוע המחוזק עם 160 כ"ס שיש לו "תוספת" של סופרצ'רג'ר.

פורסם
אפשר לקבל מפרט על הFSI שנמכרת בארץ אני לא מוצא עליה כלום

150 כ"ס

גיר 6 היל' טיפ'.

מגיע אך ורק ברמת גימור קומפורטליין (יותר מאובזר והרבה יותר נעים ונוח מהטרנדליין). ישנה רמת גימור נוספת שנקראת אקזקיוטיב אשר דיי נדירה (סאן רוף,חישוקים,חיישני חניה,שליטה מההגה).

את מנוע ה2.0FSI הפסיקו לייצר לטובת הTSI שחזק וחסכוני ושקט משמעותית בכל הפרמטרים..

הרכב עצמו הגיע עם 6 כריות אויר וESP.

רדיו דיסק מקורי (ב2008 - MP3).

מזגן בקרת אקלים מפוצל + פתחי מיזוג ליושבים מאחור.

בגאג' ענק!

קרוז קונטרול.

מחשב דרך.

משענת גב תחתון וכיונון גובה למושבים הקידמיים.

הרכב מרגיש מאוד איכותי ונעים במיוחד בדגם הקומפורט (2.0FSI).

אני מבין שזאת רכישה של משומשת - שיהיה בהצלחה.

:-)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עומר איך בידיוק מפסיקים ליצר FSI לטובת TSI ? ממתי מפסיקים לייצר מנוע אטמוספרי לטובת מנוע מוגדש? FSI ממשיך ביצור סדרתי שלו כמנוע אוטומוספרי רגיל.

לעומת זאת TSI זה מנוע מוגדש.

פורסם
עומר איך בידיוק מפסיקים ליצר FSI לטובת TSI ? .

קוראים לזה טכנולוגיה.

קוראים לזה איכות סביבה.

קוראים לזה כוח זמין בכל סל"ד.

חיסכון בדלק, זריזות, שקט ועוד..

ככה בדיוק!

Guest ספורטמוטורי
פורסם
קוראים לזה טכנולוגיה.

קוראים לזה איכות סביבה.

קוראים לזה כוח זמין בכל סל"ד.

חיסכון בדלק, זריזות, שקט ועוד..

ככה בדיוק!

המנוע המוגדש הוא לא TSI אלא TFSI,שזה אותו מנוע FSI אך מוגדש.

וזה לא שהפסיקו ליצר את מנוע הFSI אלא התחילו למכור אותו משנת 2005 מוגדש,ובשנת 2007 הפסיקו למכור אותו לא מוגדש אך עדייו מיוצר ונמכר כמוגדש,הרי זה אותו מנוע בדיוק אך בתוספת מגדש טורבו קטן.

רק תהיה בטוח שהוא לא חסכוני יותר,יש לי שני חברים אחד עם A3 2008 2.0TFSI , ואחד עם A3 ספורטבק 2008 1.8TFSI ,ה1.8 יותר חסכוני אך בנסיעה מאומצת זללית, ה2.0TFSI פחות חסכונית מה2.0FSI בכל היבט,ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת כי את זה ראיתי במו עיני,אך אי אפשר להתעלם מזה שמנוע ה2.0TFSI חזק ומהנה בהרבה יותר מה2.0FSI.

פורסם

את ה-2 ליטר FSI החליפו שני מנועים

1.4TSI עם 140/160/170 כ"ס בגולף, ג'טה וטוראן.

1.8TSI עם 160 כ"ס באוקטביה, פאסאט וכל הדגמים של אאודי

ה-2.0TFSI הוא ליגה אחרת לגמרי זה מנוע עם 200 כ"ס שקיים בגולף GTI ובעוד כמה דגמים...אגב גם הוא נקרא היום TSI.

שרוצים להשוות את ה-2.0FSI צריך להשוות אותו ל-1.8TSI.

די מוזר אבל שכבר החליפו את ה-1.6FSI ב-1.4TSI עם 122 כ"ס, אבל עדין לא החליפו את ה-1.6 ליטר הרגיל עם ה-102 כ"ס.

המנוע הזה מיושן, הוא בא במקור מהגולף MK3, יש לו עדין רק 2 שסתומים לצילינדר (היום יש 4), וזה שמשדכים לו תיכת 7 הילוכים DSG עדין לא הופך אותו למודרני.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הTSI 1.4 החליף את הFSI.. לא דיברתי על ה2.0T..

נ.ב:ה122 כ"ס נותן זמינות יותר טובה מהFSI2.0 ונתוני האצה זהים עם צריכת דלק מאוד מאוד חסכונית וניקיון לסביבה..

לגבי ה1.6 102 - נכון ,הוא דיי מיושן אבל עושה את העבודה נאמנה וזאת אחת הסיבות להמשכותו.. ה7DSG בהחלט תורם מאוד ונותן לו ביצועים הרבה יותר טובים מבעבר , למשל האצה ב11.3 ל100 ושוב חיסכון בדלק בעקבות זמינות גבוהה ופחות מאמץ למנוע..

פורסם

הסיבה היחידה שבארץ עדיין מוכרים את ה1.6 הרגיל (ולמיטב ידיעתי הוא נמכר בשווקים ספציפיים בלבד),

זה כדי שצ'מפיון יוכלו לפרסם בראש חוצות שמחיר הגולף מתחיל ב***,*** ש"ח ולהציג מחיר יחסית תחרותי ואטרקטיבי.

אם מחיר הבסיס, שמפורסם בשלט היה "החל מ..." ומחיר ה1.4TSI - זה היה גורם ללקוחות מסויימים לפסול את הדבר מראש.

(ואני לא אומר שבדיעבד, הלקוחות האלו לא קנו את ה1.4TSI - פשוט לראות את המחיר הזה על הפרסומת זה שונה לחלוטין מלראות אותו מול נציג המכירות בסוכנות.)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
המנוע המוגדש הוא לא TSI אלא TFSI,שזה אותו מנוע FSI אך מוגדש.

וזה לא שהפסיקו ליצר את מנוע הFSI אלא התחילו למכור אותו משנת 2005 מוגדש,ובשנת 2007 הפסיקו למכור אותו לא מוגדש אך עדייו מיוצר ונמכר כמוגדש,הרי זה אותו מנוע בדיוק אך בתוספת מגדש טורבו קטן.

רק תהיה בטוח שהוא לא חסכוני יותר,יש לי שני חברים אחד עם A3 2008 2.0TFSI , ואחד עם A3 ספורטבק 2008 1.8TFSI ,ה1.8 יותר חסכוני אך בנסיעה מאומצת זללית, ה2.0TFSI פחות חסכונית מה2.0FSI בכל היבט,ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת כי את זה ראיתי במו עיני,אך אי אפשר להתעלם מזה שמנוע ה2.0TFSI חזק ומהנה בהרבה יותר מה2.0FSI.

TSI = TFSI

פורסם
הTSI 1.4 החליף את הFSI.. לא דיברתי על ה2.0T..

נ.ב:ה122 כ"ס נותן זמינות יותר טובה מהFSI2.0 ונתוני האצה זהים עם צריכת דלק מאוד מאוד חסכונית וניקיון לסביבה..

לגבי ה1.6 102 - נכון ,הוא דיי מיושן אבל עושה את העבודה נאמנה וזאת אחת הסיבות להמשכותו.. ה7DSG בהחלט תורם מאוד ונותן לו ביצועים הרבה יותר טובים מבעבר , למשל האצה ב11.3 ל100 ושוב חיסכון בדלק בעקבות זמינות גבוהה ופחות מאמץ למנוע..

1.4TSI לא יותר טוב מ2.0FSI מה שאתה אומר זה שטות מוחלטת. נתוני האצה זהים רק על דף נתונים כזה בה לידי ביטוי על הכביש זה אחרת לגמרי.

• תוכן חדש...