Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב

אני לפני טיפול,רכבי הוא גולף 4 בעלת מנוע 2000 סמ"ק שמונה שסתומים.ידוע לי שהמנועים הללו צורכים שמן,ובפרק זמן של כשנה צרך המנוע 2 ליטר,בייחוד בנסיעות בינעירוניות שנסעתי לא אחת.כעיקרון ידוע לי שצריכה שכזו "מגובה" ע"י היצרן.אבל רציתי לדעת ממנוסי הפורום האם זה תקין?

מעבר לכך,בטיפול הממשמש ובא חשבתי לעבור לשמן מובייל 1 0W-40 (הפקק המוזהב),לאחר שקראתי שהוא איכותי יותר מהסינטטי הרגיל של היצרן.

למרות שצמיגותו מתאימה לאקלים קר בהרבה מהאקלים בישראל השגתי את השמן במחיר טוב מאוד,ולכן אני גם רוצה להשתמש בו. האם הדבר יגרום לצריכת שמן מוגברת בדרך כזו או אחרת?לתופעות לא רצויות אחרות?..

אגב,השמן מופיע במפרט המלצות יצרן הרכב.

תודה למשיבים,ליל"ט.

פורסם

שמן בדרגת צמיגות 0W40 של חברת MOBIL אכן נבדק ואשר לשימוש ברכבי VAG אבל לא בארצינו. השמן המתאים לרכב שלך 5W40 בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

עד לפני שנה - שנה וחצי השתמשו בסינטטי מלא מוביל S (מכרו אותו ביחידות של ליטר במחיר ידידותי של 60 ש"ח לליטר +מע"מ)

כעת משתמשים בשמנים תוצרת מקומית, אני לא זוכר אם זה דלק , פז או סונול.

אני ממליץ על מוביל S , בצמיגות 5W40

מחיר 100-130 ש"ח ל4 ליטר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

האם במוסך מורשה יסכימו להשתמש בשמן שאביא מ"הבית" :-) ?...

ושאלה נוספת ששכחתי לשאול,האם צריכת השמן שתיארתי קודם לכן,הגיונית למנוע?

תודה

פורסם

אין לי נסיון אישי עם מנוע 2.0 לכן אני מעדיף שלא להגיב בצורה נחרצת.

השמועות (מה ששמעתי מאחרים) אומרות שהמנוע הזה צורך שמן.

זה משתנה מרכב לרכב, יש כאלה שכמעט לא צורכים, יש כאלה שצורכים יותר.

מוסך מורשה לא יתן לך להביא שום דבר מהבית ,פעם כשטיפלתי בחברה ניסיתי להביא שמן וזרקו אותי מכל המדרגות.

למה בעצם אתה מתעקש לטפל במורשה?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אומר לך את האמת,אני מכלל מעמיד את הרכב למכירה,והגיעה שעת הטיפול,ואני ממש לא מעוניין להזניח.

אני מטפל במורשה בשביל שהאדם שקנה את הרכב,יראה שהרכב מתוחזק כיאות גם מהבחינה הזאת.ישנם דברים יותר "רציניים" שעשיתי במוסך אחר,אבל את החלפת השמן+פילטרים ועוד כמה פיצ'יפקעס עשיתי במורשה לשם הקבלה....

תראה,בלי לפגוע,הישראלי הממוצע חושב שהוא מבין גדול גם כשזה נוגע למכוניות,ואם אתה אומר לו "מוסך מורשה" אז הוא בטוח ששם מטפלים הכי הכי הכי טוב,ואם לא אז בדיוק ההיפך.אז שיהיה,פעם בשנה במורשה,ובעת דברים אחרים,במקום אחר.

פורסם

הבעיה המרכזית שלך היא שאתה חושב שבמוסך מורשה מטפלים ברכב הכי טוב,

ואתה יותר חושב על מה יהיה בעתיד (המכירה) מאשר מה יהיה בהווה (טיפול איכותי).

אני מודה שזה מאוד הרשים אותי כשקניתי את הרכב שלי , וראיתי שהוא טופל 6 שנים במוסך מורשה,

אבל מצד שני אני יודע מה איכות העבודה במורשה ומה איכות העבודה במוסכים מתמחים טובים שבהם ישנם אנשים סופר מנוסים שמרוויחים טוב ,אוהבים את העבודה שלהם וחיים את התחום 24 שעות ביממה.

במוסך מורשה, רוב הסיכויים שטיפול רגיל או גדול, יבצע עבורך ילד שסיים אתמול קורס מכונאות.

(שים לב שאני בכלל לא מכניס כסף למשוואה.)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מר אייל היקר

לי אין "בעיה מרכזית" ,אך אני חושב שבניגוד אליי, דווקא לך יש בעיה-אתה חושב שאתה יודע הכל,במקרה הזה אתה חושב שאתה יודע מה דעתי על טיב המקצוענות במוסכים המורשים,שאותם כמובן אתה מכיר עד לאחרון עובדיהם.

אז אחרי שהסקת עצמאית מה דעתי,בוא אגלה לך מה דעתי באמת;

נכון שיש מוסכים מורשים ש"מביישים את הפירמה". אבל אתה בחרת לעשות הכללה גסה,גם בכך שקבעת שבכולם עושים חרא עבודה,וגם בכך שקבעת שברוב המקרים יעבוד על הרכב "ילד שסיים קורס מכונאות אתמול".אז,סליחה אייל, זה לא נכון. יש מוסכים,ויש מוסכים, ויש גם מוסכניקים, ויש גם מוסכניקים.

מעבר לכך ובניגוד לדברייך, אני ממש לא חושב שבמוסך מורשה מטפלים ברכב "הכי טוב". בגלל זה לא לקחתי אותו לשם כשזה נגע לתקלות לא שיגרתיות כאלה ואחרות.

ועוד דבר,עצם מחשבתי על "מה שיהיה בעתיד" ,כלומר על מכירה, לגיטימית לחלוטין,(כנראה חוץ מלאחד כמוך שיש לו עץ כסף בגינה),מפני שאני רוצה להפסיד כמה שפחות על הרכב.אה, ושים לב שאני כן מכניס כסף למשוואה.

אז להבא, לפני שאתה מסיק כאלה מסקנות מלומדות תבדוק את דברייך,ואל תקשקש.

פורסם

אל תהיה כזה תוקפני, תביע את העמדה שלך ותמשיך הלאה. סה"כ המטרה שלי היא לעזור לך ולא יוצא לי מזה כלום.

מנסיון אישי עם 4 מוסכים מורשים (פלוס נסיון של חברים באחרים) , יש לי מיפוי דיי טוב של רמת המוסכים (למעט אזור הצפון) .

הכסף לא צומח על העצים ובדיוק מהסיבה הזאת ומכיוון שנגרמו לי מספר נזקים יקרים כתוצאה מטיפול במוסך מורשה (ברכבים קודמים) אני לא מוכן להסתכן יותר.

(גם שילמתי יקר וגם לא קיבלתי תמורה)

בתור אחד שמכר כמה רכבים , אנשים ידעו להעריך היטב את תשומת הלב שהושקעה ברכב גם אם לא טופל במוסך מורשה ותאמין לי שההפרש בין הכסף שאתה שופך בצ'מפיון לבין מה שתשלם במקום אחר הוא הרבה מעבר לתוספת שתקבל על הרכב בזכות זה שטיפלת במורשה.

כל אחד והאסכולה שלו, גם אבא שלי ושאר המשפחה לא מוכנים לזוז ממוסכים מורשים ובלתי ניתנים לשכנוע.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מר אייל היקר

אז להבא, לפני שאתה מסיק כאלה מסקנות מלומדות תבדוק את דברייך,ואל תקשקש.

חיים, בתור אחד שמכיר את אייל מהפורום מזה מספר שנים המילים "אל תקשקש" לא במקום וחבל שזו צורת הבעת התודה שלך.

אני אישית מכיר את המוסך המורשה של הייבואן צ'מפיון היכרות לוחצת ומה שכתב אייל נכון מאוד.

אני מכיר אישית מספר אנשים במוסך המורשה של צ'מפיון בני-ברק שמטפלים ברכב שלהם במוסך של פליקס בת"א ולא מטעמי נוחות אלה מהטעמים שציין אייל.

יש לי הצעה מצוייינת בשבילך במיוחד...בפעם הבאה לפני שאתה מוכר את הרכב תעשה את הטיפול האחרון במוסך מורשה ושמור את הקבלות וכאשר ישאלו אותך איפה טיפלת ברכב תציג את הקבלה (השאר אבדו לי :-))

איזה כייף לי :)

פורסם

הטיפול האחרון (בהחלט) שביצעתי במוסך מורשה היה בפליקס.

והמבין יבין. (אפשר למצוא ע"י חיפוש כי פרסמתי את המקרה בפורום)

אבל הדיון הזה מיותר, כל אחד שיעשה מה שמתאים לו,

קיבלת את התשובה לגבי השמן.

עדכן אותנו מה ישימו לך בחברה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הטיפול האחרון (בהחלט) שביצעתי במוסך מורשה היה בפליקס.

והמבין יבין. (אפשר למצוא ע"י חיפוש כי פרסמתי את המקרה בפורום)

אבל הדיון הזה מיותר, כל אחד שיעשה מה שמתאים לו,

קיבלת את התשובה לגבי השמן.

עדכן אותנו מה ישימו לך בחברה.

אייל לשאלתך,

השמן שהשתמשו בו במוסך הוא שמן מתוצרת "יורול" (eurol) סינטטי מלא 5-40.

פישפשתי קצת בפורום והתגובות המעטות עליו לא רעות.

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע מה דעתו.

תודה

• תוכן חדש...