Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש לרכוש רכב חדש שמתאים מבחינה בטיחותית לתינוק. (שמעתי שיש שיקולים של קשירת כסא התינוק לגוף הרכב וכיו"ב - לא ממש בקיא בתחום).

הצורך הוא רכב לנסיעות עירונית בעיקר, מסוג קומפקטי (אבל לא קטן מדי) - פולו, יאריס, אוריס, פאביה (חדשה) מזדה2, והמלצות נוספות..

התקציב פחות משמעותי מכייון שאני מניח שאף אחד לא ייתן לי פה המלצה הל BMW או AUDI....

אני לא פוסל לחלוטין רכב יד שניה - אבל כרגע ההתמקדות היא ברכב חדש - ואבקש התייחסויות בהקשר זה בלבד.

תודה רבה!

פורסם

לכל המכוניות החדשות יש חיבור isofix מאחור וצריך גם כיסא מתאים -בארץ לא פשוט למצוא אבל אפשר. ולהושיב את התינוק רק מאחור.

מהמכוניות שרשמת יאריס ואוריס בעלות גיר רובוטי לא מומלץ. הפולו מיושנת. פאביה ומאזדה 2 שתיהן אופציות ראויות.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תודה רבה

עכשיו כשאני יודע - אחפש ISOFIX. ממש עזרת

מהמכוניות שרשמת יאריס ואוריס בעלות גיר רובוטי לא מומלץ. הפולו מיושנת. פאביה ומאזדה 2 שתיהן אופציות ראויות.

האם יש מכוניות נוספות בקטגוריה הזו, שלא ציינתי, שיכולות להיות רלוונטיות?

פורסם

לא ידעתי שלתינוק צריך רכב. אני קניתי עגלה:roll:.

תינוקות בד"כ שמים במושב קדמי בסל-קל. כך שחשוב שיהיה אפשרות לנתק כרית אויר מקדימה.

גם אם אין, תמיד יש אפשרות לנתק אותו בעזרת נגד מיוחד במוסך. זה מה שאני עשיתי.

יותר מאוחר מעבירים אותם למושב אחורי.

ISOFIX זה נחמד אבל אין בארץ כסאות שמתחברים בצורה קשיחה לעוגנים.

תמיד צריך מתאם בצורת חגורה. וגם כסא כזה עולה כפול.

הייתי משקיע בכיסא יותר איכותי ופרקטי מבחינת בד.

אני עשיתי את הטעות עם ילד הראשון. קניתי כסא מאוד בטיחותי אבל הילד היה רטוב כי הוא היה מאוד חם בגלל ריפוד קטיפה שנראה פצצה אבל לא היה פרקטי.

גם לכבס אותו היה סיוט.

פורסם

תודה רבה, אכן תגובה מבדחת ומועילה - אבל היא מתאימה יותר לפורום "הורים חדשים" כי היא מתרכזת בעיקר בכסא, והשאלה התייחסה לרכב :-)

פורסם

אתה בעצמך יודע שלתינוק לא איכפת ממומנט ושאר ירקות מוטוריים.

קנה מה בראש שלך ותהנה.

אישתי דווקא ביקשה רכב יותר גדול.

קניתי לה תנין באורך 5 מטר. העיקר שתהיה מבסוטה.

פורסם

כך שחשוב שיהיה אפשרות לנתק כרית אויר מקדימה.

גם אם אין, תמיד יש אפשרות לנתק אותו בעזרת נגד מיוחד במוסך. זה מה שאני עשיתי.

אולי "ניתן לנסוע למוסך", לבקש בסוכנות וכו', אבל זה בלאגן מיותר.

ואם אתה נוסע עם אשתך ובלי התינוק? (יקרה די הרבה אם יש לכם הורים שישמרו על הילד :-) ) איך תפעיל חזרה את כרית האוויר?

רכוש רק רכב שיש בו אפשרות ניתוק built in, בד"כ באמצעות המפתח של הרכב. יש נורית חיווי שמודיעה אם הכרית עובדת או לא.

יותר מאוחר מעבירים אותם למושב אחורי.

ISOFIX זה נחמד אבל אין בארץ כסאות שמתחברים בצורה קשיחה לעוגנים.

תמיד צריך מתאם בצורת חגורה. וגם כסא כזה עולה כפול.

זו כמובן שטות מוחלטת וחבל שאתה מטעה את הבחור.

יש בשילב כסא שמתחבר ישירות עם העוגנים המיוחדים, ואפילו עם חיבור נוסף לרצפת הרכב. יש לרכוש ב- VW (יקר. גרמני, מספר 1, אבל יקר), ולדעתי היה גם ברנו. בנוסף, אם אינני טועה, אפילו במוצצים היה כסא כזה, שנראה לי פחות פרקטי ולכן לא רכשתי אותו.

חשוב מאין כמוהו, לדעתי, לרכוש כזה כסא. לנו יש Maxi Cosi עם ISOFIX. יותר יקר מהרגילים, אבל נוח מאוד לחיבור וניתוק (ברכבים שיש להם ISOFIX, אחרת צריך עם חגורות). אני לא יודע אם באמת בכל רכב חדש יש ISOFIX היום - אתה חייב לבדוק זאת היטב!

לנו היתה הלבטות דומה, בתור תושבי העיר הגדולה. בדקנו הרבה רכבים מעט יותר גדולים (פוקוס, רנו, C4 וכו') ורכשנו בסוף גולף. אשתי ואני מרוצים מעל הגג (עם החלון הנפתח ;-) ), ואפילו יש מקום בבגאז' לבוגאבו.

אתה חייב לבדוק גם את הנושא של האם העגלה שתרכוש תיכנס בבגאז', ולכן שוב אני ממליץ על רכב מעט גדול יותר, אם אתה מתכוון לרכוש עגלה גדולה יחסית.

אנו רכשנו עם מנוע TSI, אבל אין הכרח לרכוש היום מנוע 160 כ"ס, גם ה- 122 כ"ס יספיקו.

נושא חשוב נוסף: בגולף יש יציאת מיזוג מאחור - חיוני מאין כמוהו בקיץ הישראלי, לתינוק ולמי שיושב לידו.

מזל טוב ובהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

BAR72, כנראה שילדי באמת גדולים קצת ובזמן הזה התחילו להגיע כסאות ISOFIX.

טוב ומבורך וסליחה עם הבחור.

בזמנו היה רק לרנו בהזמנה מיוחדת ועלות מטורפת.

לגבי ניתוק אני מסכים במאה אחוז. הנגד הזה עלה לי 500 שקל וחיכיתי איזה חודשיים שיביאו אותו.

לכן הדגשתי חשיבות הנקודה, אבל זה לא סוף העולם.

בימים שהתינוק לא היה איתנו פשוט נסענו ברכב השני:wink:.

לפותח שרשור הייתי ממליץ לבדוק סוזוקי SX4. הבדל של 6K מסוויפט אבל מכיל עגלה בבגאז' בוודאות.

פורסם

כעררון מדובר ברכב "שני". הרכב "הראשון" שלנו הוא פולו קלאסיק עם בגז' גדול, אבל קצת מיושן.

לכן, חשבנו להתחדש ברכב חדש שיהיה קטן ובטיחותי, כי"משפחתי" (מהסוג של SX4) כבר יש לנו.

מה לגבי איביזה?

פורסם

אני לא יודע כמה ביקשו בזמנו רנו, אבל כמעט התעלפתי כששמעתי את המחיר שמבקשים צ'מפיון...

כפול ממחירו בחו"ל. כמעט שלחנו את אשתי לברלין שתביא, כבר יוצא כדאי יותר :-)

פורסם
כעררון מדובר ברכב "שני". הרכב "הראשון" שלנו הוא פולו קלאסיק עם בגז' גדול, אבל קצת מיושן.

לכן, חשבנו להתחדש ברכב חדש שיהיה קטן ובטיחותי, כי"משפחתי" (מהסוג של SX4) כבר יש לנו.

מה לגבי איביזה?

אני מציע לך בחום לחכות לאיביזה שאמורה להגיע אלינו בתחילת השנה אם אני לא טועה זה יוצא פברואר האיביזה אמורה להגיע עם מחיר תחרותי לגרסת ה-1.6 עם 105 כ"ס האוטומטית (DSG) 7 הילוכים!!! אשר תורם לחיסכון בדלק ופחות פליטת מזהמים.

האיביזה באה עם כל האביזרי הבטיוחת המקובלים בשוק ובנוסף על כך האיביזה גם זכתה ל-5 כוכבי בטיחות במבחני הבטיחות האירופאיים.

שוב אני מציע לך לחכות לחודש הבא ואולי אפילו היא תמצא חן בעינך בהצלחה.

תמונה של האיביזה החדשה

11405.jpg

יניב

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה תואם לתקציב שלכם אבל פיג'ו 207 יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

ממליץ בחום על קליאו 3,

בסיס גלגלים גדול (גדולה מכל רכבי הסופרמיני ברשימה שנתת פרט אוליי ל207 שהוזכרה כאן), תא מטען גדול, מכיל אצלינו ללא כל בעיה עגלת METALIC של ד"ר בייבי, ועוד כמות לא מבוטלת של ציוד (ילדים = רס"פיה באוטו :-)).

עוגני ISOFIX באים כסטנדרט, וניתן לבטל כרית אויר קדמית באמצעות מתג-בורר ליד דלת הנוסע.

לידיעתך, חשוב לציין שכסאות-ילדים וסלקלים 'תומכי' ISOFIX דיי יקרים, כמו שכתב BAR72.

אם הרכב נוסע בעיקר בתוך העיר אז אפשר לציין גם את ההגה החשמלי (פחות נוח לנסיעות בין-עירוניות), פשוט מעולה לנסיעה צפופה וחניות.

ממליץ בחום ללכת לבדוק את כל (או לפחות רוב) הדגמים שהומלצו כאן,

עמדתי בפני אותה דילמה לפני כמה חודשים ופסלתי את רוב הרשימה שציינת עקב בטיחות/גודל תא מטען/מרחב פנים/מחיר וכיוב'.

אחרי 10Kק"מ על הקליאו (הרוב של אשתי אבל גם אני) אני סבור שזו הייתה הבחירה המתאימה לנו ביותר.

שאל AWAY אם תרצה פרטים נוספים.

ירון.

פורסם

תודה לכולם

יש לנו עוד מספר חודשים.

אנצל את הזמן כדי לבחון את הנושא, לבחור עגלות וכו' וכמובן שאבדוק בנסיעת-מבחן מגוון רכבים לפני שאחליט סופית.

ייתכן שאפילו הפולו קלאסיק תספק אותנו בינתים (הרי, גם לפני 10 ו-20 שנה הסיעו תינוקות במכונית והכל היה בסדר.. :-P)

פורסם

לגבי עגלה: רק בוגאבו ;-)

לגבי מה שהיה לפני 10 או 20 שנה, נדמה לי שתרבות הנהיגה מעט הדרדרה ושמספר רכבי השטח המיותרים אך המסוכנים רק עלה, ואני אישית החלפתי רכב (מרובר לגולף חדשה) רק מסיבות הבטיחות (שלא נדע; טפו טפו טפו).

• תוכן חדש...