Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 504 צריךתוסף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוודאי שראש המנוע של פיאסטה עשוי ממתכת (ולא מעץ...), אבל לא ברור מדבריך אם המתכת היא ברזל או אלומיניום.

לכן גם לא ברור אם, לדעתך, המנוע זקוק לתוסף האשלגן.

עודד שלום רב !

אכן הערתך במקומה, בטעות הושמט המילה ברזל, ונכתב מתכת, תודה על תשומת הלב, והערתך במקומה.

לפי פרסומי משרד האנרגיה, ולפי תגובתו והערתו, של ידידי אודי קל, פיאסטות עד שנת 88, מומלץ להוסיף אשלגן, כל תדלוק שלישי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
פיאסטה עד 88 צריכה תוסף.

מ 88 כבר לא.

עידן, אתה לא צריך.

otal - אתה כן.

מה ההבדל במנועים בפיאסטה בין 87 ל 88 ?

אם מדובר באותו מנוע, גם 87 יכול לנסוע ללא תוסף. בראשי הברזל של פורד בשנות ה 80 עשו טיפול בפחמן לתןשבות המכורסמות בראש, והקשות אותן. לכאן ראש בתול עמיד, וראש אחרי ליטוש תושבות ...לא ברור.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
מה ההבדל במנועים בפיאסטה בין 87 ל 88 ?

אינני יודע אם בפועל יש הבדל בין מנועי 87 ל-88, אך ברור שרק מ-88 כל המכוניות האירופאיות חויבו להתאים לדלק נטול עופרת. פתח התדלוק שונה (בוודאות) באותה שנה, בכל המכוניות ששווקו באירופה - כדי שיתודלקו רק בדלק נטול עופרת (בעל פית המילוי הדקה).

משום כך יש סבירות שגם מפרט ראש המנוע שונה באותו זמן, אם כי לא מן הנמנע שהשינוי בוצע מוקדם יותר.

עודד

פורסם

התקינה האירופית מחייבת כל מכונית משהת יצור 1987 ולא 1988 להיות מסוגלת לעבוד עם נטול עופרת.

לא כל המכוניות צוידו באופן אוטומטי בפיה הצרה יותר למילוי דלק, ומאחר ובחלק ממדינות אירופה נטול עופרת היה רק בתחילת דרכו.

השינויים באירופה מבוצאים בצורה מתוכננת והדרגתית. הדבר נתן ליצרנים זמן להערך לנושא מבעוד מועד.

המקרה של הפיאסטה, ורק של המכוניות האירופיות והיפניות המצוידות בראש מנוע מברזל, הם החייבים בדיקה של התאמה לשימוש בנטול עופרת בלי תוספים. לבעלים של מכונוית אלו הייתי מציע לבדוק במועדונים באירופה מה מתדלקים. שם נצבר ניסיון רב בתחום.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

נדחף לשירשור -

אופל קדט מנוע 1.3S שנת יצור 1986 - הראש עשוי אלומיניום או ברזל ?

בספר היינס של הדגם רשום, שכל המנועים בנפח 1300 ומעלה משנת יצור 1985 ומעלה מסוגלים לרוץ על דלק נטול 95, לאחר איחור הצתה ב 5 מעלות.

מאחר ומנוע 1300 היה קיים גם לפני 1985, אני מניח, שהראש מברזל, ומשנת 1985 יש תושבות שסתומים מחוזקות.

ראש מנוע אצלי שופץ בעבר, האם זה אומר, שאני בכל זאת חייב תוסף ?

פורסם
לא כל המכוניות צוידו באופן אוטומטי בפיה הצרה יותר למילוי דלק, ומאחר ובחלק ממדינות אירופה נטול עופרת היה רק בתחילת דרכו.

לא רק שלא צויידו באופן אוטומטי, אלא המשיכו להימכר עם פיה רגילה כל עוד לא צויידו בממיר קטליטי.

במכוניות, שמותאמות לדלק נטול, אבל יכולות לעבוד גם על דלק עם עופרת, נשארה הפיה הרגילה, בשביל שיוכלו לתדלק את שני סוגי הדלקים.

רק במכוניות עם ממיר קטליטי יש פיה צרה, כי שם דלק עם עופרת גורם לנזק כמעט מיידי לממיר.

פורסם
אופל קדט מנוע 1.3S שנת יצור 1986 - הראש עשוי אלומיניום או ברזל ?

בספר היינס של הדגם רשום, שכל המנועים בנפח 1300 ומעלה משנת יצור 1985 ומעלה מסוגלים לרוץ על דלק נטול 95, לאחר איחור הצתה ב 5 מעלות.

מנועי אופל 1300 (1.3N ו- 1.3S) מיוצרים החל משנת הדגם 1980, כאשר ראש המנוע עשוי אלומיניום.

איחור ההצתה ב-5 מעלות בדגם 1.3S (יחס דחיסה גבוה) נדרש בגלל ירידת מספר האוקטן - מעבר מבנזין 98 (אשר הכיל עופרת) לבנזין 95 (נטול עופרת).

לפי התיאוריה המוצגת כאן - כאשר ראש המנוע עשוי אלומיניום אין צורך בתוסף.

ישנן גם תיאוריות אחרות ("גורפות" פחות), לפיהן יש לבדוק כל מנוע לגופו (אני יודע, "הזמנתי" תגובה מאורן :-D).

עודד

פורסם

שלום עודד. עד כמה שאני מבין, הצורך בתדלוק מתוסף אינו קשור בסוג המתכת ממנה עשוי ראש המנוע; אלומיניום או ברזל. הצורך הוא בהתאם לחומר ממנו עשויים מוליכי ותושבות השסתומים. כמו"כ אני מבין שהתוסף,אם הוא מוסף בכמויות המתאימות, אינו מזיק לא לסביבה ולא לרכב (במיוחד לא לרכבים ישנים כמו שלנו, שאין בהם ממיר קטליטי). כמו"כ, אין חובה להוסיף תוסף ממש בכל תדלוק.

• תוכן חדש...